Ama gerçekten yüzleri güzel oluyor. Bunu ona söylemek onu incitirmi, üzer mi bilmiyorum.

#inci🌸
Ama gerçekten yüzleri güzel oluyor. Bunu ona söylemek onu incitirmi, üzer mi bilmiyorum.

#inci🌸
Ben bunu yakın zamanda yaşadım. Obez değilim ama kilomun bir tık fazla olduğunun farkındayım. Giydiğimi yakıştırırım. Süslüyüm. Güzel olduğumu da düşünürüm. Hep yüzün güzel gözlerin çok güzel diye iltifatları duymaya alışkın biriyim. Spor ve yüzme ile aram iyi olunca diri de vücudum. Öyle yağlı bir kiloluluk olarak düşünmeyin. Kum saatinin bir tık iri olduğunu düşünün :) iş yerinde bir erkek arkadaşım makara yapıyor ayağına bana şişmansın, iş yerindeki en şişman sensin filan diye takılıyor. Özellikle ortada yenecek bir şey olduğunda yapıyor. Umrumda bile değil. Gülüp geçiyorum. Hatta bir fazla yiyorum o öyle diyince. Hatta geçen dedim ki, şişmansam şişmanım, sonuçta güzelim. Sonra kadın arkadaşlarda yüzü bebek gibi ama filan dediler. O erkek arkadaşta çirkin diyen olmadı filan diyor, sonra kalktı taklitimi yapıyor, ben dünyanın en güzel karısıyam diye. Baya gülüştük. Ama ben kendimle barışığım. Gerçekten diri olmayan ve kilosu ile barışık olmayan fizikte bir insana bunları desen psikolojisi bozulabilir , canı sıkılır. Ama insanların çoğu da gerçekten kilolu insana gidip bunu demez diye umut ediyorum, en azından eğitimli ve belli bir yaşın üstünde insanlar bunu yapmamalı. İnanın siz demeden de şişman olduğunu biliyor, neden gidip sen şişmansın diye bir şey söylersiniz ki?
Öyle makara mı olur ya insanlar niye böyle y
Bilmem komik olduğunu düşünüyor, kötü niyetli biri değil aslında, her işimde herkesten çok yardımcı olmaya çalışır ama bence dangalaklık var biraz
Kimseye ozellikle bayanlara. Kilo falan muhabbeti yapilmaz bu bir bana gore kilolu kadinlar daha seksi inanin kilosuz kadina bakasim gelmez kadin. dediginde kalca gogus olacak bir erkek olarak gormek hissetmek isterim.. bunlari erkek dusuncelerim.. hic bir kilolu kadinlar kilo konusunu konusmam gozlerine direk olarak bakip dinlerim soruyu varsa Cevap veririm.. Kadindan anlarki sorunu dedi oldumu onu Adam gibi dinleyen var kilo Milo bla bla yapmayan direk gozlerine bakarak. Adam gibi dinleyen bir Adam gorur karsisinda bu en buyuk hediyedir dolgun bir bayana..
@ShelbyCobra Ayrı bir tür değil ki kilolusu zayıfı. Hepimiz kadınız
Dogru... kadinlar konusurken gozlerine direk bakip dinleyeceksin. o bilecekki. herhangi bir sorunda onu. anlayip dinleyen bir Adam var.. Ben. Adana. Ceyhan, liyim. bizim yorede Boyle yetisiyoruz.. Sicak. iklim. adami yani
Bir şeyi söylemenin elli farklı yolu varken gidip en b. ktan olanını seçeriz genelde.
"Sağlığın için endiseleniyorum" denebilir.
"Bir yakınım rahatsızlandı dün, şekerli şeyler tuketmemesi gerekiyormus çünkü sağlığını etkiliyor"
"Kanka kilo aldım ben biraz, zarar vermesin diye az yiyorum bu ara" diyebilirsin. Karşı tarafı kendin üzerinden bilgilendirirsin.
