Göbek bölgesindeki fazla kilolardan nasıl kurtulabiliriz, göbek bölgesinden nasıl kilo verilir?

Göbek bölgesindeki fazla kilolardan nasıl kurtulabiliriz, göbek bölgesinden nasıl kilo verilir?
güzel bir soru teşekkürler :) Sağlıklı bir diyetle beslenmek, kilo verme sürecinde önemlidir. Düşük kalorili, yüksek lifli gıdaları tercih edin ve işlenmiş gıdaları, şekerli ve yağlı atıştırmalıkları sınırlayın. Protein, sebze, meyve ve sağlıklı yağlar içeren bir beslenme planı oluşturun. Porsiyonları kontrol etmek, fazla kalori alımını azaltmanıza yardımcı olur. Yemeklerinizi küçük tabaklarda servis edin ve yavaş yemek yeme alışkanlığı geliştirin. Aşırı yeme hissiyatını kontrol etmek için porsiyonları ölçmek veya bir beslenme uzmanından yardım almak faydalı olabilir. Kardiyo aktiviteleri, genel vücut yağını azaltmak için etkili olabilir. Koşu, yürüyüş, bisiklet sürme, yüzme veya dans gibi aerobik egzersizleri düzenli olarak yapın. Haftada en az 150 dakika orta şiddette veya 75 dakika yüksek şiddette aerobik egzersiz hedefleyin. Direnç antrenmanı, kas kütlesini artırırken vücut yağını azaltabilir. Göbek bölgesindeki kasları güçlendirmek için planks, mekikler, karın egzersizleri ve ağırlık kaldırma gibi egzersizleri yapabilirsiniz. Kaslarınızı güçlendirmek, metabolizmanızı artırarak yağ yakımını teşvik edebilir. Kronik stres, göbek bölgesinde yağ birikimine katkıda bulunabilir. Stres yönetimi teknikleri, yoga, meditasyon, derin nefes alma veya hobilerle rahatlama gibi aktiviteleri içerebilir. Stresi azaltarak sağlıklı bir vücut ağırlığına ulaşmanıza yardımcı olabilirsiniz.
Öyle tek bir bölgeden kilo verilmez, bunu diyen de yalan söyler. Vücudun neden o bölgeye yağ depoladığını öğrenmek lazım önce. İnsülin direnci, glisemik indeks, şeker konularına aşina olduğumuz zaman bu konuda işimiz daha da kolaylaşır. Özetle önce aldığımız besinlerden başlamamız lazım. Şekerin de yağın da karbonhidratın da tuzun da hatta proteinin bile fazlası zarar. Bunlar arasında denge kurup egzersiz yaptığınız zaman daha fit bir vücuda kavuşursunuz en geç 1 senede
haftada 3 kez koşu yap. günde 2 öğün ye. acıktığın zaman ye. doymayacak kadar ye. akşam 7'den sonra hiçbir şey yeme. gövde ve karın bölgesi içi hafif egzersizlerle başla. zamanla seviyeyi yükselt. bu sabır işidir. en az 1 ay dediklerimi yap.
Cevap
7Cevap
göbek bölgesi en inatçı yağlanma bölgesidir
sıkı kardio yapılması gerekir
Kilo vermesi ve sıkılaşması en zor olan bölgedir plank kardio düzenli beslenme işe yarayacaktır
Karın egzersizi yaparak mekik bu konuda çok iyi bir harekettir başka çok hareket var YouTube dan aratırsan görebilirsin 😊
özellikle mekik vb. hareketlerle karın çaıltırarak.
Bende çok şey deniyorum ama spor olmadan olmuyor.
Bel simitlerinin gitmesi için ekmekten uzak duracaksın
Bölgesel zayıflama yok diye biliyorum vücut orantılı oranda zayıflıyor kilo verince zaten ordanda gider ama yüzden basendende gider tabi
Şekeri kesmen o bölgeye yarar direkt.
Kurtulma böyle kabak gibi kal
Karın programları çalışarak
Bilen varsa bana da sölesin
Bende yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?