Normalde 40 yaşından büyüklerde görülüyor diye biliyorum fakat tanıdığım 24 yaşında birinin KOAH hastası olduğunu öğrendim.. O yüzden kafam karıştı
Aynı soruyu 1000 defa sorma diye ağlamasın kimse. Cevap gelmiyor ki biz de soruyoruz.
Normalde 40 yaşından büyüklerde görülüyor diye biliyorum fakat tanıdığım 24 yaşında birinin KOAH hastası olduğunu öğrendim.. O yüzden kafam karıştı
Aynı soruyu 1000 defa sorma diye ağlamasın kimse. Cevap gelmiyor ki biz de soruyoruz.
Hayır, KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) genellikle yaşlılıkla ilişkilendirilen bir hastalıktır, ancak nadir durumlarda genç yaştaki kişilerde de ortaya çıkabilir. Sigara içmek, KOAH'ın en yaygın nedenidir ve genellikle uzun süreli sigara içen bireylerde gelişir. Sigara içmek, akciğerlerdeki hava yollarını tahriş ederek ve iltihaplanmaya neden olarak, zamanla KOAH'a yol açabilir.
Bununla birlikte, sigara içmeyen genç insanlarda da KOAH görülebilir. Genç yaştaki bireylerde KOAH'ın oluşumuna diğer risk faktörleri katkıda bulunabilir. Bunlar arasında genetik yatkınlık, maruz kalınan hava kirliliği, toksik kimyasallara maruz kalma (örneğin bazı işlerde solunum yoluyla kimyasallara maruz kalmak) ve nadir genetik bozukluklar yer alabilir.
Özet olarak, KOAH genellikle yaşlılıkla ilişkilendirilse de, genç yaştaki kişilerde de ortaya çıkabilir. KOAH riskini en aza indirmek için sigara içilmemeli, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenmeli ve risk faktörlerinden kaçınılmalıdır.
Teşekkür ederim açıklama için.
Cevap
1Cevap
Abla alzheimer bile 30 yaşında görülmüs koah neden görülmesin
Yani çoğu yerde görülmez yazıyor o yüzden kafam karıştı
Görülme ihtimali cok düsüktür. İlla ki gorulebilir.
Anladım teşekkür ederim
🫶🫶
Maalesef görünür.
Yoooo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?