1 yillik evliyim ve 3 aylik hamileyim normal doğum istiyorum ama doğum sancilarindan cok korkuyorum geceleri ruyalarima giriyo nasıl alabilirim bunu
Cevabın nedir?
-Doğum korkusunun oluşmasında ki temel neden, daha önceden doğum yapmış bayanların bu durumu abartılı bir biçimde anlatmasından kaynaklanıyor. Anne adayının çevresinden duyduğu bu abartılı anlatışlar anne adayında korkunun oluşmasına neden olmaktadır.
-İlk olarak doğum konusunda sağlıklı bilgiler edinmeniz gerekir. Çevrenizden duyduğunuz söylentiler sizi sadece psikolojik olarak rahatsız eder.
-Eşiniz ile beraber doğum kitapları okuyun. Eğer korkunuz çok fazla ise doğum öncesinde psikolog yardımı almalısınız.
-Endişe ve kaygılardan uzak durmaya çalışın. Aslında neden korktuğunuzu anlamaya ve bunun için çözüm üretmeye başlayın. Doğumu ya da acı çekeceğinizi düşünmeyin. Bunun yerine bebeğinizi kucağınıza alacağınız günü hayal edin. Yani olumlu düşüncelere kafanızda yer verin.
-Doğumun normal bir şey olduğunu ve yaşanması geren bir evre olduğunu unutmayın. Dünyada sizinle beraber aynı anda birçok kadının doğum yaptığını unutmayın.
-Doğum ile beraber hayatınız büyük ölçüde değişecektir. Anneliğe alışma, aile içinde yeni bir birey hayatınızı değiştireceği için ileriye dönük planlar yapmalısınız. Böyle konuları düşünürseniz doğum korkusunu unutabilirsiniz.
-Her zaman yardım almaya açık olun. Korkunuzu saklamak yerine açıklayarak rahatlayın. Çok fazla yaşanan korkularda psikolojik yardım almayı ihmal etmeyin.
-Evde oturup düşünmek yerine, kendinizle ilgilenin. Güzel ve bakımlı görünmek her kadının ruhsal halini olumlu etkiler.
-Doğumda çok sancı çekeceğim gibi düşünceleri kafanızdan atın. Unutmayın ki bu durum geçicidir ve ağrılarınız sonsuza kadar sürmeyecektir. Ağrısız ve kolay bir doğum yapmayı hedefleyin.
-Çevrenizde anlatılan olumsuz ve abartılı doğum hikâyelerini dinlemeyin. Çünkü her kadın aynı değildir ve her kadın aynı acıyı çekecek diye bir kesinlik yoktur.
-Yetersiz ya da yanlış bilgiler almayın. Kafanıza takılan soruları doktorunuza sorarak rahatlayın.32 Yorumla
Soran+1 yılBelki de yardim almalıyım
En İyi Cevaplar
Çocuk & Ebeveyn konusunda 441 cevap paylaştı. 6 milyar dünyalının 3 milyarı kadın..
Ve bu 3 milyar kadının en az 2 milyarı doğurmuş veya doğuracak..
Hatta geçmişe doğru bakarsak tarih boyunca yüzmilyarlarca kadın normal doğum yapmış, hem de tıp bu kadar ilerlememişken..
Köyde, dağda, kırda doğuranlar var.. Etrafında doktor değil ebe bile olmadan doğuranlar var..
Adı üstünde "normal doğum".. Yani büyük abdestini yapmak kadar doğal bir şey..
Sancılardan da korkma.. ne kadar kötü olabilir ki?
Mesela midemiz de bozulunca çok ağrı ve bulantı hissediyoruz.. Sonra ne oluyor, bir anda kusuveriyoruz ve birkaç dakikada her şey düzeliyor.. Huzura ermiş oluyoruz.. :)
İşte bunların hepsi vücudumuz için normal şeyler.. Doğurmak da öyle..42 Yorumla
Soran+1 yılAma ben o andan korkuyorum dayanamazsam diye
+1 yıl1 ay önce doğum yaptım. Bende ilk başta senin gibi korktuğum için sezeryan doğum istedim fakat eşim karşı çıktı. Sonra normal doğumun faydalarını araştırdım normal doğumda doğan çocuk sezeryan doğumla doğan çocuğa göre daha sağlıklı vuCudi daha dirençli oluyormuş vajinadan çıkarken allah bebekler için bir sıvı yaratmış mucizelerden biridir bebeğe direnç veriyormus.
Doğum kadar günde düzenli bir saat yürüdüm ve cok kolay bir doğum oldu. Elbette ağrısi oluyor ama kucağına aldığın an herseyi unutuyorsun. Sezeryan ağrısız oluyor ama doğum sonrasındaki dikiş ağrıları doğum ağrısından beter bütün pis kanı içinde bırakıyor. Normal doğumun dikiş ağrısı 1 haftaysa sezeryaninki 1 aydır ve sürekli sıcak tutman gerekir agrimamasi için. Annen sezeryan doğum yaptı hala acısını çekiyor. 1 aydır doğum yapmışım doğum sancılarının nasıl bişey olduğunu bile hatırlamiyorum. Bebeğin ve kendinin sağlığı için normal doğumu düşün. Rabbim şimdiden sağlıcakla kucağına almayi nasip etsin hayırlı sağlıklı bir evlat olur inşallah112 Yorumla
Soran+1 yılNormal doğum yapcam galiba ya da suda dogum filan
- +1 yıl
Em sağlıklısı o canım fedakarlık yapıp iki saat sancı çek ama sonrasında rahat ol
Soran+1 yılİki saatte bitter mi ki ya günlerce surerse
- +1 yıl
Ben gece 10 da hastaneye yattım 12 ye kadar hiç bişey yoktu 12 de sancılar başladı ve 2 buçukta Bebeğimi kucağıma aldım. İstesende günlerce sürmez baktın doğum olmuyor sezeryan istersin
Soran+1 yılYa suni sanci verirlerse olmuo die o cok zormuş
- +1 yıl
Bana da suni sancı verdiler 12den sonra normal doğuma yetecek sancım olmayınca arti benim rahim açılmadı normalde on cm açılması gerekiyor bende açılma olmadı buna rağmen çok kısa sürdü. İçini fera tut balım Rabbim öyle bir güç kuvvet veriyor ko nasıl olduğunu bile farketmiyorsun
Soran+1 yılAma bazen bebegi ittiremezsem yorulursam vakumla aliyolarmis
- +1 yıl
Balım boşuna herseyi hesap ediyorsun allahın izni ile hiç bişey olmayacak birinde oldu sende olacak diye bişey yok o an zaten ne kadar yorgun olursan ol o gücü veriyor allah
Soran+1 yılHerkes oyle diyo:) ama bn biraz panigim ya iste boyle seyler gelio aklıma ama bebeğimi kucağima almayi onu emzirmeyi de cok istiyorum:) belki bu istek korkumu azaltir azaltmazsa da psikoloğa gitcem artık
- +1 yıl
Kucağına verdikleri an unutursun herseyi o mutluluğu düşün teselli etmeye çalış kendini daha 6 ayin var şimdiden düşünüp psikolojini öyle yönlendirme ☺
Soran+1 yılDaha karnım belirginlesmedi bile:)
- +1 yıl
Benim 9 aya kadar ayva göbek şeklindeydi son hafta biraz büyüdü 2.9040 dogdu kızım 😊 5. aydan sonra çıkmaya başlar hissetmeye başlayınca o zmn çok farklı bir his oluyor. İlk oynadığını sabah 9 da yakarak fırladım solucan kaydi dedim eşim gülmüştü bana 😂
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılbenden sana anne tavsıyesı...
