Tedavisi kesin olarak mümkün olmayan ve acı çeken hastalar için ötenazi hakkı tanınmalı mıdir?

Yasal olsa bile, böyle bir şeye karar vermek çok kötü olurdu benim için...
Tedavisi kesin olarak mümkün olmayan ve acı çeken hastalar için ötenazi hakkı tanınmalı mıdir?

Yasal olsa bile, böyle bir şeye karar vermek çok kötü olurdu benim için...
Hayır tabii ki bizim inancımız da yani İslam dininde Allah'ın verdiği canı Allah alır dolayısıyla yasalarımızda da ötenazi diye bir şey yoktur ancak beyin ölümü gerçekleşmiş bir hastanın hasta yakınlar izin verirse solunum cihazından çekilebiliyor, ama açıkçası kimse bile bile sevdiğini öldürmek istemez ama ben sevmediklerim için isterdim.
jsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjs
Böyle bir şey kabul edilemez. Bu insanı ölüme terketmekle eş değer bir şeydir. Nice ölür denilen insan hayata sımsıkı tutunuyor. Küçük bir şey anlatayım. Babam hastahanede doktoruyla konuşuyorum durumu nasıl diye. Kalbi iyileştiriyoruz mide sorunu oluyor, mideyi düzeltiyoruz, ciğerleri tetikliyor, iç organlar tamamen gitmiş. Görme kaybı, duyma kaybı, hissiyat, halisyinasyon vs bunların hepsi gelmiş. Normalde baktığım zaman böyle bir insana yaşar diyemezsin. Ama insanları yaşatan hayatlarından ziyade umutlarıdır. Umut Alllah ile kul arasında dualara köprü olan en güzel hissiyatlardan bir tanesidir. Bir çok aile bunu kabul etmezdi. Ben de böyle bir şey olmasını asla istemezdim.
Evet tabi ki de olmalı böyle bir hak olsaydı ben bunu şu an kaç kez kullanmıştım.. çünkü yaşamak kadar ölmek de insanın kendi seçimidir. kimisi amaçsız yaşıyor kimisi acı çekiyor intihar yerine en azından yasal olarak ötenazi olmalı bence ülkemizde.. bunu destekliyorum sonuna kadar.. ve aynı zamanda ölmeyi seçen kişilere de saygı duyulmalıdır kimsenin hayatında neler yaşadığını bilemeyiz
Tedavisi mümkün olmayan hastalıklarda... Yani önüne gelene ötenazi olmayacak mmm döverim seni
Sen dövebilirsin abla.. ama bence mutsuz olanlar için de olmalı:)
Olursun inşallah dur 🌸
Teşekkür ederim abla 🌸
Böyle bir şeyin var olmalı yasal ölümleri, o da cinayetleri meydana getirir. Bence olmamalı
Ben hiç öyle düşünmedim.. derinlemesine düşününce kötü hee
Kafam kötülüge çalışırda.. bu kadari beni de aştı
Okan Bayülken'in sesini duyuyorum
Okan Bayülgen feat domestos https://youtu.be/yxZFzrKHjKM?si=dwR9GOrBZQpGOnie
😀😀
Cevap
27Cevap
Çok zor bir karar olur.
Herhangi bir hastalığı olsun ya da olmasın ötenazi her insanın en doğal hakkıdır. Kendi inşa edemeyeceğim uzunlukta olan yolu devlet inşa etsin diye devlete vergi veriyorsam. Kendi edemediğim intiharı devlet benim yerime yapsın diye parası neyse ödeyip gerçekleştirebilmeliyim. Zorla yaşatan devlet ve toplum zalimdir.
Ben ötenazinin yasal olması gerektiğini düşünüyorum açıkcası. Bazı hastalıklar var ki gerçekten günümüzde bilinen hiçbir tedavisi yok ve insanlar çok büyük acılar çekiyor. Bu tamamen insanlık dışı bir olay. Minimum acıyla güzelce veda edebilmek de hak olmalı
Yurt dışında bazı ülkelerde ötenazi yasal bir hak. Ülkemizde türk kültüründe ötenazi olmadığı için yasak. Bu çok derin bir mevzu. İki ucu keskin bir bıçak.
Ben bu konunun yarı serbest olması taraftarıyım. Yani kişinin rızasının yanında 1. Dereceden tüm aile bireylerinin onayı da gerekmeli. Tüm aile bireyleri ve kişi ötenaziden yana karar kıldıysa o insana ötenazi hakkı tanınmalı. Aksi halde tek bir birey dahi onay vermese ötenaziye onay verilmemeli.
Berbat olan kısım nasıl yani?
Elbette. Muhibbi bir şiirinde der ki
" Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi "
"Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi "
Yasal olarak bunu uygulayan ülkeler var. Bir kaç tane video izlemiştim o anlarla ilgili , uykuya dalar gibi ölüme gidiyorlar. Gerçekten çok ciddi ve dayanılmaz acılar yaşayan dermansız hastalar var fakat bizim ülkemizde bu karar ne kadar doğru şekilde verilir onu bilemedim...
