sorunlarım yüzünden ailem zorla psikoloğa götürmüşlerdi doktor başta lustral verdi daha sonra solian adında bir ilaç daha verdi sonra başka bir doktora gittim lustrali kullanma soliana devam et dedi ve nerox b12 ve nerofren verdi lustral i bıraktım ama 2 gün sonra çok ciddi şekilde kötüleşmeye başladım korkudan hepsini bıraktım tekrar lustrale başladım bilgisi olan var mı bu konuda acaba lustral i bıraktığım için mi kötü oldum napmalıyım o ilacı artık kullanmak zorundamıyım yardımcı olun lütfen çok kötüyüm
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen 4 sene ilaç tedavisi gördüm. Bu süre boyunca bana uygun olmayan ilaçlar da oldu ama doktorla birlikte ilaç değişikliği yaptık. Kafana göre ilacı bırakmış olman ciddi yan etkiler yapar, doktor da dozu azalta azalta bıraktırır gerek görürse zaten. Doktor tavsiyesi dışına çıkma, yalnız iyi bir psikiyatr bulman önemli, birçoğu maalesef uygun olmayan ilaç tedavisi başlatıyor. Ben 1 sene şizofren ilacı kullandım boşyere, daha sonrasında bulduğum iyi bir psikiyatrist ise inanamadı, sen depresyon ve anksiyete hastasısın, bu ilacı sana veren doktora inanamıyorum dedi. O yüzden hekim seçimi önemli.
09 Yorumla
Soran+1 yılevet çok doğru banada iki gittiğim doktorda şizofreni ilacı verdi hayır ben şizofren falan olsam çok önceden farkedilir heralde dimi..
Cevap sahibi+1 yılSen ne diyosun, ben şizofrenim diye takmıştım bir ara :) Şizofreninin bazı belirtileri de diğer hastalık belirtileriyle paralel olabiliyor bu demek değilki şizofrensin. Sen kesinlikle iyi bir doktor bul, o çok önemli. Ben ilaçları bırakalı 2 sene oluyor, şükür iyileştim o doktor sayesinde. Terapi al kesinlikle, sadece ilaçla da tedavi eksik kalıyor yine
Soran+1 yılya bende artık ikiside aynı şeyi yapınca şizofrenmiyim l*n acaba diye düşünmeye başladım bide kabul etmezlermiş ya şizofren olduklarını ciddi ciddi düşündüm artık yani :) tabi ama maddi dururmumuz.. :D devlet hastanesinden devam edebiliyorum değilmi terapiye?
Cevap sahibi+1 yılDevlet hastanesinde maalesef terapi olmuyor sadece psikiyatr oluyor. Sağlık herşeyden önemli ama bence başka şeylerden tasarruf ederek gidebilirsiniz. İnsanın sağlığı olmayınca bişeyi gözü görmüyor zaten bu psikolojik olaylar daha beter, çekmeyen bilmez
Soran+1 yılgerçekten öyle ya ama işte babamın halini gördüğüm içinçekiniyorum ona da annem kendiside yaşadığı için biliyor o yüzden üstüme çok düşüyorda etraftanda bişeyin yok ya güzel şeyler düşün geçer diye salıyolar yani hayırlısı artık naparım bilmiyorum devlet hastanesine bir kez daha gideyimde birazcık düzeleyim ya tamamen iyileşmeyi gözden çıkardım artık zaten
Cevap sahibi+1 yılAnlamazlar seni o normal :) Takma geçer falan çok duyarsın bunları:) Sabırlı ol ve inancını kaybetme, geçiyor zamanla, tabi zor bir süreç ama sabretmekten başka yol yok
Soran+1 yılaynen ezberledim artık ne diyeceklerini önceden tahmin ediyorum :) çok teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Teşekkür ederim eig için
Soran+1 yılsağolun ben teşekkür ederim :)
En İyi Cevaplar
+1 yılantidepresanları pat diye kullanmayı kesersen bu tip etkiler yapar tabi. azaltıla azaltıla bırakılıyor bu tür ilaçlar.
01 Yorumla
Soran+1 yıldozunu azaltayım o zaman ben. teşekkürler sağolun
antideprasranlar hemen etkisini göstermez 2 hafta gerekli etkisini göstermesi için geneli böyledir antideprasranlar sadece beyni uyuşturur ve rahatlatır önemli olan terapidir beyin hücreleniri doktor terapiye alıştırır ve sonra beyin aynı fonksiyonları sürekli aldığından öyle işler ve devam eder sonra antideprasran yavaş yavaş bıraktırılır benden sana tavsiye serotonin içeren doğal yiyecekler ye..