su anda yasadıgın bu korku ıster ıstemez o mınıcık varlıgada otomatık olarak gecıyor.
kısacası sen mutlyken o da mutlu sen mutsuzken oda mutsuz oluyor ve bunu yasıyor..
senı bu kadar strese sokan bır durumla, basedemıyorsan sayet, sezeryanla dogum yapmanı doktoruna soylemen kı bu durum senı emınım cok rahatlatacaktır.
cunku bende dogum yapmadan once normal dogum yapan cevremı gordukten sonra sezeryanla dogum yapmaya karar verdım... asla pısman degılım bırde ustune cok cok mutluydum..
o yuzden bu stresı yasayacagına senı mutlu edecek dıger cozumun uzerınde yogunlas...
smdıden bol sans ve allah tamamına erdırsın...411 Yorumla
Soran+1 yılEsim sezaryan riskli die korkuttu beni
- +1 yıl
kac kere dogurmus kı esın : ))) o nerden bılıyor? hem her dogum rısklıdır unutmayın do-gum bu... o yuzden korkutmasın gozunu... normal dogumda olan dıkısler kesmeler genısletmeler bunlardan haberı yok sanırım. sezeryanda saatlerce sancıda cekmıyorsun... dogum 7 dk ıslem 20 dkda gerceklesıyor. ha ıllakı bebegımı gormek ıstıyorum dersen epıdural olursun, belınden assanı uyustururlar, normal dogum gıbı bebegını gorursun ama ıslem sezeryan olur... devlettemı doguracaksın ozeldemı? ama kararın her ne olursa olsun bebegını sezeryanla dogur ha bırde annenı hayattaysa anneannenı fılan dınle onlar nasıl dogurmuslar ve ne cekmısler nasıl gecmıs, ondan sonra doktorunu dınle ondan sonra kararını ver, kocan sadece sana nasıl yardımcı olucak onu bılsın sozunu versın yeter...; )))
Soran+1 yılBen görmek istiyorum o anda evet epitural cok fark eder mi ya da suda doğum mu yapsam ikisinde sanci hissedilir yine dimi:/ ama sezaryan yapsam göremm birde dikislerin iyilismesi cok uzun dogumda olmuo ama doğumdan sonra agri oluo diolar benim yengemin dikisleri patlamisti:/ o da kötü sanki
- +1 yıl
sezeryanda dıkıslerın ıyılesmesı cok uzun surmuyor zaten lohusa olacagın ıcın fazla ortalıkta dolanma, yengen ayakta dolandıgı ıcın patlatmıstır dıkıslerını, cunku bende o hatayı yapar gıbı oldum : )) kendını ıyı hıssedıyorsun ve ayakta dolanıyorsun bebekle daha cok ılgılenıyorsun fılan yatmadım derken kanamam oldu dıkıs bolgemde ve anladımkı lohusayken kesınlıkle yatmak gerekıyormus : )) bu bıııırrrr, ıkıncısı epıduralda belden ıgne yapıldıgı ıcın bel agrısının ve uyusmaların oldugunu hastanede tesadufen aynı gunde dogurdugum baska bır anneden ogremdım kı sırf gormek ugruna epıduralı ıstıyordum doktorum vazgecırmıstı. ve ucuncusu lutfen bu kadar streslı olma... bana yazarken bıle endıselısın, yapma bunu hamılelıgını keyıflı gecır delımısın? hayatın boyunca unutamayacagın gunlerını yasıyorsun ustelık keyıflı 2. uc aylık donemede gıreceksın kı tadını cıkar derım, nolur dusunme bunu... bu kararı en ıyı doktorunla sen vereceksın sakın unutma. ama esınde aklındakı her soruyu sorsun lutfn
Soran+1 yılSuda doğursam normalle ayni mi olur peki? Cunku cocuk aglioken bn nasi yatiyim ki:( cocuga bakmak icin cabuk iyilesmm gerekmez mi:/
- +1 yıl
bebege bakan cok oluyor ınan bana : ) sen sadece emzıreceksın gorevın bu... hemde tek gorevın bu.. ondan sonrasını herkes yapar. alt degıstır gazını cıkar uyutmaya calıs... o kadar bu rutınle baslayacak hayatınız. ve sen sadece emzıreceksın ve yatacaksın o kadar... babaannem lohusanın 40 gun mezarı acık olur der... o yuzden dusunme bebegını... hem once anne saglıgı bunu sakın unutma. sen ıyı olacaksın kı bebegıne saglıklı bır sekılde kavusasın.. tıp bıle oyle soyluyor once anne saglıgı. ay ne cok konuyu dert edıyorsun kendıne neden bu kadar korku? suda dogurmakla normal dogum arasındakı farkı ınan bılmıyorum. cunku etrafımda hıc yok. ama nurgul yesılcay suda dogum yaptı. onu bılıyorum. ulasbılırsen tweet at ona. belkı cevap verır. ya da dedıgım gıbı endıselendıgın her konuyu lutfen doktoruna sor.
