İdeal kilo denilen şey sayılarla yapılan bir matematik hesabı, eğer bu şekilde hesaplayacaksak ideal kilonun biraz üzerinde çıkarsın. Fakat ideal kilo olması gereken midir? İşte orası tartışılır.
Kilonu normal olup olmamasına göre değerlendirirsek kilon normal şu anda, balık etli denilen kavram/durum içindesin. Yani sana kilolusun denilemez ve zaten şişko da durmuyorsun.
Daha kilo verip vermemek şu andan itibaren senin kendini nasıl görmek istediğinle, nasıl iyi hissettiğin ve mutlu olduğunla ilgili bir durum. Sen şu anki kilon ile mutluysan kendini iyi hissediyorsan daha fazla zayıflama böyle kal, biraz daha kilo versem iyi olur dersen verebilirsin. Bu tamamen senin tercihin 😀
Böyle konularda matematik işlevsizdir. Herkes için değişiklik gösterir. Mesela kemik kalınlığı, kas miktarına göre sayı değişir. En doğrusunu aynaya baktığınızda anlarsınız, tabi bu konulardan anlayan biriyseniz.
Balık etli olmak isterseniz kilonuz ideal evet. Tabi iyi manada balık etli diyorum. Çoğu kişi kiloluya bu tabiri kullanabiliyor yanlış anlaşılmasın. Sizin fizik şu an gayet iyi.
Daha net olmam gerekirse bu sizin maksimum kilodaki fiziğiniz olmalı. Bundan yukarı olmasın ama aşağı olabilir. Hatta daha 10 kilo bile verseniz cılız olmazsınız.
bacakları ve kolları inceltme açısından vermeyi düşünüyorsan sporla 3kg atsan yeter ama bence bu halide seksi ve yumuşacık. Açıkçası bu şekilde yumuşak bir vucud ve dolgun bacakların arasında olmak sert ve batan bir hatundan daha zevkli olur.
Fotoğraftaki sensen çok normal aşırı zayıflık iyi bir şey değil zaten yani göründüğü kadarıyla gayet güzel görünüyorsun bence fiziki yapın iyi ama hayat boyu bu şekilde kalmanı diliyorum umarım hiç bozulmaz
Şu kadınların aslında bir şey sorduğundan değil su kendinizi böyle uluorta yere atıyorsunuz ya hani sırf aslında boy kilo sordunuz değil sırf insanların sizle ilgili yazıca abuk subuk şeyleri merak ettiğinizden can sıkıntınız var ya boşuna demiyolar kadınlar şeytandır diye
Ben kadınları kötülediğim için değil altına yazılan yorumları insan okurken kendi bile tiksinir yok biri arkadan görmek istemiş biri başka bir şey istemiş ben kadınların bu tip şeylere neden mahal verdiklerini anlamıyorum
Mutlaka bunu doğru niyetle talep eden de vardır ama insanların bu durumu yorumlama şekilleri? İşte benim isyanım da bunun varlığını bilip buna meydan açmanız
Bütün pedofili vakaları, ensest vakaları , sapkın cinayetler , vahşice tecavüzleri erkekler yapıyor o zaman erkeklerden daha usta şeytan yoktur dersem bu yanlış bir genelleme olur dimi? Araştırabilirsin bu vakalarda kadın suç oranı çok minimum bir düzeydedir. Yüzde 90 ni erkekler tarafından yapılıyor. O yüzden kadınlar şeytandır vs gibi cinsiyete yönelik genelleme yapmayın.
Siz benim yorumlarımdan bunumu çıkarttınız ben diyorum ki bir sürü abuk subuk sapık insan var bu insanlara siz meydan veriyorsunuz bu kadın düşmanlığı değil bu günümüzde var olan bir şey ve bu kadar absürt insanların olduğu bir ortama siz böyle bir fotoğraf paylaşırsanız oradaki insanların yazdığı yorumları da yutmak zorunda kalırsınız kötü yazan kendi kötülüğü de kalır fakat bu var ben olsam böyle bir şeye mahal vermem neden insanların abuk subuk yazdığı yazıları okumak zorundayım ki
@Denissa34 benim orada kullandığım şeytan kelimesi hatta birinde böyle geçtiği için evet doğrudur bütün sapkın cinayetler şunlar bunlar sapıklıklar vsler erkekler tarafından işleniyor burada hemfikiriz benim vurgulamak istediğim konu şu insanlar bu kadar sapkın düşüncelerin içinde ise sizin de kadın olarak bunlara biraz önüne duvar çekip daha temkinli olmanız gerekmez mi bu benim görüşüm doğrudur ya da yanlıştır
144 tane erkek yorumu var buna ben de dahil topunu toplasan belki 20 tane hepsini okumadım bilemedin 25 tane düzgün yorum vardır diğerlerinin alayı sapıkça yorumdur demek biz erkekler siz kadınlardan daha çok sapıkmışız
Senin gezmene tozmana bir şey diyen yok bütün alanlar size özgürce açık ama sokakta adamın biri sana dönüp deseki ya seni bir arka fondan da göreyim dese böyle bir şeye cesaret edebilir mi Velevki etti siz buna müsade eder misiniz etmezsiniz şimdi sosyal mecrada herkes delikanlı herkes adam herkes sapık herkeze ne biliyim değişik değişik tonlarca insan var ben kendi görüşümüz paylaştım evet şeytan kelimesi belki hoş olmadı ama halkta birinde öyle geçtiği için söyledim şeytan kelimesi için özür dilerim ama diğer savunduğum şeyleri yine savunuyorum ben bir kadın olsam ve bu kadar sapık bir ortamın olduğu bir sanal alemde daha temkinli davranırdım eleştirimi yap katılırsınız katılmazsınız
@musasonmezoglu bu iş nasıl sonuçlanıyor biliyor musun? Kadın orasını burasını gösterdiği erkeğe gönlünü kaptırıyor sonra onla birlikte oluyor. Ondan sonra anlaşmazlıklar oluyor ve ayrılmaya kalktığında ölüyor veya şiddet görüyor. Sonra birkaç kadın bu olayı duyuyor ve erkeği nefretle kınıyor. Kınayanlar da o ölen yahut şiddet gören kadından bir farkı yok aslında al birini vur ötekine. Kadın her yerde kadın çünkü. Çoğu değişmiyor. Neredeyse kasığına kadar açık bir şey giyenler mesela sırf kendini gösterme çabasından başka bir şey değil. Çünkü insan neden o kadar açık saçık bir şey giyer ki? Hele toplu taşımada biz erkekler bu konuda çok baskıya maruz kalıyoruz. Yanıma neredeyse çıplak kadın gelir ve ardından bütün gözler bana çevrilir acaba kızın orasına burasına göz atçam mı diye. O an kendi kontrolümün dışında mecburen kızın olmadığı başka yere bakmak zorunda kalıyorum. Başka baktığım yerde de öyle biri varsa s*çtım zaten. Bakçağın yeri şaşırıyorsun. Camdan dışarıya bakıcam ama camın önünde mesela açık saçık biri var bakamıyorum. Bak bir şey olmaz demekle olmuyor işte. Bu sefer biz yanlış anlaşılıyoruz ve işin kötü yanı bu şekilde rahatsız olan muhakkak başka erkeklerde vardır. Utangaç kişiler de çok. Bizi rahatsız etmeye ve özgürlüğümüzü de kısmen kısıtlamaya hakkınız yok. Farkında mısınız kızlar ama çoğunuz cehennemde bu sebepten dolayı sanırım yanacaksınız.
@Tubaacelyaaa olayı anneden vurup işi başka yere çekmeye çalışma. Anne olunca melek olmuş olmuyor, veya allah gibi bir şey olmuş olmuyor. Kadın yine kadın fark etmez. Anne olup da şeytanlık yapan çok.
gaddarm kadınlar melektir gibi bir imada bulunmadım zaten ayrıca bu dediklerin erkeklerde de var hem insanların cinsel yönelimi beni ilgilendirmiyor sonuçta iki yetişkin arasında olan bir ilişki onları neden kötü yapsın? Kimseye zarar vermiyorlar?
