- Sağlık konusunda 40,5b cevap paylaştı.
u +1 yılKendinizi yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirmek için zorlarken bulduğunuz için sizi tebrik ederim. Kilo verme süreci herkes için zor olabilir, ancak bazı stratejileri uygulayarak bu alışkanlıkları değiştirmek mümkün olabilir. İşte kilo verme sürecinde gece yeme alışkanlıklarınızı bırakmanıza yardımcı olabilecek şeyler de vardır, Günlük olarak düzenli ve dengeli bir beslenme programı oluşturun. Ana öğünlerinizi düzenli saatlerde yemeye özen gösterin ve bu öğünlerde sağlıklı, besleyici ve doyurucu yiyecekler tüketin. Böylece tokluk hissiniz artacak ve gece atıştırmalarına olan isteğiniz azalacaktır. Sağlıklı ve dengeli bir diyet planı oluşturun. Bu planı protein, lifli yiyecekler, sağlıklı yağlar, sebzeler ve meyveler gibi besin gruplarını içerecek şekilde tasarlayın. Bu şekilde vücudunuz gerekli besinleri alacak ve daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Gece yemek yeme isteği bazen duygusal açlıktan kaynaklanabilir. Bu durumda, duygusal yeme ile başa çıkmak için alternatif yollar bulun. Örneğin, bir kitap okuyabilir, müzik dinleyebilir, meditasyon yapabilir, yürüyüşe çıkabilir veya bir hobi ile ilgilenebilirsiniz. Bu etkinlikler sizi yemeğe olan isteğinizden uzaklaştırabilir.
Evinizde sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Örneğin, taze meyve, sebzeler, yoğurt, fındık, badem gibi besleyici ve doyurucu yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Böylece gece yemek yeme ihtiyacınız olduğunda sağlıklı seçeneklerle doygunluk hissine ulaşabilirsiniz.
Gece yeme isteğinizi azaltmak için yemeklerden önce bir bardak su içmeyi deneyin. Bu, midenizi biraz dolduracak ve iştahınızı kontrol etmenize yardımcı olacaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba ilk başta kilo vermek istiyorsanız kilo ve boy endeksinizi ölçtürün ardından mesleğinde tecrübeli ve bilgili deneyim sahibi bir diyetisyene başvurmanız size konu ile ilgili en sağlıklı bilgiyi vermelerin de faydalı olacaktır. İnternetten kulaktan doğma bilgilere ve eyan beyan yalnış veya spikilasyon bilgilere ve haberlere itimat edip de kendinizi ve sağlığınızı tehlikeye atacak olay ve durumlarda bulunmamanızı tavsiye ederim. Ben bir diyetisyen değilim ama alanların da çok başarılı ve deneyim sahibi meslekdaşlarımız da var size konu ile ilgili en iyi yardımcı olacak olan Diyetisyen doktorlarımızdır. Tekrar geçmiş olsun dilerim. Sağlıkla kalın Sağlıklı kalın.
20 Yorumla
Bırakamazsın dediğimizde burada balık etliyiz deyip atıp tutan şişman oldu;komik ya;! mide genişlemiş mutlaka diyetisyen yardımı lazım , mide doymayınca beynin sinir yapar. kilo almamak önemli; verremedim diyenler almamalıydı. defalarca yazdık ama hep balık seviyorum mutluyum diyen çıktı , ama sorun büyük sorun. 5 kilo salata limon falanla veriliyor ama yağdan kilo vermek bilinçli olmalı.
00 Yorumla
- Sağlık konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhabalar 🌸
Diyet sürecine alışmak, biraz zaman alıyor kabul edelim. Alışkanlıkları bırakmak, yeni bir beslenme süreci tatlılar, hamur işleri hepsini kesmek bu çok sıkıcı, ve yorucu oluyor.
Eger öğünleriniz de protein ağırlık ve yeşillik ağırlıklı tercih ederseniz açlık krizlerinini çok aza indirebilirsiniz..
