Mesela kişi geçmişteki kötü hissettiği anılarını anlatırken sürekli ona alaycı bir tavırla gülüyorsa ve ona sen hastasın diyorsa bir psikolog ve ona dershanede rehberlik öğretmenliğini yapan aslında profesyonel psikolog olduğunu söyleyen başka bir insan da ona gideceksin sen stres yapıyorsun yoöetemiyorsun sınav stresini uyku stresini demekki hastasın derse bu insan böyle ben hastayım ve sevmesem de istemesem de psikologa gitmek istiyorum diyip giderse bu insanın psikolojisini olumsuz etkilemez mi? Bu arada üst kat komşularım gece ses yapıyordu darbeye bağlı ses oldugu için aniden ortaya çıkıyordu ve bu her gece olunca stres olmaya başladım her gün sabahlamaya başladım yine ses yapacaklar korkusuyla çünkü ses yalıtımı hiç yok ve taşınacak paramiz da yok kaç defa konuştuk hatta kavga ettik adamlar inatla benim evim istedigim gibi yaşarım siz gideceksiniz taşınacaksınız diyor zaten dershanedeki hocam da dünya senin etrafında dönmüyor rahatsız oluyorsan baska eve git diyor neyse o ayrı mevzu her neyse bunlar sınav senem olunca uzman doktor baska bir yengem bana sen hasta degilsin kim kafana bunları sokuyor uyku ilacı için psikiyatriye git dedi çünkü nöroloji filan bakmıyor buna uyku bozukluklarına dedi uyku ilacına başladım ama yan etkileri oldu baş dönmesi vs gibi bu arada bunu ben burnum tıkalı diye oluyor sanıyordum ama gittigim doktor bana bunu ilacın yaptığını bırakmam gerektiğini söyledi bıraktım ama uyuyamayınca mecbur geri başladım neyse bu rehberlikçim ilaca başla diyor ona bunlari anlatınca bozulmuş plak gibi senin ilaca ihtiyacın var diyor ama kullanınca böyle oluyorum ve zamanla etki etmemeye başladı (bunu psikiyatri de söyledi zamanla etkisi azalmaya başlar uyarısı yaptı) bunu diyorum hala aynısını diyor bana kızıyor sen hastasın diyor bir de o kişiler psikolog olunca psikolog bana bunu diyorsa demekki hastayım diye uzuluyorum strese giriyorum bunu dile getirmeme ragmen hasta olduğuma inandırdı beni cok kötüyüm 🥺😔
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada annem bana aksini idda etse kafama takmamam gerektiğini söylese de üzülüyorum sonuçta psikolog diyor diye
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
O kadar güzel olayları yazmışsın ki bu satırları bu denli düzgün bir şekilde ifade eden bir insanın hasta olma olasılığı dahi olamaz..
Geçmişini anlattığında ya da bir fikrini beyan ettiğinde karşında ki insan dediğin gibi alaycı bir tavır takınıyorsa bu onun son derece empatiden yoksun ve anlama kabiliyetinin gelişmediğine işarettir.
Sana psikoloğa gitmelisin diyenlerin bunu deme sebebi fazlasıyla karşındaki insanları anlamadıkları konularda kaideye almandır. Tahminime göre çok zekisin ve sana çevrende hitap eden zeka da biri yok. bu yüzden de söylediklerini karşındakiler kavrayamadıkları için “psikoloğa git” diyerek sanki bir akıl vermişçesine tavır ortaya koyuyorlar. Özellikle o alaycı tavır sergileyenlerden uzak durmalısın.
