Nedense hep fazla kilosu olan kadınlara yüzünün çok güzel olduğu söylenir. Birçoğunun gerçekten öyle olsa da bana pek samimi gelmiyor bu cümle. Sizce kilolu insanlara “ama yüzün çok güzel” demek teselli mi?
Kilolu insanlara “ama yüzün çok güzel” demek teselli midir?
Mesela Sibel Can.. Kilonun bu kadar üstüne yakıştığı başka bir kadın görmedim.. Şarkı söylerken vücudundaki fazla kilo ve yağlara adeta dans edip şov yapıyor kadın.. Kilolu derken, kilosu eşit bir şekilde vücudunun heryerine eşit seviyede dağılmış bir insana yüzün çok güzel denebilir.. Fakat kilo vücudun bir yerinde toplanmış bir insana da kalkıp boş ver yüzünün güzelliği yeter denmez elbette Sağlığın için zayıfla biraz boğazını tut diyet spor yap denmesi gerekir.. gerçekçi olmak gerekir, Dost acı söyler misali..
Hayatımda En çok duyduğum kelime... Bana az da olsa iyi bir motivasyon veriyor ama yinede zayıflama isteğimi götürmüyor. Bu yüzden iyi şeyler söylemekten kaçınmayın. Zaten kilolu biri zayıflamak isterse sizin söyleyeceğiniz sözleri duymaz bile aksine halinden memnunsa da...
Yalan değil bence cidden yüzleri güzel oluyor. Ama bu teselli etmez kimseyi. Eğer kilolu biri zayıflamak istiyorsa yüzü güzel diye bundan vazgeçmez. Ayrıca burada sağlık da söz konusu.
kilonun çok fazlası sağlık için iyi değil, boya ve yaşa göre fazlalık sınırı var bu sınırın üzerinde olması sağlığı olumsuz etkiler evet insanın yüzü güzel olur ya da olmaz ama bunu teselli sayabilirmiyiz bilmem? kilolu ya da aşırı kilolu insanlar bu fazla kilolarından gereken çabayı gösterdikleri zaman onlardan rakatlikla kurtulabilir yaterki bunu gerçekten istesinler 😊
Olabilir sizin düşünceniz ama bunda yanlış bir şey yok belki alıngan oldukları için sorun olabilir. yani kilolusun ama yüzün güzel bu hem teselli hem iltifat ama kötü anlamda değil
Bence artık insanları belli kalıplara sığdırarak onlara güzel sözler söylemek yerine onların sağlığına kavuşması için ne yapılması gerektiğine dair davranışlar sergilenmesi her zaman için yerinde bir durum olacaktır, Elbette kilolu insanlar kendisi ile barışık insanlar olabilir ya da psikolojik olarak bu duruma atlatmayan insanlarda olabilir, yani o iletişim içinde olduğumuzu insanların ruhsal ve fiziksel durumlarını ve kendileri ile ne kadar barışık insanlar olduklarına göre değişiklik gösterir buna net bir cevap vermek mümkün değildir.
Fakat şöyle bir düşünce içerisinde olmak istedim ki kendilerini kırmadan bir şeyleri başarabileceklerine özgüven sahip olması gerek tiklerini söylemek daha yerinde olacaktır, mesele bu bedensel engelli bir kişiye işte sen engelli değilsin diyerek karşısındaki insanı kandırmak yönüne giden bir davranış olur, şunu diyebilirsiniz Evet sen engellisin ya da kilolusun ama daha iyi olmak için çaba sarf edebilirsin Senin de yapabileceğin güçlü şeyler var ama olmayacak şeyleri olacak gibi göstererek daha sonradan insanların hayal kırıklığı yaşamasına sebep olmak, o insanlar için çok daha fazla gurur kırıcı onur kırıcı bir davranışı neden olabilir, bugün belki de kilolu insanlara yüzün çok güzel aslında sen çok güzelsin diyerek onlara mutlu ettiğimizi düşünüyoruz ama yarın 2 gün sonra başka birisi çıkıp da yüzüne karşı olumsuz kelimeler kullandığın zaman özgüven durumu veya duygusal psikolojik durumları tamamı ile etkileniyor, bu yüzden insanlar her zaman için karşısındaki insanı kırmadan ama aynı şekilde yalan konuşmadan davranmalıdır.
önceden kadınların belli kalıplara uymak zorunda bırakılmasını zorbalık olarak görürdüm. kadın ne isterse yapabilir. buna istediği bedene sahip olmak da dahil. bu görüşümün hala arkasındayım orası ayrı fakat kilo belli bir değerin üzerinde veya altındaysa bu hastalık sebebidir. genelde zayıflığın hastalık olduğunu bizim toplumumuz kabul edemiyor. kemikler görünürse güzelsin algısına sahip çoğu ama bu ciddi bir hastalık sebebi. gelelim şişman kadınlara. yukarıda da dediğim gibi fazla kilo da hastalık sebebi. yüzün güzel gibi klişe cümlelerle teselli vermek yerine o kadına sağlığı için endişe edildiği ve bu konuda destekçi olunduğu anlatılmalı bence. önemli olan her zaman sağlıktır fakat ülkemizde önemli olan estetik kaygısı oldu.
