Ben bir kaç senedir kendimi iğrenç hiss ediyorum ve yakınlarımın hepsi psikoloğa gitmemi öneriyor. Ama çok büyük bir sorunum var. Sorunum benim insanlardan korkmam. Evet insanlardan korkuyorum ve onlarla sadece sosyal medya üzerinden konuşa biliyorum. Konuşmak derken yani mesajlaşmak çünkü ben görüntülü arama yapmaktan ve sesli mesaj atmaktan da çekiniyorum. Muhtemelen bir şey öneremeyeceksiniz ama olsun sadece paylaşmak ve yükümü birazda olsa azaltmak istedim. Yani sanırım öyle istedim bilmiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Neden utanıyorum ki 3 çocuk annesiyim ve gittim herkesden gittiğimi biliyor zaman zaman insan çöküyor bunalıma giriyor nasıl bi bulaşık makinesi zamanla eskisi gibi iyi çalışmıyor sana eski yıkanmış temiz bulaşık vermiyorsa bizim ruhunuza bize o hissiyatti vermiyor bunun uyanıp ayıplanicak bi tarafı yok banada herkes neye gidiyorsun bilmem ne diyen de oldu Yanım da olanda ben anlatmak anlaşılmak istedim ve gittim okadar iyi geldi git kendini anlamak istiyorsan biraz durup kendini bilmek tanımak neyi neden yaptığımı anlamak adına git ve bunun faydası olucak sana. Bunda utanılacak bisey yok
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aslında utanacak bir durum yok gitmek iatemiyorsan zorla gştme zaten faydası olmaz bunun için kendin çaba gösterebilirsin ilk önce dışarıda vakit geçir kimse ile konuşmana gerek yok sadece kalabalıkta yürü sonra yavaş yavaş kademe yükseltirsin
00 Yorumla
Bu korkunu yenmelisin ama. Bir ömür boyu bu şekilde yaşayamazsın. Aklında ki olumsuz düşünceleri bir kenara bırak ve insan içine karışmayı dene. Kendi kendinin psikoloğu olmak zorundasın. Aksi takdirde kimse sana yardım edemez bu konuda.
00 Yorumla
+1 yılPsikoloğa git öncelikle utanılcak bir şey yok söyleme kimseye dışarı çıkacağım de git kimseye anlatma herkes psikolojik destek alabilir bu utanılcak çekinilecek bir şey yok her psikoloğa giden deli olsaydı ohooo sokakta her 10 kişiden abartısız 6 sı gidiyor zaten çokta kasma
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
35Cevap
- Sağlık konusunda 39,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence gitmelisiniz
00 Yorumla
+1 yılPsikolog/Psikoterapist seçerken
dikkat etmeniz gerekenler.
sormanız gereken sorular.
(1'den 20'ye) Ön/İlk görüşmenizde veya terapi süreciniz boyunca mutlaka cevaplanması gereken sorular.
(21'den 29'a) Sorarak değil süreç içinde fark edebileceğiniz önemli hususlar.
(30'dan 32'ye) Sorup sormayacağınız tamamen size kalmış olan, önemli olduğunu düşündüğüm sorular.
1) Bu mesleği kaç yıldır yapıyor?
2) Kendi terapi sürecinden geçtimi/geçiyor mu?
3) Süpervizyon alıyor veya veriyor mu?
---
4) Hangi üniversiteden mezun oldu?
5) Diplomasını görebilecek miyiz?
6) Yüksek lisansını hangi üniversiteden ve ne üzerine yaptı?
---
7) Ekolleri neler ve o ekollerin içeriği
Yani o ekollerin ne demek olduğu nasıl ilerletildiği? Kendisinin neden bu ekolleri seçtiği?
8) Daha çok hangi terapi yöntemi üzerine (ekol üzerine) yoğunlaşmayı tercih etmiş, en çok hangisi ile ilgileniyor?
9) Benim problemlerim veya anlatmak istediğim konularım için uygun bir psikolog mu yani bu konular ile ilgili gelmek isteyen bir danışan için kendisi ve ekolleri uygun mu?
