Sağlık çalışanlarının hak ettiği parayı alması ve sistemin verimli hale gelmesi için şart gibi gözüküyor en azından benim fikrime göre.

Sağlık çalışanlarının hak ettiği parayı alması ve sistemin verimli hale gelmesi için şart gibi gözüküyor en azından benim fikrime göre.
Hayır özelleştirilmemeli, zaten ekonomi olarak sıkıntı içinde çoğunluk. Bir de sağlık için para harcayamaz. Borç alsa bir dert almasa bir dert. Ayrıca sigorta şirketlerine de tam güven olmaz bizim ülkede. Ekonomi için daha farklı yollara girilmeli. Ekonomik olarak düzgün bir konuma gelirsek doktorlar da yaptığı işin karşılığını alabilir. Sadece doktorlar da değil tabi karşılığını alacak olan.
Devletçi ekonomi uyguladıkça ülke her geçen gün batmaya devam edecek, memur maaşları da devletin belini büküyor.
Yapılması gereken bence halk için baya bir zor zaman yaşatabilir ama şunlar yapılmalı şahsi gorusum olarak ki Atatürk de bunu yapmaya çalışıyordu, fabrikalar arttırılmalı ve tabi başka bir ülkeye satilmamali, tarıma ve hayvancılığa destek verilmeli, zorlayacak kısım da şu enflasyon için para basımı durdurulmalı bu baya baya zorlar ama enflasyon da böyle sürekli para basılması yüzünden uçup gidiyor. Aslında ilk dediğim şeyler o kadar da zor şeyler değil, sonuçta hem birinci dünya savaşından mağlup olarak çıkmış ve bitmiş bir devletin hem de ardına borçlar ile kurtuluş savaşı yapmanın ardına ekonomi duzeltilebildiyse şimdi de düzeltilebilir. Cidden şahsi olarak düşüncem dünya geneli bir gıda krizi olacağını düşünüyorum. Bunun için tarım değerlenecek bence. Ülkemizin verimli topraklarında tarım yapılması lazım, fabrikalar ile dışa bağlılığı en aza indirmeyi amaclanmasi lazım bence.
Kapitalist sürece geçiş sancılıdır ancak Atatürk'ün izlediği devletci politika yanlıştı.
Bence doğruydu, ya aslında sorun siyasi bir şey olacak ama ülkenin başındakiler. Türkiye'de ne bileyim hiç bir zaman hiç bir şey düzgün gitmemiş ki -Ataturk zamanı dışında-. Hep mi bır ülke sıkıntı içinde olur anlamadım ki. Tabi farklı farklı sebepler vardı hep ama ne bileyim ülke bı adamakıllı refah içinde olamamış. Ayrıca bu arada mesela sağlık sektörü özelleştirmeye giderse halk baya bir rahatsız olur. Aynı şu an para basiminin durdurulmamasi gibi. Bizim insanımız ufak bir hastalığında hastaneye gidiyor artık. Eğer ki ücretli yaparsan bunu halk huzursuzlanir, en basitinden örnek vereyim poşeti 25 kuruş yapmaları gibi. 25 kuruş o kadar da büyük bir şey değildi ama millet ondan bile rahatsız oldu. Faydasız olur falan demiyorum görüşüne, sadece bizim ülkede sıkıntılı olabilir. Hele aşırı bir kutuplasma varken ülkede, bunu yapmak iktidar icin aşırı sıkıntılı bir durum olur. Muhalefetin eline koz vermiş olunur.
Demokrasi bir süre askıya alınmalı şuanlık. Atatürk'ün devletçi politika izleme sebebi büyük buhranda Sovyetlerin etkilenmemesiydi ama bu bir yanılgıydı.
Bu işleri biraz da halkı düşünerek, başa gececek olanları düşünerek falan uygulamak da gerekiyor yani kısacası, bir ülkede tıkır tıkır işler ama başka bir ülkede sorun yaratabilir
Evet halkı düşünecek biri gerekiyor şuanlık ve bunun seçimle olmayacağı şuanlık kesin gibi
Demokrasi zaten askıda gibi bir şey😁, neyse pek de bir şey demeyeyim dkdkdkdk😅. Ama ülke de bir düzene giriyordu. O zamanin şartlarında ülke büyük borç içindeydi, halk desen zaten mahvolmustu. Herkes varını yoğunu verip savaşa katıldı. Buna rağmen bakınca ülkeye borçların çoğunun kapatılması vs. bence büyük bir başarı.
Atatürk zaten bunu demokrasi ile başarmadı halka kalsa manda himaye kabul edilirdi.
Maalesef ki seçim dışında da gerçekten bak gerçekten diyorum ülkeyi düşünecek birisi yoktur şahsen, olsa da yönetebilir mi yani muamma. Bizim milletimiz çabuk manipüle edilebilen bir millet. Bir yandan milliyetçilik ile mesela manipüle edebilirsin (milliyetçilik kötü demiyorum bu arada), bir yandan din ile manipüle edebilirsin, bir yandan başka bir grup ile manipüle edebilirsin vs. Ki manipüle de ediliyor halkın çoğunluğu
Evet o yüzden bunu halka sormadan kendi idealleri doğrultusunda yapacak biri lazım ama öyle biri yok sanırım
Evet kabul eden taraf da olurdu çünkü dediğim gibi bizim milletimiz çabuk manipüle edilen bir halk. Kurtuluş savasinda bı dolu gruplar çıktı, çoğu halifeyi öne surerek falan ortaya çıktı. Halktan da inanan oldu ki savas sonrasında da dini kullanarak çıkan ayaklanmalar oldu.
Sanırım değil maalesef ki yok, sorsan herkes milliyetçi, devletini sever, halkını sever ama işte bir yere ulaşsın koltuk sevdasından dikdator olur çıkar başına. Milleti de manipüle eder bir güzel öyle halkı da ayaklandirtmadan rahat rahat yaşar.
Bu arada fazla da kafaya da takmaya gerek yok bunları, bazen diyorum ki tüm bu olan kötü durumlari falan hak ediyoruz diyorum. Kurunun yanında yaş da yanıyor ama cidden bu halk bu olanları hak ediyor. Ferhan Şensoy'un bı kesiti vardı aklıma o geliyor bu durumlarda 😁
Doğuştan engelli çocuklara hiçbir özel sigorta şirketi sigorta yapmaz, kendi kârlarını arttırmak için maliyetli şeyleri sigorta dışı bırakmaya çalışırlar. Mecburiyetimizden istifade edip hepsi fiyatları maksimumda tutar. Amerika sağlık sistemi örnek alınacak son ülke, birileri daha fazla kazansın diye bütün halkı ölüme terk etmek saçmalık. Yapılması gereken gereksiz kullanımda para almak, böylece hem iş yükü azalır hem de personel için fazladan gelir olur.
Doğuştan engelli kişiler güvence altına alabilir o sorun değil. Ancak ambulansın kullanımı bile ücretli olmalı.
Ambulansın gereksiz kullanımı ücretli olmalı, insanlar yakını ölürken bir de ambulanstan gelecek faturayı düşünmek zorunda bırakılmamalı. Özel sigortaların paketleri var, nadir hastalıkları maliyeti fazla olduğu için paketlere dahil etmezler insanlarda milyonda bir görülen hastalık bende mi olacak diye düşünüp bunu dert etmez ama birilerinde illaki çıkacak ve o kişiler ölüme mahkum olacak. Ha sen her türlü nadir hastalık paket kapsamında olsun dersen fiyatı çok yükselir ve çok düşük riskler için senelerce yüklü miktar para ödersin.
Maddi durumu her şekilde düşünmek gerekiyor tabiat kanunları acımasızdır.
Tabiat kanunları ile yaşamak isteseydik devlet kurmazdık.
Peki öyle olsun
Doktorlara hak veriyorum. Ama özelleştirilmesi kesin bir çözüm olmaz.
Ayrica devlet hastanelerine gerekli özeni gosterseler zaten en iyisi olacak.. Ücretsiz sağlık adı altında insanlar sömürüldükçe sömürülüyor
Ölmek bile parayla..
Devletin el attığı yerde hiçbir zaman özen olmaz.
Buna katılmıyorum bence aksine tamamen devlet kendi bünyesine almalı özelleştirildiğinde daha az kazanıcagı bariz belli ülkemizdeki çoğu büyük şirket personelini düşünmüyor eğer aksi olsaydı aksi ücret yerlerde sürünmezdi.
Bu mevcut iktisadi durumun getirisi kaldı ki devlet verdiği maaşın büyük kısmını vergiyle geri alıyor.
Herkesten aldığı genel vergiler. Zaten maaşlar da vergi kesintisine uğruyor. Devletçi düzende devlet her şeyi maliyetinin daha fazlasına yapıyor. Devletin de memur maaşı yükünden belinin büküldüğü söylenebilir. Özel sektörde refah açısından şartlar her zaman daha iyi olur. İş bireye bırakılmalıdır.
Özel hastanelerde calısan ve devlet kadrosunda calısan saglık personellerinin aldıgı maaşları bir karsılastırmanı tavsiye ederim, herkes alınan vergiler zaten herkesi etkiliyor bunu bu konuya dahil etmen cok sacma ki ben hemsire doktor degilim tıbbı atık personeliyim özel firmada sözlesmeliyim ve şehir hastanesinde calısıyorum asgari ücret veriliyor sence gercekten bütün saglık persınelleri özelleştiginde maaşların yükseklicegiini düşünüyor musun asgari ücreti verirken kırk takla.
Doktorlar özelde gayet iyi alıyor. Devletin işçiye bol keseden para dağıtması ekonomiye zarar veren unsurdur. Ekonomi güçlendikçe işçi aldığından daha çok kazanır.
Cevap
3Cevap
Bence özelleştirilebilir.
Hayır insan ölümlü bir varlık ve ilaçlar dahi parasız olmalı alan var alamayan var.
Evet ancak ilaçları borçla alabilir.
Sağlık ticareti risklidir, tamamen özel sektöre bırakılmamalı. Karma ekonomi politikası uygulanmalıdır sağlık, eğitim gibi alanlarda devlet olmalı.
Özel hastanelerin tamamı devletleştirilmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?