En sık görülen akciğer meme mide vs kanserleri başta olmak üzere kanser hakkında genel anlamda ne kadar bilgi sahibisiniz?
ailenizde kanser olan veya kanserden vefat eden kimse var mı?
bu konuyla ilgili aklınıza takılan soru veya sorular var mı?
En sık görülen akciğer meme mide vs kanserleri başta olmak üzere kanser hakkında genel anlamda ne kadar bilgi sahibisiniz?
ailenizde kanser olan veya kanserden vefat eden kimse var mı?
bu konuyla ilgili aklınıza takılan soru veya sorular var mı?
Şıklardan birini seçerek cevap vereceğim.
Sanırım,
Olarak cevap verebilirim, pek bilgi sahibi değilim.
Kanser hastalarının ne tüketebileceğini ya da kanserin oluşumunu biliyorum o kadar.😅
Ailede var mı? Çekirdek aile olmak zorunda değil. Dede nine amca dayı teyze hala kuzen vs vs
Yok çok şükür.
🙏🏻🙏🏻🙏🏻
şu an erkek arkadaşımın gırtlak tümörü kötü huylu çıktı daha önce iki kere kanseri yendi korkutucu ama ne olur nasıl olur bilmiyorum 🥺
Ameliyat edilebilir düzeyde mi yoksa? Önemli çünkü bu. Bir de daha önce hangi kanserleri yendi?
İlk iyi huylu gırtlak kanseri olmuş lenf bezleri alınmış
2023 de akciğer kanserini yendi iyi huylu
Boğazında şişlik vardı gittiğinde tümör demişler kötü huylu ve parça alınmış gittiği doktor ameliyatı yapamayacağını ifade etmiş bilmiyorum bu konuyu açmıyor ama böyle internetten araştırıyorum henüz 28 yaşında 😔
Çok çok geçmiş olsun. Peki deneyimli üniversite hastanelerine görünmeyi düşündü mü hiç? Orada daha deneyimli hocalar var. Ayrıca tümör konseyleri tarafından hastalar değerlendirilip en uygun tedavilere karar veriliyor.
Bir kere konuştu bir daha açmadı şu an çalışıyor bazı belirtileri var ama gayet sağlıklı mesleğinden yönlü olsada ama sonuç bu ses kaybı yutkunma kaybı var baktığım da bunu kaldıramaz biliyor ama şu an umursamıyor korkuyorum açıkçası
Kendisini çok iyi anlıyorum bir doktor olarak. Geçmişinden dolayı muhtemelen salmış diye düşünüyorum. Yaşı henüz çok genç. Çabalamak gerekiyor son ana kadar
Sürekli tekrarlıyor ölürüm yarın nerede patlak verir bilmiyorum dedi ama yanlız kalmayı tercih ediyor kabullendi bu durumu sigara kullanıyor halen ne yapılır bilmiyorum öneriniz var mı
Adanada kendisi
Adanada muhteşem hocalar var üniversitede. Lütfen salmasın kendini. Genetik bir bozukluğu var muhtemelen. Kansere bir yatkınlık oluşturuyor. Haksız değil o konuda. İyileşse bile aynı veya başka bir yerde çıkma ihtimali var
Yarın konuşacağım ama bakalım 🤷🏻♀️
Eğer ameliyata uygun değilse bile kemoterapi veya radyoterapi alması gerekiyor. Geciktirmemesi gerekiyor sesi de bozulmaya başlamışsa. Pet-ct çekti mi? Yayılım var mı vücutta diye?
1-9 Mart arasında şehir Hastanesi'ne gidecek sesinden hiç sıkıntı yok sadece ağrı oluyor dedi ve şişlik var halen sigara kullanıyor 🥺
Sigara kullanması çok sıkıntı. Süreci kötüleştirir sadece
Benim zorumla ikiye düşürdü bir rahatlığı var üzülüyor mu üzülmüyor mu bilmiyorum korkmuyorda ailesine demedi tek başına girip çıkacak zıt biri insan korkuyor ama bir şey olmaz demekten başka bir şey demiyor ben giderim ama ailem sıkıntı aklım kalıyor ben daha çok takıyorum strese giriyorum 😔
Cevap
0Cevap
Bilgiliyim
Ne düzeyde? Bir kadın olarak meme kanseri konusunda kendin için ne yapıyorsun mesela?
Bilgim yok
Peki bilgi sahibi olmayı düşündün mü mesela? Özellikle kadınlarda sık görülenlere yönelik
Bilinmesi bilincli olunmasi gerekiyor aslinda sadece kotu bi hastalik oldugunu biliyorum
Kadın olarak en başta kendi kendinize düzenli meme muyanesi yapmayı öğrenin. Ketem denen bir kurum var onlardan öğrenebilirsiniz. Ayrıca adet düzeninizi. Kadınsal bir problem var mı yok mu açısından size bilgi verecektir. Kendi bedeninizden haberiniz olmasını sağlayacak ve bu da erken teşhis ve tedavi şansını artıracaktır
Teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?