Soran+1 yılDoktorumla konustum daha ikinci aydasin simdiden nie strea oldun diye guldu bna:/ ilerliyen aylarda Bebeğin gelişimine göre nasıl doğum yapacagim belli olurmus öyle dedi ama her seye hazirlikli ol dedi
- +1 yıl
: ))))) haklı.. dedım sana degıl mı? : )) allh korusun ( bın kere korusun ) bakarsın kordon dolanır ters olur sezeryan yaparsın daha sımdıden noluyosun bu kadar stresle : )) sen tadını cıkar hamılelıgının :) aşer fılan mıllete bıseyler yaptır napııcan nasıl doguracagını : ))
Soran+1 yılHaklisin canim:) hem daha cok var zaten ama yine de aklıma gelio esimle konuşuyorum o zamana kadar korkun geccek simdi hazir olmadigin icin korkuyosun diyo umarım öyledir:/
- +1 yıl
bebegın buyuyup karnında hareket ettıkce ınan bana onu dusunmekten ve kavusacagın anı dusunmekten nasıl doguracagın aklına gelmıyor. bırak onu doktorun dusunsun : )) booool sans ; )
Soran+1 yılTessekkur ederim:)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
130
Cevap
105Cevap
+1 yılKorkma.. Dua et rabbine sığın rabbim sana yardım edecek zaten bak anne adayısın ne güzel , okursan sevinirim ;
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Kadının loğusallıktan çıkma zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla.20 YorumlaBazı bayanlar yarım saatte doğum yapıyorlar çevrem de çok kolay doğum yapan arkadaşlarımdan biliyorum. Çok zor doğumlarda var oda bir gerçek ama kendinizi yarım saatte doğum yapacakmış gibi hazırlayın piskolojik olarak rahatlamanıza yardımcı olur. Yarım saat çekerim o sancıyı diye düşünürseniz alışmanıza yardımcı olur, biz bayanlar zaten her ay benzer karın ve bel ağrısını çekiyoruz, doğum bu ağrının daha şiddetlisi ama bilmediğimiz bir ağrı değil en azından. Allah yardımcınız olsun, kolay ve rahat doğumunuz olur inşallah.
01 Yorumla
Soran+1 yılTessekkur ederim:) ama benim o donemim agrisiz gecio genelde öyle olanlar dogumda zorlanirmis diolar iice tirsiorum:/
+1 yılBak canım, bir kadın olarak seni çok iyi anlıyorum inan bana. :) Ben de çok korkardım senin yerinde olsam. Ama aslında biraz düşününce o kadar da korkunç değil, çünkü sonuç olarak bir anne olacaksın ve cennet ayaklarının altında olacak. :) Bence korkma, zor olacak diye düşünme, şu an hamileliğine odaklan, doğuma değil, çünkü daha doğuma 6 ay var ve stresten uzak durman gerekiyor. Eğer hala korkularını yenemiyorsan onları eşinle paylaş, seni rahatlatabilir. Önce Allah'a sonra kendine ve eşine güven! Korkma her şey güzel olacak. :) Öptüm bir tanem, inşallah sağlıklı doğar ve hayırlı bir evlat olur. İyi geceler dilerim... :) <3
05 Yorumla
Soran+1 yılSaol canim:) cok pozitifsin:)
- +1 yıl
Rica ederim. :) Sen de pozitif ol, korkma. :) Ve eşim beni doğumda görünce benden soğur diye düşünme, çünkü soğumaz, inan bana. Hatta o an heyecandan ne yapacağını bile bilemez. :)
Soran+1 yılÖyle mi diyosun:/
- +1 yıl
Evet, yani heyecanlanmasa bile, senden soğumaz korkma.
Soran+1 yılUmarim canim:) pek iyi bir halde olmicam icin cekiniorum işte
+1 yıl"kaçışın yok" "olan olmuş" "sonunda doğurucan" diyenlere aldırma sen beni dinle. Türkiyede var mı bilmiyorum ama hamilelik seminerleri olması lazım. Haftada bir gün buluşup hamile bayanlar eşleri vs. doğum canlandırmaları, rahatlatıcı egzersizler, doğum hakkında bilgilendirme tarzı şeyler oluyor. Bu tarz şeylere katılman heyecanını/korkunu yatıştırabileceği gibi doğum sırasında da rahatlamana yardımcı olur. Çünkü ne olacağını ve bu durumla nasıl başa çıkabileceğin konusunda eğitilmiş olursun. İnsanlar bilmedikleri şeylerden korkarlar unutma bunu.
02 Yorumla
Soran+1 yılDrama tarzi şeyler mi? Aslinda bm yuzmeye gitmeyi dusuniyorum ilerliyen zamanlarda
- +1 yıl
Yüzmek kaslarını açar, kas kontrolu yapmanı sağlar evet yararı olur ama hayır drama tarzı şeyler değil https://www.youtube.com/watch?v=5TRnHcdQE6E bu tarz nefes alıp verme çalışmaları, hamileliğin nasıl olup nasıl gelişip nasıl sonlanacağını falan anlatıyorlar. Türkiyede var mı bilmiyorum ama internette araştırırsan bulabilirsin diye düşünüyorum.
Öncelikle tebrik ederim ne güzel anne oluyorsun Allah'ın izniyle :)
Doğumdan korkman çok normal, her anne adayında vardır :) ama çok korkuyorsan o korkuyu azaltman daha iyi olur, hem sen rahat edersin hemde doğum daha rahat olur :) internetten kitaplardan bilgilen, doğumla ilgili herşeyi araştır (olumsuz yazılara falan fazla odaklanıp kendini daha fazla korkutmadan ama) bilgilenmen çok önemli, insan bildiğinden daha az korkar ;) bu konuda doktoruna da danışabilirsin, hamileler için seminerler kurslar falan da oluyor imkanın varsa katılabilirsin yardımcı olur başka hamile kadınlarla sohbet etmek iyi gelebilir :)
En önemlisi olumlu düşünmen, herşeyin güzel olacağına inan ve Allah'a sığın dua et bebeğini kucağına alacağın an'ı mutluluğunu düşün :)
Hem notmal doğum da şart değil, sezeryan var suda doğum var doktoruna danış bence bu konuda kendinde araştır sonra karar verirsin nasıl bir doğum istediğine :)
Allah'a emanet olun, O sizi korur :)
Kendine iyi bak :)00 YorumlaSakin ve Derin Derin Nefes Alarak ve Farklı Noktalara odaklanarak bu acının üstesinden gelirsin :) Çünkü bir keresinde bir kadına doğum yaptırdım hayatımdan 48 dakika gitti ve o 48 dakika 48 yıl gibi geldi bana yemin ederim.. Daha önceden sağlık lisesinden mezun olduğum için sağlık bilgim az biraz var ve köydeydim en yakın ilçe 1.5 saat uzaklıktaydı ve o günde şansa o köyde araba yoktu ve sadece traktör vardı neyse tek bilgili bendim kadınlarla beraber doğumu gerçekleştirdik... Derin derin nefesler aldırdım ve gelecekte çocuğunu düşünmesini istedim ne kadar harika bir anne olacağını aklına getirmesini istedim bayaa kanama oldu ve ambulans doğum sonrası geldi sonradan kadına kan verildi ve Allahın izniyle kadında çocukta sağ salim kurtardık ama kordon bağını kesemedim gerçekten korktuğum için ambulanstaki doktorlara bıraktım ve sonrasından çocuk kız olduğu için benim ismimi veremediler :):):):) Ne Gündü bee... :) :)
19 Yorumla
Soran+1 yılCok zor bir durum olmus:/ama allahtan bilen biri varmis cok zor biseyin üstesinden gelmissin tebrik ederim:)
Soran+1 yılButun sorumluluk sende olduğu için gerilmissindir ama şimdi senin icin dua ediyodur onlar:)
Soran+1 yılEvet belki de allah gönderdi seni oraya:)) bana gelince o kadar sakin olabiecegimi zannetmiorum bn:/
- +1 yıl
Yaa hayır doktor bile değilim ve sadece stajer hemşirdim ama bu sorumluluğu kimse üzerine alamaz ve nasıl o sorumluluğu üzerime aldığıma ben bile inanamıyordum ve gerçekten o muhteşem anâ tanıklık ettiktek sonra gerçekten kadınlara var olan merhametim biraz daha arttı ve o doğum anı gerçekten gözlerimin önünden gitmiyor ve Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifi Aklıma Geldi...