03 Yorumla
Soran+1 yılzaten üç aydır kullanıyordum dozunu artırmıştı doktor ben öteki doktor öyle diyince birden kestim ve çok kötü oldum. mesela örneğin ne iyi olur rica etsem söylermisiniz yiyecek olarak
- +1 yıl
internetten araştır serotonin nedir serotinin içeren yiyecekler nelerdir diye hatta ben sana kopyalaya yapıştır yapayım
Serotonin (5-HT ya da 5-hidroksitriptamin), insanda mutluluk, canlılık ve zindelik hissi veren bir nörotransmitterdir. Eksikliğinde depresif, yorgun, sıkılgan bir ruh hali görülür. Yapısal olarak monoamin grubuna girer ve triptofan aminoasitinden sentezlenir
bu serotinin içeren yiyecekler seni mutlu hissetmeni sağlayacak yani bir nevi antideprasran gibi ama benden sana tavsiye ne çok tüket ne az tüket dozunda bırak ve kendini terapi yap beyinde bitir her ne sorun varsa...
Soran+1 yılçok teşekkürler sağolun
SOLIANA'nın ruhsal bozukluk gösteren insanların kullandığını duymuştum ama siz kendinizi rahat ve huzurlu hissediroyrsanız bence hiç birini kullanmayın, ilaçları kullandıkça siz sürekli kendinizi bunlara bağlı olarak yaşayacağını düşünüp daha da çok psikolojik bunalıma baskı altına gireceksiniz.
141 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız ama kötü olduğum için ailem zorla götürmüştü iyi gibiydim kullanırken birden bırakınca daha kötü oldum
- +1 yıl
Psikoterapi destegi almanızı öneririm. Psikoterapinin ilaç tedavisine karşı en büyük üstünlüklerinden biri nüksetme oranlarını düşürmesidir. Yani soruna kalıcı bir çözüm sağlama olasılıgı daha yüksektir. Psikoterapi almanızı öneririm. Terapistinizi seçerken [ister klinik psikolog ister psikiyatrist olsun], psikoterapi egitimlerini ve yetkinliklerini sorgulama hakkına sahipsiniz. Ayrıca NLP, hipnoz gibi bilimselliği tartışmalı olan yönelimlerden uzak durmanızı öneririm.
Soran+1 yılişte iki gittiğim doktorun verdiği ilaçta şizofreni tedavisinde kullanılıyormuş acaba şizofren olduğumu düşündürecek ne söyledim diye düşünüyorum ama... çok teşekkürler bu arada
Soran+1 yılevet öyle oldu bıraktırmıyo kendisini.. tekrar çok teşekkür ederim
Soran+1 yılşu an normalde solian nerox b12 ve nerofren kullanmam gerekiyo ama ben kendi kafama gör lustrale devam etme kararı aldım çünkü lustrali bırakınca çok kötü oldum en uzun kullandığım oydu diyemi oldu bilmiyorum ama diğerlerinde bişey olmadı
Soran+1 yılevet haklısınız yok yanıltmak değil zaten sadece görüş istedim çok sağolun görüşleriniz için :)
- +1 yıl
şu an sizin nerde ve hangi ortamda yaşadığını bilmiyorum ama sizin bence bu dönemde en iyi gidilecek yer olan Pamukkale kaplıcaları ve Traverten gezisinin olacağı 15-20 günlük bir tatil ve yanınızda sizi dinleyecek ve sizin açılmanızı sağlayacak, sizinle yalnızlığı yaşayacak, sizinle kaplıcanın tadını çıkaracak, sizi ilaçlardan uzak tutacak bir arkadaş, Bu sizin seçeceğiniz bir bayan da olabilir, güven duyduğunuz bir erkek arkadaşınızda olabilir.
