AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
107Cevap
kaçışın yok boş yere kafana takıpta bebeği strese sokma bence
Ama rahatlamak için yardim almam lazim galiba cok korkuyorum
tabiki almalısn ne yaparsan yap bir çözüm bu bebeği strese sokma konusunda çok ciddiyim. Annenin hamilelik boyunca ruh hali bebeğin yaşamını etkiler biliyosunuz ki.
Biliyorum elimden geldiğince unutmaya calisiorum o yüzden ama tam olmuo işte
benim annem 3 çocuk doğırmuş üçüde çok rahattı der hep :) iyi bir örnek vereyim dedim belki için açılır birazcık :)
meraba ben hemşireyim ve birçok doğuma girdim Korkman çok normal normal doğummu sezeryanmı yapcan
Normal ya da suda doğum
suda doğum normal doğum kadar acılı değil. Ama normal doğum sadece bir süre acı çekiyon sonra bitiyo sakın sezaryan olma risk var. doğuma kadar bol bol hareket et yürü hep
Normal cok acili olur di mi
Evet ama sancın acı vercek doğum yarım saatlik olay bitcek sonra kendi kanından canından birini kucağına alcak çok güzel bir duygudur. sezaryan düşünme sakın onun o anki acısı yok ama sondası pansumanı derken çok acı çekcen 40 gün kanaman olcak hiç değmez normal doğum yap hem sağlıklı çocuğunu görceksin o an.
Yok sezaryan düşünmüyorum mecbur kalmadigim sürece çünkü cabuk iyilesmm gerekecek suda dogum istiyorum ama o da olur ins yoksa normal dogum yapcam o aciya da bir sekilde katlancam artik:/
senin bir parçan sonuçta bir kistmiş muamelesi yapıp sezeyan olmak saçma bnce hem o acı bile anneliğin en özel anı bnce
Ama sancilara dayanmak zor olcak
Tebrikcederim ama allah bir nefeste kurtarsin annem beni sezaryenle digurmus ama normal daha iyi diyo:)
psikolojini rahatlarak hamile kalaydin iyiydi. gec kalmisin artik. o bebek dogacak catir catir.
Zaten hamile kalmayi beklemiyodum ki bir iki yil sonra dusunuodum sürpriz oldu
merak etme onun psikolojisine alisirsin zamanla. bebeginle konusmaya calis boyle. gerci daha 3 ayliksin 6 7 aya dogru oynadikca daha bir seveceksin bence.
6. Ayda mi oynar
Belden aşagısını uyusturuyorlar böylece agrı hissetmiyorsun sonradan bir agrıda olmuyormuş çevremden duydugum.
kadın doğum sancısı bir de erkeklerin sünnet acısı.. yok böyle bir şey ya.
Sünnet acısıyla kiyaslanmaz bnce
doğru artık spreyle uyuşturuyorlar şimdi ama ben sünnet olduğumda sprey olayı yoktu bildiğin iğne vardı onuda yanlış yapmıştı lavuk adam acısını ben çektim.. daha eskiler falan neler yaşamış öyle saygı duydum yani.
Doğumdan sonraki günleri düşün acılar geçecek falan filan diye ben hep kötü bişey olursa öyledüşünürüm.
Korkutmus gibi olmayim da dunyanin en buyuk 2. acisiymis dogum
Biliyorum:/
Hiç olmadın hiç
1. olan neymiş acaba
Yanarak ölmek
Ameliyatla olunca annelik hormonları tam gelişmiyormuş. Kelebeklere hayat veren kozadan çıkarken çektikleri sıkıntıdır. Eşin destek olacaktır korkma Rabbim yardımcın olsun
Bence hiç korkma sezeryandan kat kat iyi sezeryan dideosunu izledim ogün bittim :( evlenirsem kesinlikle karımı sezeryan dogum yaptırmicam
Ben sezaryan istedim esim karsi cikti off ya sanki o dogurcak
ya benim nasıl doğurcama eşim nasıl karışır :D tabii acısını o çekmicek nasılsa
Aslinda cok israr etmio yani sadece tavsiyede bulunuo ama kafami karistirio işte:/
Emin ol senin kadar kocanda hisediyodur o acıyı :) birinin dugumuna şahid oldum sanki bn dogum ypiyormus gibi icim eriyodu
O cok soğukkanlı duruyo ama bilmiyorum belki de ben daha cok korkmiyim die hissettirmiyo ya da daha cok zmn oldugu icin oyle
anne olacağının nasıl bir duygu olduğunu düşün emzirmenin bebekle aranda nasıl bağ kuracagını en önemlisi canından can çıkacak korkma hangi acılara alışmıyor ki insan bebeğini eline alınca hiç bir acı sızı kalmayacaktır eminim.