Ara öğün yapmaktan çekinmeyin
Nedir ara öğün? Kefir ve elma
● Ceviz Elma yanında yeşil çay
● Tahıllı bar ve şekersiz Kahve
● leblebi, incir ve bitki çayı
Çeşit çoğalabilir... sadece ölçü önemli
Ben kendimden örnek vereyim ilk zamanlar mutfak tartısı almıştım ve ne yediysem, tartıp kalori hesabı yaparak beslenirdim.
1 ay öyle devam ettim sonra alışınca, göz kararı hesapladım .. yani kalori saymaya devam ettim... ama her kalori her kalori değildir bazıları sadece yağdır... eğer sabah kahvaltınısında protein alırsanız ara öğünü kadar açlık hissetmezseniz... aralarda muhakkak su içmeyi ve ihmali etmeyin.
Ara öğünü yaptınız, akşam yemeği geldi yine onda makarna var diyelim, 3 kaşık makarna.. yemeklerden sebze diyelim.. salata.. yoğurt gayet zengin ama kontrollü bir tabak olmuş oldu. Akşam yemeğini 19 da yiyince, gece geç yatınca elbette açıkma olacaktır. isterseniz yatana kadar su içmeye ve bitki çayı tüketmeye devam edin ya da bir küçük ara öğün yapın.. ama muhakkak 8 saat uyku uyumaya özen gösterin... eğer aĺışırsaniz gerisi kolay geliyor kendinize 1 hafta süre verin 🌸10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Sağlık konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılo hâl de birkaç egzersiz yapacaksın. sabahları yataktan kalkmadan önce bisiklet çevirme hareketi yap 100 tane. bunu alışkanlık hâline getirmeye çalış. arada üşenebilirsin olsun önemli değil sonraki gün yaparsın artı gün içinde evde yan yat önce sağ bacağını 24 kere yukarı kaldır ve indir sonra dön sol bacağını yine 24 kere yukarı kaldır ve indir. artı akşam yemeğinden sonra kendine bir güzergah belirle 4 bin adım falan at mümkünse 400 adımı falan hafif rampa olsun. rampa yoksa da sağlık olsun. eğer boğazını tutamıyorsan bunları yapman lazım.
40 Yorumla
+1 yılAblacım ben 95 ten 80 e düştüm insanlar 20 kilo 30 kilo veriyo bence bu iş tamamen azim.
Fitnessa başla 3 ay idare et zaten en fazla yağ kaybı 1. ay olur
1 ay bile hem ağırlık idmanı hem diyet hemde kardiyo çok güzel yağ yakarsın.
Yemek hiç yeme demiyorum hatta bu çok sağlıksız.
Yavaş yavaş kes protein ve yeşillik odaklı beslen.
3 öğün ye doyarsın diyelim atıştırmak istiyosun o zaman çiğ badem al protein açısından zengin
ya da benim gibi kuru üzüm leblebi yap
Atıştırmalıklarını ya meyve ya da çiğ çerezler üzerinden yap11 Yorumla
+1 yılSevgi mutluluk heyecan dolu güzel bir bayram yaşaman dileğiyle merhaba.
Bu durum neredeyse tüm kadınların ortak sorunu kilo.
Ben diyetisyen veya doktor değilim. Fakat her konuda ilgimi çeken ne olursa araştırma yapmayı geliştirmeyi severim. Lafı çok fazla uzatmak ta istemiyorum. Özetle 1 ay içerisinde söylediklerimi tavsiye ve önerilerimi harfiyen kuralına ve belirttiğim her bir şeyi harfiyen yerine getirirseniz, 8 kilo vereceğinizi garanti verebilirim. Hayır bir ürün satmıyorum ne ücret talebim asla çıkar ve menfaat yok.
