Erkeklerin meme kanseri olacağından korkması, başına göktaşı düşeceğinden korkması gibi bir şey. İmkansıza yakın denilebilecek şekilde nadir. Bunun yerine cinsel yolla bulaşan hastalıklardan, kolon ve prostat kanserinden çekinilip bunların taramasını yaptırmaları daha mantıklı.
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Haksızlığa uğramaya taa en başında xy kromozomu alarak başlamışız. Kadınlarda xx kromozom alarak prostat sorunu olması gerekir ama yok oysa bizde meme kanseri var. Şimdi kalkıp cahil cühela biri kadında Doğum yapıyor demesin Doğum kadın için kök hücre üretimi demek yani olumsuz bir şey değil. (aksine olumlu) Bebek ve anne arasında kök hücre paylaşımı oluyor. Neden kadınlar daha uzun yaşıyor? Çünkü kök hücre olayı. Erkek ve kadın aynı şekilde yaşasa bile kadın daha uzun yaşar ;) kök hücre olayı.
Erkekler de meme kanseri olabilir tabii ama ihtimali kadınlara oranla çok çok düşük. Biyolojide kanserlerin ve iki cinsiyette de olma ihtimali oranları vardır. Kadınlarda en yüksek ihtimal meme kanseriyken erkeklerde en yüksek ihtimal prostat kanseridir. (kadınlarda prostat olmadığı için böyle bir risk yok). Önemsenmeme sebebi ise ihtimalin düşük olmasıdır.
Dedeme meme kanseri teşhisi konasıya kadar bende ihtimal vermiyordum. Gerçekten zorlu bir süreç. Her zaman dedikleri gibi erken tanı hayat kurtarıyor. Dedem çok zorluk yaşamadan atlattı. Kadınlar kadar olmasa da erkekler de tehlikede.
Söylemeden geçemeyeceğim, kadınlar kendi kendine meme muayenesini öğrenmeli ve uygulamalıdırlar.
bilmiyordum ama oladabilir tabi. kanser ne demek dokuda asırı büyüme. kulak kanseride olabiliriz bu durumda. yeterki bir doku var olsun. vajınası olan penisi olan bi hermofrodit vajına ve penis kanseride olabilir bu dusunceye gore. bu konular tatsız konular ya moralim bozuldu. zaten iş yerinde mutsuzum
Mememde güzeldir ama çok gereksiz bir bilgi biz erkekler sizin göğüslerinizi sizden daha fazla seviyor daha fazla düşünüyor ve daha fazla özeniyoruz Bizimkiler umrumuzda değil
yaş olmuş 35. 10. üniversiteyi okuyrum. sen hiç işten okula okuldan eve gelip uyumadan işe gittinmi? bazen hayat bana az geliyor. nasıl olsa öleceğiz. takma kafanı. yolu yarıladım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aşık olduğum kız bu hastalıkla uğraşıyor ama ben onu sevmekten hiç vazgeçmedim :/
Tüm kanserler bir organın kendini yanlış yenilemesinden dolayı olur. Bu da her insanın kanser hastası olmasının sadece zaman meselesi olduğu sonucuna götürür. Mesela sürekli kilo alıp veren insanların kanser hastası olma ihtimali daha fazladır. Genetik yatkınlık, sigara kullanımı, beslenme vs de etkilidir. Ailede varsa ekstra dikkat edilmeli.