Kafayı sıyırmak üzereyim gerçekten. Bu arada bu tanıyı ben kendi kendime koymadım doktor söyledi ama ilaç kullanmak istemiyorum. Sınav dönemindeyim üniversiteye hazırlanıyorum ama olmuyor kafayı yiyeceğim sinirden kendimi kesesim geliyor bazen bu durum yüzünden. İlaçsız bunu nasıl yenerim?
Cevabın nedir?
Psikoloji
Merhabalar,
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) ve Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) gibi durumlar, ilaçlarla yönetilebilen ancak ilaçsız da başa çıkılabilen durumlar olabilir. Ancak, her iki durumu da ilaçsız olarak yönetmek için çeşitli stratejileri uygulamak önemlidir. İşte bu durumlarla başa çıkmak için ilaçsız kullanılabilecek bazı stratejiler:
1. Psikoterapi (Konuşma Terapisi)
Kognitif Davranışçı Terapi (KDT): OKB'nin tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir terapi türüdür. Bu terapi, obsesyonları ve kompulsiyonları anlama, tanıma ve değiştirmeye odaklanır. DEHB için Davranış Terapisi: Bu terapi, bireye dikkat süreçlerini ve davranışlarını düzenleme becerilerini öğretmeyi amaçlar.
2. Destekleyici Gruplar ve Topluluklar
Obsesyonlar veya DEHB ile başa çıkan insanlarla etkileşimde bulunmak, destek almak ve deneyimlerinizi paylaşmak, duygusal destek sağlayabilir.
3. Stres Yönetimi ve Rahatlamaya Yönelik Teknikler
Derin nefes alma, meditasyon, yoga gibi rahatlamaya yönelik teknikler, genel stres seviyelerini azaltabilir ve obsesyonlarla veya DEHB semptomlarıyla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
4. Zaman Yönetimi ve Organizasyon Becerileri
DEHB semptomlarına karşı başa çıkmak için zaman yönetimi ve organizasyon becerilerini geliştirmek önemlidir. Hedeflerinizi belirleyin ve görevleri küçük adımlara bölerken kendinize odaklanın.
5. Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Yaşam Tarzı
Düzenli fiziksel aktivite, genel zindeliği artırabilir ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
6. Beslenme ve Uyku
Düzenli ve dengeli bir beslenme ile yeterli uyku, zihinsel sağlığı olumlu yönde etkileyebilir.
7. Duygusal Destek
Aile üyeleri, arkadaşlar veya bir destek grubu ile duygusal olarak desteklenmek, bu süreçte size yardımcı olabilir.
Eğer OKB veya DEHB semptomları sizin günlük yaşamınızı olumsuz etkiliyorsa, bir uzmana başvurarak daha fazla yardım ve rehberlik almayı düşünmelisiniz. Profesyonel destek, size özgü ihtiyaçlarınıza uygun bir tedavi planı oluşturmanıza yardımcı olabilir.Sağlıcakla Kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam
10 Yorumla
Psikoloji
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), bireylerin yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen sağlık sorunlarından biridir. Duygusal olarak zorlanıyorsanız öncelikle, kendinize bu konuda dürüst olmanız ve profesyonel yardım almaya istekli olmanız önemlidir. Destek almaktan kaçtığımızda, sorunları çözmek yerine, olumsuz etkilerin devam etmesine neden oluruz. Doktor yerine psikoterapiyi düşünmeniz, duygusal zorluklarla başa çıkma sürecinde bir alternatif olabilir; çünkü teşhis konulduysa, OKB evde tek başına yapabileceğiniz bazı şeylerle düzelecek bir problem değildir. Psikoterapi desteği almanız duygusal destek sunmanın yanı sıra, düşünce kalıplarını anlamanız, olumlu değişiklikler yapmanız ve stresle etkili bir şekilde başa çıkmanız konularında da yardımcı olur. Psikiyatrik ilaçlar, uzman tarafından doğru bir şekilde değerlendirilip reçete edildiğinde, faydalı olacaktır.Ancak, ilaç kullanımı konusundaki tercihler tabii ki kişisel ve karmaşık bir meseledir. Eğer ilaç kullanmak istemiyorsanız, bu kararına saygı duyulmalıdır. Ancak, bu karar alındığında, alternatif destek seçenekler özellikle ''psikoterapi'' mutlaka değerlendirilmelidir, birçok OKB vakasında çok çok olumlu sonuçlar alıyoruz ve danışanlarımızın çoğu ilaç kullanmaya ihtiyaç duymuyorlar. OKB hakkında daha fazla bilgi edinmek için linke tıklayarak OKB Nedenleri ve Tedavi yazıma göz atabilirsiniz.
