öncelikle merhaba arkadaşlar. sınavlar bitti ve puanlar açıklandı ve iki gün sonra tercihler başlıyor sağlik yönetimi yazmayı düşünüyorum ama önü açıkmı tam bilmiyorum lütfen bilgilerinizi benimle paylaşır mısınız?
Sağlık yönetimi önü açik mı?

kanks 2-3 yıl önce çıkan bir kanunla bu bölümden mezun olanların ilgili kurum ve kuruluşlarda bir kişi bile olsa çalıştırılması zorunlu hale getirilmiş. Türkiye de daha yeni bir bölüm sağlık bu sağlık da pek risk yok gibi
Yemin et var dimi böyle biseyy
Nerde diye sorsam bulubilirmisin acabaa :-)
Neyse cevap vermen yeterli içim rahatladı teşekkür ederimm :-)
Böyle bir şey yok ben sağlık yönetimi okudum ve hiçbir yerde hiçbir devlet kurumu sağlık yönetiminden alım yapmıyor kadro açılmıyor özelde de yönetici olamıyorsunuz hasta kabul olarak onu da almıyor sadece torpil varsa bir işe girersiniz ben 74 puan aldım hiçbir kuruma giremedim
kanka gördüğüm sağlıkçılar çok rahat sende ol kurtar kendni :D
Ok kankaaa :D
Ayıp ettinn kankaa ya :-D
Ne istiyon bakimmmD
Tamam istediğin arabanın tıpkısının aynısının küçültülmüsünü alırım :D
Duruma göre :D
tamam kankasıı :D bekle senn :D
Hiç şüphen olmasın kankaa :D
Tamam 5 yıl sonra bekle benii :D
Tamam knk şahin aliveririm bir tane olu mu :D
Tamam o zaman anlastiikk :D
O ne la? :D
Tamamdır :D
Samsunn :D sen
Okuyo musun :)
hangi puan türüyle giriliyor buna benimde çıkmıştı bu galba ama nedense puanı düşük gelmişti gibi öylemi?
Pekte düşük sayılmaz tm 1le alıyo
Sağlığın önü açık canım yazabilirsin ;) gelse bende yazardımm :)
Ama bu tam sağlıga girmiyo sanırınm
Çook teşekkür ederimm :-)
Ben kara verdim gidiyorum bönü açılmaya başlamış
Yok o tıbbi dökümantosyon ve sekreterlik ama sağlik kurumlarıdisletmeciliğide muhasebe faln galiba tam bilgim yok canim
Cevap
8Cevap
saglıkta asla acıkta kalmasın kpss de en düşük 75 alsan bile atanabiliyosun yanı secebilirsin
İnşallah dediğin gibi olur :-)
2 senelik mi okuyacaksın? hangisinde okuyacaksın.. konu baya ciddi konu ve uzmanlık alanım kafandakileri söyle ben detayları yazayım sana
4yıllik okumak istiyorum büyuk ihtimal İstanbul ya da konya gelecek
4 yıllık okuyacaksan güzel :) öncelikle kamu da geçtiğimiz yıla kadar sağlık yönetimi adıyla alım yapmıyorlardı (veri hazırlama kontrol işletmenliğini saymıyorum) ancak geçtiğimiz yıl kamu hastaneleri kurumu sağlık bakanlığı uzman yardımcılıkları kadrolarına bu alan mezunlarını yerleştirmeye başladı bir kaç ay öncede meslek tanımı resmi gazetede yayınlandı bundan sonra bu bölümden mezun olanlar sağlık idarecisi ya da sağlık yöneticisi adını kullanacak (tıpkı diyetisyen, fizyoterapist gibi) 50 yıllık geçmişi olan bir bölüm için ciddi adımlar atılmaya başlandı. bunun dışında özel hastaneler zaten bu alandan mezun gençlere ciddi anlamda önem veriyorlar ve eleman alıyorlar tabii bunun için kendini çok iyi yetiştirmen gerekiyor.. spesifik sorularını alayım :D
Ohaa çok araştırdim bir bulamadım şunları yaa :-) sen okuyo musun bu bölümü bu kadar bildiğine göre :-)
Bu bölümu mu bitirdin? Allah razı olsun valla :-) genelde olumlu şeyler duyuyorum ama en ufak olumşuz bir yorumda psikolojikmen çöküyorum yazmıcam bu bölümü falan demeye başlıyorum. bir atarlanıyorum :-)
Neden ki zor muu
Ya ben hemşirelik bölümü lise mezunuyum şu anda üni de okuyorum. Açıktan sağlık yönetimi okumayı düşünüyorum sizce?
öyle sağlık sektöründe çaışan biri oalrak ebe ya da hemsire olursanız rahata erersiniz die düşünmekteyim
Ama bu ebelik hemsirelik gibi degil m üdür falan olunuyo devlette doktorlari atiyo hep omüdürlüge
Bence güzel bir bölüm hangi uni düşünüyorsun
Sıralamam 80 bin istanbuldakileri yazicm ama onlar 65 falan aliyo sonra konya yazcm ora tutar
sağlık yönetiminin önü her zaman açık ama her işte olduğu gibi bunda da tecrübe ve çevre şart yani başlangıçta her iş gibi zor...
Bazı olumsuz yorumlar var sen nerden bilosun tanıdıgın falan mı var okuyan
evet tanıdık da var gördüklerim de tecrübem de...
olumsuz yorum her iş için olabilir, her işin kendine göre bir zorluğu vardır. önemli olan işe alışmaktır. bazen ne kadar istesen de çabalasan da alışamazsın...
Haklisin umarim dediğin gibi olur :-)
Merhaba devlet üniversiteleri mi daha avantajli bu bolumde yoksa özel mi ikisine de puanın tam yetiyor hangisini tercih etmeliyim?
sağlık bölümlerinden şaşma. ebelik hemşirelik att bunlar atanması alımı en çok olan bölümler
Ama sağlik yonetimi farklıı
valla pek bilmiyorum okuyanı da görmedim bak ne yap biliyor musun? aç alımlara bak geçen senelerde ne kadar alım yapmış devlet onlara bak
İste sorun o daha yeni yeni alım yapıyo devlet bu bölüme daha önce doktorlari atiyormus. Gecen bir prof konuşurken dinledim ihtiyac 25 bin mezu 4bin dedi ö yüzden yazmak istedim iki arkadasimda okuyo onlarda iyi dediler ama benim kafamda isletme vardi onlarda bu bölümisletmeden bin kat iyi dediler karar veremedim iste
açıkçası bilmiyorum ama bu sene seninle birlikte yazan çok olur yine de yaz. işletmeden evet bin kat daha iyi
Tamam yazicm o halde çook teşekkur ettimm
rica ederim
şu 5 sene içinde bir sağlık ta yoğunlaşma oldu şahsıma be farklı birşeyler yaparım
Ama sağlık yönetimi önü b i kaç yıla açılir diyolar
geldi mi istedigin bolum
arkadan gördüm kapalıydı önünü bilemiyorum :S :D
Yapma bunu :D
yaptım bile :P :D cidden ağır mı geldi :((
Hiç beklemediğim bişeydi bu cevap :D
Ters köşe gol atmışım :D sevindim :)) gizliden sana 2. gol gocaman galp <3 başarılarının devamını dilerim kafana göre yapabilecegin bir bölüm sevdigin bir bölüm olsun ötesini düşünme.
Teşekkur ederimm :)
Np :)
Cidden onu acik mi 😊😊😊
Sağlık yönetimi yazdın mı?
En İyi Cevaplar