10) Benim bahsettiğim konulara, problemlerime hangi terapi yöntemini/ekolünü uygulayacak?
---
11) Uyguladığı terapi ekolleri için aldığı eğitimler ve nereden, kimden aldığı?
12) Aldığı ekol eğitimlerinden sonra
o alanda alması gereken eğitimlerini alıp almadığı? ( süpervizyonlarını tamamlamış mı )
13) Eğitimlerinin kendi sertifikalarını?
( bunları görebilecek miyiz)
---
14) Terapilerini şehir olarak nerede ve hangi klinikte yapıyor?
15) Terapi süresi kaç dakika?
16) Seans ücreti ne kadar, ne şekilde kabul ediyor?
(kart, nakit, iban)
17) Danışanlarıyla seans randevuları için kendisi mi iletişim içinde oluyor sekteri mi?
18) Her danışanının seans günü ve saati net olucak bir şekilde belli mi yoksa
her hafta değişiyor mu?
19) Gerektiğinde online seans yapıyor mu?
20) Terapi hedefimiz ne olucak?
---
21) Profesyonelliğe , etik kurallara önem veriyor ve bilimsel yaklaşıyor mu?
22) Kendini eğitimler , seminerler vb. şeylerle geliştiriyor mu?
23) Eleştirilere ve geri bildirimlere açık mı?
24) Kendi patolojisini , zihnini
yansıtmaya - dayatmaya çalışıyor mu?
25) İnternetten kendisini , aldığı eğitimleri araştırabiliyor muyuz?
---
26) Terapotik ilişkiye gerçekten önem veriyor mu?
27 ) Telefon numarasını danışanlarına vermeyi tercih edebiliyor mu ( danışanlarıyla görüşmek konuşmak için değil
bazı önemli konularda kısa bir şekilde mesaj üzerinden konuşabilmek için )
28) Gerçekten iyi dinlediğini, anladığı, söylediklerimi hissetiğini düşündüğüm bana bunu iyi geçirebilecek olan ve terapilerinden zamanla verim alabileceğime inandığım biri mi?
29) Güvenebileceğim biri mi
( Paylaştıklarınızı başkalarıyla paylaşma olasılığı var mı
Size yeni bir travma bırakabilme olasılığı
mesela yarı yolda bırakma ihtimali var mı )
---
30) Psikologlar/Psikoterapistler tam olarak ne yapar?
31) Terapi/Psikoterapi tam olarak nedir nasıl ilerler?
32) Mesleğinizi seviyor musunuz
anlam yüklediniz mi?
( eğer sizin için de sorun olmuycaksa mesleğiine nasıl baktığınızı sizin için nasıl bi yerde olduğunu bilmek isterim.)00 Yorumla
+1 yılBunun nedeni genelde çocugun ebeveynlerinin kendisine adil davranmadigini fark ettikçe içinde baslayan kizginlik duygusudur.
Güçsüz oldugu için kizginligini ebeveynlere gösteremez. Kendisini yalniz ve çaresiz hisseder. Duygularini kendini içinde bastirir.
Bastirdigi kizginlik biriktikçe düşmanca duyguya dönüsür ve bilinçaltina yerlesir. Bilinçaltinda ise duygularin etkisinde olan çocuk tuhaf bir tedirginlik hissetmeye baslar. Genelde nedenini bilmedigi bir suçluluk ve degersizlik duygusu hissetmeye baslar. Kendisini sevgiye layik görmez. Böylece bilincinde olmadigi, düşmanca dürtülerden kaynaklanan korku, suçluluk ve degersizlik duygulari, ileriki yasaminda çevresindeki insanlara yönelmek üzere yerlesir. Bu nededenle ise fark edilmekten, reddedilmekten ve suçlanmaktan korkar. Ve bu insanlardan uzaklasmasina, korkmasina ve iletisim kurmasina engel olur. Genelde bu nedenledir. Bazen küçük de olsa bir adim atmak gerekir. Oldugun yere çakili kalmamak icin..
20 Yorumla
1 yılmerhaba ✌🏼 aynı durumdayım sayılır. İnsanlardan korkmakda insanlık hali bana insanlardan korkuyormusun diyenlere “ölüden değil diriden kork” sözünü hatırlatıyorum hsjshs. Neyse espirisi bi kenara 2 yıl önce 23 yaşındayken gitmiştim ilk kez piskoloğa 2-3 kere baktım olmuyor bıraktım. Ama aklımdan cıkmadı işte şimdi yine başladım aynı piskoloğa bir yanım iptal et diye tuttursada nekadar sacmaladığımı söylesede gittiği yere kadar gitcek artık😅 ama ben online yapıyorum. Haa ilk başlarda kitlenip kalabilirsin bi noluya be bana dersin ama karşındaki bu işin uzmanı o yüzden rahat ol.
evet bende online olsada cok cekiniyordum ilk başlarda telefon elimde yüzümün 4de 1’ini gösteriyordum bazende hic göstermiyordum ama zamanla oluyor ya önemli olan korkup kacmamak ben başta öyle yaptım sen başla ve dayan zaman geciyor ve insan gecmişine bakıp boş yıllar gecirdiğini görünce biraz üzülmüyorda değil yani.00 YorumlaTamamen saf düşüncelerimi paylaşsam çok büyük tepkiler alıp topluluk tarafından sözlü yazılı şekilde hırpalanıp taciz edilicem.
Bu sebepten 2 madde şeklinde Homo Sapiensçeye çeviriyorum;
1. Sorunun sadece yeni insanlarla yaşadığın anksiyete bozukluğuysa ve kurtulmak istiyorsan; aynada kendinle sesli pratik yapacağın bir ortamla başlayabilirsin. Kendini kayda alıp izleyebilir daha iyiye gidebilirsin. Önce kendine olan saygını kazanacak seviyeye ulaştığında, yeni hemcinslerinle tanışmaya çalışabilirsin, avmde dolaşırken şöyle güleryüzlü baristalar görünce onlardan kahve isterken iltifatlar küçük konuşmalar vs.. Aylar belki yıllar sürecek bir üst basamağa çıkman ama birkaç gün veya birkaç hafta assan bile vazgeçmeden düzene uymaya devam et..
2. Daha fazlasıysa, 1. maddeyi uygulamaya devam ettikçe açılabileceğin güzel insanlara denk geleceksin büyük ihtimal. Gelmezsen bana kahve ısmarlarsın.
00 Yorumla
+1 yılPsikoloğa zamanında gitmiş birisi olarak kesinlikle gitmenizi öneriyorum. Bütün korkularınıza iyi gelecek ve en azından içinize su serpecektir. Psikologlar senin sorunlarını dinleyip sana çare üretmek üzere varlar ve böyle bir nimeti senin yararına kullanman hayatını düzeltebilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Konuşarak nasıl çözüyorlar ben ilaç kullandım fayda etmedi
+1 yılİnsanlarla konuşmaktan bende korkuyordum özellikle gözlerine bakmaktan geçmişte yaşadığım travmalar sonucu olmuştu hepsi. Bunu aşmalıydım çünkü tamamen hayatım yok olmuştu şu an tedavi görüyorum (2 yıldır) ilaçlarımı daha yeni düzenli kullanmaya başladım ve bazı şeyleri aşıyorum. Uzun lafın kısası utanma çekinme şu an konuşabileceğin en güvenli kişi psikolog veya psikiyatrist.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayatim karşındaki kişi bir doktor ve seni anlamak ve sana yardimci olmak için orada demekki her şey tek halledilemiyor bunda utanacak bişey yok herkesin başına gelir bu tarz şeyler o seni asla kinamaz her zaman anlayışla seni dinler söyle düşün karşımda bir dostun var ve ona derdini anlatıyorsun sen bi basla sonrası kendiliğinden gelir zaten her şey mükkemmel olacak inan bana:)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKüçük bir tavsiye vereyim eğer imkanınız varsa kimsenin olmadığı bir yerde vücudunuz toprağa değecek bir şekilde tarla ve benzeri bir yere uzanın biraz yatın vücudunuz toprağa degsin sonra elinizde bir kazma alıncanz çıkıncaya kadar toprağa vurun kazığın kazığın ve kazın
11 Yorumla- +1 yıl
Sonrada jandarma gelsin define arıyor diye alsın 😂
Bu psikolog dediğimiz kişiler de en nihayetinde bir insan ve her gün onlarca insanla konuşuyor, derdini tasasini dinliyor. Utanılacak bir durum yok bu konuda. Eğer ki yaşadığın bir şeyi anlatmaktan utaniyorsan yine aynı şeyi soyleyecegim; bu insanlar her gün onlarca insandan farklı farklı sorunlar, olaylar dinliyorlar ve amaclari kişiyi yargılamak değil yardımcı olmak. Oraya kendini daha iyi hissetmek, içini dökmek, bazı şeylerin içsel olarak üstesinden gelmek için gidiyorsun. Korkulacak hiçbir şey yok. Zaten seanslardan sonra daha rahat daha aklı berrak hissedeceksin. Önemli olan psikologa karşı tamamen şeffaf konuşman. Kelimeleri, olayları, duyguları filtrelemeden anlatmak.