Sevgiler
30 Yorumla
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(18-24)1 yıl
ben de sinava hazirlaniyorum ve ayni rahatsizliklari yasiyorum. yıllarca doktorların verdigi ilacları kullandım ama beni daha da kötülestirdiler. bana iyi gelen seyler sorumluluklarımı elimden geldigince yerine getirmeye calısmak oldu. uyku duzenimi duzeltmek icin cabalıyorum kendimi icimi rahatlatacak seylerle mesgul etmeye calısıyorum. dusuncelerin arasinda kayboldugumda kendime ders plani yapiyorum. cok cok kotu oldugumda kendime su telkinlerde bulunuyorum: bunlar benim gercek dusuncelerim degil, bunlar sadece beynimin oyunu, takıntılı kisiligim yuzunden bunları gereginden fazla dusunuyorum, ben suclu degilim, hata yapmadım, herkesin dusundugu seyler bunlar sadece ben fazla takılıyorum simdi baska bir seye odaklanmaliyim… gibi telkinlerde bulunuyorum kendi kendime kafamın icinde tekrarlıyorum. dikkatimi toparlayabilmek icin de dikkatimin dagıldıgını anladıgım an gelecekte yasayacagım guzel seyleri dusunuyorum kendime minik ödüller veriyorum kucuk basarımlar tamamladıgımda. aksamları serin havada kısa bir yürüyüs gercekten kafamı bosaltmama yardımcı oluyor. yani surekli kendini mesgul etmelisin ve bu mesgul ettigin seylerden de zevk almalisin. ders calisirken cok dikkatin dagiliyorsa bir aile uyenden yardim isteyebilirsin bulundugum odada takılır mısın diye. cunku uzun sure fark etmeyebiliyoruz dikkatimizin dagildigini baska seylere odaklandigimizi. takıntılar icin de surekli zihninden icini rahatlatmaya calıs görmezden gelmek yerine kabullen ve bunun senin icin bir sorun olmadıgı dusuncesini kendine asıla gerekirse kendini manipüle et.
21 Yorumla- Soran1 yıl
Faydası oldu mu peki yani daha iyi hissettin mi az da olsa böyle yapınca
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Bende gecen yıl yks ye hazırlanırken öyleydim mezun senem olduğu için de ekstra kendime yükleniyordum ve bu bende de seninki gibi psikolojik sorunlara yol açtı ve ben ilaçsız meditasyonla atlattım aklıma düşünceler gelince bir 10 dk yapıp devam ediyordum calismaya. meditopia diye bir uygulama bence denemeye değer
01 Yorumla- 1 yıl
Nasıl yapiyorsun
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Bende de aynı iki psikolojik sorun var. 2 yıl ilaç tedavisi aldım ve geçmedi. Doktor sürekli olarak ilacı değiştirdi ve her seferinde daha da ağırlaştı. Bazı sabahlar, önceki gece ne yaptığımı hatırlayamaz oldum. Bence bir sabah uyandığımda lanet olsun böyle hastalığa diyip bütün ilaçlarımı çöpe attım.
Hiçbir şekilde bir çözüm bulamadım, sadece hafiflettim. Akşamliğin yatağa ne zaman kafamı koysam uyumam saatler sürüyor. Yatakta bir sağa bir sola dönüyorum, gecenin bir yarısında kalkıp kahvaltı yapıyourum. Günün geri kalanında neredeyse bir şey yemiyorum. Ne kadar az uyusam da yine de enerjim oluyor.
Kendimi sürekli dolu tutuyorum. Spora gidiyorum, sürekli müzik dinliyorum, kitap okuyorum aklımı hiçbir şekilde boş tutmuyorum. Yoksa kendimi kaybediyorum ve bir düşünce selinin ortasında kalıyorum, kapılıp gidiyorum.
Uyuyamadığım bazı geceler mastürbasyon yapıyorum, kafamı dağıtmamı sağlıyor. Onun rahatlığı ile uyuyabiliyorum, belki sende deneyebilirsin. Ayrıcana mümkün mertebe yatağa yorgun bir şekilde girersen daha iyi olur. Uyumadan önce evde yürüyebilirsin ya da seni yoracak şeyler yaparsan daha iyi uyursun.
10 Yorumla
Yazdiklarinin kopyasini ben 1 ay once bu sitede sordum. Ayni seyleri yasiyorym seninle. Bende sinava hazirlaniyorum. Okb icin psikiyatriye gittim anlattim herseyi evet sende okb var kendini iyi analiz etmissi dedi. Cozum nedir peki dedim direk ilaç yaziyim dedi hayir dedim , terapi ise uzun suruyormus diye zirvaladi biseyler. Yani ilac almadim okb için sonra dehb için ise yeniden psikiyatriye gidicem ritalin ya da concerta dan birini yazicak buyuk ihtimal. Sen aynı bensin bu arada. Seni çok iyi anlıyorum. Bazen kitapları yakıyorum. Kendime zarar veriyorum. Yasamadan kimsey anlayamaz. Zaten okb olan kisilerde yuksek ihitmalle dehb de oluyor. Sana tavsiyem ilaç alman. Yani bende ilaca çok karsiydim ama şu kiytirik yks sinavi icin degmeyecek ama vucudumda bu eziyeti yapacagim o ilacı alip. Yasadigimiz sartlar bunu gerektiriyor. Bu arada maddi durumun iyi ise ozelde psikiyatriye git ilacsiz terapi al. Ama okb ilacsiz çok zor gecen bir ruhsal bozukluk. Eger bir gelisme olursa bana da haber verirsen sevinirim.
13 Yorumla- 1 yıl
Merhaba, ben de kendimde okb ve dehb oldugundan suphe ediyorum. Yani derin arastirmalarim sonucu olabilirim diye dusunuyorum. Bazen kendime bile tahammul edemiyorum. Takinti ve konsantrasyon bozuklugu yuzunden. Eğer teşhis konarsa ve ilac yazarsalar kullanmali miyim sizce? Ben ilacin bircok olmumsuz yorumunu gordum tereddut ediyorum bu sebeple. Sizin bir fikriniz var mi?
- 1 yıl
@biricmimarkiz ilac denildigi kadar kotu degil, cevrenizdeki tıp okumamis doktorlara inanmayın. jzhxhdhdh Kullanin ama hafif dozda olanlarini yazmasini isteyin psikiyatriden. Zaten psikiyatri yazar bunu
- 1 yıl
Tamam cok tesekkurlerr :)))
AI Persona’ya Sor

Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
25Cevap
- 1 yıl
Gez dolaş, hayatına düzene sok, kitap oku vs. Hayat kaliten artmalı. Salmaman lazım kendini.
20 Yorumla - 1 yıl
Ben okb - depresyonu yendim.
Öncelikle okb'nin neden olduğu birtakım düşünceler var, öncelikle stres ve panik gibi durumlarda nasıl başa çıkacağını öğren.
Uyku, Düzenli doğa yürüyüşleri ve spor aktivitesi bizim doğal iyileştirici ilaçlarımız.
Ardından aklına gelen olumsuz düşünceleri kağıtlara yaz ve tekrar göz atıp kafada mantıklı şekilde ölçüp tartmaya çalış. Bunu da her gün yapma sadece günde 1 saatini buna ayır sonra kapat.
ve en büyük sihirli anahtar : "Kabullen"
evet zihnini düzenlemeye çalışma, sürekli mantıksız düşüncelerle savaşıp durma, bırak aksın ve o mantıksızlığın içine düş buram buram korkular yaşa
sen savaştıkça abarttığın korkular daha çok büyür, o korkuları yaşaman gerekiyor zihninin olgunlaşıp gelişmesi için
İyi haftalar cano.
23 Yorumla- 1 yıl
(örnek vereyim atıyorum kirlenicem ve kirlendikten sonra şunlar bunlar olacak takıntın var, sen mantıklı şekilde anlamaya çalışsan da tekrar bu takıntı oluşuyor
bırak mantıksız ilerlesin sen doğrusunu biliyorsun nasıl olsa doğrusunu yap gerisini önemseme) - Soran1 yıl
Bir de sadece reel hayatta değil telefondaki dosyaları, hesapları vs vs her şeyi kontrol ediyorum bazen siliyorum sonra geri yüklüyorum falan yani komple silip atayım mı sence her şeyi ne yapmam doğru olur
- 1 yıl
umursamamayı öğren, yani aklına kontrol edeyim şunu edeyim bunu edeyim falan geldiğinde kontrol etme. işte etme alışkanlığını bırakırsan şöyle olcak böyle olcak gibi düşüncelere ise aldırış etme. Çünkü biliyorsun ki bu alışkanlık seni kötü etkiliyor.
unutma zihnimize her şey gelebilir, yapmak zorunda değilsin, sadece basit düşüncelerden ibaretler, kontrol hep sendedir,
zihninle savaşma yapman gerekeni yap bırak düşünceler aksın sonuçları da kabullen.
- 1 yıl
okb için bilişsel davranışçı terapi çalışan bir uzmana gidebilirsiniz. dehb aynı şekilde öğrenme şeklin farklı bunun için psikolog sana bunu nasıl yapılacağını söyler kaynak önerir egzersiz verir. yetişkin dehb çalışan psikoloğa gitmen gerekir.
12 Yorumla- Soran1 yıl
Teşekkür ederim🙏🏻
- 1 yıl
Öncelikle ilaç kullanmanı tavsiye etmiyorum. İlaçlar duygu ve düşüncelerini etkilemezler, sadece seni rahatsız eden düşünceleri bastırırlar ve bunların bir süre sonra daha güçlü olarak dışarı yansıması olası ihtimal. İlaçlar son çözüm. Kendine hep iyi olduğunu söyle, her kötü hissettiğin de aklına kötü bir şey geldiğinde iyi olduğunu kendine hatırlar. Senin bundan daha güzel bir hayatın olacak ve ömrün boyunca hep gülecek yüzün. Sen buna inan ve kafana hiç bir şeyi takma. İnancını bilmiyorum ama namaza başlamanı öneririm. Seccadeyi evin olarak görüp Allah’a sığındığın zaman için çok huzurlu olacak ve yaşamak için güzel sebeplerin olacak. Yeter ki iyi ol
21 Yorumla- 1 yıl
Çok güzel konuşmuşsunuz
- 1 yıl
Öncelikle, bu zorlu dönemde yaşadığın duygusal zorlukları anlıyorum. OKB ve DEHB gibi durumlarla başa çıkmak için profesyonel yardım almak önemlidir. Psikoterapi, destek grupları veya bireysel danışmanlık gibi yöntemlerle duygusal ve zihinsel sağlığını destekleyebilirsin. Ayrıca düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve uyku düzenine dikkat etmek de stresle baş etmende yardımcı olabilir. Kendi başına bu sorunlarla başa çıkmanın zor olabileceğini unutma, profesyonel destek senin için önemli olabilir.
00 Yorumla - 1 yıl
Okb bende de var farklı boyutlarda olabilir tabi hep Okb aynı değil ama bana çok ileri derece olduğumu soylemişti. İlaç bana çok iyi geldi on yargılıydım bende ama bağımlılık filan yapmadı epey azaldı sadece ilacı durdurduktan sonra geri geldi gibi ama eskisi kadar değil kontrol edebiliyorum artık. Seni tetikleyen ne ise onun farkına var ve ondan biraz uzaklaş rahatsız olduğun şeye maruz kaldıkça algıda seçicilik başlıyor ve sürekli ona odaklı oluyoruz. Maruz kalmamak da bana iyi gelmişti...
00 Yorumla - 1 yıl
Bende de aynısı var. Takıntı ve dikkatim de dağıldı bir ara bazı canımı sıkan şeylerden dolayı. Derslerine çalış ama aşırı çalış kafan sürekli derslerle meşgul olsun iyi hissedeceksin
17 Yorumla- Soran1 yıl
Deneyeceğim teşekkür ederim🙏🏻 günde kaç saat çalışsam uygun olur peki
- 1 yıl
Rica ederim senin okul durumunu bilmiyorum Kİ mezun musun 12 misin ama çoğu zamanını ders çalışmaya ayırmanı ve kalan zamanlarda da seni mutlu edecek aktiviteler yapmanı tavsiye ederim ne kadar meşgul olursan zihnin o kadar az çalışıyor
- Soran1 yıl
Mezunum dershaneye gidiyorum. Bir de üzüldüğüm bir şey var ne yazık ki ayrılık konusu yani keşke hiç olmasaydı bu konu. Odaklanmak için ekstra çaba harcayacağım başka önerilerin varsa onları da dinlerim
- 1 yıl
Beni ekle konuşalım
- 1 yıl
Ama yarın konuşalım uyucam şimdi sen ekle ben dönerim iyi geceler ben de mezunum bu arada
- Soran1 yıl
Tamamdır. Yazarsın yarın ya da ben yazarım iyi geceler dilerim
- 1 yıl
Beni ekleyen sen misin
- 1 yıl
ahhh ben de oyleydım sıav donemı hala oyleyım bazı hocaların sınavları acıklayamaması bır turlu sınır edıyor benı offff hayat hep zor unıversıteye gecınce de ıyı olmayacak her sey medıtasyon yap baya ıse yarar canım
10 Yorumla - 1 yıl
Ben gece çalışıyordum mesela ilaçsız ancak küçük değişiklikler yaparak kendimi avutmaya çalıştım. Allah kolaylık versin. bu arada ilaçsızda kazanabilirsin Marmara'da okudum ven iletişim fakültesinde 5 bin sıralama yapmıştım zamanında. 20 yaşımda mezun olurken tanım konulmuştu.
21 Yorumla- 1 yıl
Acil şifalar dilerim 🙏
- 1 yıl
OKB hastasıyım açıkçası şiddetine göre değişeceğini düşünüyorum. Örneğin benimkisi orta dereceli ve hayatımị zorlaştırsada ilaç tercih etmiyorum ama dediğim gibi tabii tercih meselesi ancak ilaçsız bir şekilde terapi yoluyla iyileşebilirsin eğer çok şiddetli değilse onun dışında kesinlikle kendi çapımızda düzeltebileceğimizi sanmıyorum özellikle bizzat yaşayan biri olarak ne hissettiğini anlıyorum ve bence çok zor.
00 Yorumla Benim annemde OKB hastası ümitsizlik ve ölümsüzlük bu hastalığın baş düşmanı hayatı gereğinden fazla olumsuzlaştirirlar her zaman iyi bakmaya çalış bide bir şeyler ile meşgul olmak önem arz ediyor. Mesela kedi al kedi besle iyi güzel bı hayvan besle.
Uyku problemi içinde kedi otu diye bir çay vardı onu kullanıyor aktardan alıp. Yanlız ve boş kalmamak önemli her insan geçerli zaten bu kural00 Yorumla- 1 yıl
Bana da sınav dönemimde bipolar teşhisi konuldu. Ve maalesef ki ilaçsız pek tedavisi yok bu tür hastalıkların. Bir şeker hastası nasıl insülin iğnesi kullanıyorsa bizde de durum aynı. Sadece kafanda büyütme. Bir gün geçeceğini ve her şeyin tedavisinin olduğunu düşün
00 Yorumla - 1 yıl
Obsesif kompulsifinin ne olduğunu söylemişsin ama ben de obsesyon yaşıyorum en önemli olan obsesyona karşı duyarsizlasman en basit ütüyü çektiğine eminsin ama çekmediğini soyluyo beynin sonra ona inaniyosun. Duyarsizlas seni delirtmesine inandirmasina izin verme. Kafaya çok takma ev işi yap, yürüyüş yap komik videolar izle. bunun bı obsesyon olduğunu gerçek olmadığını kendine hatirlat.
02 Yorumla- 1 yıl
Dalga geç obsesyonunla bı git canım falan de komik olabilir ama de mdkskskx zaten yeterince obsesyonu düşünüp kacmayarak enerjiyi atmışsın
- 1 yıl
VE BUNLARDA İSE YARAMAZSA İLAC KULLAN
- 1 yıl
Bu yaşıma kadar sadece anksiyete için ilaçlar kullandım ama sendeki OKB ve dehb bende de varmış onu öğrendik. Şimdilik conxerta kullanıyorum ve doktorlar bunun gerekli olduğunu söylüyor. Henüz tam olarak birseyimi duzeltmedi ama düşük miligram olmasından dolayı olabilir. Bence sen ilaç kullanmaya bak derim. İlaçsız duzelebilen bir şey değilmis zaten bu.
01 Yorumla- 1 yıl
Tamamen yalan sizi ilaç bağımlısı yapabilmek için söylenen yalanlar conxertaya bak ana maddesi ne
Kanka ilaç kullanılarak atlattım ben atlatılıcak bir şey sepil o aslında büyüyünce yaşam enerjin gidiyor sende duruluyorsun
Sınav dönemindeysen ilaç kullanımı tavsiye ederim ama bağımlı olma
Concerta önerirlerse daha hafif bi ilaç iste
Bağımlılık yapıyor o00 YorumlaDikkat dağınıklığı mı var ya sana söyleyeyim ani bir nebze olsa işte kitap okuyorlar bir şeyler yaparak düzelebiliyor ama onun dışında mecburen ilaç
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Benim de savaştığım bir durum okb ilaç kullanmanın aslında senin için bir zararı yok tam tersi iyi geliyor ben 6 aydır kullanıyorum ama ilaç kullanmak istemezsen doktorlar farklı bir tedavi yöntemi uyguluyorlar diye biliyorum sen doktorunla konus bence bunu
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
cok kotu ya benimki de kendiliğinden geçti ama hala biraz izi var o da geçer takma kendi kendine zarar verdiğinin farkına var umursamamaya çalış spor yap sosyalleş geçer bir de bunu oku boyle seylere de bak https://guclupsikoloji.com/okbden-kurtulmanin-kesin-formulu/ hala olmuyorsa tedavi olman gerekebilir ilac yazıyorlar genelde ilac da ise yarıyor
00 Yorumla Okb ben de de var ve cidden kafayı sıyırmama ramak kaldı
02 Yorumla- 1 yıl
Nasıl bir his
- 1 yıl
Mutlaka önce bir psikoloğa gidin devlet hastanesi psikiyatrilerinden uzak durun özel bir psikologdan tek seans alarak durumunuza bir göz atın en doğru şekilde size o anlatır ilaç alma durumunuz olup olmamasına da o karar verecektir
00 Yorumla - 1 yıl
Bende okb hastasıydım kendimi iyileşteirdim. Sadece kabullenmen ve hastalığınla alay etmen lazım. Git gide azalıp yok oluyo. Ama strese girince yeniden ortaya çıka bilir kısa süreli
11 Yorumla- 1 yıl
Evet alay çok iyi yöntem. bi defol git diceksin gerçek değil bu sdc obsesyon diceksin ama bu da ise yaramazsa psikiyatriste gidip ilaç kullanılmalı.
İlaçsız zor. İlacı içmek istememen bile takıntıdan zaten.
10 Yorumla- 1 yıl
Evet ilaçsız yenme ihtimalin var ama çok küçük bana sorarsan ilacını kullan hemde sınav dönemi gibi önemli bir dönemde nasil baş edeceksin tüm bunlarla bir de depresyon eklenir üstüne sonra
00 Yorumla Dikkat eksikliği açısından pskiyatristim şöyle bir tavsiye vermişti (TUS derecesi varmış). 30dk ders 5dk mola şeklinde ders çalışıyormuş TUS sürecinde kendisinin DEHB’si var.
00 Yorumla- 1 yıl
egzersiz öneririm kesinlikle ne olduğu çok önemli değil beden aktiviten olsun yeterli. magnezyum omega3 alabilirsin bi de bunun üzerine youtube vidoları var onlara bak canım.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Sen kendini bu hale neden soktun yazım değil mi sana
00 Yorumla Kesinlikle bitkisel çözümler bul git bir aktarcıya piskolojiye ne iyi gelir de bitkisel olarak çekinme hiç çek kenara gerekirse büyük bir aktarcıya git ama tekel gibi olanlara değil 😀
00 YorumlaBen denedim olmadı ilaç veya terapi bişey lazım az önce iple kendimi asmaya çalışıyordum mesela geçmiyor iste
00 Yorumla- 1 yıl
DEHB var bende strattera kullaniyorum stratterasiz yapamiyorum. Allah yardimcin olsun cidden cok kotu rahatsizlik yaşamadan bilemezler.
00 Yorumla Kafanı dağıt yor kafanı ve obsesif davranışlar tetiklediğinde o an elindeki işi bırakıp tetikleyen işi bırakıp başka bir şeye geç
00 Yorumla- 1 yıl
Görmezden gel ben öyle atlattım defalarca görmezden gel sürekli zaten bir anlamı kalmıyor görmezden gelince
00 Yorumla OKB yi ilaç kullanmadan yenemessin ve ilaçla bile tamamen yensende bir zaman sonra yeniden başlıyor çoğu insanda var normal bir şey
00 Yorumla- 1 yıl
dehb doğuştan gelen bir farklılık. tamamen bitiremezsiniz ama profesyonel yardım ile etkisini en aza indirip yönetebilirsiniz.
00 Yorumla Zaten hep sınav zamanı olur
bence ilaçlar ben çözüm bulamadım işe girdiğimde gitti qmq işlerin deki başladı ama etkili değil boş ver meyi düşün00 YorumlaMelisa çayı iç düzenli olarak. Rehberlik hocan ile ders calısma programi olustur. Ek olarak da psikolog destegi al. Ilactan daha iyi gelir
00 Yorumlailaç neden istemiyorsun bilmiyorum ama ilaç gerçekten çok yararlı olur
10 YorumlaBende de var ilaçlarla çözüm bulamadım. Farklı şeylerle az da olsun takıntılarımı bastırdım
00 Yorumla- 1 yıl
sure tutup ders calisabilirsin mesela gunde 3-4 saat hedef koy o kadar calismadan yatma
00 Yorumla - 1 yıl
Sosyalleşmek sana iyi gelecektir. kafanın hep meşgul olması lazım
00 Yorumla İstediğin şeyleri düşün hangi nedenden sebeb obsesif kompulsif bozukluk dedi doktr
00 Yorumla- 1 yıl
ilaçlar bağımlı olalım diye tasarlanmış, terapi alabilirsin
00 Yorumla Geçmez öyle kolay değil
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
şu an tam olarak bu durumdayım çözüm bulabildiniz mi?
00 Yorumla - 1 yıl
İlaçsız kurtulamassın
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Ben de aynıyım. İnşallah geçer.
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Okb için psikoloğu dene ben öyle yendim
00 Yorumla Sorun hala geçerli mi?
00 Yorumla- 1 yıl
Gecmez
00 Yorumla - 1 yıl
Terspi al psikolog
00 Yorumla - 1 yıl
İlaçsız geçmez
00 Yorumla - 1 yıl
Kedilere mama dağıt
00 Yorumla Terapi
00 Yorumla- 1 yıl
Kitap oku ve omega al balık yiyebilirsin
00 Yorumla - 1 yıl
Geçmiyor
00 Yorumla - 1 yıl
İstanbuldamısın
Yardımcı olabilirim00 Yorumla zaman birakarak
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Korktuğun herşeyin üzerine git tek çare
00 Yorumla - 1 yıl
Çok kötü
00 Yorumla - 1 yıl
psikologa giderek🤯
00 Yorumla - Devamını Gör (4)
Devamını Gör(59)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Stresle başa çıkmak için detaylı bir plan oluşturabilirsin. Günlük bir rutin belirleyerek zaman yönetimine dikkat etmek önemli olabilir. Egzersiz, düzenli uyku ve sağlıklı beslenme de genel iyi hissetmeye katkı sağlar. Ayrıca, belirli bir konuda takıldığın zamanlarda sorunları küçük parçalara bölmek ve öncelik sırasına koymak da yardımcı olabilir. Bir destek sistemine sahip olmak, duygusal yükü paylaşmak için önemlidir. Eğer bu yöntemler yetersiz kalırsa, bir psikoloğun rehberliğinde duygusal sağlığını güçlendirmek için çalışabilirsin.
Rehberlikçinin hayatıma olan min. katkısı