Kızım 3 aylık. Yatmaktan boynunda pişikler meydana gelmiş, tahriş olmuş, kanıyor. Pişik kremi sürdüm ama daha çok ıslak kalmasını sağlıyor. Kuru pudra mı sürmeliyim? Bebeklerde pişik nasıl geçer? Zeytinyağı sürmek pişiğe iyi gelir mi? Bebeklerde boyunda pişik nasıl geçer?bebekte boyunda pişik
Merhaba, Pişik problemi neredeyse her bebekte görülen bir durum. Özellikle yaz aylarında sıcaklardan dolayı pişik sıkça görülür. Ebeveynler bebeklerinin bu durumdan kurtulması için türlü çareler ararlar. Bebeklerde boyun pişiği de bu problemlerden biridir.
Bebeklerde Boyun Pişiği Nasıl Geçer?
Bebeklerde boyunda pişik için birçok yöntem vardır. Bebeklerde boyun pişiğine ne iyi gelir, pişik nasıl geçer?Bunlara göz atalım.
1- Pudra Kullanın
Pişik tedavisinde en klasik yöntem pudra kullanmaktır. Yıllardır en çok kullanılan bu ürünü sürmeden önce pişik olan bölge temizlenmeli ve iyice kurutulmalıdır.
2- Temiz Tutun
Pişik tedavisinden daha önemli bir şey varsa o da pişik oluşumunu engellemektir. Özellikle aşırı terlemem bir bölge olan boyun temiz tutulmalıdır. Yaz aylarında duş sayısı sıklaşmalıdır.
3- Islak Mendil Seçimini İyi Yapın
Özellikle alkol ve paraben içeren, kıtasal maddesi bol olan ıslak mendillerden kaçının. Vücut bu tür ıslak mendillere tepki vereceğinden pişiğe neden olur.
Bebeğin boynundaki pişik nasıl geçer? sorusunun bir cevabı da pişik kremleridir. Pişik kremleri; cildin pH dengesini korur, cildi koruyucu bir bariyer olusturur, alerjik reaksiyon riskini minimize eder.
Sudocrem Bebek Boyun Pişiğine İyi Gelir mi?
Tüm cilt tipleri için ideal olarak formülize edilmiş olan Sudocrem bebek bakım kremidir.
Sudocrem bebek bakım kremi hassas ve tahriş olmuş ciltlerde fayda sağlar.
Sudocrem cildin korunma kapasitesini destekler, cildi korur ve sakinleştirir.
Sudocrem’in geniş bir kullanım alanı vardır, tüm cilt tiplerine uygundur.
Sudocrem’in koruyucu bir bariyer oluşturan su itici tabanı vardır, bu taban cilt ile temas eden herhangi bir tahriş edici etkeni durdurmak için yardımcı olur.
Piyasada 60 gr, 125 gr ve 250 gr şeklinde satılan Sudocrem en etkili kremlerden biridir. Bebeklerde boyun pişiği sudocrem ile daha hızlı iyileşir.
Çocuğunu çok sıcak bir evde büyütme.. ev serin olsun.. Sıcak, terleyecegi evde büyüyen çocukların hepsi hasta olur genelde. Çözüm olarak şimdilik günde bir defa krem krem kuruduktan sonra da pudra kullan. Ve 2 günde bir banyo yaptır. Sık banyo yapan insanlar da hasta olmazlar genelde.
Desitin pişik kremi ve pişik önleyici olmak üzere iki çeşidi var.. bir yakınım kullanmıştı yurt dışından getirtmiştim bir arkadaşıma rica etmiştik ama şimdi nette satışları var.. kullan çok memnun kalacaksın.. :)
Çinko sürün. Travazol tavsiye ederler ama iz bırakır, ten rengini değiştirir, son çaredir, kullanmayın... Güncellemede bu kimin çocuğu yazıp ardından koyduğun gülme ikonlarını çok ayıpladım. Oldu mu şimdi bu 🤨
Anladim. Iyi yapiyorsun o kuru toz pudrayi kullan. Simdi bebek surekli boynunu egdigi icin orasi terler surekli. Sen orayi pudrayi döktükten sonra bebegin boynunu kuru tutmaya calisicaksin.
