Arkadaşlar lütfen bana fikir olarak yardım edin lütfen.
Ben obsesif kompülsif bozukluğu olan birisiyim, ve gerçekten çok zor zamanlar geçiriyorum psikolojim alt üst oldu. Asla kötü şeyler düşünmemeye çalışıyorum önce yaşadıklarımı anlatacağım, bir ara ölüm korkum vardı, bir ay ya da 2 ay boyunca öyle bir korku sardı ki önümü herşeyi işaret sanmalar ölümle ilgili video çıksa hemen ölecek miyim düşüncesi ve bunu hep düşünüyodum hemen aklımdan giden bir düşünce değildi tüm duaları okuyup yatıyodum bi ara korkumdan ciddi ciddi. Ara ara herşeye takıntı yapıyorum, mesela birisinin annesi babası ölmüş ya başıma gelirse düşüncesi tabi ki hepimiz illa öleceğiz ama burada ki korkutan düşünce, ben birisinin ölüm videosunu gördüm ya hemen benimde yakınım ölürse gibi düşünceler veyahut hastalık gibi bi hastalık görsem ya bu ailemden ya da yakınımdan birisine olur mu gibi düşünceler gerçekten beynimi yiyip bitiriyor bu korkular bana dua okuyun lütfen
Ben obsesif kompülsif bozukluğu olan birisiyim, ve gerçekten çok zor zamanlar geçiriyorum psikolojim alt üst oldu. Asla kötü şeyler düşünmemeye çalışıyorum önce yaşadıklarımı anlatacağım, bir ara ölüm korkum vardı, bir ay ya da 2 ay boyunca öyle bir korku sardı ki önümü herşeyi işaret sanmalar ölümle ilgili video çıksa hemen ölecek miyim düşüncesi ve bunu hep düşünüyodum hemen aklımdan giden bir düşünce değildi tüm duaları okuyup yatıyodum bi ara korkumdan ciddi ciddi. Ara ara herşeye takıntı yapıyorum, mesela birisinin annesi babası ölmüş ya başıma gelirse düşüncesi tabi ki hepimiz illa öleceğiz ama burada ki korkutan düşünce, ben birisinin ölüm videosunu gördüm ya hemen benimde yakınım ölürse gibi düşünceler veyahut hastalık gibi bi hastalık görsem ya bu ailemden ya da yakınımdan birisine olur mu gibi düşünceler gerçekten beynimi yiyip bitiriyor bu korkular bana dua okuyun lütfen
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Obsesif kompülsif bozukluk (OKB) yaşamak ve bu korkularla başa çıkmak zorlayıcı olabilir. Ölüm korkusu, takıntılar ve sürekli endişe hissi, günlük yaşamını etkileyebilir ve psikolojik sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu korkuların ve takıntıların gerçekle bağlantılı olmadığını anlamak önemlidir. Örneğin, birisinin ölümünü gördüğünüzde veya kötü bir şey olduğunu duyduğunuzda, bu durumun sizi ya da sevdiklerinizi etkileyeceğine dair endişeler normaldir. Ancak, bu endişelerin sürekli ve aşırı derecede olması, yaşam kalitenizi düşürebilir. Bu noktada, profesyonel bir yardım almanız önemlidir. Bir psikolog veya terapist, OKB semptomlarınızı anlamanıza ve başa çıkma stratejileri geliştirmenize yardımcı olabilir. Terapi, korkularınızla yüzleşme ve olumsuz düşünce kalıplarını değiştirme konusunda size rehberlik edebilir. Ayrıca, kendinize iyi bakmak ve stresi azaltmak da önemlidir. Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve stres yönetimi tekniklerini kullanmak, genel psikolojik sağlığınızı iyileştirebilir. Unutmayın, bu zorlu süreçte yalnız değilsiniz ve yardım almak güçlü bir adımdır. Hepimiz zaman zaman bu durumları yaşıyor ve günlük hayatımızın işlevine devam etmekte zorlanıyoruz. Ancak şunu bilmeliyiz ki profesyonel yardım alarak bu zorlukların üstesinden daha kolay bir şekilde gelebilirsiniz. Bu yaşamınızı daha olumlu bir şekilde sürdürmenizde etkili olacaktır.
Sağlıcakla Kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam