Ailesinde sedef hastaligi geçmişi olan bir çocuğun bu hastalığa yakalanma ihtimali var mi? Benim baba tarafimda sedef hastalığı çok var, ben de aynı dertten muzdaribim. Cocuklar a gensel olarak geçme ihtimali var midir?
Genetik olarak taşısa bile birkaç şey bir arada olunca tetiklenebilmektedir. Ailede sedef hastalığı olması riski arttırmaktadır, ama ailesinde sedef hastalığı olan birinde mutlaka hastalık ortaya çıkacak diye bir durum söz konusu değildir.
"Sedef hastalığının nedeni belli bir hastalık değildir, lakin genetik olarak taşısa bile birkaç şey bir arada olunca tetiklenebilmektedir. Ailede sedef hastalığı olması riski arttırmaktadır, ama ailesinde sedef hastalığı olan birinde mutlaka hastalık ortaya çıkacak diye bir durum söz konusu değildir. Sedef hastalığı birden fazla gen ile ilgili ailesel bir hastalıktır. Bir ebeveynde varsa risk yaklaşık yüzde 10’dur. Bu genler tanımlanmıştır. Ancak kalıtsal olarak geçen herkeste hastalık ortaya çıkmaz. Tetikleyici nedenlere de ihtiyaç vardır." Alıntı dır. Sayen de ben de öğrendim teşekkürler.
Genetik olan bu hastalık anne ve babadan çocuğa geçebilir. Aynı zamanda psikolojik rahatsızlıklar ya da bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi durumlardan sonra da görülebilir. ... Ayrıca sedef hastalığı herhangi bir virüs ve enfeksiyondan kaynaklanmadığı için bulaşıcı değildir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Büyük ihtimalle evet, var. Astım ve egzema ikisi de belli yaşta çocuğumda oldu ama ben bunun birden nasıl çıktığını anlamamıştım. Ta ki, doktor aileyle ilgili sorular sorana kadar. Annem de saman nezlesi yani alerji ve gençlik yıllarında ayaklarında egzema sorunu yaşadığını biliyordum. Ve bunlar aklıma geldi hemen. Demem o ki, egzema ve astım için bu geçerliyse, genler her türlü hastalıkta rol oynuyor demektir..
Bazi hastliklar in ve antikorlar gecer ama bu hastaligi bilmiyor gecme ihtimali var hastaligin turune bagli makteriylemi virusmu genetikmi enfekson mu?
Bende var ama çocuklarımda yok sanmıyorum onlardada olsun sende sedef hastası olduğun için bilirsin bu hastalık tamamen psikolojiyle alakalı bir hastalık.
Bagisikligi güçlendirmek, bir fark yaratacaksa size bagirsak florasini etkileyerek bagisikligimizi güçlendiren umminex isimli gida takviyesini öneririm. Bunun hic bir olumsuz yan etkisi yok. Kimyasal icermez ve hekimler de tavsiye eder. Benim oglumun allerjik astimdan kurtulmasinda ciddi katkisi olmuştu. Internette daha hesapli satilir.