@gaddarım sübyancılığı en çok erkek yapıyor üstüne de tanımam he ya erkek tam bir melek ne aldatır ne de kadına şiddett uyguluyor tam bir melek tacizi, tecavüzü tarikat vs dini ilimler de çocuk sübyancılığı ve tecavüzcü hepsini biz kadınlar yapıyorduk haklısın nasılda unuttuk tüh ya
Yani bence çok güzel bir kızsın yüzünüze emoji ile kapatmışsın tanımak istemiyor olabilirsin ama eminim yüzümde çok çok güzeldir kilon da hiç sırıtma aksine seni çok tatlı göstermiş ama kilo biliyorsun ki sağlık açısından güzel bir şey değil şu an genciz çok takmıyoruz ama ilerisini de düşünmemiz lazım o yüzden ilerisini de düşüneceksen 1 buçuk sene boyunca fitness yapmış biri olarak söylüyorum dört ya da 5 kg vermelisin
Aah ah evlendigim. zamanlar ben de ayni senin gibiydim. Hafif et iyidir. Kal boyle, sakın homili gırtlak yeme. Yoksa ilerde çok kilo alirsın pişman olursun. Benden sana bir hemcins tavsiyesi, 63 kiloyla evlenip 2 cocuk yapip dogum kilolarini veremeyip 85 kiloda kalmis ve vucudu yağ torbası oldugu icin cok uzgun 7 yillik evli bir hemcins. (:
Ben 70 kiloydum 5 kilo verdim 5 kilo daha bermeyi dusunuyorum Şu an 18 yasindayim 25den sonra daha zayiflamayi dusunuyorum iler ki yaslarda sıkinti olmasin diye sporada baslamui dusinuyorum kalcam buyuk oni kucultmeyi dusuuyorim
Bence iyisin ama resimde küçük göbegini saklamaya calisiyorsun. Bence 55-57 arasina inmeye calis. Ama bu halinlede iyisin. Sen kendini vücudunda iyi hissediyormusun?
Vücut kitle endeksine göre kilon normal sınırlarda görünüyor. Fotoğrafta da gayet formda ve sağlıklı duruyorsun. Eğer kendini enerjik hissediyorsan, ekstra kilo vermekten ziyade sıkılaşmaya odaklanmak seni daha çok mutlu edebilir.
Ver bana ilgi öv beni fotoğrafı nerde görsem tanırım. Belim ince altım kivrimli diye belirtmis bir de hey Allahim 😏 Beynin de kıvrımlı ama bir işe yaramıyor anlaşılan
Spor hocasının gözü kör değil nerde kıvrım nerde kasis var görür zaten sen telaş etme terbiyesizlik yapma küfrederek de erkeklerden ilgi alıyorsan kızlardan eleştiri almayı da kabul et bir zahmet
Düşman değilim böyle sırtlan dolu bir siteye fotoğraf atmak yerine kitle endeksini İnternete yazıp hesaplamak daha kolay. Amacını bildiğim için ondan bu saldırganlığın tipim de seni dörde katlar ikiye böler haberin olsun ama ben sergilemiyorum seni gibi hadi ikile şimdi yazma
10 kilo verirsen çıtır olursun 5 kilo verirsen balık eti olursun karari sevgilin versin nasıl begeniyorsa, ben çıtır severim ayrıca daha zayıf gorunmen boyunu ortaya daha iyi çıkartır.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sevgilim degil ben veririm onun kararink o sadece oneride bilunur
Oruç tutarken kardiyo yapma o sıkıntı olabilir ama yürüyüş ya da basit egzersizler yoga tarzı şeyler uygun günde 1 en fazla 2 öğün beslenmek aslında insana en uygun beslenme şekli ben sadece gündüz 12 akşam 8 arası besleniyorum ama sıvı tüketimini devamlı yapıyorum sıvı önemli
aynen katılıyorum dediğinize ben de yoga ve yürüyüş yapıyorum keyfime göre tek veya iki öğün öğlen 1 ile 5 arası yemek yerim gerçekten sağlıklı hissettiriyor. Birde diyeti bozduğun günler kararlı olsun misal kendim normal zamanda oldukça sağlıklı beslenmeye çalışırım (fastfoodlar, makarna, pilav, ekmek ve tatlı olmaz) yalnız regl günlerimde de izin veririm zaten vücut daha çok kaloriye açık oluyor bu dönemlerde yani soğuk baklava, hamburger ne istiyorsam o dönemde yer nefsime de işkence etmem...
Yok be ya canım canım konuşma! Kilon mu? Taş gibisin be. Ağzımın suyu aktı. Saf. Güllerin güzelisin. Allah bana senin kilonda eş versin taparim lan. Ayaklarına kapanırım.
Eğer kendini daha sağlıklı ve enerjik hissetmek istiyorsan, bu yüzden kilo vermek istiyorsan, sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı benimsemek en iyi yol olacaktır. Diyet ve egzersizle ilgili hedefler koyarken, dengeli bir yaklaşım benimsemek önemlidir. Hızlı kilo kaybı ya da aşırı egzersiz sağlığını olumsuz etkileyebilir.
