En yakin arkadasimin ablasi kekeleyen biri. Cok stres, heyecan, oz guvensizlik sebebi bunlardi. Kalabalik ortamlarda, bizim yanimizda kekelerdi. Sebebi yanlis bir sey soylersem bana gulerler mi, dalga gecerler mi dusuncesiymis. Onceden sorun yokmus ilk okuldayken birden baslamis. Benim yanimda da surekli kekeler halbuki benden kac yas buyuk. Bunu yenebilmek icin ozel egitim falan aldi ama kekelemesi azaldi fakat tamamen gitmedi. Kotu bir evlilik yapti esinin bagirip cagirmalari ilgisizligi oz guvenini iyice dusurunce tekrar artti.
Çocuklardan bahsediyoruz. Kardeşi varsa ya da abisi varsa. Kardeşini kıskanır ya da abisi baskı yapar. Aile içinde huzursuzluk olur. Çocuklar genelde herşeyden etkilenebiliyor. Bence önemli bir sorun değil. Diyafram egzersizleri var, heceleme egzersizleri var. Çok önemli değil dedim ama ne kadar erken müdahale edilirse o kadar çabuk sonuca ulaşılabilir.
Bir nedenden dolayı çok baskı altında kaldıkları için. Soz hakkı verilmeyip sürekli baskilandikladi ve kendilerini ifade etmelerine izin verilmediği icin
Mutlaka görülür ama onunda altında bir neden aramak gerekir. Mesela düşünün kesilmesi.
Çocuk merak diyecekken sözü kesildiğinde karşıdakine kendini ifade etmek için me merak diye kelimesinde diretebilir. O yüzden çocuğu dinlemek sözünü kesmemek önemli. Konuşmanın ortasına girip boluyorsa bile, konuşması bittikten sonra. Aklım kızım bu yaptığın yanlış konuşmanın bitmesini beklemelisin denilmeli, ama sözü yine de kesilmemeli. Hem bu yüzden , hemde kişisel gelişimi yönünden çok önemli