Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu neden olur? Tedavi görüyoruz tabi ki ama neden olduğu konusunda hiç bir fikrim yok. Tekrarlamaması için ya da hemen geçmesi için nelere dikkat etmeliyim?
Kiz bebeklere daha cok olur.. açik olmasi hasebiyle... sebebi isr guzel temixlenmeli... buyuk abdestin idrar yollarini tahris etmesi orayi drgmesi bez kullanildigi icin.. sık sık hemen değiştirilmeli altı. Ve ıslak menfil yetmiyor ilk aylardan sonra mendille temizleyip sonra bol suyla yıkanmali. O zaman enfeksiyon kapmaz.. temizlenmeli dezenfekte edilmeli yani... böyle. Geçmiş olsun. Umarim kisa zamanda atlatırsınız.
Bilmiyorum ama temiz olmakta fayda var, fazla üşümemek işin sıkı giyinmelisiniz. Yemek yediğiniz zaman kendinize dikkat etmelisiniz. Bol meyve sebze yemek gerekiyor.. Evlenmiş ve çocuğu olan bir sürü arkadaşım var ordan biliyorum. Bebek doğduktan sonra bile aynı şekilde devam etmeniz gerekiyor.
Bezini sıksık kontrol etmelisin ve kaka sonrası bel altı duşa sokmalısın ıslak mendil tercihini iyi yapmalısın deterjanlı olanlar var kimisi aşırı kimyasal bebekleri etkileyebiliyor
Erkekte olmakla beraber kızda daha çok olur. Sebebi anne sütü asit fazlalığı diye duydum ve sık kontrol edilip genital bölge temizliği son derece önemli. Ve 15 dk hava aldırın her bez değişiminde.
Bebeklerde genelde kakanin idrar çıkışına bulaşmasından kaynaklanmakta bu yüzden her kakadan sonra güzelce yıkanmalı biz öyle atlattık tabi ilaç da kullandık ama yıkamaya özen gösterdikten sonra olmadı
En İyi Cevaplar