Üstkatta ki kişilerin verdikleri rahatsızlık ise senin sürekli maruz kaldığın bir sıkıntı olduğu için aslında yine bu da “anlayışsız” insanlarla muhatap kaldığın başka bir konudur yani senin psikolojinin bozuk olması değil senin psikolojini alt üst eden bu durumdan kurtulamadığından dolayı gelişen ruhsal bir bunalımdır. Bu da senin psikoloğa gitmen gerektiğine işaret değil…
Kullandığın o ilaçları veren hastaneden farklı bir hastaneye gitmelisin. Mesela Araştırma hastaneleri olabilir. Hatta iyi bir prof ünvanlı doktora da gidebilirsin. Sana ilaç hiç kullanmamalısın diyeceğim fakat sanal ortamda bunu demek biraz haddimi aştığım bir durum olabilir. Fakat uyku bozukluğu olunca her insan zaten dinlenemediği için rahat bir kafaya sahip değildir. Uyku yapan gıdalar tüket mesela yoğurt ve ayran. kahveyi bırak asla içme şayet kullanıyorsan….
Özetle senin hiçbir sağlık problemin yok çevrendekiler biraz bencil, biraz patavatsız ve biraz ukala diye düşünüyorum. senin zeka seviyen eminim onlardan kat kat üstün ve olaylara bakış açın onların kapesitesini aşıyor. Allah yardımcın olsun
Çok teşekkür ederim içimi rahatllattiniz ama bir şey daha anlatmam lazim cunku sen daha zekisin demissiniz ya sanirim cok fazla dusundugumden kaynakli aklima su dusunce geldi vesvese gibi simdi bu adam rehberlikcim olan daha önce beni manipule edip laf almaya çalıştı iste kolum rahatsizken derahaneye gelemeyince (cunku toplu tasimada 1 saat tek kolla zor oluyir sirtinda agir cantayla bir de) taksiyle git dedi ben de ailemin parasıyok dedim neyse bana dedi ki babanla konustum baban kabuk etti dedi bir duraksadim cunku babam hayatta biyke sacma seyi kabuk etmez diye dusundum ama tam emin olamadim o yuzden konusmam yanlis olurdu babama sormam lazimdi baska seye çevirdim kinuyu dedim ki ama cantam agir nasil yuruyecegim filan sonra konuyu kapattık inanasim da gelmiyor ama oyke guzel mimiklerini sesini ayarliyir ki tamam diyorum ama babam fukara haberi bile yok olaydan ondan once de cok yapti yani suphelendigi durumlari sen yaptın ben oyle duydum diyip guzel rol yaparak benim suphelendigim acaba dogru mu diye laf almaya calisiyor mesela cok ailemi kurcalardi ailein bana siddet uyguladigindan suphelenirdi ben bunu ilk kinjsmada senenin ilk basinda farkedip yanlis oldugunu dile getirirdim her firsatta neyse hakli suphelendigi kisimlar da oldu ama onu mutlu edemezdim derdim bu adam bunlari nereden bikiyor diye sonra manipule oldugunun kendi kendime farkina vardim ama hicbir zaman ona laf vermedim hep supheliydim birkac defadan sonra sebebini cozdum neyse siz daha zekisiniz dediniz ya o insan da zeki acaba o hakli mi diye kuruntu olustu kafamda onu soyleyecektim😞
Rica ederim. Yazdıklarım bir nebze de olsa size fayda verip iç dünyanızda huzura sebep olduysa bundan mutluluk duyarım.
Bahsettiğiniz kişi kaç yaşında bilmiyorum fakat sanırım o insanlara tuzak kurmak konusunda oldukça alışkanlık kazanmış birine benziyor. Bu hayatta en nefret ettiğim şey bir insana yem atmak ya da bir insanı aldatıcı ifadelerle ele geçirmektir. Hiçbir zaman karşımızdaki insanı bu bahsettiğin şahsın yaptığı gibi şüphelere ve zora sokmamak gerekir. Hatta karşımızdaki insanın hayatını bilsek bile ona yaşadıklarından değil yaşaması gerekenleri tavsiye etmeliyiz. “iyi niyet” çoğu zaman aslında arka planında bir planın varlığını gizler. Taksiye binmenizi istemesi iyi niyetli fikir ortaya koyuyormuş izlenimi verse de aslında çokta ciddiye almadığını ve hatta bu olay dışında bir çok olayda da yine aynı tavırı sergilemesi onun “laf olsun torba dolsun” düsturunda boş muhabbet erbabı olduğunu gösteriyor. Aklınıza düşen vesveseler bence yersiz değil ve ayrıca mimikleriyle inandırıcılık hedefleyen bu şahıs fetbazın önde gidenidir. O yalancılığı meslek edinmiş luzümsuz bir insan. Sizin nezdinizde takdir almak, önemsenmek istiyor. Bu tür sohbetleri yapmasına asla izin vermeyin. O , bir çok kişi de başarıya ulaştığı bu taktiğin sizde de işe yaraması için “bilgili, fikrinde isabetli” olduğunu sizinle bu tür muhabbetler ederek ispatlamaya çalışıyor.
