Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao❤🌈🍀💜
Alternatif tıp adı altında gecen çoğu şey zırvadır. Ve geneli hastayı dahada kötü eder.
Ayrıca modern tıpta ispatlanmış şeyler alternatif tıpa girmez mesela papatya çayının sedatatif etkisi vardır. Sakinleşmek için papatya çayı içtiğinde bu seni modern tip dışı yapmaz. Çünkü deney sonucu ortaya çıkan. Kesinliği ve faydası ispatlanan şeyler modern tıp tanımına girer. Bal zencefil limon karışımın modern tıpta vardır.
Alternatif tıp genelde hurafe dolu eskilerin uyguladığı şeyleri kapsar. Mesela ateşi olan çocuğun başına alin bölgesine bez ıslayıp koymak alternatif tıptır. Modern tıpla degerlendirirsek bu uygulamanın faydası yoktur tam tersi zararı bulunmaktadır genelde sinüzite neden olur. Ancak aynı bezi koltuk altı ve eklem bölge altlarına koyarsan bu modern tıp olur çünkü ispatlanmış ve bunun üzerine çalışmalar yapılmıştır.
Alternatif tıp adı altında yapılan uygulamalar bilime dayanmadığı için genelde kötüleştirir. Ve bu ilk başta hissedilmeyedebilir.
Hadi bunada örnek verelim
Mesela zayıflama adı altinda geçen çaylar. Çoğu başta bağırsak çalıştırır ve sizi wcye çıkarır peki daha sonra ne olur?
"Bağırsak tembelliği"
Ki bu basit bir zararı çok daha büyük zararlarıda bulunmaktadır. Hatta kansere çeviren veya kanseri ilerleten dahada kötüleştiren etkileride var.
Bir eczacı veya doktora danışmadan uygulanan uygulamalar kısa vadede plasebo etkisiyle sonuc verse dahi uzun vadede sağlığı ve geleceği riske atar. Bununla ilgili bir yazı okumuştum belki seninde ilgini çekebilir dil biliyorsan linkini buraya bırakıyorum👇🏻 https://sciencebasedmedicine.org/complementary-and-alternative-medicines-and-cancer/
59 Yorumla- +1 yıl
Buna biraz ben de katılıyorum hatta çoğunlukla katılıyorum sadece zirva dedigin seyler su an sık kullanılan ilaçların içinde de aynı şekilde bulunabiliyor
- +1 yıl
biyolojik olarak bakildiginda ilac ve bitki cok da farklı şeyler değil ha karmasik olmasi açısından ilaç tabi daha tehlikeli ama hic kullanılmamalı da demiyorum
- +1 yıl
Kendi yorumumda yazdim dusuncemi yani sana fikrinle ters düşüyorum diyemem
- +1 yıl
Bi seyin daha da ilerlemesi veya cozum bulunamamasi sozde bilimcilerin, atip tutan uzman olmayanlarin onerileri yuzunden olabilir bahsettigin gibi bi mevzuda
- +1 yıl
Cahillik her yerde bilim bile hata yapabilirken yogurdu yuzune sürüp sivilcenin iyileşmesini bekleyen insanlardan bisi beklememek lazim ahsjwkdkks
- +1 yıl
Yoğurt ne alaka acaba iltihab varsa Yoğurt napsin
- +1 yıl
Ne kadar koksuz seylere inaniyosa bi insan o kadar olume yakin bence
Cevap sahibi+1 yıl@renklervezevkler siz konuyu yanlış anlamışsınız ilaçta yer alan tum bitkiler modern tıpa girer içtiğin nane limon ıhlamur bile çünkü bilimsel olarak kanıtlanmıştır icerik etkisi fakat sülük mesela kanıtlanmamıs o alternatif tıptır. Haklısın
- +1 yıl
Aynen yanlis anladigimi sonradan kendi yanitimda belirttim nedense aklimda oyle kalmis alternatif tip
En İyi Cevaplar
+1 yılMeraklısı için geçenlerde çok haklı bulduğum bi yazıyı atmak istiyorum:
https://www. yesilay. org. tr/tr/makaleler/bitkilerin-iyilestirme-gucu-hakkinda-her-sey
"Her iki tedavi de tıp biliminin kollarıdır ki kimyasal ilaçların pek çoğunun bitkisel molekülerin kimyasal taklidi olduğu düşünülecek olursa bu ayırım bile tam olarak doğru değil."