Tek şart zayıflamak için size söylediklerimi kelime kelime uymanız ve uygulamanız01 Yorumla- +1 yıl
evet dinliyorum
+1 yılBen daha önce kilom vardı 136 kilo falandım Sıkıntılı günler yaşıyordum doktora gittim zayıflaman lazım dedi Ben de sıkı bir rejime girdim 81 kiloya kadar düştüm ama bu bir sene önceydi Şimdi tekrar 95 96'ya kadar çıktım biraz göbek de yaptım tekrardan rejime başlayacağım istersen beraber yapabiliriz rejimi
00 YorumlaDüzenli hareket/yürüyüş/sportif aktivite, bunlara ayıracak vaktin yok fakat evliysen ya da sevgilin varsa düzenli ve daha sık seks ve beslenme için de iştah kesen çaylar (Melisa rahatlamak, stresini azaltmak için, rezene iştah ve tarçın çayı da metabolizmanı hızlandırmak için.)
00 Yorumlakarnını hep tok tutarak açlık hisidni ortadan kadlırabilirsin. mideni düşük kalorili şeylerle sürekli oalrak tıka basa doldurmalısın ki canın yüksek kaloril yiyecekler çekmesin
21 YorumlaKendine bir ugras bul. Ben oyle yapiyorum diyelim bi yere gittin yanina su al. Birkere yemegini gec ye. Aciktigini hisset. Sonra normalden az yemen gerekiyor, doymasanda. Boylece kucultursun migdeni. Benden sana tavsiye istediklerini ye ama hepsini sabah ogle. 19:00 sonra yeme. Gerekirse cok su ic bu sizi sisirir.
20 Yorumla
+1 yılOdak noktası değiştir yapmak istemediğini değil yapmak istediğine odaklan. sen yemek yememen gerektiği noktasına odajlanıyotsun ve yemek yiyprsun, bu yanlış kilo vermiş haline odaklan ideal kiloda olduğuna inanır kendini.
00 Yorumla
+1 yılDiyetisyenden önce psikiyatrist e git pisikolojin bozulmuş senin kafanı topla kimi kafasına sıkarak intihar eder kimi köprüden sende geceleri yemek yiyerek intihar ediyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
abi niye öyle dedin ki simdi bak araftayim zaten
- +1 yıl
Kendine gel diye söylüyorum çık araftan
+1 yılGit dişlerini yaptır. İllaki vardır kanal, dolgu olması gereken dişlerin. 20 likleri de çektir miss. Heleki gömülü 20 lik dişin varsa 2 hafta hiç bir şey yiyemiyorsun zaten. Ben 2 haftada 8 kilo verdim öyle söyleyim. Amacım kilo vermek asla değildi. Ama acıdan hiç bir şey yiyemeyince otomatik veriliyor zaten.
10 YorumlaSana yemekten daha zevk verecek bir alışkanlık edin
10 Yorumla
+1 yılBende vermeye calisiyorum ekler misin diyet arkadasi olalim
25 Yorumla- +1 yıl
Mesaj atar misin ben atamiyorum
- +1 yıl
ben de atamıyorum xp seyi az diyor
- +1 yıl
seyyah_00 instagramdan bu hesaba yazar misin
- +1 yıl
374 takipcili mi
- +1 yıl
Hayir fake hesabimi verdim sana. seyyah__00
+1 yılBi yerden başlaman lazım bnde öyleydim ekmek va yağ azalttım ve yatağa aç girdim o şekilde 2 ayda falan 6 kilo gitti
02 Yorumla- +1 yıl
yatağa aç girince de bı şekilde uyuyamiyorsun bazen
- +1 yıl
Haklısın çok çok aç girme o yeter ama midenin en azından yarısı falan boş uyumalısın
+1 yılbölgesel yağlanman var mı yanak bölgesinde falan ben direkt yanaktan kilo alıyorum mesela çok saçma sende de öyle oluyor mu?
01 Yorumla- +1 yıl
ay evett kilo verdiğimde yanağımdan hiç gitmez ya da kilo aldığımda direk yanaklarimdan alirim
Gün icerisinde yeterli beslenerek akşam yemelerini komtrol edebilirsin. Oritein karbonhidrat yağ dengesini koruyarak beslen.