Benim eşimde hamile , doktor regl ağrılarından çok farklı değil diyor. Gözünde büyütmene gerek yok , allah yardımcınız olsun. allah analı bebelı büyütsün inşaallah.
O ağridan cok daha faala bence:/
Yapacak birşey var mı? :)))
Yok:(
:))) Allah sağlık ve sıhhat versin o zaman.
Saol:) size de allah kolaylik versin tabii ilk başta esine...
Allah yardımcın olsun. biçok kadının doğumdan korktuğunu duydum ama snrasında o minnacık elleri taze fasulye gibi olan kolları bide ufacık ayakları oluyoya onları gördükten snrada iyiki dediklerini duydum hepsinin :)
doğum korkusu ilk trimestrda oluşan bişeydir her anne adayı yaşar.. yaklaşık 2-3 ay sonra korku yerini annelik duygularına bırakır. yani olağan bir durum bu sıkıntı yapma ;)
Yani ben abartmiyorum öyle mi
kesinlikle
Umursama
https://i.hizliresim.com/b4PZ9V.jpg
aynen bu şekil ^^
@cı eşiğini aştığında vücut şartelleri yavaş yavaş indirir buda şu oluyor uyuşursun. aalh kolaylığını verir inşallah
Suda doğum ağrıyı azaltırmış. Olmadı sezeryan var. Bununla ilgili bir sürü kitaplar kurslar var. Araştır
Bu arada tebrik ederim. Allah hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip eylesin:)
Teşekkür ederim:)
Allah kolaylıklar versin şimdiden rabbim hayırlı bir evlat nasib etsin saglıkla huzurla evinize neşe getirsin inşallah hiç öyle düşünmeyin rabbim her zorlugun yanında bir kolaylık verir emin olun...
Hastanede bunu soyoediginde ebenin verecegi ibretlik cevaptan kork ;)
Zamanı geldiginde o sancıyla cıksın diye bakarsın bir an once
İbretlik cevap mi:/
Evet
Ne diyo ki
Korkuyodunda niye yapiysun diyor. Merak etme simdi epidural dogumlar var. Agrin cok artiginda tusa basiyrsun rahatlatiyr birazda olsa
Ben ins nasip olursa normal istiyorum ablam bni cok korkuttu karar veremiyrum ama epidural normal yaptiracakmis
Korkuyodun da nie mi yapiyosun? Yok artik bnce sana densizin biri denk gelmis
Ben dogurmadim canım avblam dogum yaptiginda sanci odasinda kizin borine diyrdu ebe
Ben cok kizardim öyle deseydin yaptigi sey saygisizlikmis resmen
Doğum yapan biri olarak söylüyorum canın çok aciyacak. Ama bir hafta sonra bütün sikintin gidecek. Bak şunu düşün bebeğini görünce bütün acıyı unutuyorsun inan bana
Düşüncelerine duygularına dikkat et içerde senden etkilenen biri var :) korkma zamana bırak zamanla geçer korkun. Bir anda olup bitecek. O kadar korkunç bişi olsa kadınlar tık tık doğurup durmazdı :D
O minik elli boncuk gozleriyle sana bakan burnunu isirmak istiyecegin bebegini dusun ona sarilacagini kollarina alabilcegini dusun :)
:))) bunu düsünerek kendimi rahatlatiyorum zaten umarim doğum aninda da bunu dusunebilirim
Insallah kardes smdiden hayirli olsunnn :))))
sakın öyle düşünme sendeki gerginlik bebegede yansır bn cok sakindim bir aksilik de olmadı dogumda şükür bide geciyo gidiyo o günler takılma bu kadar :)
Aslinda cok mutluyum şikayet ettigime bakma:) ama ilk zamanlar oldugu icin endişeleniyorum çünkü bilmiorum sadece kulaktan dolma şeyler biliyorum bu da beni korkutuyo
:) yok hiç korkma güzel gecer inş bol dua et milletşn lafınada bakma
çok zorda kalırsan epidural anestazi seçeneği var ama ilk defa hamile kalmamnın vermiş olduğu gizem ve heycandan olabilir bu korku zaman geçince alışacağını düşünüyorum
Evet ilk oldugu icin birde hamile kalacagimi hiç beklemiyordum çok erken oldu belki de o yuzden korkuyorum
Epidural ile normal doğum yapılıyor. Bir araştır bence. :)
Doğuma girerken ya da yaklaştığında bol bol dua oku daha kolay ve rahat bir doğum olur senin için Allah yardımcın olsun
Öyle yapcam zaten
Kendini psikolojik olarak korkutmuşsun, normal doğum da daha çabuk kendine gelirsin ayrıca yumuk yumuk elleri olan bir bebek dünyaya gelicek, bunları düşün..
