Nefes açlığı çekiyorum neden ve ne yapmalıyım?

merhabalar, ben yaklaşık 3-4 aydır nefes darlığı yaşıyorum ve bu hayatımı çok ciddi derecede etkiliyor. Çok fazla sigara içiyordum ve yeme içme düzensizdi. Uykum da aynı şekilde. Sonrasında ise böyle nefes darlığı çekmeye başladım ve midemde sorun olduğunu söylediler gastroenterolojiye gittim midem de önemsenmeyecek derecede fıtık, ibs, gastrit ve reflu olduğunu soylediler. İlaçları kullandım fakat nefesimde yine değişkenlik olmadı. Ve tabiki mide ve bağırsaklarda da aynı şekilde. Bu nefes darlığımdan dolayı artık yürüyemiyor, uyuyamiyor ve yemek yiyemiyor yutma güçlüğü çekiyordum. Böylece 3-4 ay yattım ve hareketsizlikten dolayı bu kez dizlerimde kireçlenme olduğunu düşündüm ve belki nefes darlığım daha öncesinden de hareketsiz olduğum için eklemlerimle alakalı diyerekten fizik tedaviye gittim ama romatizmal bı hastalık olabileceğini söyledi dahiliyeye yonlendirdi. Dahiliye de daha önceden astım varsa o etkiler seni dedi bende de allerjik astım vardı toza falan ama önceden burnum çok Akardi şimdi o kadar değil hatta günde bı iki defa falan hapşırık oluyor. Doktor ilerlemiş olabileceğini söyledi. Fakat yine de tatmin olmadım. Bana ventolin verdi ve kullanıp denememi söyledi ventolin de carpinti yapıyormuş benim de zaten carpintim olduğu için kötü etkilenecegimi düşünerekten ventolin kullanmadım acaba diyorum neyim var bazı arkadaşlar bana genel cerraha gidip apandisit veya safra kesesinde sıkıntı olabilir diyorlar olabilir mi sizce veya neyden kaynaklanıyor olabilir lütfen yardımcı olur musunuz. Kaç defa göğüs hastalıkları, cerrahisi, kardiyoloji ve dahiliyeye gittim kan değerlerimde normal çıktı sadece B12 eksik çıktı. Bı de ürik asit düşük çıkıyor o ne bilmiyorum. Ha bir de tansiyonum düşük çıkıyor ama onu zayıf olmama bağlıyorum neden bilmiyorum. Göğsümde çok fena ağrılar oluyor. Göğüs kemiğim mi yoksa göğsüm mü emin olamıyorum. Ve derin nefes veya nefes almaya çalışırken vücudumda batma hisleri oluşuyor. Yürürken veya konuşurken çabuk yoruluyorum ve tıkanyrm
Nefes açlığı çekiyorum neden ve ne yapmalıyım?