00 Yorumla
+1 yılYanlış düşünüyorsun sadece piskoljin falan bozuk değil ve her insan muhteşem yaratılmış kendini sevmelisin kendine saygın olursa bu sorunu aşmış olucaksin senin korkun kendini sevmediğin içinde insanlarında sninle aynı fikirde olmasıni düşünüyorsun bence sen süpersin hiç öyle dusuncelere kapılma bu hisseyati aldım senden 😊👍
00 Yorumla
+1 yılNeden korkuyordu ki karşındaki de senin gibi bir tane mermiye ölebilecek, yemeye içmeye muhtaç, ihtiyaçları olan bir yaratik tabi ne yasadigini bilemiyorum belki çocukluktan kalma bir şey veya ergenlik ama ben kendimi söylediklerimi düşünerek geliştirdim insanlardan çekinmeye gerek yok ki uzak durmak yeterli
00 YorumlaUtanacak korkacak bir şey yok ki. Oraya giderken mevcut durumundan kurtulmak için gittiğine gerçekten birşeyler halledeceğim diyerek gittiğine dikkat etmen gerekiyor. Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır
10 Yorumla
+1 yılPsikolog seni dinliyor, konuşuyor ve tavsiyede bulunuyor. Korkmana gerek yok. Geçici olarak rahatlarsın. Fakat psikiyatri ilaç yazar. Hangimizin psikolojisi sağlam ki?
10 Yorumla
+1 yılBir arabayı tamire götürdüğünüzde önce çırak ilgilenir. Ben de psikoloji okuyorum isterseniz bana anlatabilirsiniz antrenman olarak. Korkacak bir şey yok bizden:)
12 Yorumla- +1 yıl
Gittiniz mi🤣
- +1 yıl
Korkacak bisi yokmuş dimi
+1 yılBu dönemde neden utanıyorsun gibi şeyler söylemicem bazı insanlarda aile ve dış etkenler yüzünden böyle durumlar olabiliyor öncelikle bu durumu dışardan kimse bilmeyecek şekilde gerçekleştir kendini hazır hissettiğindede dışarıyı söyle ve sana iyi geldiğini hissettir pozitif enerji saç güzel bir sonuç elde ediceğini düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılcana yakin insanlar bu donemde sana cok ama cok iyi gelebilir. ciddiyim. mesela kimisi cok sevdigi arkadasi sayesinde bu durumu asar kimisi de sevgilisi ile. yalniz da halledebilirsin ama asla adim atmaktan korkma. insanlardan kork ama adim atmaktan degil. yanlis bir sey mi yaptin, benim hatamdi bir daha yapmicam de gec. cabala, dene ve tekrarla.