Pişik, cildin normal asit ve sıcaklık dengesinin bozulmasıyla ortaya çıkan bir cilt sorunudur. Hassas olan bebek cildinde değişik nedenlerle ortaya çıkar. Bu bazen beslen şeklinin değişmesi olurken bazen de kullanılan ıslak mendilden kaynaklanabilir. Bu tip pişikler beslenme şeklinin değiştirilmesi, kullanılan hijyen ürünlerinin değiştirilmesi ve pişik kremleriyle kolayca geçer.
bebeklerde pişik
Bebeklerde pişik nasıl geçer?
Pişik daha çok hava almayan kısımlarda, genellikle terleme nedeniyle oluşur. Bu nedenle;
Terleyen bölgenin terden temizlenmesi, kuru tutulması,
Hava almayan bölgelerin havalandırılması,
Giydirilen kıyafetlerin hava geçiren, doğal kumaşlardan olması,
Yıkanan giysilerin iyice deterjandan arındırılması,
Emziren annelerin baharatlı ve asitli gıdalardan uzak durması,
Mutlaka bir doktorun önereceği bir merhem kullanmak pişiğin iyileşmesinde etkilidir.
Saf zeytinyağı içinde bulunan asitten dolayı bebeğinin cildini daha çok yapar belli ki bebeğinin hassas bir cildi var. Eczanede satılan bebek pudralarından al ve varsa bepanthol baby pişik kremi kullan ben kullandım pişiğe çok iyi geliyor.
Bebeklerimizin cildi oldukça hassas ve terleme durumlarında boyun kısımlarında pişik meydana gelebiliyor. Böyle bir durum yaşandığında bebeğinize ılık duş aldırdıktan sonra boyun kısmını yumuşak bir havlu ile güzelce kurutun. O bölgenin sürekli kuru kalmasını sağlayın. Daha sonra doktorunuzun önerdiği bir krem ile nemlendirin. Bebeğinizin boyun bölgesini tahriş edecek ve sıkacak kıyafetler giydirmeyin.
Benim bebegimin de boynunun altinda var. Bebekler biraz kilolu olunca ve boyunlarini kaldiramadiklari icin oluyormus. Ben bircok sey denedim. Kantoron yağı, zeytin yağı, bepantol pişik kremi, hametan kremler ama hic fayda etmedi. En son doktora gittim krem verdi verdi 5 gun mercimek tanesi kadar sabah aksam kullan dedi 5 gunun sonunda toparladi. Ama simdi aradan 1 ay gecti yine ayni oldu. Bebegim 4,5 aylik.
Benim bebeğimde oldu 4 aylıkken pişik gibiydi sonra büyümeye başladı şimdi 7 aylık daha çok arttı ben de sirke sürdüm 2 gündür sürüyorum geçiyor gibi sanki bu arada pişik sonra mantara çeviriyormuş kendisi bilginiz olsun mantara da sirke iyi geliyormuş sirkeyle sürekli temizleyin
havalar sıcak çok sıcakta kalmasın yattığı ortam ılık ortam olsun ve pudra sürmeni tavsiye etmem pudra kurutuyor sürtündüğünde canını acıtır kremler daha iyi
Yaz bebeklerinde daha cok gorunen bir durum maalesef. Ben hem pudra hem pisik kremi kullandim ozellikle Mustela pisik kremini siddetle tavsiye ederim. 10 numara 5 yildiz diyebilecegim urun.
yaz aylarında bebeklerin en büyük derdi :( kremler de işe yarıyor ama bence en önemlisi sık sık banyo yapmak ve o bölgeleri havalandırmak herkese geçmiş olsun kızlar