- Çocuk & Ebeveyn konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılBıngıldağın çökmesi, uzmanların belirtildiğine göre, bebeğin susuz kalması nedeniyle oluşmaktadır. İshal olan bebeklerde su eksikliğinden dolayı bıngıldağın içeri çöktüğü görülebilir. Bu durumda annenin, bebeğin su ihtiyacının karşılanması için sık sık emzirmesi gerekmektedir.
21 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben çocuk gelişimi okuyorum size yardımcı olabilirim
Yeni doğan bebeğin kafası aradında altı tane boşluk vardır. Bu boşluklara bıngıldak adı verilir. Bunların beş tanesi doğumun ilk günlerinde kapanırken tepedeki bıngıldak on iki - on sakiz ayları arasında kapanır. Kemik hastalığı olanlarda bıngıldaklar geç kapanırken beyin gelişiminde problem olmayan çocuklarda daha erken kapanmaktadır. Bebeğin bıngıldağı normal zamandan daha erken kapandıysa (ön bıngıldak 3 aydan önce ) doktora başvurulmalı ve bebeğin kafa çevresindeki büyüme izlenmelidir.
Tam tersi bir durum yani bıngıldağın geç kapanması durumunda da bebekte D vitamini eksikliğinden ve hipotiroidi ( tiroid bezinin az çalışmasına ve tiroid hormonlarının az oluşması; tiroid yetmezliği) sorunundan söz edilebilir.
Bebeğin bıngıldağı geç kapandıysa D vitamini eksiği olup olmadığı, tiroid hormonlarıyla ilgili sorun olup olmadığına bakılır. Bıngıldağın zamanında kapanması için doktorlar tarafından vitamin takviyesi yapılması önerilmektedir. Yeni doğan bebeklere hergün D vitamini desteği sağlanması, bunun damla ya da şurup şeklinde kullanıası yine doktor önerisiyle gerçekleştirilmektedir. Bazı bebeklerde ise bıngıldak içe çöküktür. Uzmanlara göre bunun sebebi, yetesiz beslenme ya da sıvı kaybıyla ilgilidir.18 Yorumla
+1 yılOnu bilmiyorum ama bebekleri 2-3 yaşına kadar elime alamıyorum 😐 çünkü çok hassas vücutları oluyor ilk birkaç yıl ve korkuyorum yanlışlıkla birşey yaparım diye, mesela bebeklerin boyunun üst tarafı tam oluşmuyormuş bir süre, o yüzden elimle tutarken yanlış tutarsam orasına veya kemiklerine birşey olurmu korkusu var 😐
10 Yorumla
+1 yılBıngıldağın çökmesi, uzmanların belirtildiğine göre, bebeğin susuz kalması nedeniyle oluşmaktadır. İshal olan bebeklerde su eksikliğinden dolayı bıngıldağın içeri çöktüğü görülebilir. Bu durumda annenin, bebeğin su ihtiyacının karşılanması için sık sık emzirmesi gerekmektedir.
Googleladım :D20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılbebeğin kafatası henüz kemikleşmemiştir bıngıldak denilen bölgeler kıkırdakımsı durumdadır
bebeği tutmayı bilmeyen ya da bebek başını oyun hamuru gibi yoğurulup sevilmeye maruz kalırsa bıngıldağa baskı uygulanır ve çökme durumu olur10 Yorumla
+1 yılDoğuştan bıngıldak kemigi oluşmadan dogar bebekler anne rahminden rahatca cikabilsin diye
6 aya kadar kapanir sertleşir10 YorumlaÖğrenmekte fayda var 😅😊
Cevap ne ki?17 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. Önemli bir alan diye biliyprum
20 YorumlaO geliştikçe büyüdükçe kapanır
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar