Ben önceden beri tutarım her gün ama mobil uygulama indirmemistim daha önce. Şimdi güzel bir mobil uygulama indirdim. Mobil uygulama olunca daha güzel gerçekten, şimdi yağ yakıyorsun bilmem ne bildirimler geliyor.. siz de mobil uygulama indirecekseniz 12:12 yazan bir uygulama olmasın, o oruç bile değil. Günün 12 saatinde de yeme bir zahmet. Yeni başlayanlar için güzeli 16:8 orucu.. 20:4 de güzel.. eğer aç hissetmezsem 20 saate kadar tutuyorum.. günde bir öğün yemiş oluyorum. Siz de tutar misiniz aralıklı oruç?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Evet de 1 haftadır aralıklı oruç hak getire bazen gece bile yiyorum düzenim bozuldu. 1 2 hafta sonra yeniden başlarım ama.
Niye bozuldu
Rahatsızım biraz
Geçmiş olsun
Teşekkürler
Senelerdir ona benzer bir şey yapıyorum. Bi sabah, bir de öğleden sonra yiyorum, sabaha kadar -17 saat- yemiyorum.
Güzel şunu 20 saat yapalım
Bir öğün beni kurtarmaz, ı ıh. Hele soğuklar gelmişken o iş zor.
19 yap ahaha
Bu ara tutup tutmamakta kararsızım.
İdeal olan 20:4
Yeni başlayacaksan 16:8 ile başla derim
Talimliyim
Yine de uzun süre tutmadiysan temkinli olmakta fayda var
Bayılırsam mutlaka yazarım sana :) Çok teşekkür ederim.
Bayılırsan nasıl yazacaksın ahahahh
Ayıltmazlar mı şöyle mükellef karışık ızgara ile :) Sana zahmet hangi uygulamayı öneriyorsan alabilirim.
Bunu beğendim ben: play.google.com/.../details
Sen beğendiysen tamamdır. Çok teşekkür ederim. Şimdiden başarılar :))
Rica ederim sana da başarılar
Dikkat edin ilk başta kolay gelir de bünyeniz zayıf düşüpte hasta olmayın
Ahahhaha kaç yıldır böyleyim
Siz o zaman bilinçli yapıyorsunuz bazıları hasta olana kadar yemiyor sonra da kalıtsal problemler baş gösteriyor
3 güne kadar tutulur bence. Neyse şimdi bir şeyler yiyeceğim. 16 saati geçiyor. Aç olmasam 20 saate tamamlardim
Afiyet olsun bol bol su iç ve egzersizde yap bari
Baaaari yapayım ahahahha
Yap bakalım bol bol protein diyorsun Herbalife gibi bar mı yoksa el de mi yapıyorsun karışımlar falan
Herbalife bilmem ne ne olduğu belirsiz şeyler yemem
Normal kahvaltı hazırlayacağım ya
Bende baaari yazınca bar oluyor proteinler falan ben de öyle sandım
Ahahahaha yok lafı uzattım. Ahaah
İşte ben orayı anlayamadım neyse afiyet olsun
Yarasın demiyorum bol su da iç
Teşekkürler
Rica ederim
Her Ramazan tutarım, bunun dışında karnım şişikken de tutarım iyi geliyor.
Karnin niye sisik oluyor? Karaciğer hastalığın falan yok umarım? O OMAD orucuymus bu arada, Ramazan ayında tutulan. Kuru oruç. Vücutta en yüksek yenilenmeyi detoksu sağlar. Benim o seviyeye gelebilmem için 20:4 orucunu her gün tutabilmem gerek diye düşünüyorum. OMAD orucu da en fazla 7 gün tutulmalıymis, ama sosyal sebeplerden dolayı regl olduğum günler hariç her gün tutacağım sanırım zamanı gelince. O seviyeye gelmek istiyorum. Şimdi 7 gün tutarsam herkes hayırdır 7 günlüğüne mi Müslümandın falan der. Ahaha. Gerçi kimseyi de ilgilendirmez, ben sağlık için tutacağım çünkü..
İrritable bağırsak sendromu var bende, mideyi, kalbi ve diğer birçok tarafı etkiliyor. Yine de oruç tutmayı ihmal etmem tabi, herkesin kendi tercihidir. Ama sağlığa zararlı ise doktora danışırım, İslamiyet'te bu tür hastalıklar için bazı kolaylıklar var. İster inancın gereği ister sağlığın için tut herkesin inancı kendine tabi ki.
Gerçekten mi kalbi etkilediğini bilmiyordum. Geçmiş olsun. Belki de doktoruna danışarak her gün aralıklı oruç tutmak iyi gelir..
Teşekkür ederim dostum. Evet bağırsakta kabızlık varken mide, sonra da kalp sıkışıyor ve anksiyeteye de etki ediyor maalesef. Bu hastalıkta öğünleri arttırıp doymadan ve yavaşça yemek önemli diyordu doktorum. Bir de fodmap diyetine uygun gıdalar tüketmek gerek.
Kalp mi sıkışıyor
Fodmap nedir
Evet kalbim sıkışıyor ama eskiye nazaran azaldı. Fodmap başlıca buğday ve fasulye gibi besinlerde bulunan karbonhidrat türleri.
Hmm glutensiz mi besleniyorsun yani
Doğru ama iltihabı azaltmak için glutensiz beslenmeli. Bir de otoimmun hastalığı olanlar...
Evet, bana çok zararlı ve maalesef yemek zorunda kalıyorum.
Yeme senin elinde olan bir şey. .
Baklagiller yemem de zaten ekmekte pek seçme şansı olmuyor maalesef.
Ekmek yeme. Mısır unundan yapsın annen
Olur söylerim dostum, çok teşekkür ederim.
Rica ederim
Hayır tutmam. Neden tutmalıyım ki?
Gençlik ve sağlık için
Genç ve sağlıklıyım zaten ben djdjdk
Öyle kalmak için ahahha
33 yaşındayım, 25im desem kimse yadırgamaz, hatta 33e bile inanmıyorlar 😂😂
Ben de senin gibiyim ahahha
O zaman sen farkında olmadan oruç tutuyor olabilirsin. Az yiyorsun değil mi. Az yemeyen birinin genç göstermesi mümkün değil
Çok dikkat etmem yediğime içtiğime de, çok da yemek yiyorum diyemem. Bana göre yemek yemek zaman kaybı zaten 😂
Haha o yüzden o zaman genç gorunmen
Bilmiyordum, sayende öğrenmiş oldum^^
Denk yuu
Tutmam, homini gırtlak yerim