"Romatizma hastalığında kullanılan bir ilaç grubunun ortak özelliği bağışıklığı baskılamasıdır. Siz gidip bağışıklık sistemini baskılarsanız vücudu her türlü hastalığa karşı savunmasız bırakırsınız. O zaman da hasta romatizmadan değil zatürreden, kanserden ölür. Sistemin bütününde sorun var. Tıp eğitimi ilaç reçete etmek üzerine kurgulanıyor. İlaçların yan etkileri ya gizleniyor ya da nadir görülen yan etkiler olarak lanse ediliyor. Beslenmenin sağlık üzerindeki belirleyici rolü önemsenmiyor, doktorlara beslenmenin nasıl olması gerektiği öğretilmiyor. İlaç sektörünün eksikliğinden ziyade sistemin yanlışlığı konuşulmalı ve bunun nasıl düzeltileceğine kafa yorulmalı. Çünkü bir hastalık için ölümcül yan etkileri olan bir ilaç reçete ediliyorsa bu ilacı bitkisel ekstrelerle, fitoterapi ile destekleseniz de fayda etmez."210 Yorumla- +1 yıl
Okuduktan sonra fark ettigim en haklı şey, aslında modern çağda çoğu kişi hastalıklar hakkında bilgi sahibi değil ve cok ilerlemeden fark etmiyor
- +1 yıl
Yani aslında biraz da bu yüzden hastalığa uygun beslenme, dogal çözümler vs de ciddi durumlarda hızlı bi etki etmeyeceği için ılaca gidiyorlar
- +1 yıl
Belirtileri bilen hastalığı kendi başına da önleyebilir misal ben uzun süredir doktora gitmiyorum ne zaman kendimi normalden garip hissetsem bisi olsa nete girer uzman sitelerden bakar bilgi edinirim
- +1 yıl
Doktorların var olması güzel ama her işi doktorlara birakip son anda ilerleyince fark edilen hastalık biraz da kişinin kendi sorumlulugu bu durumda
- +1 yıl
Tabi eklemeden gecmiyim her yerde kolpa da geziyor o yuzden yok sivilce icin yuzune yogurt sur yok bilmem ne gibi şeyler alternatif tıp değil kolpa
- +1 yıl
Tabiki size katılıyorum.. bende modern tiptan yanayım.. sadece grib gibi hafif olan hastalikları en basiti ihlamur, zencefil ile geciştiirdigim zamanlarim oldu.
Ama ateşli bir bebege yok sirke, yok limonlu çorap
Aman bunlar bana göre degil korkarim ateşten hele bebekse bide...
Inat etmeye gerek yok doktorlarimiz varolsunlar.. - +1 yıl
Ahahshsjsjsn limonlu corap
- +1 yıl
Iste uzman olmayan herkes oyle konusunca ohhoo
- +1 yıl
Daha nelrr neler kriz gecirmelik el kadar bebeğe alternatif tip olmaz
- +1 yıl
**Alternatif tıp tanimini yanlis anlamisim duzeltiyorum benim bahsettiğim ilacsiz tedaviydi alternatif tip degil
Bence karşılaştırmak çok doğru değil. Her ikisinin de kendine göre yararları var.
21 Yorumla
+1 yılHer zaman combo tercihim. Önceliğim tabi ki modern tıp ancak alternatif tıptan da yardım alırım onunla desteklerim.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
- Sağlık konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılyani dişiniz ağlayacak kadar ağrıyınca bir arveles içiyorsunuz geçiyo ağrı. diğer yöntemler öyle olmuyor maalesef.
18 Yorumla- +1 yıl
Karanfil iyi geliyor ama deneyin
- +1 yıl
yok yaa abim neler neler deniyo ilaç olmayınca görüyorum yani hiç çare olmuyo. benim ağrıyınca atıyorum arvelesi geçiyo hatta gece uyurken kalkıyorum ağrıdan sonra bir daha atıyorum mışıl mışıl uyuyorum. arveles yani sana da tavsiye ederim.
- +1 yıl
Bu kadar ağrıyorsa gidin çektirin ağrı kesici nereye kadar
- +1 yıl
o arada antibiyotik içiyorum iltihabı kurutuyo yaa. 2 gün falan böyle oluyo yani. antibiyotikle 2 gün de kuruyo iltihap. her zaman olmuyo yaa ay da yıl da bir :)
- +1 yıl
Anladim geçmiş olsun
- +1 yıl
teşekkür ederim
- +1 yıl
Karanfil dişe zararlıdır mukoza zarlarına zarar verir ve iltihaplı ise dahada ilerletir. Plasebo etkisi ile geçirdiğini zannedebilirsiniz ancak ciddi bir diş problemi ve ağrısında sonuç vermez. Hatta başta hafif ağrıda karanfil koyarak gecistirilen diş daha sonrasında çürük ilerlemesi ile sinirlere yaklaştıkça ağrı şiddetlenir ve yine geçistirilirse kanal tedavisine düşebilie. Lutfen sağlığınız için dikkatili olun.