"Cennet Anaların Ayaklarının Altındadır"
Soran+1 yılKadin olmanin zodluğunu anladin yani:)
Soran+1 yılAma hala dalga gecenler var iste
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAci esigi kadinlarda daha yuksektir.. yani sen. buna dayyyanabilirsin... dogumla beraber bircok problemden kurtulmus olucaksin.. sezaryands bir suru risk var..
tehlikesi var.. normal dogum oyle mi.. bu aci bu kadar cok cekilmezse millet niye ikinci cocuklari var soyle dusun.. buna katlandigin an daha kolay olacak hersey ve tadacagin lezzette cok guzel olacak umarim saglikli olur bebegin.. lutfen meyve sebze et ve turevleri sut kullan. ayrica sigara alkol gibi seylere bulasma.. bebege cook zarari vaar..04 Yorumla
Soran+1 yılYok sigara icmiyorum zaten alkol de hamileligim süresince ve dogumdam sonra uzun bir sure ağzıma sürmem
- +1 yıl
Super o zaman.. doktor kontrollerini aksatma.. tamam
Soran+1 yılTmm:)
- +1 yıl
Duaya tesbihe inanirsan yap derim.. ayrica mesela hamilelikte nasilsan cocukta ioyle olur mesela coo mu kitap okusun istiyosun cok kitap oku... sakinlestirici muzikler dinle... uzulmemeye calis..
+1 yılGüzel şeyler düşün, sonuçlarını düşün eşinden senden bir parçayı kucağına alacaksın. Şunu unutma güzel olan herşey zorduluklarla elde edilir. Elimize bir iğne battığında canımız yanıyor ah diyoruz ama dakkasına geçiyor acısı. Buda öyle olacak acıyacak bağıracaksın ama sonra bir ses bir nefes bir cennet kokusu bunu sana unutturacak. Korkma korkarsan daha çok canın yanar. Şimdi daha küçük hareketlerini hissetmezsin hissetmeye başlayınca o korkun gider. Konuş bebeğinle müzik dinle söyle ona canını çok yakmasın ;)
00 Yorumladogal bır surec yasadıgınızda epıdural anestezı ıle cok bır sey anlamadan atlatırsınız, ınsallah normal dogum yasarsınız.. kadın saglıgı ıcın cok onemlı bu.. bebegınızı kucagınıza alıp ılk sut verdıgınızde goreceksınızkı agrıdan sızıdan eser yok.. saglıklı bır gebelık ve kaderı guzel bır evlat temennı ederım sıze
23 Yorumla
Soran+1 yılTessekkur ederim:) daha cok var ama ben şimdiden dusunmeye basladim iste
Soran+1 yılUyumadan önce süt içiyorum zaten:)
+1 yılBebeğini kucağına aldığın, ilk beslediğin an, onun kokusunu ilk içine çekip, göğsünde ilk kez uyuduğu an ve uyuyuşunu izlediğin anlar.. İşte o vakit o sancılar öyle bir geçer ki, unutursun o sancıları! Tebrik ederim. :) Analı ve babalı büyütsün. Sağlıklı doğum olur inşallah. Sevdiğin adamdan ve kendinden ortak, eşsiz bir canlı olan çocuğunla yaaşayacağın her " ilk an " da o sancıları bir kez daha sevgiyle unutacaksın! :)
16 Yorumla
Soran+1 yıl:)) bunlari dusundukce rahatliyorum zaten
- +1 yıl
Rahatla elbet, harika ve eşsiz bir kadın olacaksın! Annelerin hepsi öyledir çünkü, pislik olanları istisna. Ama onları hayal etmeye hep devam et. Daha tekmeleme zamanları falan da var " Ay aşkım tekmeliyor " heyecanı da yakın. Güzel haberleri bekliyorum ve dediklerimi unutma. Korkma, dünyanın en güzel şeyini yaşayacaksın sadece :) Belki çileli olacak ama o çilenin zaferini bir ömür yaşayacaksın :)
Soran+1 yılTessekkur ederim:) ins güzel olur :)
- +1 yıl
Teşekkürünü bebeğine en iyi şekilde karnında ve dünyada bakarak yap bana değil! İnşallah, inşallah, Allah sen ve senin gibi güzel annelerin yanında daima merak etme :)
Soran+1 yılCok guzel moral verdin :)
- +1 yıl
Kapım açık her zaman beklerim. Morale ihtiyaç, sohbet, fikir almak gibi her konuda yardımcı olurum, tekrardan tebrik ederim. İnşallah gönlüne göre az acılı bir doğum yaparsın :)
Olumlu düşün pozitif ol. Korkularının seni yenmesine izin verme. Hayal et sürekli. Kendini çocuğunu kucağına aldığın zamanları vs. Hem artık doğum gerçekten çok kokay inan bana. Ben kadin doğum da çalişmiştim. Doğumlar eskisi kadar zor ve aci verici degil (:
01 Yorumla
Soran+1 yılZor değil mi:/ epitural diyosan ona pek guvenmiorum omirilikten girdigi icin yanlış uygulama yaparlarsa felçlige bile sebep olurmus:/
+1 yılBenim annem kadın doğum doktoru. Genelde sağlıklı olanın normal olduğu söyleniyor ama bebek ters dönerse , kordon bağı dolanırsa sezaryen oluyor. Dua et olmasın. Bir daha ikinci çocuğun normal doğumla olmaz ayrıca sezaryen dikişleri daha ağrı veriyor. Normal doğum sadece o anlık acı. Umarım sağlıklı bir bebeğin olur :)
01 Yorumla
Soran+1 yılSezaryan olursa bidaha normal doguramam mii off bunu bilmiyodum:/ ins gerek kalmaz
Korkman çok normal. Sezeryan mı olacak, normal mi olacak? gibi sorularla beynin doluyor vs ama doğum anı geldiğinde hissettiğin o duygu çok farklı. Hele doğduğunda hissettiğin.. Böyle bir şey için bu acıyı aylarca çekerim dedirtecek tarzdan bir şeyi kucağına veriyorlar. İlk anda hissettiğin acı ve sancıların acısı biraz fazla ama değer :) bunu her anne yaşadı ve normal her bayan yaşayacak.. Bebiş dünyaya gelince yazarsın buraya :)
03 Yorumla
Soran+1 yılSağlıklı bir sekilde dúnyaya getiriyim de:) acısına da dayancam artık :/ onu dusunmemeye caliscam elimden geldigince
Soran+1 yılEvet canim bende o yüzden normal doğum ya da suda doğum istiyorum zaten hem sonraki surec icin hemde doğar doğmaz kucağıma almak kokusunu içime çekmek istiyorum bunun icin de o an uyanik olmam lazim
+1 yılBu sitede geçen bir soru vardı..19 yaşında 3 aylık anne, bebeğini emzirmiyor ve yemek veriyordu.. Kocası emzirmesini istemediği için..:S Hatta, zavallı bebek uyuyamıyormuş da hanım buralarda fink atıyordu uyumuyor diye.. Umarım bu korkun bebişine bakmana mani olmaz ve bebişten sonra nete ara verip ilgilenirsin.. Şimdiden hayırlı olsun :)
02 Yorumla
Soran+1 yılNete girmeye vaktim mi olcaķ dogumdan sonra:)
- +1 yıl
O kadının olmuş :D Hatta kocası bebekle ilgilenirken kendi sitedeydi.. Allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim?