Buna biz karar veremeyiz bence yaradanın işine çok da burnumuzu sokmasak iyi olur belki de acı çektikçe günahları hafifliyor olabilir olayları değerlendirirken daha geniş bakmak lazım ben böyle bir şeye izin vermem misal
Ötenazi bana çok mantıksız gelmiyor ama Allah katında intiharla eşit olduğu için benim yapacağım bir şey değil. O çektiğim acılar günahlarıma kefaret olacak belki de bilemem
Doğarken soramıyoruz fakat ölüm kesinlikle böyle durumlarda bireyin istemesi halinde verilmeli eriyerek bilinç kaybolarak kimse ölmek istemez
Aslında gerekir. Ben istemem insanların benim için heba olmasını. Tedavisi varsa denerim olmuyorsa da beni bıraksınlar
Olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle hayatının geri kalanını felçli ya da acı içinde geçirmek zorunda kalanlar için
Yasal olmalı ya. Baskılamamak gerekir kimseyi. ölmek isteyen ölsün salın insanları aaaaa 😇
dinen bu mümkün değil çünkü o zaman isyana girmiş olursun bu intiharla eş değer
Bence olmalı. Sonuçta kişi iradesine kalmış bir şey.
Hakkı olmalı ama Türkiye'de nasıl olurdu bilmiyorum..
Bu dünyadaki yaşam çok basit o kadar düşünmezdim ben.
Olmalı, başkası adına veremezdim ama kendi adıma verirdim
Saçmalık, Allahın verdiği canı ondan başkası alamaz
Hayır olmamalı olamaz canı verende Alanda Allah.
Hayır böyle bir hak yasal olmamalı. Hem böyle bir yasa meşru cinayet olarak kullanılabilir
Bir tane ötenazi videosu izlemiştim o bile kanımı dondurmuştu 😳
Hayatta kalma içgüdüsünü yitirmiş ve hayatına devam edemeyen insan, çok ciddi bir psikolojik bir problem içerisindedir. Sağlıklı düşünemeyen insanlara böyle bir hak verilmesini doğru bulmuyorum.
Olmamali hayır can Allah'ın Rabbimizin bize emanetidir.. ona kıymak cinayettir
Kız iyi misin olsa iyi olurdu ama çok geç 😂
Hayir gülüm.. aci icinde kıvranan hastalar icin bile iyi diyemiyoruz..🙄intihar baska sey
Hmmm🤔
Hayır öyle birsey yok olamazda kadınbayan.
Hem kadin hem bayan jsjsjs bide hanım ekle
Eğer yasal olsaydı, birçok kişi ölmek isterdi.
Bence olmamalı.
Şartı şurtu konur ya.. tedavisi mümkün olmayan ve aci icinde hastalık çeken... yinede kimse razi gelmez diye düşünüyorum
Acı çekip tedavisi yoksa tanınmalı
Kimse düşmesin oyle duruma karar verme anına ..
Olabilir. Ama depresyondaki hastalar bunu yanlis kullanabilir. Sadece gercekten buna ihtiyaci olan insanlara izin verilebilir
var zaten bence.
Kanada da var yasalaşmiş başka hangi ülkelerde var bilmiyorum
Hemi bilmiyordum
Aslinda tedavisi mümkün olmayan hastalıkta aci icinde kivranmasin diye ötenazi diyordum ben intihar başka ya
Bilmiyorum din ne der ama her türlü çok zor bir karar
Allahın verdiği canı Allah alır kimse buna karar veremez bedenimiz bize emanet
Evet kesinlikle herkesin hatta Psikolojik hastaların bile bu hakkı olmalı.
Yasal olabilir ya benlik problem yok 😄 ölmek isteyen ölsün jdjdkxkd
Bu dünya bir oyun parkı gibi sonunda salıncaktan düşecez😃
Evet, kesinlikle olmalı..
Zor karar ama kendisine bırakılmalı bence 🫣
Tabiki özellikle turkiyede yaşamaktansa ölmek çok daha iyi. Ötenazi
Allah’ın verdiği canı Allah alır
Evet olmalı
Olmamalı
Evet. Onun hayatı sizenee
Bence evet
Niye can senin de mi sen karar vereceksin
buna ötenazi diyorlar. bence olmalı.
Bu psikolojik durum için kötü sonuç olur.
Keşke olsaydı ben çok isterdim kendi adıma
Otenazi türkiye'de yasak
Evet olmalı diye düşünüyorum
Bir insanın ölüm kararını biz veremeyiz.
Dini açıdan tabiiki hayır.
Olmali gebermek üzereyim
İntihar ile ötenazi kardeştir.
Kesinlikle olmalı.
yok mu zaten
Zaten yok mu?
Saçma hayır tabikide
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?