Soran+1 yılyani oraya elverişli bir ortamda değilim açıkçası :)
Soran+1 yılyani evet hemde maddi durumda pek müsaade etmez zaten :)
Soran+1 yılhiç arkadaşım yok desem :)
Soran+1 yıl:) aslında ben böyle olduktan sonra herkesle bozdum arayı başta arkadaşım vardı şimdide var ama kimseyle sıkı değilim artık prensip koydum artık :)
Soran+1 yılama çok üzüyolardı beni bende sorunu kökten çözdüm :)
Soran+1 yılevet çok yanlış insanları seçmişim ama zaten kimse sizi çokta önemsemiyormuş annenizden başka onu farkettim artık kimseyle de arkadaşlık kurmuyorum o yüzden
Soran+1 yılpekte ihtiyaç duymuyorum artık açıkçası
Soran+1 yılyo niye kötü biri olarak tanısınlar ki tüm yakın arkadaşlarınızdan kazık yerseniz sizde arkadaşlığın gereksiz olduğunu düşünmeye başlarsınız bu gayet normal bişey
Soran+1 yılçıkmıştım :) hayır onunla alakası yok çok önceden başladı o zaman arkadaşlarımla bir problemimde yoktu bu benim rahatsızlığımdan yaklaşık bir sene sonra ben kendim küstüm arkadaşlarımla kendimi daha fazla üzmelerine izin vermemek için
Soran+1 yılbeni ben bile anlamıyorum çokta takılmayın o yüzden bence :D
Soran+1 yılteşekkürler sağolun :)
Soran+1 yılinşallah :)
Soran+1 yılilaçlar sağolsun :D
Soran+1 yılfazlasıyla aldı. bunada razıyım
- +1 yıl
Çoğu kez kendi ruh halinizi ya da anlatmak istediğinizi bir ezginin melodisiyle
bir şiirin satırlarıyla ya da bir veciz sözle aktarırsın, Burada da bu sözlerin birikimi oluşacak ve Sende buraya yorumunla beğendiğin sözleri aktarabilirsin.. İşte Kendini Anlatmak için güzel bir yer
Soran+1 yılteşekkürler
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
11Cevap
Ya güzelim sen önce neyin var onu söylesene sorun ne,? ne oluyor yani? aşırı sinirleniyormusun saldırgançmısın, geceleri karabasan geliyorda korkmuyormusun... nedir mesele onu bir söyle ona göre ilacı bırak bırakma dielim, birde yaş kaç?
05 Yorumla
Soran+1 yılya şimdi bir senedir var bu. ilk başlangıcında sürekli sabah akşam korku asabiyet sessizlik böyle biyerden bişey gelicek diye bekliyodum resmen huzursuzluk mutsuzluk vardı ara ara geçiyodu işte ama hala devam ediyo ilaçlarla biraz geçtiğini düşündüm ama ilacı bırakınca tekrar öyle oldu yaşım 17
Soran+1 yılya da göz vardır bir senedir artık kimin gözüyse.. yani gece gece milleti alaya almaktan başka işiniz yok demi. yalnız bişey söyleyim kuzenimde benle dalga geçmişti aynısı başına geldi kız benden nası özür dileyeceğini şaşırdı yani böyle şeylerin dalgası olmaz haberin olsunda :)
Soran+1 yılvalla tütsüden falanda pek medet ummam doğrusu.. :) öyle olsun teşekkürler :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılLustral agir bir ilac. sen piskolojik olarak bu ilaca bagimli oldugunu kendine inandirmissin. banada ilk lustral verdi doktor sonra degistirdi. normal bisey. senin farkedemedigin bir yan etkisi olmustur belki
06 Yorumla
Soran+1 yılyani prospektüste yazan yan etkilerin nerdeyse hepsini gördüm ama bıraktım iki gün içerisinde çok kötü oldum internetten baktım çoğu kişi de bırakınca daha kötü olursunuz yazmış o yüzden ondan olabileceğini düşünüp tekrar ona başladım ve şu an nerde neşeli müzik varsa kendimi neşelendirmek için açıyorum sırayla
Cevap sahibi+1 yılYan etkileri sen okuma. insanı etkiliyo yazanlar. ilacla bir alakasi yoktur cok ciddiyim. zaten baska ilac kullaniyomuşsun
Soran+1 yılevet başta tek ilaçtı sonra 2 oldu daha sonra 4 e çıktı birini bırakmamla üç tabi ama ben şimdi hepsini bıraktım sadece lustrali kullanıyorum korkudan oldu birazda
Cevap sahibi+1 yılSen en kısa zamanda doktoruna başvur. bu düsuncelerinide söyle
Soran+1 yıltamam çok sağolun teşekkür ediyorum
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. ne demek :)
Nasıl sorunların var bir adı var mı bunun ilaçlar tehlikeli olabilir seni ilaçlardan kurtaracak seni farklı yönlere Çekerek durumunu iyileştirecek biri Lazım
03 Yorumla
Soran+1 yıldepresyon ve anksiyete sorunum var ama gittiğim doktorların ikiside şizofreni tanısı koydu
Soran+1 yılevet akut veya kronik olabilir deniliyor yani tam olarak şizofreni değil tabiki ama belirtilerin çoğu var dediğiniz gibi başlangıç olabileceğini düşünüp vermişte olabilirler ama onları şuanda kullanmıyorum sadece antidepresanı kullanıyorum
+1 yılBunlari doktora sormalisin. Devlet hast bedava sormak
01 Yorumla
Soran+1 yılzaten randevum var ama bir hafta sonra bende çok kötü hissettiğim için bilen varsa sormak istedim ailemi özellikle annemi üzgün gördükçe daha çok üzülüyorum da
- Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz beklersen bir koşu PDR bölümünü bitirip geliyorum üniversitede.