- +1 yıl
sağolun bu bilgi için.
- Sağlık konusunda 39,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBen tabi ki de modern tıp tercih ederim yani gerçek tıp tabi ki de doğal olarak da yöntemler var ama bir konuda hastaysam önce ameliyat ya da ilaç ya da bir uzman görüşüne giderim ama herkesin kararı farklıdır Her iki tıp yaklaşımının da kendi avantajları ve sınırlamaları vardır. Modern tıp, bilimsel temellere dayalı kanıtlar ve teknolojiye dayanırken, alternatif tıp genellikle doğal ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerine odaklanır. Hangi tıp yaklaşımının tercih edileceği kişinin tercihlerine, sağlık durumuna ve tedavi gereksinimlerine bağlıdır. Önemli olan, herhangi bir tedavi yöntemine karar vermeden önce doktorunuza danışmanız ve bilinçli bir şekilde karar vermenizdir.
10 Yorumla
+1 yılModern tıpa zerre güvenmiyorum. Dişimde hafif ağrı vardı. Geçenlerde diş hekimine gittim. Senin işin uzun, derine ineceğim dedi. Yapma o zaman kalsın dedim. Farklı bi dt. gittim. Hiç bir şey yok. Diş hassasiyetin var dedi. Bu kadar taban tabana zıt bi modern tıp olmaz olsun😃
20 Yorumla- Sağlık konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılBasit hastalıklarda kullanılabilir ancak modern tıbba tercih olamaz. Modern tıbbın ilerlemesi ile ortalama yaşam süresi uzadı. Hayat daha kolay oldu. Alternatif tıp gerçekten bir alternatif olsaydı modern tıbba gerek kalmaz. Modern tıp dediğimiz şeye alternatif tıp diyor olurduk.
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle alternatif tıp. Çünkü bize Modern Tıp diye itelenen şey bizi sadece Yahudi ağababalarının ilaç firmalarına sağımlı inek yapıyor. İlaçları kullanınca iyisin ama ilaçları kesince yine hastasın. Kısacası günümüzün modern tıpkı tedavi etme amacı taşımıyor insanları. Sadece Yahudi ilaç firması ağababalarına daimi müşteri sağlıyor
10 Yorumla
+1 yılHacamat yaptırmıştım 7 8 yıl önce tek kelimeyle mükemmel bir şey insandaki bütün kirli kan çıkıyor ve insan yeniden dünyaya gelmiş gibi oluyor. Hastalıkların iyice azaldığını hacamattan sonra öğrenmiştim. Hele şu kovidde aşı yaptıranların kesinlikle hacamat yapmalarını tavsiye ederim. Çünkü kanınıza aldığınız mrna virüsünü başka türlü vücuttan atamazsınız ve damarlarınız daralabilir.
10 Yorumla
+1 yılAlternetif tıp daha bi iyi geliyor.. hacamat falan zaten sunnette de var sifahi niyetine yaptirin buyuruluyor.. her bir bitki de bir ilac ve Şu an ki ilaclarin da hammaddesinde belii de surekli yanindan gectigimiz bir otdan ibaret.. alternatif tip o yuzden daha iyidir bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarışım bence ne kadar o kullandığınız ilaçlar sonuçta alternatif tıp ürününden çıkıyor dense de şu an alternatif tıpla çözülemeyen çok fazla hastalık var en azından hastalığın ileri evresinin büyük kısmını altarnatif tıp halledemiyor ama modern tipin ikinci planda olduğu iki yolu da deneyip altarnatif tipi sectigim çok olay olmuştur
10 Yorumla
+1 yılDoktora gidene kadar alternatif tıp doktordan sonra ilaçlar sonrasındada alternatif tıp için doktordan onay alma
13 Yorumla- +1 yıl
Ay sen bensin😅😅 hocam ıhlamur zencefil de içeyim mi... hocam kudret narını duydum hocam hocam😅
- +1 yıl
😄😄😄 Evet doktoru çok bunaltmadan bir iki örnek sorarım sonrasındada siz ne önerirsiniz derim
- +1 yıl
Bunu burdan alin kdjd🙄😅😅
+1 yılModern tıp elbette, alternatif tıbbın canı cehennme... :D
110 Yorumla- +1 yıl
Deme öyle 😅hacamat iyidir ya
- +1 yıl
Yılda 2 defa kan veriyorum, yetiyor. :D
- +1 yıl
Sülük?😅 ben tüm kartlarimi oynadim kdkdjdd daha sorum yok.
