Arkadaşımın bebeğinde özellikle boyun kısımlarında egzama var doktorun önerdiği kremler kullanılıyor ve buna rağmen hala geçmiyor hangi doğal yöntemler uygulanmalı. Bebeklerde egzama neden olur , nasıl geçer? egzama
Egzama bebeklerde inek sütü gibi besin alerjisi kaynaklı olabilir. Ailede alerjik öykü olabilir ya da kullanılam sabun, cilt bakım ürünleri, çamaşır deterjanı gibi maddeler egzamayı tetikliyor olabilir.
Egzamadan korunmak için öncelikle kaşıntıya sebep olacak kumaş türlerinden kaçınmak gerekir. Bebeğe banyo yaptırılırken bebek ılık suyla yıkanmalı. Bebeğin hassas cildi için tasarlanan özel şampuanlar tercih edilmelidir. Her banyodan sonra bebeğin cildini nemlendirmekte fayda vardır. Cilt temizliğine ve bakımına özen göstermek gerekir.
Egzama tedavisinde yumuşatıcı bir losyon ya da krem kullanılabilir. Kremden başarı sağlanamadığı takdirde bitkisel tedavi yollarına da başvurulabilir. Banyo suyuna buğday ve mısır nişastası eklenebilir. Yapılan araştırmalara göre meyan kökünün egzamada oldukça etkili olduğu ortaya konulmuştur. Meyan kökü jelinin 2 hafta kullanılması durumunda egzamanın neden olduğu kızarıklık, kaşıntı ve su toplama gibi belirtilerin hafiflediği ifade edilmiştir.
Bebeği emziriyorsa eğer annenin yediklerine dikkat etmesi gerekir.. Anne sütü aldığı için annenin tükettiği besinler bebeğe alerji yapıyor olabilir.. Geçmiş olsun..
Annenin kesinlikle yediği bir besine alerjisi vardır gadası. Ama bunun farkında değildir. Annenin alerji testi yaptırması gerekiyor. Bebeğe anne sütünden herşeyin geçtiğini biliyoruz.
Travazol diye bir krem kullandım ben çok etkili geldi 3 günde geçirdi ama bebekler de kullanır mi bilmiyorum eğer kullanırsa alsın 30 TL gayet başarılı