Diyet yaparken sabah kahvaltısında yulaf ezmesini tercih ediyorum hem pratik hemde kalorisi düşük ve tok tutma özelliğine sahip sizler neler tüketiyorsunuz?☘🤍🌤
İnsanlar en kısa zamanda diyet değil sağlıklı beslenmeye geçmeli. Diyet dediğimiz şey farklı, sağlıklı beslenme daha da farklı. Sağlıklı besleniyorum, paket ürünleri bıraktım 1.5 sene oldu. Özellikle kola ve cips asla tüketmiyorum. Vücut o kadar kendini belli ediyor ki iyileştiğini, devamı hemen geliyor. Yağlı yemeklerden uzak duruyorum, eti sadece ızgarada yiyorum. Çikolata çok az tüketiyorum, şerbetli tatlı asla yemiyorum. En önemlilerinden birisi de glikoz dan koşa koşa uzaklaşıyorum. Çünkü mide glikozu o kadar zor eritiyor ki, insanı resmen çürütüyor. Bunların dışında sebze, salata delisi oldum. Mevsim salatası ile düzenli bir ilişkimiz var. Çok seviyorum. Yediklerim zeytinyağlı olmalı. İşte ben buna sağlıklı beslenme adını verdim. Son olarak bunu bile isteye yapmadım, hastalıklarımdan dolayı yaptım ama sonra bırakamadım çok sevdim :)
Sağlıklı beslenmeye geçmeniz güzel bende senelerdir sizin gibi bir beslenme tarzıyla besleniyorum fakat insülin direnci olduğu için yavaş kilo veriyorum paketli ürünler vs tüketiyorum akşam yemek yemiyorum.
Benim hastalığımda insülin, şeker. İlaç kullanıyorum matofin, ömür boyu kullanıcakmışım. Şimdi kilo vermesi çok zor ama gerçekten yemeye dikkat ettiğimde ayda 5 kilo verdiğim oluyor. Sonra boğazım durmuyor tekrar kilo alıyorum.
Aynı hastalığı ve durumu paylaşıyoruz. Çok dikkatli olman lazım. En ufak sarsıntıda vücut patlak veriyor haberin olsun. İlaca bende ara verdim ama doktor demediğini bırakmadı. Şimdi tekrar başladım yine kilo veriyorum :)
En İyi Cevaplar