Hele hele bir kişi size ailenizden “baskı” gördüğünüzü ya da ailenizin size “şiddet” uyguladığından falan bahsediyorsa bu kişi yalnız hissetmenizi ve kendisine ihtiyaç duymanızı hedefliyor demektir. Kesinlikle sınırları belli bir diyalog dışına bu tür kişilerle görüşmeyin. Hatta bu tür kişileri sokakta gördüğünüzde dahi görmezlikten gelir o kadar tehlikelidirler..
Lütfen, insanların söylediklerine kulak asmayın. Hiç kimseye içinizde olup biteni anlatmayın. Sohbetinize layık görmediğiniz hiçbir kişiye size özel olan hiçbir sırrınızı , kederinizi güvenipte açmayın…..
Yani aslinda bu hastasin demesi tüm bu yaptıkları beni kontrolu altina almasi ve beni yonetmesi icin oluyor ve bunun da sebebi zamaninda insanlar tarafindan onaylanmak vs icin kendini yalniz hissetmemek ve egosunu tatmin etmek kendisinin egitim aldigini bilgili oldugunu göstermek icin insanlari bu gibi sebeplerle bir narsist gibi kontrolu altina alip onlari yonetip alistigi hayati surdurmeye devam etmesi icin yapmis oluyor
Dogru anladım mı😅
evet. hatta ben bile ne demek istediğimi sen yazınca daha iyi anladım 😅
Teşekkür ederim sadece onun bana karsi olan bu yaklaşımı cok sinirimi bozuyor cunku ben ogrencisiyim bir insan neden bana bunu yapar diye baskasi varken neden illa ben diye uzuluyorum bunun yani sira baska bir kiz arakadasima onceden gelmis sen sinavi kazanırsan biz ( 18 o 28 yasinda) seninle twerk yaparız demişti onun dışında insanlari mesleklerine gire asagilayan biri daha önce yani ilk baslarda annemle biz bayagi buyuk kavga etmistik yani cok bagirmistik haliyle dayima kadar gitmisti cunku bu usttekiler ses yapinca biz annemle norvecteki dayimin evinde kisa sureligine kaliyorduk ben ve annem buradayiz cunku babam tayinini alamaz ve kardesim spora vs gittigi icin ters kaliyor ama burada da ses var ama saat 1de kesiliyor fakat uyku problemim oldugu icin nerede olursam olayim gecmiyordu ki ilac da etki etmemeye basladi zaten anlatmistim. Her neyse buradaki diger dayim nkrvectekinjn ev isleriyle ilhilendiginden yonetime kendi numarasıni vs veriyir haliyle dayima sikayet edilince dayim bana karsi agir konustu annen stresten kalp hastasi oldu senin yuzunden iste senden bir halt olmaz vs diye sinirden ne geliyorsa saydi ben de bunu anlattigimda dayimi meslegine gore asagiladi o kim ki tekstilci gitsin corap orsun dedi dayima kizgin olmama ragmen hocanin bu tutumuna da cok kizdim cunku ne olursa olsun insanlari meslegine gore asagilayamaz her neyse bunlar dışında arkafasima yaltigi gibi degil belki ama bana iyi bir cinsel hayat da iyi gelebilir sana vs diyor haddi olmayan kinulari kiz ogrencilerine aciyor kinusuyor tum her seyi yaliyir ama ben ona ne yaptim🥺