10 YorumlaAntrenman yap ne kadar yemek yesen de hiç bir şekilde vücudun yağlanmayacak ve kötü görüntü olmayacaktır...
00 Yorumla
+1 yılBir ikizler burcu bul ve ondan yardım iste, hiç bir ikizler kilolu değildir
01 Yorumla- +1 yıl
ikizler burcu bulmasam olur mu 🤧
+1 yılBu şeker direnciyle alakalı bir şey vücut alıştığı saatlerde hep yemek ister ama bir hafta dayan inan çok farklı olucak
00 YorumlaAynı şeyi bende yaşıyorum ama kilolu değilim yinede vermek istiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendini yemeğe verdiğinde sağlıklı şeylere yönel tabii ki bu da doğru değil ama en azından alışana kadar 1 paket cips bitirmek 2 muz yemekten daha kötüdür birkaç hafta dayanabilirsen bir süre sonra istesen de aramıyorsun ben 4 ayda 20 kilo verdim önceden gece çok yerdim paket paket kare çikolatalar bitirirdim ama şimdi aramıyorum bile canım hiçbir şey istemiyor bu işler biraz sabır istiyor öncelikle seçimlerini değiştirerek başlamalısın 🫶🏻
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAşık ol direk zayiflarsin platonik olmasına özen göster
21 Yorumla- +1 yıl
karsima asik olucak biri cikmiyor 😪
Sağlık konusunda 418 cevap paylaştı. O zaman sole yap cok spor cok karfiyo tabi yoruluacan cok (:
00 Yorumlaİrade yoksa başaramazsın. Kendini yatağa bağlat sabah olunca çözsünler.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılSen mi ben mi? Aşırı istahliyim bu aralar. Kıyafetlerim dar gelmeye basladi
00 Yorumla
+1 yılBak şimdi günde 1000 kez atla ve bunu 1hafta veya 5 gün yap ve beynine şunu de sürekli " ben zayiflayabilirim, ben başarabilirim ve saat 18.00 dan sonra asla yemek yemegeceyim " de o zaman beyin alışıyor
10 YorumlaGenelikle kendi diyet yaparken kısıtlama yoksa yemek bozukluğu yaratılsin en iyisi devletin diyetisyenlerine git sana özel bir diyet listesi cıkalir ve sağlık li bir şekilde kilo verilsij
10 Yorumla
+1 yılKendinj yememeye adapte etmelisin 3. 4 gun yemezsen zaten bunye alışacak zorla kendini ya da eve bisey alma veya evde baskasi varsa sana yemek yedirmesn
00 Yorumla
+1 yılBence önce kendine inanmalısın. Zayıflamak istemekle, istemek arasında ince bir çizgi vardır. Eğer sen gerçekten istiyorsan ve çaba gösteriyorsan o an değisimini görürsün.
00 YorumlaBende de aynı sorun var Bir ara 10 kilo vermiştim şu anda tekrar aldım sanırım kendine inanmaktan geçiyor bunun yolu
10 YorumlaAynı dert bende de var ama kahve iç şekersiz gece yemelerin alışkanlık meyve sebzeye yönel karbonhidrattan ekmekten uzak dur geç saatlerde
10 Yorumla
+1 yılBen 1 ayda 7 kilo 1.5 ayda 10 kg verdim. Sadece sütlü kahve, meyve, çay, yoğurt yedım gündüzleri. Sadece akşamları yemek yedım yani günde 1 öğün
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik bir problemin vardir belki... canini sikan durumlar vs ondan oluyor bu asiri yemeler genelde