O kişinin yanında rastgele reels kaydiriyormussun gibi yaparsın, kiloyla ilgili bir video geldiği zaman da onu da sanki o an gormussun gibi izlersin.
Ve yüz güzelliği konusunda insanları degerlendirmeyi bırakın. Birgün sizin de yüzünüz yanar, güvendiginiz güzelliğiniz birgunde gidiverir
Beden üzerinden yapılan eleştiri anlamına gelen Bodyshaming'i aslında çoğumuz farkında olmadan yapıyoruz. Sadece 'Kilo almışsın' değil, 'Kilo vermişsin' demek bile aslında Bodyshaming oluyor. Bir psikolojik şiddet türü olan Bodyshaming'e uğrayanların ise mutlaka karşısındaki kişiyi uyarıp sınırlarını çizmesi gerekiyor. O yüzden teselli gibi komik kelimeler kullanmayınız efendim.
Sizde hic bir seyimi begenmiyorsunuz
Ama hep ben sizi düzeltiyorum olmuyorki böyle yardimci olun sizde yani dimi
Hım hım
Bodyshaming nedir ya Türk'sünüz Türk. O kadar zengin olan dilimizi ne hale getirdiniz boyle sacma kelimeleri kullanip yayarak. İleride Türkçe diye bir sey kalmayınca ne olmus olacaksınız peki.. İşte bir ülkeyi içten fethetmek bu oluyor. Sizde onurlana onurlana gururlana gururlana kullanın çakma kelimelerinizi
Sildim ki
iyi yaptin ki
Aman efendim tsk ederim, ayrica bugun bir paylasimda sporla ilgili konuda sizi etikletedim ama etiketiniz kapali oldugu icinde görmediniz sanirim. Bilgim olmadigi icin etiketlemiştim Şimdi ögrendim.
Soru linkini atar misin bakayim
Hah işte bu demenden korkuyordum, bilmiyorum. Ama bir bakayim ne kadar uzakta olabilirki.
Bence yaparsin sen
Evet gördüm yazamadim oraya soruyu soran kişi engelli listesinde teşekkür ederim etiket için
Ben koşamam sen koş jsjs ben yürüyecem kalori yakamam ama olsun du.
Yok koçun benim artik bana danisacaksiniz, o bahsetigin kisi kim paylasim yapan mi
Evet
O zaten gel baris buraya git baris buraya olmus, discorda bile ayri ayri gruplar kurmus fenomenler vs bunu bi oraya bi buraya yolluyorlar laf alip götürüyor yani. Cocugun sucu yok aslinda efendisi cok var başında ne yapsin yani ;) engel atmişsaniz isabet olmus derim sadece.
Bilmiyorum ki. insanlar tuhaf
Dur simdi kpnusturma beni :D boş ver gitsin. Ben bilmedigim icinde orada etiketlimişim demek kusura bakma bilmiomki
Önemli değil
Siz eski üye misiniz
Dogrudur bayadir gelmiyordum, kendi nickimle gireyim dedim epostayida sifreyide hatirlamiyorum. Bende bunu actim. Baya degişik fenomen ve modlar gelmis cevre degişmiş yani.
''Ama yüzün çok güzel.'' değil, ''Yüzün çok güzel'' demek bir teselli değil onun olduğu şekli söylemedir. ''Ama''yı kullanacak herhangi bir durum yok. Kilolu bir insanı ''teselli etmek'' düşüncesi de saçma. Edilecek bir teselli yok. Kilolu olabilir, bu normal bir durum. Zayıflamaya çalışması da kendi sağlığı için iyi olandır.
Cevap
90Cevap
kimse kimseyi sevmek ve ona yaranmak zorunda değil. dürüst davran, karşındaki kişinin aklı varsa içini görür, gerekirse uzak durur. ben de boya badana kovasına düşmüş bir arkadaşımı çok pis eleştirdim, bir daha yüzüme bakmadı 😂😂😂 ya da kel, tipsiz, esmer tenli, nüyük burunlu ve fakir erkeklerin gelip sana yavşaması kadar mide bulandırıcı bir şey yok. herkesi kırmamaya çalışırsak yandık. ya da bazı ırkları sevmem. sevmediğimi de söylerim. sonuçta bunları içimizde niye tutuyoruz ki. salın gitsin. dürüstlük her şeyden önemli.