Rica ederim. Anlayamadığım birkaç husus var; sen Türkiye de yaşamıyor musun? Çünkü bu “TWERK” dediğin bir dansı Türkiye de hiçbir eğitmen öğrencisinden isteyemez. Sanırım yurtdışındasın ve bu yüzden farklı bir kültürle iç içesin. Ve ayrıca cinsellik konularına kadar konuyu getirebiliyor olması da o bölgenin sosyal davranışlarından kaynaklanıyor gibi geldi bana. Evet, bir açıdan yaş ilerleyince bir insan evlenip cinselliği yaşamazsa psikolojisi bozulur bu konuda bunu söyleyene hak verebilirim. Çünkü cinsellik kadın psikolojisine çok faydalıdır ve ayrıca cinler evli olan kadınlara lohusa dönemi dışında kolay kolay yaklaşamazlar. Ama bu tabi ki İslami kurallar esas alınarak yapılan bir evlilik sonucu cinsel beraberlikle mümkündür.
Fakat dayınız sizin ailenizin bir parçası olduğu için ve dayı olan birinin kız kardeşinin çocuklarına olan sevgisinin yoğun olması sebebiyle onun hakkında olumsuz bir şey söylemekten kaçınıyorum. Sadece insanları sosyal kulvarlarına göre değerlendirmek bir kibir hastalığına işarettir. Kaba davranışları ve bahsettiğiniz türdeki ithamları belki onun stresli bir anına denk gelmesi sonrası ortaya çıkmış olabilir. Bunu sürekli yapmıyorsa ve sadece o gün böyle bir şey yaşadıysanız buna takılmayın. İnsanız ve bazen istemsizce karşımızdaki kişiyi incitecek cümleler bir anda ağzımızdan çıkabiliyor çünkü……. Fakat dayınız dışında bu tür sosyal kulvarı hedef alıp ağzından çıkandan bi’haber kişileri kim olursa olsun kibir ve ukalalıklarıyla başbaşa bırakıp hayatınızda barındırmamak için def etmelisiniz. Onlar kıymetinize layık bir diyalog kurmuyorlarsa bu huylarını sürekli devam ettirerek her zaman bu patavatsızlıklarını sürdürecektir.
Hayir Türkiyedeyim sorun da burada zaten
şok olmuş durumdayım. böyle birini MEB Bakanlığı'na CİMER üzerinden şikayet etmelisiniz.
Arkadasima yaptigi icin onun korkmadan etmesi lazim ben sadece bana cinsel yasam sana iyi gelebikir vs dedigi icin rahatsiz oldugumu söyleyebilirim
Arkadasima yaptigi icin ben sikayet edebilir miyim bilmiyorum tam ama
arkadaşınız ile konuşun ailelerinize de bu durumu anlatın. hatta bu durumu ailelerinizle birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına giderek savcıya iletin. onu takibe alacaklardır. böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. bu olay soruşturmayla genişlediğinde o kişi o görevden hızla uzaklaştırıldığı gibi taciz davasıda açılır. hiç bir zaman bu tür sapıklara müsammaha göstermeyin. yaşınız sanırım 20'li yaşlarda olduğundan sizi hafife alıyor bu kişi. ve zaten genç bir kız tam da bu yaşlarda kandırılır ve korkutulur. bu şahıs ile ilgili en başta ailelerinize ve sonrasında savcılığa giderek suç duyurusunda bulunun. dediğim şekilde de dilekçe yazarsanızda olay mutlaka devlet kontrolunde incelenir.
Tamamdir dediklerinizi uygulayacagim teşekkür ederim o zaman bu insanin bana sen hastasin vs dedikelrini umursamamam lazım
rica ederim. onun bu söylemlerini "adam" olsaydı önemse derdim fakat hem bir eğitimci olup hem de asıl amacını gizleyen karaktersizin önde gideni olduğu için hiç umursamamalısın onun sözlerini ciddiye dahi almamalısın..