spor yap doktor kontrolünde doğum sancısını azaltıyor büyük ölçüde. şimdiden hayırlı olsun :)
Doğum anını değil küçük meleği kucağına sağlıklı bir şekilde alacağın anı düşün :)
kafana taktığın için korkuların büyüyor senin aslında çokta korkacak bişey yok doğum esnasında tek ağrın normal doğumda şu karın boşluğundan aşşağı doğru dirseği ile bastırıyolarya onu hissedecen.
Yaa o kadar aci cekerken birde öyle mi bastircaklar
yok ya büyüttüğün kadar sancın olmaz inşallah genişlemeye bağlı bir şey bu kişiden kişiye değişir
bastırma işide genişlemen az olursa çocuk dışarı çıksın diye bastırıyorlar sen iyi düşün allah sana hayırlısını verir psikolojik olarak yığratma kendini düşünme bunları iyi olur inşallah.
Bazen korkum geciyo ama bazen de cok korkuyorum mantikli düşünemiyorum abartiorum belki ama elimde degil ki
işte abarttığın için fazla düşünme diyorum ya bide çevrenin etkisi olur yok şöyle oluyor yok böyle oluyor filan onlarıda dinleme sen rahat ol allah sana bir can dünyaya getirmeni nasip etmiş seni zor durumda bırakmaz merak etme sil at kafandan o düşünceni.
Haklisin olmadi psikolaga gitcem zaten böyle strese girip bebeğime zarar vericem diye korkuyorum
aynen gerek yok kendi psikologlugunuda yapabılırsın kafandan sılcen sadece bu dusunceyı
Artık iğneyle yaptıkları için çok ağrı çekmiyosun. Normal ağrıların gibii
Doğum sancılarını en fazla bir gün çekeceksin sonra bebeğine kavuşacaksın. Normal doğumun anne için ve bebek için faydalarını biliyor musun sen :)
Ya hiç sana ''anne'' diyecek olan bir varlığı dünyaya getiremeseydin.
:// haklisin olmiyabilirdi de
Bunu düşünürsen azalır korkun.
Haklisin şükretmem gerek. ..
Kesinlikle
Yaparken Banami sordunda dogururken bana geliyorsun :))
Sana sormadim ki sen cevap verdin
Anne olcaksın bunu düşünmek bile korkunu dindirir inşallah sağlıklı sıhhatli doğar sen bunu düşün ve dua et.
Gerçek doğumu yakından gören biri olarak stres yaparsan doğumun daha zor olur bebek çıkmakta zorluk çeker sancıların tabiki gelcek ama sonucu güzel o sancıları çekmeye değer doktorun veya ebenin dediklerini yaptığın sürece sorun olmaz sakin ol :)
Ne güzel, Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip eder inşallah. Hiç korkma Allah kolaylığını verir
Su anın tadini cikar, zamani gelince her sey istemsiz oluşuyor. düşünme bunları. hareketlenmeye başlayınca bir an önce gelsin diyeceksin
normaldogumdan korkma. sezeryandan kork. çünkü sonrasında bebegin aglarken kalkıp ilgilenemeyeceksn. ama normal dogumda çok çabuk iyilesirsn.
Iyilesme sureci uzun olduğu icin normal doğum düşünüyorum bnde
ameliyat geçirdiysen bilirsn zorluklarını. normal kolay. öldürmüyomerak etme. herkesn yasamasını istedğm güzel bir deneyim.
Ozel hastanede dogur akrabam dogum icin devlet hastenesine gitmis dogumu kolay olmus ama asil aciyi dohumdan sonra yasamis uyusturmadan dikmisler vicdansizlar
Bende 6 aylık hamileyim bende korkuykrum ama eşim destek oluyo rahat ol diye
https://www.youtube.com/watch?v=wuc0ojOTkDc bunun gibi
Rahat olmak kolay olsaydi keske:/
Ben mide bulantılarına bile. zor dayanıyodum eşim doğumda rahat ol diyo
Bana doktor yürüyüş yap dedi eşimle çıkıyoruz arada sende dene
Ama semin için erken bitazdaha ilerlesin öyle başla
Ben şimdiden başladim:)
Doktor bana ilk 3 ayda yat dinlen genelde dedi bende 4. Ayda başkadım biraz daha karnım büyudukçe stres oluyorum:)
Taş çatlasın bir saat yahu.. Hayatının en mükemmel ve unutulmaz anı, değmez mi?
sakin korkma.. korkucak bisey yok. sezeryan filan düşünme sakin. en sagliklisi normal doğum.
