Çoğalan lenf bezi ile ilgili sorum olcakti detaylar kısmını okur musunuz lütfen?

Benim yaklaşık 5 seneden beri çene kemiği hizalarımda lenf bezi var ben bunun için 4 farklı doktora gittim devlet hastanesi ve araştırma hastanesi dahil. Ultrasonda baktıkları zaman bütün doktorlar bunun enfeksiyon kaynaklı olduklarını söylediler 1 tane doktor antibiyotik verdi onu kullandım fakat geçmedi geçmeyince bende araştırma hastanesine gittim ultrasonla bakıldı ve bunun lenfoma olmadığını lenfomanin bu şekilde olmadığını ve antibiyotik tedavisiyle geçmeyeceğini viral bir enfeksiyon olduğunu söylediler. Gerçekten de antibiyotikten sonra geçmedi fakat boyutunda az da olsa küçülme olmuştu bende sık sık kontrol ediyorum büyüme falan oluyor mu diye ama yaklaşık 5 seneden beri aynı şekilde duruyor fakat çoğalmada oluyor mesela ilk başta cenemin bir yerinde çıktı sonra diğer tarafında çıktı hastaneye gittim enfeksiyon dedi sonra tekrar başka yerde çıktı tekrar gittim yine ultrason sonucuna göre enfeksiyon dendi ama şimdi de yaklaşık 1 yıldan beri boynumda var 1 taneydi şimdi 2 tane oldu yani yavas yavaş çoğalıyor ama büyüme falan yok sabit kalıyor lenfoma olabileceğini düşündüm ama lenfoma olması için çenemdeki bezelerin kötü huylu olması lazım ki boynuma doğru yayılım yapsın ama çenemden kaç kere ultrason çekildi hepside enfeksiyon kaynaklı dedi bir de benim kan değerlerimde crp sedimentasyon ve aso yani enfeksiyon değerlerim uzun yıllardan beri yüksek ve kronik bademcik var yani bademciklerim hasta olsamda olmasamda sürekli olarak büyükler hatta bazen boğaz ağrısıyla falan uyanıyorum acaba enfeksiyondan dolayı mi çoğalıyorlardır yoksa altinda ciddi bir şey yatıyor olabilir mii?

Çoğalan lenf bezi ile ilgili sorum olcakti detaylar kısmını okur musunuz lütfen?