Çocuk & Ebeveyn konusunda 696 cevap paylaştı. anne olmak böyle birşey, seyret. evde doğum öncesi, sırası ve sonrası. videodaki kadına bak nasıl rahat.
https://www.youtube.com/watch?v=vx6UpOMqYqw
Not: videoda edebe aykırı hiçbir görüntü yoktur.02 Yorumla
Soran+1 yılSuda dogum nispeten daha kolay oluyomus zaten
Soran+1 yılBende onu dusunuorum:)
+1 yılher zaman doğum yapmayı kolay yapıyormuşsun gibi hayal et, gece yatarkende o şekilde hayal et ve rüyalarıma kötü şekilde girmeyecek diyip beynine mesajı ilet ve uyu. bugüne kadar her kadının az çok başından geçtiğini, öyle anneler var ki 20,30 tane çocuk yaptığını yani boş kalmadığını düşün ama rahat ol, Allah yardımcın olsun, çocuğunda sağ salim ve hayırlı olur inşallah.
11 Yorumla
Soran+1 yılUyumadam önce bebeğimi kucağima aldığım anı düşünüyorum ama rüyalarımda doğumda öldüğümü ya da ölü doğum yaptigimi görüyorum çok moralim bozuluyor
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılO küçük canlıyı, minik el ve ayakları kucağında hissettiğinde her şeyin acısı yok olacak :)
istanbella.com/.../yeni-dogmus-esya-crop_orig.jpg03 Yorumla
Soran+1 yıl:))
- +1 yıl
imrendim. d
- +1 yıl
@serenayıldız umarız nasip olur anne olmak.
Doğumu aklına getirmemeye çalış ilk aylarda bende öyleydim. Zaman daraldıkça bebeğimin büyüdüğünü hareketlerini de daha belirgin hissetmeye başladığımda Allahım sağ salim kucağıma almayı nasip et diyorum. Sende öyle diyeceksin doktorunu dinle strese de girme. Hayırlısıyla kurtul inşallah
02 Yorumla
Soran+1 yılBir avazda kurtul diyosun:)
+1 yılBakmayin anlatılanlara o kadar kolay normal doğum yapan bayan varki. Azımsanmayacak sayıda hemde. Malum onlar anlatılınca pek rağbet görmez acı daha çok rağbet görür ve öyle akıllarda kalır. Siz düşünmeyin bunları zamanı geldiğinde hepsi olacak bitecek. Hem çol acı duydunuz diyelim eşinizin ve sizin bir parçanız olan dünya tatlısı bir meleği kucağınıza alacaksınız. Hiç acı kalır mı onun yanında. :)
00 Yorumla
+1 yılhic yasamamis birisi olarak teslli vermek cok kolay ama ayni korku bndede var bnd dha køtusu cinsel iliskiye girememe korkusu da var ve bana gøre sn 1 - 0 øndesn bndn :) onu yapabildinse rahat dogumda olur canm :) ki rahim vucuttaki en kuvvetli kaslara sahip korkularimz aci cekmemzi sagliyor.. en rahat suda yapilan dogum diyorlar istersen onu dene :)
03 Yorumla
Soran+1 yılOnu dusunuorum zaten
- +1 yıl
cok korkma canm dha 6 ayin var :) hep mutlu ol ins :)
Soran+1 yılSaol canım sende mutlu ol:)
internetten normal ve sezeryan izledim en iyisi normal daha sağlıklı. Çekeceğin sancı en fazla yarım saat onuda 'geçince bişeyin kalmaz' gibisinden düşünebilirsin. Canın yanar ama değmez mi kucağına alınca bebeğini. Hem annelik hissi asıl o zaman değerlidir. Allah yardımcın olsun şimdiden sağlıkla al kucağına..