Her firsatta egitimjnj aldim psikologum vs de diyince insan ciddiye aliyir da ama haklisiniz bundan sonra alamayacagim
Almayacağım *
Ya gecenin korunde sinirim bozuldu annem su an sana sen hastasin diyor hocalarin da söylüyor sana sen hastasin diyor psikolojin bozuk senin diyor bunu da sirf acelem oldugu halde deneme yetistirmem gerektigi halde trendyolda arama yaptirdi bana orada adam kod istedi bana yanlis kodu verdi silemedim sinrilendim o an kaoattim bu ne ya dedim sorna ustume saldirdi bagirdi cagirdi deneme de cop oldu vaktim de cop oldu ona sinriliyim ya yaninda durmak istemiyorum ama masa baska odada da yok ondan guzellikle ruca ettim baska odaya gecmesini gittti gekdi gitti geldi olay cikardi soylendi yarim saatim gitti sonra sinirlendim ben de ona bagirdim ki senin yuzunden vaktim cop oldu diye ondan once ilaci birakacaktim bu gun papatya cayi icecektim bana yakacakti ama yok onu da yapmadi tamam yapmaasin ama papatya cayini da soylemiyor bos bir sey yuzunden olay cikti sonra bana saldiriyor ustune diyor ki sen hastasin herkes bana degil sana hasta diyir dedi gerçekten moralim cok bozuldu cok kotu durumdayim herkes ayrami desiyir
anneniz hakkında olumsuz hiç bir cümle yazamam. sonuta ne olursa olsun annenizdir. fakat böyle davranması çok hoş değil elbette. benim annem ve babam vefat ettiler. ve ben bu yüzden anne ne demek baba ne demek iyi kavramış biriyim. onlar hayatta olmadığı için bir çok konuda yapayanlız hissediyorum kendimi. bahsettiğin şu meseleler belki strese girmene sebep oluyordur ama inan ben buradan baktığımda bu meselelerle anne ve babayı incitmeye değer bir durum görmüyorum. yaşadığın olaylar ve sana karşı hitaplar noktasında sana sonuna kadar katlıyorum ama yine de annen için hiç bir şekilde sana aranızda ki öfkeyi körükleyecek hiç bir cümle yazamam.
diğer mevzuları zaten aklım yettiğince cevaplayıp sana yol gösterdim diye düşünüyorum.
Yok annem hakkin asla olumsuz bir sey soylenmesini istemem zaten ama o hastasin diyince hasta miyim diye düşünüp tekrar strese girdim
anneniz ciddi anlamda uyarılmalıdır fakat bunu yapacak kişi sizin aile içerisinde birinci ya da ikinci derece sevdiğiniz biriyle yapılmalıdır. yani onu uyaran kişi hem sizin hem de annenizin önemsediği biri olmalıdır. bu tür sözleri tekrarlamalıdır. ve unutmayın bir çiçeğe bile dalında hakaret etseniz kurur. yani böyle olumsuz sözler sürekli tekrarlandıkça psikolojiyi alt üst ettiği gibi tam da tarif ettiğiniz "acaba ben hastamıyım" gibi düşüncelere düşürür... annenizi dediğim gibi biri uyarmalı. siz uyarsanızda pek etkili olmaz.. anneler çocuklarının dediklerini hafife alır o açıdan demek istedim.
Çok haklisiniz bir de bunu her kavgada yapiyir sen normal misin bu yaptikalrin normal mi seklinde her kavgada soyluyor bu beni daha cok uzuyor sanirim babama vs soyleyecegim
Bu arada Allah sizden razı olsun herkesin karşısına sizin gibi insanlar çıkarsın çok teşekkür ederim
Değiştir
Neyi
Onuu
Rehberlikciyi mi
Evet