Vallahi bazı kilolu insanlar daha enerjik mutlular kiloyu dert etmiyorlar tenleride karışmıyor ve parlıyor gözleri daha bir güzel bakıyor hayat dolular oyüzden insanları eleştirmek zeka işidir burada hangi niyetle söylenildiği daha önemli alaycı mı yoksa sevecen ve samimi olup olmadığıyla alakalı insanların niyetleri her halinden kendini ele veriyor zaten hiç şüphen olmasın.
Ne guzel dedin
Teşekkürler canım
Off off onlara nasil iltifat edebiliriz , ya "biraz zayiflasan senin için çok iyi olur sağlıklı olursun" deyip dobra olmak , ya da hiçbir şey soyleyememek sadece gülümsemek yalan da soyleyemezsin göz göre göre 😅.. benim annem baya kilolu, oğlum bir keresinde annem için bana " anne anneannemin karnı neden balon gibi" demişti zar zor güldüm ya çok zor bir soru sordu 😅
Çocuklar çok temiz içlerinde ne varsa söylüyorlar ayıp olmus jsjs
Evet biraz öyle oldu , annem böyle şeyleri dıştan taktıgini görmedim herşeye güler geçer ama içini bilemem tabi veremiyor ya da vermek istemiyor bilmiyorum
Güzel ifadesinin başına " ama " ifadesini ve "yüzün" ifadesini kullanmazsanız incitmemiş olursunuz. Ayrıca, gerçekten dediğiniz gibi yüzleri çok güzel fakat , önemli çoğunluğunda güzellikleri ve etkileyicilikleri gerçekten yuzleriyle sınırlı değil.
Hakarettir. Kilolusun ama yüzün çok güzel denmez. Ne diyebilirsiiin? Yüzünü çok beğeniyorum, gözlerinin rengi, yapısı çok güzel, dudaklarını beğeniyorum, yüz şeklin çok hoş, cildin bebek gibi vs. vs. Kullanacağın "ama" ilişkinizi ve karşındaki insanın psikolojisini kötüleştirir
Değil bence belki yüzünün çok güzel olduğunun zaten farkındadır yüzünü belki haddinden fazla seviyordur ama kilolu olmasına takıntılıdır böyle olunca bu ifadeden yoksa bile kişi bir ima çıkarmaya çalışabilir. En güzeli insanların bedenleri hakkında yorum yapmamak 😅
Zaten kilolu insan kendisi de bunun farkındadır iyi ya da kötü haliyle, bir de üstüne bunu dile getirip hatırlatırmışcasına "bak kilolusun ama yüzün güzel, kıyafetin yakışmış" gibi içi laf sokmalarla kalp kırmanın manası yoktur bana göre.
Obezler morbidler pek ilgi alanım değil bırak başkasının ne dediğini kendisine saygısı olan birisi kendisini o hale getirmez zaten
Ne yaşadığını bilemeyiz büyük konuşmamak lazim.
Genelde hep duyduğumuz şey bu. Özellikle 'ama' ile başlar cümleler. Bence normal biri gibi davran mesela o kişi normal standartlarda olsaydı ne derdin nasıl konuşurdun. İltifat etmek istiyorsan övmek istediğin yeri şuranı çok beğeniyorum diye direkt söyleyebilirsin 😀
Hakaret ya ama yüzün çok güzel ne demek kusurlusun ama üzülme yüzün güzel teselli vermek. Onu diyene sende beyinsizsin ama yaşıyorsun demek lazım.
😂😂
Dengesizliktir. Çok güzelsin denmeli. "Kilolusun ama" ile başlamamalı cümle.
Oradaki ama bozuyor
Ama okunca övgü mü sövgü mü belli olmuyo :))
Öncesinde neler denmiş belli oluyor ama jsjsjs
hersey bi laf olmus zaten kotu niyetli soylemiyoruzki, yuzu cok guzel demek iltifat bence herseyi damara bagliyorsunuz valla yeter konusmayalim ozaman
😂niye haklısın
Kilolu insanlara. Yuzun guzel bla bla degil normal sorbet yapip onem verdiginizi. Gostermelisiniz. Bilmeliki soruyu oldugunda dinleyecek birisi var.. Kim yer Guzelligi Ayda mi yasiyorsunuz.. Kobra Kuralidir Bu..
Hiçbir şey demeyip muhabbete devam etmek daha iyisi. Ortada hedef alınacak-gösterilecek bir konu, iltifat veya jer neyse olmamalı. Bu herkes için geçerli olduğu öğrenilmeli. Nezakettendir aynı zamanda öz saygıyı besler
olmaz olsun öyle teselli. Eğer o kişi sevdiğim bir arkadaşımsa bugün nasılsın, senin için ne yapabilirim ya da birlikte şunu yapalım mı gibi hiç hatırlatmadan daha ziyade onu mutu edecek uğraşlar içine girerim.
Güzel bir kadın olduğunu söyleyin sadece. Ama kelimesini kullanmayın. Ama nedir? Biri seninle seviştikten sonra çok genişmişsin ama popon güzel dese senin için teselli olur mu?
Bence sen ona pas vermiyorsun ya, zaten onu her şey üzer o an.
Karşındaki kendisiyle dalga geciyorsun sanabilir ondan bana soruyorsun boş ver hiçbir şey söyleme.
Bence direk bu konu üzerinden söylenemeye bilir ama farklı konuları tartışırken söylene bilir eski kız arkadaşımda biraz kiloluydu ve kısa boylu birisiydi ama yüzü okadar güzeldi ki kalemle çizmiş gibi ve İnna gibi beni vardı yani direk değil ama konu içerisinde iltifat niteliğinde söylene bilir
Ben söylerim çünkü bir güzellik ararım, kusur arayan kusur bulur, güzel bakan güzel görür. Kötülükte bir iyilik, şerde bir hayır, çirkinde bir güzellik vardır. Bakmasını bilene ve bunu anlayabilene.
Kilo başlı başına bir beladır kilolu olmak iyi değildir beni yanlış anlamayın bayanlar için hiç iyi bir şey değildir erkekler yine belki bir tık somurtmaya biliyor ama kadınlar ki gerçekten çok kötü görünüyor sarkıt falan olduğu için sonuca gelirsek eğer bir kadına yüzün iyi ama kül olsun dersen onun için güzel bir şey olabilir ama erkeğe dersen güzel bir şey değildir sonuç olarak genel olarak bu bir teselli değildir teşekkür ederim
Aslında bunu, o kişinin zayıflaması için diyenler de vardır. Ama ne yazık ki yine o kişinin bu konuda şanssız olduğunu söylemek için diyen kötüler de vardır.
Ama yüzleri gerçekten güzel oluyor. Bence teselli değil gerçek. Asıl teselli yüzünde estetik ve makyak olan birine güzelsin demek
"ama" kelimesi gereksiz. Yüzün çok güzel demek yerine cok güzelsin demek daha mantıklı ve güzel olur.
Oradaki 'ama' zaten her şeyi açıklıyor. Fiziğin güzel değil ~ama~ yüzün güzel en azından diyor
teselli değil “bi zayıflasan mükemmel olursun, yüzün zaten güzel, bence sen zayıfla” mesajının alttan subliminal olarak verilişi 😅
Lutfeder gibi bir iltifat şekli. Sağlik noktası önemli ama oda bize düşmez herkes yetişkin kendi sagliğini düşünebilir..