Kiloyu hedeflemek yerine, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmeyi düşünmen daha iyi olabilir! Egzersiz yapıyor musun mesela?
Boy ve kilo olarak baktığında orantısal bi yapıya sahipsin. Kilom çok değil. Ve fiziki yapı olarak da kilonu göstermiyorsun.. Yakışıyor sana bu kiloda olmak.. Bence..
Bide böyle foto atarsan degisik yorum yapan çok olur bu şekilde giyinmek dinimizce yasak ayrıca erkeği tahrik edip. zinaya sürükler teşhir etmişsin kendini
Adamda sahip çıkacak. kadinda müslüman olmasa bile. edep adap var mahrem var Seksi giyinmek vücut hatlarını bile. bile. belli etmek teşhircilik tır buda uygun değil.
Hem boyun hem kilon için Allaha şükret bence. Ben boyu 160 kilosu 80 biriyle konuşuyordum ama burnu fizanda olduğu için konuşmayı hemencecik kestim orada.
Karnını içe çekmiyorsan gayet sağlıklı görünüyor. Sağlıklıysa idealdir. :D ama göbek bölgesinde yağlanma çok ve içe çekerek bu pozu veriyorsan sağlığın için yağları biraz eritmen gerekir.
BMI olarak ideal kilonun üstündesin ama fotoğrafa bakınca pek de kötü bir görüntü yok. Belin ince, göbeğin yok, bacakların kalın. Birazcık da spor yaparsan daha ne olsun :)
Fiziğin iyi ama kilo verebilirsin sana bit öneri veriyim uygulama olarak 30 günde kadın için kilo verme uygulamasını indir ve göbek yakma yani gerneyse indir onu ve hergun aç karna 3 4 egzersizi yap aşırı iyi kilo yakıyor ben günde 2 kilo yapmıştım ama sadece 2 tanesini yapmıştım
Kilon boyuna göre ideal evet ama daha fazla alma bu sefer boy kilo endeksini aşarsın, mesela ben 1.72yim şu an 73 kiloyum eğer üstüne çıkarsam aşmış olurum o yüzden 65e inmeye çabalıyorum 🤗
Kendini böyle beğeniyor musun? Sağlıklı mısın? İdeal mi sorusunun cevabı evet, eğer bu iki sorunun cevabını evet olarak veriyorsan. Aksi taktirde biri bile hayır ise, hayır.
Kendi nasıl hissediyorsan. Eğer iyi hissediyorsan güzel göründüğünü düşünüyorsan benim ve ya etrafındakilerin ne dediğinin önemi yok. Ama sağlığın için belki bir kaç kilo verebilirsin. Hatta spor yapıyor musun bilmiyorum bu şekilde kontrol altında da tutabilirsin. Ve çok güzel görünüyorsun 😊
Senin boyuna göre 55 olmalısın daha sağlıklı olursun yok veremeem diyorsun böyle de güzelsin öyle olursan eminim güzelliğine güzlellik katarsin bir hemcins tavsiyesi ♥️♥️
Sen kendini beğeniyorsan problem yok seni sevecek insan da seni beğeniyorsa o zaman bütün problem ortadan kalkar burada ileri geri konuşanlara boş ver kulak asma Ayrıca üst bölgen güzel
60 insen daha da bı güzel olur tabi. Ama şu an da çok güzel görünüyorsun. İstiyorsan tabi diyet yap ver kilo yoksa yorma hiç kendini. Ben senin yerinde olsam böyle çok mutlu olurdum 🍀😅
Fotoğrafta vücudun 30-40 yaşındaki kadınların vücudu gibi. Sanırım balık etlisin. Kilo almaya meyillisin. Dikkat et kendine ideal kilon boyuna göre, 51,1024- 64,5504 arasında olmalı. İdeal değilsin. Obez de demiyorum. Obezite başlangıcı diyorum. şu an korkulacak bir şey belki yok ama ileride olur.
Madem kendini ideal olarak görüyorsun, o zaman neden buraya soru açıp bizi meşgul ediyon mk. Ya kendini avutacak yamyam arıyon ya da oranı buranı pazarlamaktan memnuniyet duruyorsun. Neyse konu uzamasın daha çok.
Aslında hayır ama fotodaki sen isen gerçekten hoş vücudun var. Mesela ben 165 boyunda ama 60 kiloyum çok kilolu duruyorum özellikle karın bölgem. Ama. bak sen hiçte öyle durmuyorsun. Gerçi ben kilo verdim biraz karnim eskisi gibi değil.