Arkadaşlar Selamün Aleyküm Öncelikle.
Son bı kaç gündür (yaklaşık 1 hafta) uykularimda ciddi bi bozukluk bulunmakta. Mesela örneğin dün akşam saat 11.30 gibi uyudum. Saat 4.50 gibi aniden uyandım. Sonra tekrar yatmak istedim ama gözümü kapattığım zaman gözümün yanına birşeyler geliyor böyle beyaz Beyaz şeyler. Kendimi 5-6 saniye zorlayıp tekrar açıyorum gözümü. Aynı zamanda uyurken derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum. Geceleri aniden uyandığım zaman gözümü kapattığım zaman soğuk hava gibi bisiler geliyor.
Bu psikolojik mi bilemiyorum ama bu durumdan bıktım. Sabahın köründe okula gidiyorum. Uyku kalitem son zamanlarda acayip kötü gece aniden uyanmak istemiyorum. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan varsa lütfen yorumlasın.
Dinlediğiniz için teşekkür ederim. İyi geceler
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Uyku apnesi olabilir Trop biyo hormonlara bi bakılsın LDL seviyesinde artış var mı? Ayrıca gerekirse uyku testi önerilebilir. Hastanın yaşı boyu kilosu kaç
19 yaşındaymışsın. Kaç kg sin
Yaş küçük ab:)
Abi uyku apnesini araştıracağım. Ldl filan ney onu bilmiyorum
Abi instagramdan yazarmisin sen bilgili gözüküyorsun @beraterkanresmi
Kolesterol seviyesindeki artış bunu tetikler. Uyku apnesi tedavi edilmesi gereken bir sorundur. Kısa süreli solunum durmasıdır. Vücut oksijensiz kalınca kendini uyandırır. Kesin tanı için doktora görünmenizi tavsiye ederim. Korkacak durum yok. Risk grubunda değilsin. Ama iç hastalıkları uzmanına görünüp tetkik yaptır. Fazla kilon varsa ver. Geçer o. Burun tıkanıklığı varsa ona da dikkat et.
Korkup heyecan yapma aslan parçası. İçini ferah tut. Vücut yağ oranı yüksek olan herkese görülebilir. Bunun için kendini riske sokma. Bilime güven ☺️
Instagrama gerek yok teşekkür ederim 😃
Vay aslan abim. Döktürmüşsun
Mastını yap da uyu hadi. Çakal 😅
Tetkiklerini unutma. Kan ver aç git dahiliyeye.
İyi geceler
KSJSSOSNSKSKSKMSKSNSDOMSSOMSSKNS
ABİ KAMERAMİ YERLEŞTİRDİN ODAYA
1 ay sonra hayırdır inşallah 😃
Anksiyete bozukluğu var sanırım. Siz en guzeli psikiyatriste gidin.
Psikiyatrist muayene eder ilaç yazar. Peki psikoterapiye ihtiyacı varsa onu kim yapacak?
Bilip bilmeden yazmayın Allah aşkına 😃
@DulkadirliAslanBey beyefendi ilk önce psikiyatrist bakar ve sonra psikoloğa yöneldirir. Siz bilmeden konuşmayın laf olsun diye. Biz bilgisiz değiliz çok şükür
O zaman cümlenin başında psikologdan bahsedebilirdiniz
@DulkadirliAslanBey size verdik o görevi çok bildiğiniz için sizden başkası bilemez ya
Özür dilerim amacım sizi kırmak değildi. Hastanede meslektaşlarımın işi zorlaşıyor yanlış yönlendirilince. Sizi onlardan sandım. Öyle biri değilsiniz. Kalbiniz kırılmasın lütfen. İyi geceler dilerim
@DulkadirliAslanBey ozure gerek yok ama bir anda tepki vermeniz çok tuhaf
Uyku terörü galiba
Ciddi olursak sevinirim ya mdkdkd
Şey espri yaptığını düşünmüştüm de cidden uyku teröru diye bişi varmış. Kusura bakma
Uyku terörü deniliyor korkarak uyanma, nefes nefese kalma, irkilme, sallanma, kabus vs işte, uyku ile uyanıklık arasında kalmışsın beyin REM uykusu yapmış belli ki, çok mu yoruldun naptın ya da boyun - sırt tarafın mı ağrıyor