Ama yüzün güzel derken geri kalan her yerinin güzel olmadığını da söylemiş oluyosun ya hani söyleme o yüzden boş ver sus daha iyi nfkdkd
Kilolu insanları zayıflamaya teşvik etmek daha iyi olur. Az yemelerini tasvip etmek lazım. Yüzün güzel demekle olmaz
Yaaa teşekkür ederimm 😍😍❤💞
Kilolu kadınların yüzleri ciddi anlamda güzel oluyor çok rastladım ben de bi zayıflasalar seni beni sollarlar 😂
Bence öyle söyletme insanlar bir yandan laf sokup iyi görünmek isteyen insanlar. Tehlikeli uzak durun 😂
Teselli değildir yüzü güzel olmayana yorum yapmam ama güzelse yüzü bunu sırf teselli olsun diye değil gerçekten güzel olduğu için söylerim
Bence iyi niyetle söylüyorlar ama bunu duyan insanın mutlu olduğunu hiç düşünmüyorum
çok güzelsin maşallah de geç
Sık sık söylenen şeyler kötü olmasa bile yıldırdığı için kötü algıya dönüşebilir.
Kilolu insanlar sıcakkanlı çok tatlı oluyor
Hele tombik kızlar
Tam evlenilecek kızlar.
evet öyle... kadın değilsin ama sevimlisin demek gibi
Onu da söyleme, iyice kahrolup, gitsinler 😅
Kiloluları Onun psikolojisini bozmadan zorbalayın zayıflıyorlar
Bence kilolu kişilerin yüzleri güzel oluyor gerçekten
Kesinlikle
Avuntudur kilolu olanın her yeri güzel olsa ne olur
Değildir.
Kişi farkındadır kendisinin, yersiz iltifatlar can sıkar.
En iyisi hiç yorum yapmamak. Normal arkadaşlığa devam.
Basında "ama" kelimesi kullanılmadan söylenirse daha güzel olur : ))
Tombik tombik çok tatlı oluyorlar. Ama incitir mi bilemedim 😄
Yakışıklı değil ama sempatik gibi düşün, bi’ bok yok ama n’apalım
Gerçek bu ama kilolu dahi olsa yüzleri güzel, ama bu bir teselli değil gerçek
Ama dan sonra kuralan her cümle boştur yalandır.
Kilolu insan teselli edilmez, sağlığını düşünmeyene iyi davranılmaz olanı denilir geçilir
Fiziksel görüntüsü ile kimseye iltifatta etmem , yermem de
Gereksiz geliyor bu tarz muhabbetler, bişey söylemek zorunda değiliz bizi ilgilendirmez
Kiloluyum ama kimse bana hiç öyle bir şey demedi öyle bir şey denenler hallerine şükretsinler en azından yüzleri güzel...
Kilolu insanlara cok zorba yapıolar üzücü kocaları karıları bile yüzlerime vuruyor çevremden goruyorum.
Kilolu insanlarda zayıflar ise karakter değişir o güne dek yanında olmuşlardı satar aldatır vs. Bunu çevremde çok gördüm bana da yaşattılar
Kör gözü açılınca ilk kırdığı şey bastonudur
Gerçektir 3 tane yüzü güzel kilolu insanla tanıştım mavi gözlü sarışın spora yazdırdım diyette yaptırdım gerçekten süper oldular
Teselli evet ama kilolu kadınların birçoğunun yüzü güzel oluyor.
Kilolu insanların genel anlamda yüzleri güzel oluyor ama
Hayır değildir çünkü her kilolunun yüzü güzel olmuyor. Ben de bunu anlamıyorum biz o kadar kilo alsak kafamız fil gibi olur, bazı kilolular kaşık suratlı oluyo bitiyorum 😂
Ama yüzün çok güzel demek yerine güzelsin demek zor olmasa gerek...
Fiziği on numara olup da cadıya benzeyen bir kadına çok güzelsin de denilmez sonuçta...
Eğer karşıdaki kişi kilosu hakkında alıngan değilse söylenebilir de gereği var mı ki? Zayıf olan yüzü güzel bir kıza ama yüzün güzel denmiyor onlara da denmesine gerek yok bence.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?