Soldaki 22 yasinda türk kizi 1.67 cm 44 kg. Digeri ise yabanci 19 yasinda ve 145 kg ikizi sac baş kavga etse sizce kim döver kim kazanir sonuc ne olur?
kavga esnasında boy ve kilo çok önemlidir ancak en önemlisi değildir. Zeka, kondisyon, teknik beceri boy ve kilodan oldukça önemlidir şimdi senin sorduğun soruda sağdaki kişinin kilosu obezite seviyesinde buda hem denge sağlamakta çok zorlanacağını hemde kardiyovasküler dayanıklılığının çok düşük olduğunu gösterir ( kavga esnasında çok hızlı şekilde yorulur) ayrıca eğer boyu uzunsa etkili bir yumruk için uzak mesafeden vurması gerekir buda yakın mesafeden onun için büyük bir dezavantajdır ancak momentum kuvveti olarak oldukça avantajlı yani kolunu iyice geriye gerip vurursa son derece güçlü olacaktır ancak dediğim gibi bunu yapabilmesi için yani momentum kuvvetini kullanabilmesi için kolunu belirli bir açıda açması gerekir ve buda yakın mesafede pek mümkün değildir, soldaki kız kafasını koruyup yakın mesafeye girerse avantajlı olur ayrıca daha zayıf olduğu için hızlıca hareket edip arkasına geçebilir. Kısacası soldaki kızın kavgayı kazanması için yapması hızlıca hareket edip yakın mesafeye girmek ve dengesini bozup düşürmek (bunun için birçok farklı strateji var) çok kilolu olduğu için zaten yere düşünce istesede kavgaya devam edemeyecektir, sağdaki kızın kavgayı kazanması içinse mesafe aralığını uzak tutup momentum kuvvetini etkili kullanması gerekiyor eğer başarırsa tek yumrukta kavgayı bitirebilir
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
ama kavganın sonucunu diğer etkenlerde etkileyebilir (kavga edilen ortam, kişilern psikolojik seviyesi, kendilerine güvenip güvenmiyor olmaları, geçmişte tecrübeleri olup olmadığı)