00 YorumlaBen Survivora kayıt Atcam 3 ay durup elenirim dhdhdhdh
10 Yorumla
+1 yılHayal kurmakla başla bütün planlarına o zayıf halini düşünüp azmet
10 YorumlaAçlık hissi her aklına geldiginde Bol bol su iç faydasını anlayacaksın 🙂
12 Yorumla- +1 yıl
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler 😎👍
Meyve, yoğurt, süt gibi besinler tüketebilirsib ben öyle yapıyoreeeeee
10 YorumlaZayiflamayi beyinde bitirmen gerekiyor, oyle her sey lafta olmuyor yani.
10 Yorumla
+1 yılOFF bu benimde problemim ama cozumu yok artik benim icin ben saldim
00 YorumlaAaaaa bak kızlar kilolarına dikkat etsin öyle her abur cuburuda yemeyin
00 Yorumla
+1 yılSeninki psikolojik açlık
11 Yorumla- +1 yıl
bunu biliyorum 😣
+1 yılBende öyleyim ya yemeğe karşı zaafım var gibi
20 YorumlaKilolu kadın beş para etmez...
05 Yorumla- +1 yıl
çok sagol ya söwpspwodpwğ
+1 yılAhh ahh kardeşimde öyle napacaz bilmiyoruz
10 Yorumla
+1 yılEkmek yeme bol su ic ve yuru
10 Yorumla
+1 yılYani iradene hukmetmen gerekir yoksa zor
00 YorumlaÇok kısıyorsun kendinden indan
00 YorumlaEvdeki yiyeceklerden kirtularak
00 Yorumlaİyi bir motivasyon lazım
20 YorumlaHem ye hem spor yap
10 YorumlaAynı şeyi bende istiyorum ama olmuyor
10 YorumlaZorlican kendini mecbur
10 Yorumla
+1 yılValla cevap gelirse banada yaz
10 YorumlaOf bende böyleyim bı cozum lazım bizee
10 YorumlaKaç kilosun
00 YorumlaKan değerlerine bi baktır
00 Yorumla
+1 yılGece acıkınca meyve yemeye çalış bol su iç
00 Yorumla
+1 yılBende aynı şekilde duygusal yeme bozukluğum var
00 YorumlaKalorisi düşük Çerkezler yemeyi dene ya da meyve
00 YorumlaBende yaşıyorum bu durumuuu
00 YorumlaMiğde bulandırıcı şeyler izle
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba, aslında diyet yapmak zordur. Herkes her ne kadar instagramda "şu kadar kilo verdim, şu kadar basit, şöyle ürün kullandım mucize oldu" dese de bunlar reklam politikaları maalesef. bizler de onları o kadar izleyip içselleştiriyoruz ki öyle olamadığımızda motivasyon kaybı yaşıyoruz. Öncelikle bu kilo olayını bu kadar dert yapmamalıyız inanın rahatlayınca çok daha kolay oluyor, zorlanıyorsanız kendinize uygun enerjinizin uyduğu bir diyetisyen ile devam edin ama sizi anlasın kesinlikle. bu arada Gece ataklarının birkaç sebebi olabilir
1-Gün içerisinde kendimizi aç bırakıyor olabiliriz. bedenin alması gereken bir sağlıklı karbonhidrat oranı vardır biz diyet yapacağım onu yemem bunu yemem derken sağlıklı karbonhidratları da kendimize yasaklıyoruz ve noluyor beden gece o karbonhidratı sağlıksızlardan almak istiyor. mesela danışanlarımdan hep şunu duyarım "hocam gündüz diyetime çok uydum çok iyiydi ama gece bozdum" burada gün içerisinde neler yediklerini inceleyince yazdığım çoğu şeyi yemediklerini anlarım mesela
2-İnsülin değerleri dengesiz olabilir
3-Duygusal açlık olabilir
4-Akşam menüsünde çok yoğun karbonhidrat tüketmiş olabiliriz. Bol ekmek, bol pilav, bol makarna gibi. burada kan şekeri hızla yükselir ve hızla düşer. düşünce de el ayak titrer, canımız tatlı ister.
Umarım bilgiler işinize yarar, şifa olması dileğiyle