İnanılmaz kaygı yaşıyorum ya okbm var öncelerden beri buna takıyorum ilaçta bi işe yaramıyo tekrar randevu alıcam olmamak için ne yapabilirim çok bunalıyorum sokakta akıl sağlığı yerinde olmayan insan görünce bende böyle olucam diye çok üzülüyorum antidepresan önler mi şizofreniyi🥺
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Şizofreni genetik bir hastalık sonradan şizofreni olabilmen için de çok büyük travmalar yaşaman lazım. Boşu boşuna bitiriyorsun kendini.
Gerçekten mi bizde yok şizofren ama korkuyorum ya
Ya çok saçma nerden gitti takıldı bu aklına Allah aşkına. Genetiğinde yoksa olmazsın bu kadar basit. Boş yere endişe hep
Takıntılı insanlarda görülebiliyo şizofreni vakaları o yüzden korkuyorum
Hayır alakası yok şizofreni insanlarda takıntı görülebiliyor takintililarda şizofreni değil
Psiko terapi tedavisi görmeniz lazım tek çözüm bu şimdiden geçmiş olsun
Doktorum veriyo zaten özele gidiyorum ona da sorucam antidepresan şizofreniyi engeller mi bilginiz var mı
Antidepresan sadece sakinleştirici bir ilaçtır şizofreni düzenler tabiki kafanız sakin olur
Şizofreni değilim şizofren olmaktan korkuyorum antidepresan engeller mi acaba korksam bile
Diyorum ya sakinleştirici etkisi var o yüzden uyku yapar sürekli kafanız sakin durur
Antidepresanlar beyindeki serotonin ve noradrenalin gibi kimyasal maddelerin düzeyini arttırarak etki gösterir. Bu maddelere nörotransmitter adı verilir. Adı geçen kimyasal maddelerin kişinin ruh halini iyileştirici etkisi vardır. Antidepresan ilaçlar beyinden gönderilen ağrı sinyallerini de azaltır
Takınca takıyosun işte kimsi ilaçlarda yapıyo diyo ama ben ölene kadar kullanmak istiyorum çekilmiyo bu hayat biri bitiyo biri başlıyo
Nedir böyle takıntı olduğun şeyler bu yaşta bu hastalık çok üzüldüm ya derdini dinlerim eğer yardımcı olabilirsem 😌
Çok sevdiğim bi abi Allah affetsin geçen bana tokat attı şizofreni hastası kendisi farkında değil geçmişte ölen akrabalına takmış takıntılık varmış saçma sapan şeyler yapıyo yaptığını unutuyo biz söylediğimizde yaptıklarını inanmıyo siz kafayı yemişsiniz diyo bende böyle olmaktan korkuyorum ya olduysam diye düşünceler geliyo bu şekil
Sana şöyle söyleyeyim sende sadece bir takıntı o sen olmamışsın ama oldum gibi düşünüyorsun yani böyle düşünerek kendini hasta ediceksin azıcık düşünme kendini toparla ve biraz değişiklik yap çık Gez dolaş kafa dağıt arkadaş ortamına gir biraz ya da sevgilin felan varsa onunla birlikte gez dolaş unut kafandan çıkar bu düşünceleri kendine her zaman motive et sen öyle biri değilsin ve hiç bir zaman olmuyacaksn böyle düşün dinlemeye ihtiyacın var biraz kafanı şişrdim kusura bakma iyi akşamlar eğer kafanda soru işaretleri kalırsa ben burdayım elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım 😌
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için ben ağır depresyon geçirdim ara ara tekrarlar bu korku beni ilaç kullanıyorum ama bakalım sonumuz Allah hayır etsin😂 sağlıcakla kalın
Sen dediğim gibi biraz sakin ol kafana takmamaya çalış senin bu takıntı olmuş yani ilaçlarını aksatma ama bu düşünceleri eğer bırakmazsan gerçekten şizofren olabilirsin dikkat et kendine iyi akşamlar dilerim şimdiden geçmiş olsun 🤲
Deme öyle işte olmazsın de tövbeler tövbesi😂😂
Sen bunu kafana takıntı yaptığın için unutman lazım ama başka bir türlü çözümü yok 😒
Unutamamki hergün o abiyi görüyorum nerdeyse yaptıkları beni ürkütüyo
Bende arada düşünüyorum bunu ileri seviyede anksiyetem var çok düşünüyorum herşeyi kafaya takıyorum öz amcam şizofreni
Sorma ya bende senin gibiyim yoğun anksiyete ve okb var oldum mu diye bazen sabahtan akşama kadar yaptıklarımı izliyorum benimde çok yakın tandığım öyle geçen bana tokat attı yaptıklarını söylüyoruz ben öyle bişey yapmadım diyo siz kafayı demişsiniz diyo bize onun gibi olurum diye korkuyorum zaten okbye onun yüzünden yakalandım
Bilmem onler mi
Bende bilmiyorum ya
🤔🤔🤔🤔
Sende de mi var okb
Bilmem var mi
Ciddi psikolojik sorunların olabilir bunun farkında olmayabilirsin gece uyurken gelip ayağına birisi dokunabilir tikkat et😏
Niye oyle dedin ya cok uzuldum
Sende var mı psikolojik rahatsızlık
Var bende kullaniyorum ama doktor fazls kullandim diye artik yazmiyo
Ne vardıki sende
Sinavlari cok kafaya takiyodum arti olarakda anksiyete ve sosyal anksiyete var
Üzülme geçti geçti anksiyeten hala devam ediyo mu
Tesekkur ederim Şu an biraz daha iyiyim ama yakin zamanda kullanmayi birakip kendi basima ilacsiz devam edicem cunkunhayatimin sonuna kadar ilacla yasayamam bununla savasmayi ogrenmem lazim
Şöyle söylim sana terapi al psikolog olur ilaçsız ben başaramadım geçmiyo gerçekten devlette var psikologlar onlarla konuş çok zor bende gidicem ilacı ne zaman bırakmak istersem yeni başladım ben sen kaç sene kullandın
1 yil kullandim ama zamanla iyilesiyorum galiba ve senin icinde birsey soylemek istiyorum sizofreni olamazsin cunku sadece psikolog yeterli olur bize ne yapmamiz getektiginj soulerler o yuzden hemen kotu dusunme ilaclsrla ve psikologla duzeltebilirsin herseyi
Evet evet benim doktorum terapist aynı zamanda polisin çapraz sorgusu gibi sorguya çekiyo ilk gittiğimde gözlerini asla benden kaçırmadı ilk 5 dakikam panik atakla geçiyo doktor sert çünkü korkuyodum başka teşhis koyacak diye😂😂
Bence rahat olabilirsin cunku dogru tespit etmesi icin icini iyice dokmen ve rahatlaman gerekli umarim doktorun dedikleri iyi gelir