kemoterapinin hastayı çok zorladığını yorgun düşürdüğünü biliyorum ama bilinci kaybedicek dereceye getirmesi normal midir acaba?
ek bir soru doktorların hastaya bu durumu direkt söylemesi doğru mudur sizce?

kemoterapinin hastayı çok zorladığını yorgun düşürdüğünü biliyorum ama bilinci kaybedicek dereceye getirmesi normal midir acaba?
ek bir soru doktorların hastaya bu durumu direkt söylemesi doğru mudur sizce?
Normal.
Hatta bu kemoterapi yani ilaç tedavisi gören hastaların önemli bir kısmında görülüyor. Tedavinin yoğunluğuna baglı olarak da etkisi değişiyor.
Fakat bunun bu nedenle mi yoksa benzer zamanda olmasına rağmen denk gelen başka bir sebeple mi olduğuna bakılmalı. Rastlantı olarak aynı zamanlı olan başka bir sorun da olabilir.
Doğrudan söylemesi de doğrudur. Tani bunda kişinin psikolojik durumu da önemli. Normal birisi ilk soktan sonra bunu kaldırabilir fakat zaten psikolojisi kötü olan birisini daha kötü etkileyebileceginden bu hastaya daha esnek davranılabilir.
Teşekkür ederim görüşün için :) yani bu durumlarda biraz daha esnek olmalılar diye düşünüyorum ilk önce hasta yakınıyla konuşup sonrasında bilgi vermek daha mantıklı geliyor herşeyin bir üslubu var
Ne demek :)
Evet yeni teşekkür ederim☺️
Kemo annemi beklerken hastalar yorganla yatiyorlardi. O kadar yoruyor ki kendi isini bile yapamıyorsun. Allah şifa versin
Cevap
4Cevap
Aldığı ilaçlar ve tedavinin etkisiyle belki hasta yorgun düşüyordur ondan kaynaklandığını düşünüyorum. Çok geçmiş olsun Allah şifasını versin 🙏🏻
Amin. Teşekkür ederim umarım sadece yorgunluktan kaynaklıdır
ilaçlar ve tedavinin etkisiyle belki hasta yorgun düşüyordur, geçmiş olsun
Teşekkür ederim umarım öyledir
Kemoterapi herkeste benzer şeyler göstermez bünyeden bünyeye değişir. Ama bilinç kaybına kadar gidiyorsa doktora söylenmeli. Doktorlqrın karqkterine bağlı normalde özel hastalara direk denmemeli bence. Ama çoğu söylüyor
Var ablam kanser oldu
Çok geçmiş olsun
Öldü
Pardon.. allah sabır versin, başın sağolsun
En İyi Cevaplar