00 Yorumlasen ne kadar rahat olursan hamılelıgın ve dogumun o kadar rahat gecer. Korkucak bır sey yok, bırcok kez dogum ızledım evet canları yandı, kımısının cok cabuk rahat gecer kımısının kı acılı gecer ama hepsının de normal dogum da acısı dogumdan sonra gecıyor cocugu kucaklarına alınca. Rahat olmalısın
00 Yorumla
+1 yılGüzel tatlı bir bebek var ucunda. Ve onun için katlanilacak bir acı. Anne olacaksın 6 ay sonra iade doğum ve bu hoş anları düşün esin doğum anında da yanında olur. normal doğum anlık acı sonra geciyormus. Kesinlikle sezeryan yapma 6 ay acısını çeken var ;)
06 Yorumla
Soran+1 yılDoğumda yanimda olunca benden sogur die korkuorum
- +1 yıl
O yüzüne bakıp elini tutacak bence en sevimli an. sahsen doğum yapacağım vakit böyle istiyorum. Bence heycanlanir sonuçta baba olacak :)
Soran+1 yılYanimda olmayi çok istiyor zaten o an:)
- +1 yıl
Ne güzel :) 6 ay sonra anne baba olacaksiniz inşallah 😍
Soran+1 yılBunu düsündükce cok mutlu oluyorum:) ama birde su korku olmasaydi
- +1 yıl
Insan bilmediği şeyden elbet korkar. Ama sonuç çok şirin :) hayırlı olsun
normal doğumla bebek doğunca anne tüm hastalıklarını dışarı atar deniyor üstelik anneliği daha çok hissederlermiş bu yüzden Allah tüm hamile bayanlara hayırlısıyla normal doğum nasip etsin.. bebeğinin doğmuş halini düşün evinizi nasıl şenlendireceğini düşün o huzur için bu acıya da katlanabileceğini düşün rahatlarsın.. hayırlı evlat olsun inş :)
00 YorumlaBol bol hareket ve yürüyüş yaparak. Çok yakın arkadaşım kısa süre önce dogum yaptı dogumu çok kolay ve rahat geçti. Her gün en az yarım saat yürüyüş ve hareket ediyordu. 1 bucuk saatte dogurdu ve bebegine kavuşdu😊 inan bana hareket çok önemli genelde 9 ay boyunca çok yatan Bayanlar zor dogum geçiriyorlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılOnu biliyorum evwt şimdiden yüruyuse basladim zaten doğuma kadar da devam etcem ama yine de korkuyorum işte:/
Çocuk & Ebeveyn konusunda 705 cevap paylaştı. Tamam sezaryen doğum acısız, ağrısız. Peki sonrası? Gördüğüm herkes sıkıntı yaşadığını, dikişleri vs. ifade ediyor. Normal doğum yaptıktan sonra ertesi gün ayağa kalkar dipçik gibi olursun. Ama tabi böyle ruhsal olarak kendini bunalıma sokacaksan da olmaz. Doktorunla karar ver ve bir de kendi için ne diyor ona karar ver. Sağlıkla kucağına al inşallah :)
00 YorumlaSezaryen de sağlıksız iyileşme zaman alıyor. Normal doğum en sağlıklısı şöyle düşün, bu cocuk öyle veya böyle dünyaya gelecek kendini korkutup, strese sokmanın bir manası var mı sence? hem bu kadar dayanılmaz birşey olsa kadınlar hiç doğurmazdı elbette ki acısı vardır ama minik meleğini kucağına alacaksın bunu düşün.
00 Yorumla
+1 yılAhh canım benim normal doğum düşünüyorum demişsin ne güzel bir karar vermişsin tebrik ediyorum seni ve doğum sancılarını düşünmeyi bırakmanı ve bebeğini düşünmeni onu ilk kucağına aldığında nasıl olacağını, ilk emzirmende neler hissedeceğini düşünmeni tavsiye ederim. Doğum sancılarını hissetmeni azaltacak bir kaç yöntem var onları araştırabilirsin eğer çok korkuyorsan...
04 Yorumla
Soran+1 yılSaol tatlim:) spor yapmak azaltirmis yuruyus yapiorum o yüzden yuzmeye de gitcem ama yine de o an dayanamazsam diye korkuyorum
- +1 yıl
Eğer imkanın varsa doğum öncesi gebelik kurslarına da gitmeni tavsiye ederim işe yarayacaktır :) ben ebelik okuyorum da doğumdan sonraki anlar inanılmaz güzel :DD Dayanamayacağın kadar değildir yapabilirsin :D
Soran+1 yılDoğum anı zor ama di mi:/
- +1 yıl
Kişiden kişiye değişir bu sen düşünme öyle şeyleri :)
Ölüm acisinin yarisi kadarsa dayabilirsin.. ve bu aciya katlanip bebegini dunyaya getirdigin icin cenneti ayaklarina seren bir yaratan var.. hem o ana kadar düşünme sayet sancilar baslayana kadar bedenin buna 9 ay kendini hazirlayacak boyle düşün ve saglikli bir bebek icin allaha dua et
10 YorumlaBunun hakkında okumuştum
Dogum sürecince hep çıkıcak olan meleğini düşün , onunla geçireceğin güzel vakitleri
Tabiki acı çekeceksin ama bunları dusünmek eminim iyi gelecektir
Tabiki eşininde desteği ile inşallah aksilik olmaz ise sapasağlam çıkarsın doğumhaneden BEBEĞIN le :)00 Yorumladoğumun seni dünyadaki en güzel ve seveceğin varlığa kavuşturacağını düşün ve tek görevin onu sağsağlim dünyaya getirmek olduğuna inan korkacak hiçbirşey yok anne olmak ayrıcalıktır bu tip endişelerle kendini de bebğini de sıkıntıya sokma hamileliğin en güzel bölümü doğumdur tadını çıkar
00 Yorumla
+1 yılKorku normaldir ama unutmayın, çok da korkulacak bir durum değildir doğum. Kucağınıza yavrunuzu aldığınızda bütün ağrılarınız, acılarınız dinmiş olacaktır. Normal doğum olursa, 2, 3 saat i. ersinde normal halinizi de alacaksınız. Sezaryan olursanız, hiç tavsiye etmem onun dikişleri olacaktır, iltihap falan kampa durumları vardır iyileşme süreci uzayabilir. Sabredin acılarınız anneliğinizin güzel bir sevinci olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılDoğum sancısı olmadan bebek nasıl doğsun. Emin ol o kadar sancidan sonra bebeğini kucağına alıp aranızda bağ kurulunca öyle mutlu olacaksın ki her sey8 unutacaksin sezaryan ameliyat olsan kalkamayacaksin bebeği sonradan göreceksin. Yara yeri açıklığı ile her an karşı karşıyasin zor yani. O doğum anına tanık oldum sahiden de unutuyorlar hemen her şeyi :)
00 Yorumla
+1 yılNormal dogum cok saglikli icindeki hersey akip gidiyor ve kilolarindan cabuk kurtulursun. Ve ilk dogumunsa normal dusun , etrafimda normal dogum yapan herkes birdaha hamile kalsam yine normal dogum yaparim diyor onun ordan cikisini hissetmek bile harika diyorlar.. ben hic dogum yapmadim ama normal dogum isterim. eger bebegin 4 kilo civarinda dogacaksa sezeryan yaptir icini paramparca yapar normal doğum
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle normal doğum yap hem hücrelerin yenilenir senin sağlığın açısından da bebeğinizin açısından da daha iyi olacaktır. Ve önerim kucağına aldığında böyle tatlı tatlı gülümseyişini hayal et. :) Umarım sağlıklı bir bebişiniz olur :)
01 Yorumla
Soran+1 yılNormal istiyorum evet korksamda normal doğum istiyorum ya da sudq dogum o an uyanik olmak istiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılKorkmani gerektiren bir durum yok eğer doktoruna güveniyosan emin ol çok rahat bir doğum geçirirsin zaten doğum öncesi doktorun seni rahatlatır ama doğuma kadar bir psikoloğa gidip yardım alabilirsin bende kadın doğum okuyorum gerçekten Korkmani gerektiren bir durum yok
02 Yorumla
Soran+1 yılAma dünya daki en zor ikinci aciymis
Cevap sahibi+1 yılEvet sancin olucak ama bunları düşünmenin için henüz çok erken evet biz doktorlara göre enne sağlığı için en iyisi normal doğum fakat bebeğin duruşuna göre bu değişir yani çok erken henüz sen sadece doğumdan sonra ki mutluluğunu düşün bebeğini düşün :)
+1 yılo melegi eline alacaksin ve iste bu benim yavrum diyeceksin koklayacaksin huzurla dolacak icin herseyi butun acilari o anlik unutacaksin unutma kediler kopekler farelerde doguruyor mesele dogurmak degil onu buyultup vatana millete hayirli bir evlat olarak yetistirmek taylim;)
00 Yorumla
+1 yılBen hiç yalan söylemeyim bir insanın acıya dayanma sisi 'si 40 bu sisi geçilir insan ölür 40 a yaklaşmak bile çok tehlikeli ve bir anne doğum yaparken 54 sisi acı çeker ama allah o an öyle bir güç veriyor ki dayanıyorsun! !! AMA o acıyı hissediyorsun insanların dayanamadıgi O ACI... YANLIZ suda doğumu kolaylıkla acisiz yaparsın suda doğumu araştır
01 Yorumla
Soran+1 yılİyice korktum
+1 yılDoğum hakkında biraz araştırma yapmalısın bence -,- imkanın varsa eşinle birlikte kurslara git " doğum sürecini kontrol altında tutabilmek için ne yapman gerektiğini öğretirler :) şiddetle tavsiye ediyorum
00 YorumlaDoğumhanede çalışıyorum, travayda doğum sancısı çeken bir çok anneye yardımcı oldum. Çoğunun doğumuna şahit oldum. Evet sancısı zor acı veriyor ama sonrasında bebeğini kucağına aldınmı hiçbir acın kalmıyor bunlara birebir hergün şahit oluyorum. Bir sezeryana göre o sancıları çekip sonrasında rahat olmak istiyorsan normali tercih et derim.