Evet, gerçekten de yüzü çok güzel olan ama kilolu kadınlar var. Kendilerini iyi hissetsinler diye en azından buna sahipsin der gibi söylendiği de bir gerçek. Ancak doğru olanı, onları kilo vermeye teşvik ve motive edecek şekilde güzelce konuşmaktır.
Teselli vermek yerine, kırmadan onlara yardımcı olursak daha iyi hissederler. Kimse mutsuz olmasın.
Elbette, çünkü hem fiziği taş gibi hem yüzü güzel birine kimse gelip de "ama yüzün çok güzel" diye bir cümle kurmaz değil mi? Bariz büyük bir kusru olduğu için o kişiye züğürt tesellisi verirler insanlar her zaman böyledir. Kıskandıklarını gömer, acıdıklarını överler.
iltifat begenilen özellikler icin yapilir. Kisi Kilolu kisinin yüzünü begeniyorsa, bunu söylemesinde hicbir sorun yoktur. Ayrica "samimi gelmiyor sismanlara iltifat edilmesi yha" gibi cümleler amacini asiyor bence.
kilolu insan kavrami bile yanlis bence insanin kilosu zayifi her sekilde insan hakaret etmeyi isteyen insanlar kilolusun ama yuzun guzel lafini bulmuslar bazilari tahta gibi onlardan neden bahsedilmiyor anlamiyorum toplum olarak
Hayır bence bazıları hoşlanmıyor bunu duymaktan! Bide şeye sinir oluyorum kilo yakısiyor sana böyle kal diyolar , kilo verince yüzün çökmüş yakışmamış diyolar ama kiskancliklarindan diyolar biliyoruz
Kilolularn hiçbir yeri güzel değil bence bir an önce fit olmalı zayıflama lılar yüz güzel değil de hiçbir şey olmuyor ayrıca zayıf kızların yüzü daha belirgin hatlara sahip oluyor ve daha güzel görünüyor bence
Teselliye ihtiyaçları olmayan insanlara teselli vermeye çalışan mallar yüzünden insanlar sıkıntı etmiycekleri bir durumu hayatlarının trajedisi gibi yaşamalarına sebep olan kitle bence herkes tesellisini kendisi verir insan kendi görünen ya da görünmeyen açıklarıyla ilgilenmeli
Hiç samimi bulmuyorum ona herkes üzülmesin etmesin diye güzelsin diyorlar fakat fazla kilolu olmak gerçekten sağlık açısından çok kötü ve tayt ya da crop giyiyorlar fakat çok aşırı kötü duruyor ve bunu belirttiğimde bana tepki gösteriyorlar sende kilolu olsaydın görürdün falan diye kilo vermek isteyen fakat veremeyen arkadaşları anlarım okey ama keyfiyen kilo vermiyorsa diyet spor yapmıyorsa kusura bakmasın ama onu sonuna kadar eleştirme hakkımın olduğunu düşünüyorum
Ben sadece sağlık açısından bakıyorum. İleri yaşlarda sorun oluyor. Birçok hastalığı tetikliyor. Sözlerle hayat ilerlemiyor veya karın doymuyor. Bildiğim bu kadar.
Fark ettiysen zayıf olanların yüzü fazla güzel olmuyor kilolu birinin yüzü daha canlı kanlı olur teselli için değil gerçekten öyle olduğu için güzel deniliyor
Bence saçma sapan bir teselli cümlesi. Güzel olmak ve kilolu olmak ikisi de ayrı şeyler. Kilolu isem güzel olduğumu zaten biliyorum. Kilolu olmak güzelliğime gölge düşürmez.
Bana sürekli yüzün güzel ama zayıflasan daha güzel olursun dediler bir de psikolojik baskı ile zayıfladım gene de güzel bulmam kendimi ama dış görünüşle dalga geçilmemesini öğrenmeli insanlar
Benim hem göbeğim var hem de yüzüm çirkin kimse benle konuşmasa da ben bu gerçeği kabullenebilecek olgunluktayım. Demek ki her insanın mizacı farklı...
Görümcem kilolu ama yüzü cidden güzel. Mesela kilolu insanlar zayıfladığında yüzleri çirkinleşir nedense 🤷♀️ Sağlık için kilo vermeli insanlar güzellik için estetik için değil.
Teselli edilecek bir durum var mı ki. Herkes zayıf olmak zorunda değil. Birde güzellik ve kilo algısı sadece kadınlar üzerinden oluşturulmuyor mu…Erkekler kapatılsın
Bence hayır Yüzünün güzelliği doğuştan ama kilon kendi elinde Yüzünün güzel olması pek de senin başarın olmuş olmuyor çok da teselli değil ki zaten güzellik her şey değil