01 Yorumla
Soran+1 yılçok düşünmediniz inşallah bunu yazarken.. neyse sağolun o kadar vaktim yok
sana yardım etmek isterim fakat o kadar çok fake hesap yüzünden alaya alındım eğitimimle dalga geçildi o yüzden güvenemiyorum
06 Yorumla
Soran+1 yılhayır Allah çarpsın alaya falan alma durumunda değilim sadece yardımcı olabilecek birilerini arıyorum Allah ın adını aldım yani :))
Soran+1 yılhahahahahahahahah :DD:asda tamam ben iyileştim sağol :D
Soran+1 yılsana teşekkürler :D
+1 yılHmm bağışıklık kazanmış vucudun lustral oyle bır ılac maalesef dozunu azaltarak kullan yvs yavas _ sorunun ne
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle oldu heralde ya.. aşağıda açıkladım ama rica etsem oraya bakarmısınız
Psikolojik ilaçlar öyle kafaya göre bırakılmaz çok büyük hata yapmışsın duzenli kullan ilaçlarını zamanla doktor kontrolünde dozlar azalır ve kullanmazsin
01 Yorumla
Soran+1 yılevet onu bir anlık korkuyla düşünemedim hayır doktorda bişey demedi uyarsaydı yine iyi olurduda artık..
+1 yılAyni şeyleri bende sana içten samimi şekilde yardimci olabilirim
07 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim sağolun
- +1 yıl
Mesaj olarak yazabilirsiniz şu an bende kullaniyorim ayninseyler bende de var
Soran+1 yılmesaj yazamıyorum :)
- +1 yıl
Niye ki
Soran+1 yıl+2 xper gerekiyormuş öyle diyor :D
- +1 yıl
Nasil yazcaz ya
Soran+1 yılburadan yazın :)
Ilaçsız tedavi mümkün değil mi?
08 Yorumla
Soran+1 yılterapiyle mümkün ama o da devlet hastanesinde yokmuş
Soran+1 yılbuyrun dinliyorum
Soran+1 yılkayseri haklısınız yapsam çok iyi olur ama onada ben çıkmıyorum
Soran+1 yılteşekkürler sağolun
kullanma alıskanlk yapar
03 Yorumla
Soran+1 yıllustral yaptı biraz galiba dediğiniz gibi
Soran+1 yılhaklısınız
+1 yılbaş ağrısı ve donmesi varmı?
05 Yorumla
Soran+1 yılbaşlarda çok fazla baş ağrısı oldu 1 hafta kadar ama sonra geçti baş dönmeside normalde olduğu kadar oluyor
- +1 yıl
şimdi olayı baştan anlatırsan sana yardımcı olurum
Soran+1 yılya bende rahatsızlık yaklaşık bir sene önce başladı 2 hafta çok kötüydüm ilk 3 gün uyuyamadım hatta daha sonra düzelir gibi oldu böyle aralara bir hafta giriyodu iyi oluyodum ama tamamen geçmiyodu son zamanlarda artık kendimi kaybetmeye başladım birileriyle konuşuyodum sürekli hayali yani bende farkında olmadan sonra annem bigün beni öyle görünce zorla sıra aldı ve hastaneye götürdü doktorda lustral verdi 50 mg ikinci gidişimde gitmeyi kendim istedim çünkü duyduğum sesler çoğalmaya başlamıştı ve beni intihara yöneltiyodu anlattım ilaçtan öncede oluyodu ama çoğalmıştı solian verdi lustral 75 mg yaptı aradan iki ay geçti annem özel hastaneye götürdü lustrali bırak dedi iki hapla beraber soliana devam et dedi 2 gün sonra ben tekrar kötü oldum netten baktıklarımlada tekrar lustrale döndüm
- +1 yıl
bana yazarmısın özelden
Soran+1 yılmesaj yazamıyorum malesef :)
Kullanmaa :)
03 Yorumla
Soran+1 yılkullanmayınca da daha kötü yaptı işte nası kullanmaa :)
Soran+1 yılkanka :D teşekkürler :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası