Ekim ayi 2004 yılından beri Meme Kanseri Farkındalık ayı olarak kabul ediliyor.. Erkeklerin de bu hastalığa yakalanma riski olduğunu biliyor muydunuz? Çevrenizde kansere yakalanan yakınlarınız var mı?

#Erkenteşhishayatkurtarır 🎀
#inci🎀
Ekim ayi 2004 yılından beri Meme Kanseri Farkındalık ayı olarak kabul ediliyor.. Erkeklerin de bu hastalığa yakalanma riski olduğunu biliyor muydunuz? Çevrenizde kansere yakalanan yakınlarınız var mı?

#Erkenteşhishayatkurtarır 🎀
#inci🎀
Sağlık ocakları belli periyotlar içinde kanser taraması yapıyorlar. Kadınlar için çok daha büyük risk elbette. Erkeklerde nasıl prostat kanseri riski varsa kadınlarda ise meme kanseri riski her zaman olabilir. Bu yüzden konuyu her zaman ciddiye almak lazım. Çok küçük yaşlardan itibaren üstüne düşüp sık sık tarama yapmakta fayda var. Kanserden çok yakın insanları kaybettim. Hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gereken bir konu. Allah kimsenin başına vermesin kesinlikle.
Annem geçirdi ve atlattı , bu konuda çok dikkatliyim.
Çok geçmiş olsun ❤
Saolun
Rahim Kanseri daha yaygın tedavi edilmediğinde meme ve beyine sıçrayarak tedavi süreci daha uzun zaman alıyor. Bu yüzden belli aralıklarla mamografi, simar, rahim filmi, sıvı testi, ve yumurtalık gibi kontroller yaptırılmalı, özellikler anne ya da baba tarafında bu hastalıkları geçirmiş birinin daha dikkat etmesi gereklidir.
Anaannem meme kanserinden vefat etti. Bende de kitle var. Şimdilik almıyor doktorlar yaşıyoruz. Erken teşhis önemli. Ben 14 yaşımda fark etmiştim öyle vücudumda büyümeye devam eden bir kitle var ve işin garip tarafı doktorlar bu kitlenin hala daha iyi mi olduğunu kötü mü olduğunu bulamadilar.
🥺 Konrtol altına alınabiliyor mu
Yok maalesef. İlaçlar bir yerde durduruyor ama şu an o verdikleri ilaclari kaldiracak vücudum ve maddi imkanim kalmadi. Büyüsün bakalım nolcak yolunu seçtim bilerek ve isteyerek.
Sağol gülom. 🌸
Cevap
10Cevap
Günaydın, bu konuda bilgim yok ama çoğu kadında vardır diye düşünüyorum ya da her kadında olabilir.. bu tür farkındalık aylarını aslında unutmamak ve sağlığa dikkat etmek çok çok önemli bir şey.. çünkü bir kez geliyoruz dünyaya ve sağlığımız olmadığı zaman gerisi hiç önemli olmuyor.. bu yüzdende meme kanserini iyice araştırmak ve önlemleri şimdiden almak gerekiyor.. Ve bu farkındalığı da paylaşmak önemli bazıları ayıp falan diyor sadece gülüyorum cahillere...
Teşekkür ederim Barış.. Günaydınnn
Rica ederim Abla.. 🌺🙏
Ben kadınlarda kanserler içinde en yüksek orana meme kanserinin bir de rahim kanserinin sahip olduğunu biliyorum. Her kadın bence erken teşhis konulması ve tedaviye başlamada gecikilmemesi adına kontrol ettirmelidir. Hatta check up en mantıklısı 🙏🏻🌷
Erkeklerin de bu hastalığa yakalanacagini bilmiyordum şimdi öğrendim senin sayende🤗 tabi hastalik olma riski olabilir her kadında veya bazı kadınlarda.
Günaydınn🎀
Günaydın💗
Kadınlarda çok yüksek ama erkeklerde çok düşük oranla meme kanseri vakaları görülüyor. Çok şükür ben çevremde öyle kimseyi tanımadım, umarım tanımam da. Allah herkesi kanserin her türlüsünden korusun
maalesef var hatta ölenler bile var bu hastalıktan Allah şifa versin zor bi hastalık.
Düşük ihtimal olsa erkeklerde bile var risk.
Erkeklerde neden meme kanseri olmuyor
Detayı oku🙄
Okudum ama yok işte tıp tarihinde yok
Var ama çok nadirmiş
Teyzem 😥 Maalesef şu an çok duaya ihtiyacı var.
Çok geçmiş olsun Semih Rabbim acil sifalar versin❤
İnşallah iyileşir abi 🙏
Sağlıklı yaşamak, tedbirleri öngörmek her insanın kendisinin elinde🍀🗝️
Evet her kadında o risk vardır
her kadında bu risk olabilir
Evet o riske karşı kadınlar uyarilmalidir
Bilmiyordum ben bir kontrole gideyim. d
Herkeste var o risk, o yüzden kontrol şart
Çevremde öyle biri hiç denk gelmedim
Vardır
şüphesiz var
Kanserin hepsi kötü Yakalanmasın kimse inş amin