00 YorumlaZaten psikologlar bunun için var bir kere gidersen alışırsın konuşmak zorundada değilsin bazen sadece yazı yazarakta anlatabilirsin güzel psikolog bulduktan sonra gerisi gelir
00 YorumlaNeden korkuyorsunuz? Check up gibi düşünün. Sahsen her sene en az bir kere dişçiye, psikiyatriye, göz doktoruna vs giderim. Şikayetim olduğu için değil, kontrol ve tetkik amaçlı. İnsanın periyodik olarak taramadan geçmesi, varsa bir arızalı durumu tedavi olması hayatın olağan akışına uygun bir hareket. Anormal veya korkunç bir durum göremiyorum.
00 YorumlaSağlık konusunda 367 cevap paylaştı. Ben de utanıyorum korkuyorum zaten imkanım da yok gidemem
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAsla korkma ve utanma. Tıpta utanma yoktur. Hepimiz Dr un yanında çırılçıplak soyunuyoruz yeri geldiğinde. Sağlık bu. İhmale gelmez.
10 Yorumla
+1 yılUtanılacak bir şey değil normal bir doktor olarak düşün seni çok iyi anlayacaklar ve sanna çok iyi gelecek hadi cesaretini topla 😍
00 Yorumla
+1 yılutanılacak bişey yok ama bence insan herşeyi kendi beyninde halleder
10 Yorumla
+1 yılSeni dinleyecek birini bulman ve ona dertlerini anlatman lazım bu seni rahatlarır belki psikoloğa bile gerek kalmaz ve psikoloğa gitmek gayet doğal bişey kimse seni bu sebepten yargılayamaz
10 YorumlaBende korkuyorum ama yarın randevum var. Sadece randevu al ve git o zincir kırılacak illa ki.
10 Yorumla
+1 yılBen toplum önüne çıkamazdım yani o ayağa kalkıp konuşmalar falan ama artık yapabiliyorum özgüvenle alakalı ama antidepresan kullandım bi ara baya iyi geldi çöküş sebebinde önemli ama
10 YorumlaPsikoloğa gittiğini kimseye söylemek zorunda değilsin. Psikolog da olsa her şey anlatılmamalı bence.
00 Yorumla
+1 yılKendinde bir sorun görüp gidiyorsan bilinçli birisin zaten neden utanacaksın ki
00 Yorumla- Sağlık konusunda 903 cevap paylaştı.
u +1 yılhepsi cebindeki paraya bakıyo niye utanıyon :D
00 Yorumla
+1 yılAksine anlattıkça kendini daha rahatlamış ve kabul görmüş hissedeceksin.
00 YorumlaYüzleşmeden aşamazsın ve bunu bir paikolog eşliğinde yapmak senin için daha sağlıklı olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılPsikolağa gitmenin utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.
00 YorumlaSağlık konusunda 360 cevap paylaştı. Senin özgüven eksikliğin var, kendini bastırılmışsın. Bence sağlığın için gitmelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence sosyal medyadan yavas yavas kendini alıştır ki neden korkuyorsun ne kaybedersin sana ne yapabilir konus telefonla zamanla daja da ilerlersin aç kendini
00 Yorumla
+1 yılBn cok gittim anlat derdini bisey olmaz ki ruhu hastalanamazmi insanin bóyle bisey 😊🌷
00 YorumlaSana tek tavsiyem ne olursa olsun git çünkü bunları aşacaksın, ben de yaşadım geçmez sandım zamanla ilaçla terapiyle gecti sadece savaş
10 YorumlaAslında kendine ilk adımı atmışsın bunun için kendinle gurur duy.
Anlamışsın kendini kendinle yakınlaş daha çok yavaş yavaş adımları at psikoloğa gitmen senin icin daha iyi ve kendine güven yapabilirsin 🤍00 Yorumla
+1 yılİnan oraya gittiğinde sözcükler ağzından kendiliğinden çıkıyor, birisinin seni dinlemesi gözlerinin içine bakması o kadar iyi ki, o kadar iyi hissedeceksin ki. O randevuyu al ve git, kendisi kendiliğinden gelişicek.