01 Yorumla
Soran+1 yılTravay sanci odasi di mi orda sanci cektikten sonra dogumhaneye aliyolar:/
Git yeni bebek doğurmuş birisinin yanına al kucagına veya sadece onları izle sende göreceksin korkulacak birşey olmadıgını :) çok tatlılar aslında bebekler inş. analı babalı büyür :)
04 Yorumla
Soran+1 yılCeveemde yeni doğum yapmis kimse yok ki:) tanımadığım insanlarjn yanina gidip de ben hamileyim ve doğumdan korkuyorum biraz sizi izliyebilir miyim diyemem ki:)
Soran+1 yılHayi yaa dogumu izliyince daha kotu oluyorum izlemicemnm:/
Soran+1 yılSadece sonrasini gösteren video yoktur ki:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇekeceğin sancıyı geçirmez ama şimdiden görmek Amacıyla doğumhaneyi gezebilirsin. En azından daha önce Görmüş olduğun bir yerde kendini fazla kötü hissetmezsin. Ama sana şunu kesin olarak söyleyebilirmki, normal doğum yaparsan ne kadar Sancı çekersen çek evladını kucağına verdikleri anda bütün acıları unutacaksın. Şimdiden Allah analı babalı büyütsün
00 Yorumla
+1 yıl''hayatında ızlıyebılecegın en guzel dogum vıdeosu'' bunu ızle
anne olmanın zevkını yasa cocugunu kucagına aldıktan sonra kı mutlulugu dusun
kendını sakın sıkma dogumun zor gecer
dogurana kadar hurma ye duzenlı olarak yuruyus yap (hz meryem dogum sancısı yaklasırken colde bır hurma agcına vurmus hurma dusmus ve yemıs ardından 2 bacagının ardından su akmaya baslamıs ve dogumu kolaylıkla yapmıs)010 Yorumla
Soran+1 yılO kadar acı içindeyken nasi sıkmıyım ki kendimi
- +1 yıl
kendını sıkarsan daha zor olur serbest bırakıcaksın bagrıcaksın tamam ama sıkma
Soran+1 yılBen cok bağormiyim diye sıkarım kendimi:/
- +1 yıl
bagır yeterkı sıkma yoksa daha cok acı cekersın
Soran+1 yılAma rahatsiz olmazlar mi sesjm dogumhanenin disina cikarsa ya herkese dogum yaptigimi ilan etmis olurum
Soran+1 yılZaten hic bagirmadan doguramam da en azından kontrollu olmaya caliscm gerci o an kontrol filan kalmaz ama:/
- +1 yıl
kızım bırak kendını sence rahat bır dogum yapman mı onemlı yoksa dogum yaptıgının herkesı ogrenmesı mı zaten herkes bılıyor dogum yaptıgını bu dogal bısey ama yınede sen bılırsın bu arada kendını sıkarsan cocuguda rahatsız edersın dogum yaparken bagır rahat ol ve ıkın bu kadar
Soran+1 yılHaklisin bebeğime zarar vermektense bilsinler hem kolay bisey diil ki di mi kimse karisamaz o yüzden
- +1 yıl
hurma yemeyı unutma soyle kocana alsın taze hurma olsun ama
Soran+1 yılBen hurmayi cok severim zaten seve seve yicem:)
+1 yılEmpati yapamiyorum. Çünkü erkegim ama anne olacaksin. Bebeğini düşün. Onun kokusunu Hisset. Seni emerken bebeğinde ki huzuru gör. Senin bir parcan. Bunlara kavuşmak için biraz sanci çekmek katlanilamaz ki?
13 Yorumla
Soran+1 yılAncak bunları dusunerek rahatliyabiliyorum zaten:)
- +1 yıl
Katlanilamaz mi? Yazdim ama tel. Otomatik duzeltmis
Soran+1 yılAnladim merak etme:)
ben kan aldırmaya bile korkan insandim ama başa gelen çekiliyor ben de sezeryan olacağım o ağrıları çekmeye bile raziyim çocuğum için. annelik böyle bisey...
10 YorumlaCok düsünme dogum sürecini iki cocuk annesi biri olarak dogum esnasinda neler olur diye degil bebegimi kucagima alacagim anin huzuruna odaklandim:) saglikli ve hayirli bir evlat dünyaya getirmen dilegiyle...
00 Yorumla
+1 yılhic acimicak bir sinek diye yalan soylemiyim ama bir ari isirigi kadar aciyacak ve bunun sonunda benzersiz yavrunu dunyaya getireceksin. Tatli ve yersiz bir korku arkadasim. Korkma sakin.
13 Yorumla
Soran+1 yılArı isirigi kadar mi:)
- +1 yıl
ne diyim akrep ordusu kadar mi diyim :) Herkes doguruyor bisey olmaz ya
Soran+1 yılAkrep ordusu mu:/ benzetmene hayran kaldım
Açıkçası normal doğum yapmalısın. Ama ilerde ben sezeryan olucam kadın doğumda o kadar staj yaptımki yani ben istemem. Kesilmeyi tercih ediyorum. Korkulacak bişey yok aslında. Korkma ya hiç bişey olmaz. İnşallah sağlık ve mutlulukla alırsın kucağına.
