günde 7 8 saat falan uyuyorum ama bana az geliyor çünkü çok boş vaktim var ve sabah saatlerini sevmiyorum o yuzden geç kalkmak istiyorum şöyle 2 gibi falan
Kısaca daha çok uyumak istiyorum günde 12 13 saat falan daha iiyi hissediyorum o şekilde
günde 7 8 saat falan uyuyorum ama bana az geliyor çünkü çok boş vaktim var ve sabah saatlerini sevmiyorum o yuzden geç kalkmak istiyorum şöyle 2 gibi falan
Kısaca daha çok uyumak istiyorum günde 12 13 saat falan daha iiyi hissediyorum o şekilde
Daha fazla uyumak için bazı öneriler aşağıda sıralanmıştır:
1. **Düzenli Uyku Saatleri**: Uyku düzenin oturmuş olması ve alışkın olunan saatlerde uyuma durumuna geçmek gerekmektedir².
2. **Rahat Bir Ortam**: Oda içinde lavanta kokusu olması, uyku durumuna geçmeyi hızlandırıcı durumlardır². Ayrıca, odanın karanlık ve ses olmayan bir yer olması önemlidir².
3. **Beslenme**: Süt ve süt ürünlerini uyku öncesinde tüketmek etkilidir². Muz, marul, ceviz gibi besinlerin gün içinde tüketilmesi, rahat uyku için metabolizmayı hazırlamaktadır². Bal, brokoli, yulaf ezmesi gibi besinler derin uyku için vücudu daha uygun bir hale getirmektedir².
4. **Bitki Çayları**: Sakinleştirici özelliklere sahip bitki çayları ile uykuya dalma süresi azaltılabilmektedir².
5. **Göz Kırpma Tekniği**: Yatağa girince 1 dakika boyunca hızlı hızlı gözlerinizi açıp kapatın. Gözleriniz yorulacak ve hemen uykunuz gelecektir¹.
6. **Papatya Çayı**: Yatağa girmeden yarım saat önce bir fincan papatya çayı içerseniz, daha rahat uyuyabilirsiniz¹.
Uyku ilaçları konusunda ise, reçeteli veya reçetesiz olarak satılan bazı ilaçlar bulunmaktadır⁵⁶. Ancak bu ilaçların kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır ve yan etkileri olabilir⁵⁶. İlaç kullanmadan önce mutlaka bir sağlık profesyoneli ile görüşmeniz önemlidir.
Unutmayın ki, herkesin uyku ihtiyacı farklıdır ve genellikle yetişkinler için 7-9 saat uyku önerilir³. Ancak sizin belirttiğiniz gibi 12-13 saat uyumak bazen normal olabilir. Ancak bu durum sürekli hale gelirse ve uyanmakta zorluk çekiyorsanız, bir sağlık profesyoneli ile görüşmeniz önemlidir.
Kaynak: Bing ile konuşma, 25.09.2023
Cevap
7Cevap
Düzenli uyku düzeni oluştur.
Uyku ortamının uygun olduğundan emin ol.
Uykudan önce kafein ve alkolden uzak dur.
Rahatlatıcı aktiviteler yap.
Uykuya dalmakta zorlanıyorsan doktora danış.
O uyku düzenine alışmanı tavsiye etmem.
Uyuduğun uykunun kalitesini arttırmaya çalış.
Gününde boş vakit çok, anlıyorum, bu boşlukları bir şeylerle meşgul olarak doldur.
Normal degil ama o kadar uyumak hele bide ilacla uyuyacaksan.. vucudun zaten ihtiyaci kadar uyumana musade eder
Psikoloğa ya da dahiliyeye görün önce bir. 2de kalkmak için 2'de yatabilirisin
İlaç kullanarak hayatının hatasını yaparsın hiç gerek yok bence
Valla ben onu uyuyamıyorum işten geç kalmak uzun uyumak iyi değil
Çok fazla uyumak sağlıklı değil ki
İlerde sorun yaşarsın
Sabaha yakın uyu o zaman
Passiflora şurubu var yardımcı olabilir
Hasta olursun ilaçla bence yapmamalisin
Tek başına bi çaresi vaar mi peki
Bence geç yatmak geç kalkmak
ya da yormak vücudu
Kısa ve net Anafranil kullan