00 Yorumla
+1 yılcanım korkma korkacak bi şey belki o ortam seni gerebilir ama arkadaşlarına anlatabilirisnn
10 Yorumla
+1 yılKorkma
Kendine güvenmeye çalış
Özgüven konusunda10 YorumlaKafanda kur ki o psycholog günde kac insanlan konusuyor derdini dinliyor sen 400 kisiden bir tanesin sirf. Tabi anliyorum ama derdini baska birine anlatmak tanimadigin kisiye cok iyi geliyor
00 YorumlaSağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yardım almak utanılacak bişey değil piaikologa gidip sorununu çözmeye calismakisin
00 Yorumla
1 yılUtanmamalısın psikolog ne için var bizim için, kendini kötü hissetmen normal belki bazı şeyler üst üste geliyordur bu kötü bişey değil
10 Yorumla
1 yılDaha önce bende öyle düşünüyordum arkadaşımın desteği ile gittim ama psikologlar o kadar gereksiz miş ki ikinci seansa gitmedim
00 Yorumla
1 yılBu durumdan kurtulmak istiyorsaniz korkularinizin üstüne gitmelisiniz ve göreceksiniz korkulacak bir şeyin olmadığını
00 Yorumla
1 yılBak hayatı onemseme. Anlatayım bundan sonra kötü bişey olursa üstesinden gelirim kafasında ol ve ilerle
00 YorumlaBence korkmamalisin orası seni iyi edecek ki her insanın gotmesi gereken bi yer
00 Yorumla
+1 yılPsikoloji 2. sinıfım normal. bir şekilde randevu al git bu normal. bir şey yani
00 YorumlaBende gidicem yatış isteyeceğim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKorkma utanma ya git bence
10 Yorumla
1 yılEn uzak psikoloğa giderek
00 Yorumla
+1 yılPsikologlarin faydasini gormedim hic
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılhiçbir şey olmaz , rahat ol
00 Yorumla Bir degil birkac tane Psikologa ihtiyacin var!
00 YorumlaSağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı. psikoloğa giderek aşarsiniz
00 Yorumla
+1 yılGitmeni hiç tavsiye etmiyorum. Gerçekten değmiyor
00 Yorumla
+1 yılKorkacak bir şey yok,
00 Yorumla
+1 yılUtanmıyıcağın bir psikolog seç
00 Yorumla
+1 yılseninle hiç bilmeden konuşabilirim
00 Yorumla
+1 yılKimseye söylemeden gidebilirsin utanmana gerek yok
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Öncelikle korkularınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Birçok insan, psikolojik zorluklarla başa çıkmak için profesyonel yardım almaktan çekinir veya utanır. Ancak, bir psikologla çalışmak, duygusal ve zihinsel sağlığınızı iyileştirmenize ve günlük yaşamınızı daha olumlu bir şekilde sürdürmenize yardımcı olabilir. İnsanlardan korkma gibi bir zorlukla başa çıkmak için, adım adım ilerlemek önemlidir. İlk olarak, kendinizi kabul etmeye odaklanın. Korkularınızın normal olduğunu ve bunların üstesinden gelebileceğinizi unutmayın. Birçok insan benzer duygular yaşar ve bu tamamen normaldir. Daha sonra, korkularınızı anlamaya ve nedenlerini keşfetmeye çalışın. Belki geçmiş deneyimleriniz, özgüven eksikliği veya başka faktörler bu korkuları tetikliyor olabilir. Bir terapistle konuşmak, bu nedenleri anlamanıza ve korkularınızı yönetmenize yardımcı olabilir. Psikoloğa gitmekten korkuyor olabilirsiniz, ancak bu adımı atmaya hazırsanız, birkaç strateji deneyebilirsiniz. Örneğin, bir arkadaşınızla veya ailenizle gitmeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca, ilk randevunuzda psikoloğunuzla sadece konuşma veya soru sorma deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu, kendinizi daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir. Unutmayın ki bizler sizi anlamak ve desteklemek için oradayız. Hepimizin yardıma ihtiyacı olabilir ve kendinizi daha iyi hissetmek için gereken adımı atmaktan çekinmeyin.
Sağlıcakla Kalın.
Psikolog Sümeyye Sağlam