Erkekler meme kanseri olmayacakmış gibi davrandıkları için erken teşhis daha da zorlaşıyor. Çoğu kişinin hala bilmediği bu gerçeği sen biliyor muydun?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Dedeme meme kanseri teşhisi konasıya kadar bende ihtimal vermiyordum. Gerçekten zorlu bir süreç. Her zaman dedikleri gibi erken tanı hayat kurtarıyor. Dedem çok zorluk yaşamadan atlattı. Kadınlar kadar olmasa da erkekler de tehlikede.
Söylemeden geçemeyeceğim, kadınlar kendi kendine meme muayenesini öğrenmeli ve uygulamalıdırlar.
Cevap
57Cevap
Erkeklerin meme kanseri olacağından korkması, başına göktaşı düşeceğinden korkması gibi bir şey. İmkansıza yakın denilebilecek şekilde nadir. Bunun yerine cinsel yolla bulaşan hastalıklardan, kolon ve prostat kanserinden çekinilip bunların taramasını yaptırmaları daha mantıklı.
Erkekler de meme kanseri olabilir tabii ama ihtimali kadınlara oranla çok çok düşük. Biyolojide kanserlerin ve iki cinsiyette de olma ihtimali oranları vardır. Kadınlarda en yüksek ihtimal meme kanseriyken erkeklerde en yüksek ihtimal prostat kanseridir. (kadınlarda prostat olmadığı için böyle bir risk yok). Önemsenmeme sebebi ise ihtimalin düşük olmasıdır.
bilmiyordum ama oladabilir tabi. kanser ne demek dokuda asırı büyüme. kulak kanseride olabiliriz bu durumda. yeterki bir doku var olsun. vajınası olan penisi olan bi hermofrodit vajına ve penis kanseride olabilir bu dusunceye gore. bu konular tatsız konular ya moralim bozuldu. zaten iş yerinde mutsuzum
Haksızlığa uğramaya taa en başında xy kromozomu alarak başlamışız. Kadınlarda xx kromozom alarak prostat sorunu olması gerekir ama yok oysa bizde meme kanseri var. Şimdi kalkıp cahil cühela biri kadında Doğum yapıyor demesin Doğum kadın için kök hücre üretimi demek yani olumsuz bir şey değil. (aksine olumlu) Bebek ve anne arasında kök hücre paylaşımı oluyor. Neden kadınlar daha uzun yaşıyor? Çünkü kök hücre olayı. Erkek ve kadın aynı şekilde yaşasa bile kadın daha uzun yaşar ;) kök hücre olayı.
EVet biliyorum. GEçtiğimiz gün sorduğum soruda bahsetmiştim
Kadınları teşhis etmesi kolay da, bizleri nasıl teşhis edeceğiz?
Mememde güzeldir ama
çok gereksiz bir bilgi biz erkekler sizin göğüslerinizi sizden daha fazla seviyor daha fazla düşünüyor ve daha fazla özeniyoruz Bizimkiler umrumuzda değil
Kahrolsun sutyenler yaşasın memeler memelere özgürlük
Öğrenciliğimde klinikte gördüğüm ilk vaka meme kanseri olan erkek hastaydı😅 Yani evet doğru olabilitesi var
ilk defa öğrenim ama kadınlarda daha yaygın sanırım, like varis...
Olabiliyoruz ama cok nadir ve erkeklerde yapi itibari ile cok erken teshis ediliyor, buda iyilesme oraninini nerdeyse %99 varan orana cikariyor
Sevdiğim bir abimi bu yüzden kaybettim 7 yıl kadar mücadele vermişti ama sonunda hayata gözlerini yumdu
Endişe etmeye gerek yok. Erkeklerde 7 milyarda bir falandır zaten.
şu an memem ve ben birbirimize bakıyoruz
üzüldük
Kadın ya da erkek fark etmez, erken fark edersen çok şey fark eder.
Bende sana bi sır vereyim. İleride herkes kanserden ölecek
bundan niye kimsenin haberi yok:d
Erkeklerin memeleri süt de üretebilir bunu biliyor muydun?
yıllar önce izlediğim bir dizinin konusu buydu
orada öğrenmiştim
başrol adam meme kanseriydi
jinekomasti bu ihtimali arttırıyor mu acaba araştırılmalı...
Tıp dünyasına yeni bir hastalık teşhisinde bulunduğunuz için teşekkür ediyorum.
Check-up yılda 2 kere yapmak lazım. Özel bir hastaneyle anlaşmak lazım aslında.
İyi de bizde kesilecek bir şey...
Ne olur düşündüğüm şey olmasın. 😱😱😱
Ben bilmekten ve bilmemekten kayıtsız şartsız nefret ediyorum nefffreeeeett!
market ürünleri genelinde kanserojen etki çok yüksek etkilerinin bu şekilde yansıması normal
Hayatımda hiç görmedim umarım da görme Allah yaşayan insanlara yardım etsin
Meme kanseri delikanli adama yakışmaz, ters işler bunlar bize..
Evet biliyorum çünkü jinekomasti var bende ve memelerm ciddi şekilde büyük bu yüzden meme kanseri riskini taşıdığımi düşünüyorum
Evet biliyordum ana kadınlarda olduğu kadar sık rastlanmıyor yine de
yaş olmuş 35. 10. üniversiteyi okuyrum. sen hiç işten okula okuldan eve gelip uyumadan işe gittinmi? bazen hayat bana az geliyor. nasıl olsa öleceğiz. takma kafanı. yolu yarıladım.
Aşık olduğum kız bu hastalıkla uğraşıyor ama ben onu sevmekten hiç vazgeçmedim :/
Ne güzel bir şey yapmışsın kızın yanında dur ve kolay atlatıp iyileşsin
Olabilir. Sıkıntı yok. Olemecegimi biliyorum. Belki de yarından da yakın.
Önce akciğer kanseri sonrasında da karaciğer kanseri olma ihtimalim varken kim takar meme kanserini
geçmiş olsun
@gecegündüz03 yok kız Allah gecinden versin, henüz olmadım. Sigara ve alkol tüketiyorum ondan dedim :)
e belli olacan şimdiden diyim ben😂
@gecegündüz03 heeee, Allah razı olsun 😅
Duydum ama aslısı var mı bilmiyom okursa ommayan mememizi aldırız😂
Tabii ki bizde olabiliyoruz sadece olma oranımız kadınlardan daha az
Olabilir çünkü erkeklerin de memesi var.
Düz mantığın hastasıyım
Aaa ilk kez öğrendimm
Bilmiyordum teşekkürler
Daha öncede duymuştum
Daha neler vaka varmiki hic
Meme kanseri sitresten felan mı oluyo
Neden oluyo
Tüm kanserler bir organın kendini yanlış yenilemesinden dolayı olur. Bu da her insanın kanser hastası olmasının sadece zaman meselesi olduğu sonucuna götürür. Mesela sürekli kilo alıp veren insanların kanser hastası olma ihtimali daha fazladır. Genetik yatkınlık, sigara kullanımı, beslenme vs de etkilidir. Ailede varsa ekstra dikkat edilmeli.
Prostatdan sıra gelmez ona.
Biz de mi mammografi çektirelim? 🥺
Fenerbahçeden büyük kanser mi var ya
Biz hiç siz kadinlari yalnız bırakır miyiz ☺️
Tahlille ilgilenmiyorum ama gerçekten ihtiyacımvar
Kadınlarinda prostat olma ihtimali var zaten
Bilmiyorum, benim ki zaten 80b
Bilmiyordum maalesef ilginç
Bi o kalmisti olmadigimiz
Bu habere benzer haber okumuştum
Kimse olmasın çok üzücü
Bu da Dünya barışı istemek gibi oldu