Merhabalar, merak ettiğim bir konuyu size sormak için geldim. Acaba bebeklerde kasık fıtığı neden olur? Bebeklerde kasık fıtığı nasıl anlaşılır? Göbek deliğindeki şişlikten hemen anlaşılır mı yoksa başka belirtileri de var mı? Beni bir aydınlatırsanız çok mutlu olurum.bebeklerde kasık fıtığı
Bebeklerde kasık fıtığı nasıl anlaşılır, neden olur?
Bebeklerde kasık fıtığı neden olur?Bebeklerde kasık fıtığı olmasının sebeplerinden biri alt karın duvarındaki zayıflık yüzünden bağırsağın bir parça dışarı çıkarak kasığa baskı uygulamasıdır.
...
Kasık fıtığının bir diğer nedeni ise testislerin idrar torbalarına doğru indiği bir kanalın kapanmaması ile bir parça bağırsağın kanala girmesidir.
Çok bilimsel ve tıbbı şeyler aslında. Anatomi bilginiz varsa daha kolay anlaşılabilir.
Kısaca belli deformasyonlardan dolayı bağırsak penise giriyor ve fıtik oluşuyor.
Kasık fıtığı belirtileri nelerdir? Bebeklerde kasık fıtığı belirtilerinden en kesin olanı, çocuğun kasık bölgesinde dışarı çıkan belirgin bir şişliktir. Bu şişlik genellikle ağrı yapmaz, elle ittirildiğinde içeri girebilir, her zaman görünmez. Bebek ıkındığında, öksürdüğünde ya da ağladığında ortaya çıkar. Yani bebek zorlandığında ortaya çıkar.
...
🌟Kasık fıtığı kendiliğinden geçmez. 🌟Kasık fıtığı sadece ameliyat ile geçebilir. Yani cerrahi müdahale şart. 🌟Kasık fıtığı en çok erkeklerde görülür. İstisnai durumlarda kız bebeklerde de görülebilir.
Kız bebekte kasık fıtığı
🌟Prematüre doğmuş bebeklerde daha sık görülür. 🌟Tedavi edilmez ise ölümle sonuçlanabilir. #iyiliğiseç ☄☄☄
Bebeklerde kasık fıtığı, genellikle erkek bebeklerde sıkça görülen ama kız bebeklerde de nadir olabilen bir fıtık çeşididir. Bebeklerde kasık fıtığı nasıl anlaşılıra gelirsem; göbek deliği, göbeğin hemen altı, kasık bölgesi veya üreme organlarının çok yakınlarında gergin ve belirgin bir şişlik ile anlaşılır. O şişliğin kendisine de fıtık deniliyor. Evde herhangi bir müdahale yapmadan ve zaman kaybetmeden hemen uzman doktora gösterilmesi gerekiyor. Bebeklerde kasık fıtığı ile detaylı bir video ekledim, oradan da öğrenebilirsin.
Anenne rahminde bebek gelişimi sırasında oluşuyor genel de ve bağırsaklar da gaz olusmasıyla zayıf olan noktada patlak veriyor. Kasık bölgesinde belirgin şişlik olarak belirginleşiyor, tek taraflı baş göstersede sonrasında iki taraftada görüle biliyor.
Zamanında müdahale edilmediğinde ölüme dahi neden olabilir. Fıtık, karın içindeki (bağırsaklar gibi) bir organın, karın duvarından dışarı çıkmasıdır. Fıtığın bulunduğu yerde yumuşak bir kitle ele gelir. Kasık bölgesinde ortaya çıkan fıtığa kasık fıtığı denir. Anne rahmindeyken bebeklerin yumurtalıkları (erkekte testis, kızda over) karın içinde böbreklere yakın yerleşmektedir. Bebek gelişimiyle birlikte yumurtalıklar kasık bölgesine doğru iner. Erkek yumurtalığı torbaya (skrotum) inerken beraberinde periton denilen karın içini kaplayan zardan bir keseyi kasık kanalına doğru sürükler. Kanal bu şekilde kapanamaz ve içinde bulunan kese fıtık oluşumuna yol açar. Kızlarda ise aynı kanaldan rahim bağları geçer. Benzer mekanizmayla kasık kanalında zardan bir kese oluşur. Sonuçta; doğumda var olan bu kese çok ince olduğundan farkedilmeyebilir. Ancak içine bağırsaklar gibi bir organ girdiğinde aile ve doktor tarafından farkedilir. Bazen bu kese içine sadece su girer, bu duruma “Fıtık Benzeri Su Toplaması” (hidrosel) adı verilir.
Anne karnındayken bebeğin eksik gelişimi olması diye biliyorum ben. Kuzenimin bebeğinde vardı ama geçti endişelenmeyin. O çıkıntıyı yerine itin arada sırada içine girer o zaten.
En İyi Cevaplar