- +1 yıl
Yok normal damar yoluyla kan veriyorum. Öyle şeylere prim vermem. Hiyeroglif antik mısır da yaşamıyoruz. :D
- +1 yıl
Sen de gömdün beni ya iyice iki kürekte toprak at 😅
- +1 yıl
- +1 yıl
Ama şimdi o ne öyle 😅 alerjisi mi var dersin?😅
- +1 yıl
Mevimsel polen alerjisi olan herkese doğal ortamın içinde yaşayan bitki, hayvan ne varsa hepsi anti gelir. Sineğin suçu yok, vakaya sahip canlı zayıf bir organizma :D :D
- +1 yıl
Fena kabarmış sinek değil dinozor ısırmış kdkdjd
- +1 yıl
Yeeaaap :D :D
Sağlık konusunda 814 cevap paylaştı. Modern tıp varken eskilerin yok nane limon kaynat yok ekmek sula yüzüne sür gibi tavsiyelerini napayım
16 Yorumla- +1 yıl
Nane limonun hakkini yedirmeyiz 😂😂
- +1 yıl
Kaç yazar?
- +1 yıl
Mis iste nane limon sen git aferin iç kdd
Elim kırıldı kırık çıkıkçıya gitim yoğurt yumurta sürdü sardı elimi dedi kaynar ama izi kalır kalıcı olur doktorda bana ameliyat olması lazım kemikler ayrılmış dedi ben doktorun dediğini yaptım daha yaşım kaç dedim elime 5 tane tel atı 5 ay oluyor yavaş yavaş düzeliyor şükür kalıcı izi yok eski haline dönmesi estetikliği zaman alır
00 Yorumla
+1 yılModern tıp da alternatif tıp da farklı şekilde ihtiyaçları karşılar ikisi de birbirinin yerini tutamaz
10 YorumlaAlternatif tıp olarak papatya çayı içilir. Ancak dış ağrısı gibi agrirslda modern tıp daha başarılı
10 YorumlaModern tıp varken alternatif tıp bana biraz deli saçması geliyor.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılHacamat ve sülük yaptırmadım ama alternatif tıbba da önem veririm. :)
10 Yorumla Bel fitigin varsa subhanekeyi tersten okuyorsun koşarak çıkıyorsun oradan 🤣 asgaghshh
10 Yorumla- Sağlık konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılBen her hasta olduğumda mutlaka hibiscus çayı içerim
10 Yorumla
+1 yılSinüzit için okudum sarımsak uygulaması burun deliklerine hakkeden işe yaradı
113 Yorumla- +1 yıl
Herkese iyi gelmez dimi okuyunca başımın ağrısı tuttu 🤣
- +1 yıl
Yok annem de bu dertten çekiyordu yaz nezlesi onda da denedik rahatladı
- +1 yıl
Geçmiş olsun
- +1 yıl
Altarnetif tıp olayında ortapedik hastalıkların tedavisinde bacaktan az ayaklara ip bağlayıp çek sırtına çık bunlar hariç hacamat vs işe yaradığını biliyorum
- +1 yıl
Babamdan bana geçti bu alternatif tıp merakı... doktora giderim severim. Ama hani evde de denerim bir şeyler ve genelde iyi sonuç alırım... gecmezse de inat etmenin anlami yok gideriz doktora yaaanniii
- +1 yıl
Cahil olmamak lazım tabiki doktara gidilmeli şimdi üşüttun diyelim gerçekten altarnetif oluyor ancak dediğim gibi ortapedik rahatsızlık öyle değil parmağın incinse hadi gitme 😀
- +1 yıl
Cahil olmamak lazım derken sizi kastettiğimi bilmeni isterim
- +1 yıl
Hayır, evet anladim inat etmemek lazim.. doktora gidip bide soz dinlemeyen var o zaman niye gidiyorsun 😅
- +1 yıl
Bak şöyle bir şey daha var benim burun deliklerinden biri sırayla kapanır biri açılır diğeri kapanır diğeri kapanır öbürü açılır askerde GATA askeri hastaneyr çıktım doktor dedi senin ameliyatlik bir durumun yok dedi havası temiz bir yere git ikiside açılır fizyolojik bir durum vücut yapıyor dedi bende hehe dedim başından şal diye ancak sivilde iki kez burun ameliyatı oldum düzeltmedi durum şimdi Kuşadasında yaşıyorum bir aydır iki burun deliğim de açık buyur burdan yak
- +1 yıl
😅 neyse buldun sorunu temix hava unutma arada sırada fizyolojik su ile burun banyosu yap yeterli çörek otu yağı da iyidir.😅
- +1 yıl
Sen hakkeden iyi sarmissin bu olaya müthiş bir stres yaşıyorum altarnetif tıp olarak sürekli alkol içiyorum iyi geliyor başka bir önerin varsa alıyım alkol çok pahalı
- +1 yıl
😅alkol diyorsun hocam o iş hiç olmaz😅
- +1 yıl
Bende bayilmiyorum üstadım alkol içmeye en azından biraz yüzüm gülüyor uyku ilacı kullandım aylarca ona bağımlı oldum
+1 yılModern tıp da alternatip tıp da bazı yerlerde yetersiz kalabiliyor bence ikisininde deneyerek yapmalıyız ve hacamat yaptirmadim çünkü yanetkilerinden çok korkuyorum
10 Yorumla
+1 yılAlternatif tıp diye bir şey yok modern tip diye bir şey vardır alternatif tıp bence dinler gibi insanları söndürmenin başka bir yoludur Tıpkı biyoenerji hocaları falan var onlar işte
10 Yorumla
+1 yıl%95 modern çok zor istisnai durumlarda %5 alternatif
10 Yorumla
+1 yılAlternatif tıp diye bir şey yoktur koca karı yöntemleri vardır
10 YorumlaAlternatif kullanmayan yoktur
Önce alternatif olmszsa modern ☺️00 Yorumla- Sağlık konusunda 786 cevap paylaştı.
+1 yılBir arkadaşım hacamat konusında çok ünlü biri. Belki kendimi ona emanet ederim
00 Yorumla
+1 yılBi çok şeyde milletin Koca karı ilaçları dediği yöntemleri uygularım hepte sonuç alırım
00 Yorumla- Sağlık konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılHacamat evet sülük hayır ama mide ve bağırsak sindirimleri için var kendimce bir şeyler
00 Yorumla Tıbbın alternatifi olmaz. Ya bilim vardır ya da şarlatanlık, sahtekârlık
00 YorumlaTıbbın alternatifi olmaz diyorum :D
20 Yorumla
+1 yılAlternatif ama her bku denemek değil
10 Yorumlaİkisinde de insana fayda sağlayacak şeyler var
10 Yorumla- Sağlık konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılModern tıp daha gelişmiş daha çok çözümü var
10 Yorumla
+1 yılModern tıp nedense daha güvenilir geliyor.
10 Yorumla
+1 yılIkisinin de yeri ayrı
10 YorumlaYeri gelir modern yeri gelir alternatif
10 Yorumla
+1 yılYerine göre her ikiside
10 Yorumla
+1 yılyaptırmadım gereksiz duruyor
10 YorumlaSağlık konusunda 2b cevap paylaştı. Duruma göre değişiyor
10 YorumlaAlternatif tıp ne ya. Ortaçağdaki gibi
12 Yorumla- +1 yıl
😂😂
+1 yılGetat nedir bilir misin
14 Yorumla- +1 yıl
Şimdi baktım hepsini kapsayan demek mi hacamat, sülük, akupunktur,, müzik, terapli de varmiş
Çok detaylı okumadim.
Geleneksel ve tamamlayıcı tıp Getat - +1 yıl
İlgin var mı böyle şeylere?
- +1 yıl
Hacamat bir kaç keze yaptırdım... sülük istiyorum ama cesaret edemiyorum... ötekileri duydum. Ama araştırıp bakmadim.
- +1 yıl
Dün gece uyudum da yazamadım , dm mesaj atacaktım kapalı
+1 yılHacamat baş ağrısı için çok iyi geliyor. Sülük de denedim de tam anlayamadım, bir daha yaptırmayı düşünüyorum.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen bilimden yanayım.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlternatif bi harika...
kan yok dikiş yok10 Yorumla
+1 yılModern tıp tercihim
20 YorumlaSağlık konusunda 406 cevap paylaştı. Elbette modern tıp.
20 Yorumla
+1 yılHer ikiside
20 Yorumla
+1 yılModern tıp
10 Yorumlamodern tıp bence hintilere gerek yok
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAlternatif
10 Yorumla - Sağlık konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılModern tıp
10 Yorumla - Sağlık konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılModern tıp elbette.
10 Yorumla
+1 yılModern tabi ki
10 Yorumla
+1 yılAlternatif tıp.
10 Yorumla
+1 yılModern tıp tabiki de
10 Yorumla
+1 yılAlternatif tıp ☺
10 Yorumla
+1 yılModern tıp
10 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Her ikiside