Arkadaşlar merhaba ben 24 yaşında bir öğretmenim yıllardır lise yıllarımdan hatta belki ortaokuldan beri geçmek bilmeyen bir uyku problemim var tüm düzenimi alt üst ediyor. (Lisede arttı)
İlk zamanlarda 2-3 saat uykuyla hiç yorgun olmadan anlamadan okula gittiğim günler olurdu dersanem de olurdu 15 saat falan dışarda geçirirdim ama yıllar galiba beni yordu özellikle lise son üniversiteye hazırlanma senemde.
Üniversitede derslerime kalkamaz alarmı duymaz oldum arkadaşlarım artık duyar uyandırırdı çeşitli yollar denedim şu an uyku ilaçları dahi kullanıyorum.
Şu anda çalışıyorum ve mesela bugün uykumdan dolayı işe gidemedim. Çok mu geç yatıyosun diye sorarsanız hayır bence çok geç değil 01-02 gibi yatıyorum 7’de kalkmam gerekiyor ama mesela salı günü çalışmıyordum 2’de yattım uyandığım saat öğlen 16.00 idi. 14 saat bir insan nasıl uyur nasıl uyku yetmez ben anlamıyorum. Bugün de işe gitmem gerekiyordu dün gece 2 gibi yattım sabah 7’de kalktım kahve içtim kahvaltı derken asla ayılamadım hastayım diye yalan uydurdum gitmedim. Sonra bir uyumuşum şimdi uyandım. Neredeyse bi 16 saat uyku. Ve hala uykum var. Geceleri deli gibi enerjik oluyorum uykuya dalmam çok zor oluyor.
Bir gün uyumayıp ertesi gün erken yatma olayını da defalarca denedim yine aynı şey oluyor çok yorgun düştüğüm için bi 10-15 saat falan uyuyorum yine düzen şaşıyor. Ben nasıl çıkacağım bu işin içinden?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bende de uykuya dalamama derdi var. Ama son zamanlarda önceden uykusuz kalmak dert olmaz iken şimdi çok yorgun oluyorum. Ama seninki başka boyuta uyuduğunda çok uyuyorsun. Bir dr a görün bence.
Göründüğüm dediğim gibi uykuya dalmak için ilaç bile kullanıyorum da olmadı ya. Gerçekten başka bir boyut benimkisi. Mesela hala uykum var şu an gece turp gibi olacağım ama eminim
şu an senle aynıyız. Acayip uykum var ama akşam gözlerim açılıyor. şu an bitkisel bir ilaç var deniyorum olmuyor. Sen sadece uyuduğunda çok uyuyorsun bende bir o yok. 2-3 saat uykuya dalmak için uğraşıyorum. Hayat kalitemi düşürüyor. Eğer bu ilaç olmaz ise daha ağır ilaçlar deneyeceğim
Geçmiş olsun umarım daha ağır ilaçlara gerek kalmadan geçer. Ben en ağırlarından birini kullanıyorum. Benim gece nöbeti başladı bu arada 😁
Size de geçmiş olsun. Sizi çok iyi anlıyorum. Hayat kalitesini çok düşürüyor. Sabah yorgun ve sinirli oluyorum genelde. bende uzun zamandır var ve geçmiyor. Ağır ilaçlar yan etkileri var mı peki, halsizlik, zombilestirme gibi mesela
Ağır ilaçların etkisi ya uyutmuyor ya da uyutunca çok uyutuyor
5 saat insana yetmez çok normal uykunu alamayışın
Uykum asla gelmiyor ki yatakta 3-4 saat debelendiğimi biliyorum
Çok düzensiz uyku düzenin var
Yine de yani benim anlamadığım bir insan nasıl 14-15 saat uyur ya
Selam bu durum geçti mi nasılsınız?