Sana normal dogumu anlatayimmi cocuk cikmassa nesterle genisletiyorlar. Sen daha sancilardasin.
Onu biliyorum ama o esnada o bolge uyustugu icin hissedilmiomus zor olan sancılarmis
Mecbur cekiceksin ablacim her guzel seyin bir kotu yani var
Kendini cok sıkma öyle evet zor bir durum ama cok güzel bir duyguymus öyle diyolar
O anda kendimi sıkmamam mümkün mú sence:/
Sezeryan yaptırabilirsin? Korkmana gerek yok bunu ilk sen yapmıyorsun da sonuç olarak :)) Biraz pozitif ol kendini doldurma :))
Hiç korkma arkadaşim. zor ama cok güzel bir duygu yaşayacaksın.. bunu düşün ve rahatla. eline yavrun geldgi o ilk saniye çektiğin acının zerresini bile hatırlamıycaksın.
özel hastanede doğur epidurel yaparsın belinden iğne ile dopum sancısı adet sancısı gibi olur
Çok farkl etmiyomus ama öyle diyolar ya kasilmam olmaz da suni sanci verirlerse diye cok korkuyorum
Allah hayırlı doğumlar versın düşünme boşver dogacak çocuguna adapte ol
canım ya psikolojikk o bence doğumdan önce terapiye gitt
Gitmem sart oldu zaten... doğururken bayilmam ins:/
Aslinda hep çevredekiler in korkunc hikayeler anlatmasindan dolayı bu kadar korkuyorum tamam mutlaka zor olcak biraz sonucta doğum yapcam ama birde öyle şeyleri önceden duymis olunca kaygılarım daha cok artiyo:/
üzüldüm valla ya hakkında hayrlısı olsun
Cok mu umutsuz vakayim sence:/
hayrrrr korkman normal ilk kez yasıcan bişeyyy ama dedğim gibi psikolojikk terapi alırsan faydasını görürsün diye düşünüyorm sen yineee düşünmemeye calıss canm
Alcam ama dogumun biraz daha yaklasmasini bekliyorum öyle daha etkili olur belki
Birini çok sevsem.
Sevdiğim insan hamile kalsa,
elini bir an bırakmam.
Romantik cocuk:)
teşekkür
Umarim istediğin olur da hic birakmazsin:)
Hayırlısı
Sende durum nasıl?
Nasil yani? Ne anlamda?
Eşin ilgileniyor mu?
Evwt ama cok sogukkanli bana öyle gorunmeye calisiyo heralde:) her gün zorla yürüyüşe cikariyo beni aksam nie süt icmiosun filan diyo:)
Anladım. Ne kadar güzel.
Peki sen s dogum aninda esinin yanında olmak ister miydin
tabiki
Benden soğur diye korkuyorum
Bu olabilir evet
Sen soğur muydun?
Bazı beklemtilere bağlı burada yazılmaz
Yani sogurdun işte
Burada yazılmaz özelde sor yazayım.
hiç korkma daha çok erken normal doğum yaparsan çok daha iyi ve sağlıklı olur sezeryan yaparsan 1 hafta yatarsın
Sezaryan düşünmüyorum ins mecbur kalmam...
şu an için daha erken doğum zamanın gelsin doktorun karar versin ve iyi bir doktora git
İnşallah ama yapınız müsaitse değilse o da kaçınılmazdır... İnşallah olmazsınız... Hayırlı doğumlarınız olsun...
Bende çok korkuyoruz hemde senden çok çok çok çok daha çok korkuyorum
www.google.com/.../537150&ved=0CHcQtwIwDQ&usg=AFQjCNHmERPbL77eWaDRWNqtGIJA8cUYcA
bak korkma
Ben bebek fotosu filan bekliodum hurrem cikti:)
Nadil video
sonunu düşünen anne olamaz...
doktorunla görüş iade edebilirsin belki tıp çok ilerledi
Bende ameliyat olcam ameliyattan korkuyorum ne yapsam
korkma ıkın derin nefes al allah sağlıklı kucağına almak nasip etsin :))))
Cocuk yaparken zevk icinde dogururken aci çeke ceke ;)
millet doğuruyorda ben doğuramaz mıyım diye düşün senin onlardan neyin eksik
Cok zor bir durum ama korkmana gerek yok canim. Sonrasini dusun ve olcak bitcek ;)