00 YorumlaBN evli değilim ama korkma anltyrlar çok zor faln diye ama dert etme bunu dua et saglkli bir şekilde bebgni kucağına alrsın inşallah o zaman tüm çektigin acılari unutrsun dünyanın en mutlu mutlu insani olrsunn :)
02 Yorumla
Soran+1 yılHamile oldugum icin cok mutluyum bebegimi bir an önce kucağima almayi cok istiyorum ama doğum ani korkutuyo beni ilerde terapiye baslicam faydasi olur umarım
- +1 yıl
Terapi faydasi olur niye olmasinn İlk bebegin ne gzell dogunca elleri ayakkari yumş yumss:D korkma inşallah normal doğum olur sezeryan olmaz umaarimmm :( en saglklisi normal doğum bunu atlattn mi TM dogumm kolay olmycak evet katlancksin biraz napalmm kadın olmanın zorluklarii :) doğunca unutacksinnn :)
Herşey yolunda giderse sıkıntı yaşamazsın. Bol bol yürüyüş yap ve gebe okulları var artık orada sana faydalı olacak bilgiler var. İlk doğum her zaman zor olur onun için gebe okuluna gitmeni tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılSuda dogum hakkında bır bılgınız var mı bılmıyorum ama mutlaka bılgı edının. Arastırmıstım bır ara. Ve normal doguma kıyasla daha az acı verıyormus. Oldukcada saglıklı dıye bılıyorum.
00 Yorumlabir tanıdığım suda doğum yapmıştı ve bayağı rahat geçtiğini söyledi. bir araştır istersen ama fiyatı biraz tuzlu tahminimce.
01 Yorumla
Soran+1 yılOnu arastiriyorum zaten en rahati o diyolar birde ben hamileliligim boyunca yuruyus filan yapcam
Çocuk & Ebeveyn konusunda 403 cevap paylaştı. O acı sonrasında senden bir parçayı ellerinde tutacağını, sana anne diyeceğini düşün, rahatlarsın. Psikolojik bir şey bu :)
05 Yorumla
Soran+1 yılO aciya dayanabilcemi sanmıyorum
Soran+1 yılDünyadaki en cok aci veren ilk sey yanarak ölmek, ikincisi dogum sancisiymis abartildina emin misin?
Soran+1 yılHer doğum farkli olurmus biri kolay yapti ya da biri zor yapti die herkes oyle aynj sekilde olmazmis :/
Bilmem kaç tane kaburganı kırıyolarmış gibi oluyomuş. Hakketten büyük acı. Hatta 2 erkeğe suni sancı vermişlerdide adamlar 5 dk dayanamadı. işin zor.
Şunu düşün mazoşizm dna nızda var belki 2 ve 3. doğumu iple çekiceksin.02 Yorumla
Soran+1 yılKorkutmayin bni ya zaten korkuyorum. :/
Bu konuda esinizin size destek olmasi lazim. Yani sizi psikolojik olarak doguma hazirlamasi lazim. En buyuk yardimi esinizden alirsiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılElinden geldiğince yardimci olmaya çalisiyo her zamankinden daha çok ilgili, kizdigim zaman filan hic karsi cikmio ama sen korkma ben doğururum dicek hali yok ya:/
normal doğumdan bnde çok korkuyorum hatta videosunu izledim o rahim nasıl büyüyor çok korktum sırf bu yüzden evlenmek istemiyorum. sezeryan iyi gibi snki. demet akalında sezeryan yaptı ya
00 YorumlaHamileliğinin 6. ayına kadar bu korkuların gayet normal. Rüyların vs. Tekmelerini yani bebeğinin varlığını içinde hissettikçe hazırlanıcaksın. Korkma Rabbim hayırlı evlat nasip eylesin.
00 YorumlaÇok problemli bir olay eğer vajina çıkışı dar ise normal doğumda patlatır çocuk çıkarken bence bir doktora gözük eğer yeteri kadar geniş değilse tavsiye etmem normal doğumu
03 Yorumla
Soran+1 yılDoktorum gebeligin ilerliyen aylarinda nasil doğum yapacagin belli olcak diyo ama ben şimdiden düşünüyorum
Soran+1 yılHaklisin:)
+1 yılHiç korkmana gerek yok normal doğum en sağlıklısı ayrıca doğumhaneye girdiğin zaman tek düşüncen bebeğini kucağına alacağın andır. doğum sancısına gelince o kadar olacak çok acı çekmıyceksin emin ol. allah sağlıklı kucağına alma nasip etsin.
06 Yorumla
Soran+1 yılDediklerinj yapmama gibi bir sansim yok ki zaten elim mahkum:/
Soran+1 yılYoksa vakumla alirlar filan o daha zor oluyomud
- +1 yıl
Sen hiç korkma elin mahkum da olsa sancın başladığında ve doğuhaneye girdiğinde dediğim gibi tek düşüncen kucağına alacağın anını düşünceksin ve mutluluktan sancını bile hissetmiyceksin. Vakkuma gelince biirincisi şimdiden bunu aklına sokma sokarsan hamileliğin zor geçer. İkincisi vakum zor bişey değil acı hiç hissetmessin. bu arada bende bir kere doğum yapmış biriyim
Soran+1 yılAma bebegi ittiremiyenlere vakum uyguluolarmis ve anne adaylarinjn cok korktugu biseydir diolar
- +1 yıl
Canım benim vakum kötü bişey değildir. eğer öyle bişey olursa bile ben sana korkma diyorum. hissetmiyorsun. içinden iyi düşün hep.
Soran+1 yılO zmn ona mecbur kalmamak icin korkutoular mi kadinlari:/
Doğum anında eşinizinde yanınızda olmasını isteyin ve elini tutun sıkabildiğiniz kadar elini sıkın bir müddet sonra sıkamıyacaksınız çünkü kıyamıyacaksınız bu size o anki acıyı unutturur merak etmeyin :)
07 Yorumla
Soran+1 yılO yanımda olmayi cok istiyor ama ben istemiyorum yani benden sogur diye korkuyorum
Soran+1 yılO da oyle diyo:) sana daha çok asık olurum diyo ama belki de ben korktugum icin oyle diyo yardım etmek icin :/ farkında olmadan sogursa die korkuorum
Soran+1 yılÇok istiyo zaten kıramicam galiba:)
Soran+1 yılYok o karari bana birakiyo ama bni istemiosan annen girsin yalniz hissetme diyo
- Devamını Gör (175)
Devamını Gör(220)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Hamileyim ve doğumdan çok korkuyorum. Doğum korkusu nasıl geçer?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler