Benim küçüklükten beri enfeksiyon değerlerim yani crp sedimentasyon ve aso değerlerim hep yüksek aso değerini araştırdım internetten bademcikle ilgili sebepler çıkıyor aynı zaman benim bademciklerim kronik olarak büyük ağzımı açsam direk bademciklerim kocaman 😄 sürekli hasta olan birisi değilim rahatsızlık çekmiyorum fakat doğuştan büyük arada bir sabah boğaz ağrısıyla uyanıyorum bundan 4 sene önce çene hizalarımda ağrı hissettim ağrının olduğu yeri elimle kontrol ederken beze fark ettim ciddiye almadım geçer diye bir kaç hafta bekledim fakat geçmeyince devlet hastanesine gittim ultrason çekti enfeksiyon olabilir dedi antibiyotik verdi bunu kullan geçmezse tekrar gel dedi kullandım geçmedi bu sefer araştırma hastanesine gittim ordaki ultrason sonucunda reaktif yazıyordu doktor bu viral enfeksiyon o yüzden haplarla geçmez kalıcı bile olabilir dedi içim biraz olsun rahatladı ama daha sonra tekrar ağrılı bir beze çıktı yine hastaneye gittim tekrar ultrason çektiler bu sefer önceki sonuçlara göre daha da küçülme vardı o yüzden doktor enfeksiyon kaynaklı dedi ve küçülme var korkma dedi yani yaklaşık olarak 4 yıldan beri lenf bezlerim bir türlü kaybolmadı çene hizamda sağ ve sol taraf olmak üzere iki taraftada bir sürü lenf bezi var aynı zamanda kanda hala enfeksiyon değerlerim yüksek bademciklerim kronik büyük acaba bundan dolayı mıdır lenf bezlerim yani lenf bezleri kalıcı olabilir mi
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
bendede var şu an nasılsınız
4 5 yıldan beri var ilk başlarda çene kemiği hizamdaydı sonra bunlara ek olarak bademcik hizamda çıktı şimdi ise boynumda da var yani bir çok yerimde var hala yaşıyorum çok şükür 😄 doktor ultrasonla baktı enfeksiyon kaynaklı dedi ama boynumda çıktıktan sonra tekrar gitmedim şu an ne durumda bilmiyorum sizin nerde var ne zamandan beri var hareketli mi ve gözle görünüyor mu
Profilini inceledim az önce , görüş belirttiğin sorulara baktim hepsi benim sorduğum sorular tabi 1 2 kişi hariç hepsi benim sorularım 😄 bende seninle aynı durumdayım ilaç verdi kullandım hafif küçüldü ama hala duruyorlar senin bezeler hareketli hareketsiz mi ve gözle görülüyor mu şişlikler belli mi
gözle görülmüyor hiçbiri boynumdaki ve ensemdekiler cok kücükler doktorlar 1-10 mm arasındaki bezeleri herkeste oldugunu söylüyorlar o yuzden onları takmıyorum çene altımdaki 2 buçuk cm bisey tahminen pazartesi gidicem tekrar baska doktora içim rahat etmedi
1 ay önce baska doktora gittim ama çene altımdakiler derinde oldugu için gözükmedi
kotu bisey olsa belli olurdu diye düşünüyorum o kadar kan tahlili yaptırdım sonucta lenfoma kan kanseri türünden bu kadar yıl durup kan değerlerini normal tutması imkansız geliyor
boyutlarıda büyüdüyse belki az biseydir 7 yılda ekstra baska boyuta geçip büyürdü diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum psikiyatrise gittim antidepresan verdi ama bu ilaçla çözülcek bir şey değil kabullenmek lazım iyiyi düsünüp
cilt mantarı sorunum var kronik o etki edermi bilemedim.
çene altımdaki sert hareketli ağrısız
Ya valla aynı benimkiler gibi çene kemiği hizamda iki taraftada var bademcik hizamda var ense kısmınin oralarda var bide boyunda var. Benimde 4 5 seneden beri var fakat benim dikkatimi çeken şey ilk başta çene kısmımdaydi sonra bademcikte çıkmaya başladı sonra ense boyun falan yani git git sayıları arttı çoğaldı o yüzden bu durum beni çok korkutuyor ama lenfoma olsaydı 4 5 senede daha farklı belirtiler vermeye başlamaz mıydı kan tahlilillerimde normal doktor çene hizasına bakınca ultrasonla enfeksiyon kaynaklı dedi ve benim bezelerim 1 cm falan değil daha da büyük 2 3 cm arası belki daha da büyükler vardır bilemicem ama benim kan değerlerimde crp sedimentasyon ve aso değerlerim yüksek bunlarda enfeksiyon değerleriymiş yani enfeksiyon varmış ama bu değerlerim benim küçüklüğümden beri yüksek aso değeri zaten bademcikle ilgiliymiş bende o yüzden olduğunu düşünüyorum emin değilim tabiki inşallah kötü bir şey değildir sizin kan tahlilleriniz nasıl yani enfeksiyon değerleriniz
çene dışındaki boyun ense bölgelerinizdeki lenflerin boyuda mı büyük
Yok çok büyük değil. Sizin kanda enfeksiyon değerleriniz nasıl
mcv (80.00- 100.00) benim değerim 75.5
mch ( 27.0- 31.2) değer 24.2
monosit ( 4.40- 12.7) değer3.5
bunlar tam kan sayımımdaki referans dışı olanlar ama uçuk değerler olmadıgı için önemsenmedi bi ara lym değerim (20-40) arası olması gerekirken 19 çıkmıstı bunu çok kafaya takmıstım😂😂
diğer testlerim normal
Ay yok artık sen tam benim kafadansın😄 bende 1 sayı olsa bile çok takıyordum ama bunlar önemsiz lösemi için plt hgb wbc ve bir değer daha vardı onlar önemli gerisi pekte bi işe yaramıyor. Crp sedimentasyon ve aso değerini biliyor musun
plt wbc hgb normal cıktı
crp 0.66 normal
sedimantasyon ( 3-18) benim değer 6 normal
işin ucunda kötü huylu hastalıklar olunca takmamız cok normal
bazen enfeksiyon ortadan kalksa bile lenf bezeleri aynı boyutunda kalabiliyor ve 2 yılda bir belirtisi olmadıysa büyümediyse malignten uzaklaşıyor
bayaa bir araştırmasını yaptım. fakat bazı kisilerde hiç belirti olmayabiliyormus böyle diyenler de var ne kadar doğru bilemem
Hodkgin lenfoma ve hodkgin olmayan varmış , büyük ihtimalle yanlış yazdım ama bu tarz bir şey biri belirti veriyor diğeri sinsi ilerliyormuş ama yinede bir şey olmuş olsaydı seneler boyunca muhakkak başka organlara yayılırdı sadece belirti olmazdı. Ben karnımdanda ultrason çektirmistim çok şükür ki bir şey çıkmadı ama tabi bir kaç yıl geçti şu an ne durumda bilmiyorum gitcem ama çok korkuyorum sizin kanda bir şey yokmuş zaten ama bende enfeksiyon var ne yapacagimi hiç bilmiyorum :(
geçen yıl midemden endoskopi olmustum stresten ve cok kahve içmekten gastirite çevirmistim midemi. yayılsa orada illaki gözükürdü diyorum bende. kan tahlillerim de referans dısı olanlar uç değerler olmadıgı için önemsiz diyorlar. akciğer grafisi de 2 yıl önce çekildiğimde normal gozukuyordu orada belli olur mu bilmiyorm.
normalde takmazdım da ensemde 6 mmlik kesfedince yayılıyomu acaba panikleri yasadıgım için takıntı yaptım
cogu yakınım gitme doktora bosuna diyorlar sizce ne yapsam bilemedim bende
bence bosverin sizde takmayın kontrollerinizi içiniz rahat etmediyse yaptırın ama kötü olarak düsünmeyin (ateş halsizlik yorgunluk kilo verme terleme ) bunlar mutlaka olurdu çene altındaki lenflerin boyutu ikimizin hemen hemen aynı boyutlarda yıl olarak süreyi de ortaya koyarsak kötü olsa büyümeye devam ederdi
o kadar cok benide yordu ki ya kansersem ya tedavi gecikirse tedaviye baslarsam vucudum ya kaldıramazsa şöyle böyle bunları düşünürken ister istemsizce ağlıyordum bayaa bi kötü etkiledi beni. ama dediğim gibi herkes te bu sorunun olması aynı zamanda bende şikayet yaratmaması içimi rahatlatıyor umarım da yanılmayız
sizin enfeksiyondan büyüdüğü için kötü bir şey olmaz en azından neden büyüdüğünü biliyorsunuz
Benimde psikolojim alt üst olmuş durumda hastalık hastası oldum sürekli araştırma yapıyorum midem agrisa acaba yayıldı mi diyorum en ufak bir şey de direk internetten araştırmaya başlıyorum. Size endoskopi yapılmış eğer mideye yayılmış olsaydı çıkardı. Akciğere yayilsa akciğer filminde çıkardı ama tabi pankreas karaciğer dalak böbrek gibi iç organlara ultrason ile bakılması lazım. Doktor demek ki gerek görmemiş korku içinde yaşadığımız için pek sağlıklı düşünemiyoruz ama mantıklı düşününce bu kadar süre de muhakkak bir seyler olurdu bence tabi yinede kontrolü elden bırakmamak lazım erken teşhis çok önemli dicem de sizin 7 yıl benim 5 yıl neyse kötü düşünmek yok bu kadar uzun zamanda muhakkak bir seyler olurdu hem zaten çoğu insanda oluyor kalıcı da olabiliyormuş hatta ben bunun için doktora gidince doktor bendede yıllardan beri duruyor zararsız demişti bazıları böyle olabiliyormuş doktordada olunca bir nebze olsun içim rahatlamisti yani doktor bile takmıyorsa demek ki normal bir durum da olabilir yani
pazartesiye randevu aldımda sizlede konusunca acaba gitmesem mi diye düsündüm ilaç vericek ultrason cekip klasik yani ezberledim artık
Hayır kesinlikle fikrinizi değiştirmeyin doktorada söyleyin 7 seneden beri geçmiyor yayılıyor çoğalıyor falan diye anlatın belki daha farklı ilgilenir
umarım biyopsilik bir durum yoktur
biyopsiden cok korkuyorum ve sonucu beklemek benim için cok stres verici
İnşallah o derece ciddi bir şey değildir. Sizin yaklaşık olarak kaç tane var ve hep bir anda mi çıktı ilk nerde kaç tane çıktı ve ne kadar süre sonra başka bir yerde çıktı benim aşama aşama çıktı çenemde çıktı bir kaç ay sonra diğer tarafida çıktı sonra bademcikte çıktı bir kaç ay sonra diğer bademcikte çıktı sonra boyunda çıktı daha sonrada hafif altında çıktı sizin nasıldı
Yani hepsini toplasam bi 6 7 tane vardir
çene altımda var en büyüğü çene altımdakiler. boynumdakiler 4 mm 8 mm var bazen böyle aşırı minik olanlarıda hissediyorum ama bunlar normal herkeste olanlar bezeler. ensemdeki 6 mm. boyun ve çene altımdakiler aynı zaman da 7 yıl önce cıktı. corona ve grip geçirdim bide ensemde cok sivilce tarzı agrılı sislikler olurdu onun etkisiyle galiba ensemdekini 2 ay once kesfettim onun dışında ekstra bir yerimde hissetmedim
Peki bu bezelerin hepsi ağrılı bir şekilde mi çıktı yoksa kontrol ederken tesadüfen mi fark ettiniz
Bezelerin hepsi hareketli ve gözle görünmüyor dimi
ilk agrıyla hissettim agrı olmasa mümkünatı yoktu hissetmemin. daha sonrasında ağrı olmamaya basladı. gözle görülmüyor. elinizle bayaa bastırmanız gerekiyor çenemdekileri filan hissetmeniz için. sert ve hareketliler
yatarken veya başımı eğdiğimde oynatabiliyorm parmağımla
Benimkilerde aynı böyle , kaç yıldan beri ölmedik bir şey olmaz herhalde 😄
ensemdekini 2 ay önce fark ettim sol boynum tutulmuştu ve masaj yaparken ensemde minik yeşil mercimek kadar beze hissettim. o kadar kücük bir şeyi hissetmem tamamıyla şans eseriydi.
Hemen hemen aynıyız ya ensemdekini bende yeni hissettim mercimekten büyük tabi benim. Herhalde sende de bende de korkulcak bir şey yoktur yani umarım öyledir
kötü olsa diğer bezelerde 2 3 cm kadar büyürdü dediğim gibi. bazıları gerilemeyip aynı boyutta kalıyorlar. kendimi bu sekilde teselli ediyorum cünkü aksine düşünürsem deliririm 😂
en son ne zaman doktora gittin
Ya hem uzun yıllardan beri var ultrasonda falan şekil değiştirse ters bir şey olsa direk anlarlardı fazla kurcalamayalim bencede😄
2 sene olcak herhalde sen
1 ay oldu. tekrar gitmemin sebebi önceki gittiğimde çenemin altındakiler gozukmedi doktor ilgilenmedi pek. memnun kalmadıgım için baska doktora da gozukucem.
ultrasonu çeken uzmana da sordum kötü olsa bu kadar yılda belli olur muydu filan oda mutlaka olurdu demisti
kanserini atlatan bir kisiyle de konusmustum daha oncesinde onda belirtiler vardı 1 ayda 8 kilo vermis aniden ve büyümüs bayaa
Yani bencede belli olurdu sen yine bi git bana söyle doktorun ne dediğini bende rahatliyim azcik😂
kan da wbc değerlerinde sürekli oynamalar olmus mesela
İnstagramda kanserledans diye bir yer var bende lenfoma hastalarını bulup yazıyordum bir çok kişide belirtiler olmuş ve hemen hemen hepsi bu kadar yılda muhakkak belli olur demislerdi
bende ordan 3 kisiye yazmıstım
lenf bezinin sismesinin bircok sebebi var bendede bayaa bir sorun vardı dişim kanal tedavisi olmustu lenfler sismeden once. kronik cilt sorunum var (alerji) geçen yıl coronayo agır atlatmıstım ve ardından 2 3 ay sonra 2 kere grip atlattım var da var yani
Büyük ihtimalle senin ondandır yani en ufak bir diş çürüğünde bile sisebiliyormus
evet öyle. keşke kücülme olsaydı 1 cm de razıyım i
ne yalan söyleyeyim vücudumun ekstra bir yerinde görücem diye de korkuyorum
Sıkma canını burdan da bir çok kişiyle konuştum onlarında yıllardan beri geçmiyormuş. Gittiğim doktordada vardı söylemiştim ve senin 7 yıl muhakkak çıkardı bir şey olsa ama sen yinede pazartesi tekrar git
Ben çok korkuyorum sürekli olarak kontrol ediyorum her yerimi iyice paranoyak oldum
bi ara kasıklarımıda kontrol ettiğimde minik minik hissetmiştim onun korkusuyla kadın hastalıklarına gitmistim 😅😅 (gecen hafta)
herkeste varmıs oda arkadaslarımada zorla kontrol ettirmsitim onlardada olunca rahatladım. kadın hastalıklarına gidiyim derken bide üzerine smear testi yaptılar zorla korkukunun üzerine ekstra bir şey daha eklendi şimdi. bu sağlık işleri çok zor cidden
Cidden zor ya Allah kimsenin başına kötü hastalıklar vermesin 🙏🏻 ama sende kendimi gördüm cidden bende hep oraları kontrol ediyordum kadın hastalıklarına gittim bir şey çıkmadı sürekli arkadaşlarıma soruyorum sizde var mı falan diye 😄 valla iyice kafayı yedim gibi böyle olmakta zor aslında ya. Smear testi mi kaç yaşındasın ki bide evli mısın ve sonucu ne cikti
20 yaşındayım evli değilim😁😁
haftaya cıkacakmıs galiba
Ama evli olmayanlara bu yapılmıyor ki nasıl bir doktor bu ya çok afedersin ama kızlığın bozuluyor o yüzden evlilere yapiliyor o
bakire değilim
ilişkim var
Hmm tamam o zaman
umarım kötü çıkmaz bakalım senin yaşın kaç ki
İnşallah hayırlı sonuçlar alırsın canım
21 yasindayim
haber veririm lenf beziyle alakalı olanı🫶🏻
Diğerinin haberini de bekliyorum ikisinden de hayırlı sonuçlar alırsın inşallah merakta bırakma muhakkak ikisininde haberini ver tatlım 🙏🏻🥰
tamam canım
hastaneden geldim eve şimdi
Sonuç ne canım
burnumdan daha sonrasında dişlerimi kontrol ettiler bademciklerimi kulağım vs. sadece burnumda kemik eğriliği var mış onun dısında bi sorun yok dedi boynumu ensemi çene altımdakileri eliyle kontrol etti. ense ve boynundakiler cok kücük dedi elimle bile hissedemedim dedi. çene altıma bakınca bademciklerle alakalıdır bunlar dedi. ultrason ve kan tahlili hiç yaptırmadı. kan tahlili yaptırdıgında bi sorun cıkmısmıydı dedi hayır dedim sadece bazı değerler referans dısıydı ama uç değerler olmadıgı için önemsemediler dedim doktorda önemli değil o değerler herkeste öyle olabilir dedi. krem verdi sabah aksam şiş lenflerin üzerine sürücem.
7 yıldır durdugunu söyledim. kötü huylu olur diye korktuğumu belirttim. kötü huylu olsa 7 yılda götürmüştü çoktan seni dedi 😁😁
Senelerdir var olanlar demek ki kötü olmuyor yani inşallah öyledir 😄
ultrason cektirmediği için rahat değilim pek o kafamı karısıtırıyo ama doktor sonucta güvenmek lazım
Ya aslında her türlü istemesi lazımdı bu doktorlarin çoğu böyle ilgisiz nedense 😑
cogu herkes illa belirti olurdu demesi üzerine takmicam artık
kanser hastalarına yazmıssın mesela onlarda demis belirti olurdu
Bencede takma boş ver ya 7 sene sonuçta mutlaka bir şey olurdu sadece arada bir kontrol ettir bence
Aynen çoğu kişi belirti olurdu diyor
siz gidecek misiniz hastaneye
Korkuyorum bilmiyorum bende Aynı zamanda tiroitte nodülde var daha çok korkuyorum :(
en son ki ultrasonumda radyoloji uzmanı tiroitin yıpranmıs demisti bana
Nodül yok ama dimi
sadece yıpranma varmıs önemsiz dedi
sislik elinize geliyomu
Küçük küçük hareketli bezeler var tiroit bölgemde. Sizin var mı peki öyle şeyler
boğaz kısmımda ortada bisey gelmiyo elime
Hmm tamam canım
bence sizde bi gidin kontrole bana da haber verirsinz ikimizde rahatlarız😂
Çok korkuyorum gitmeye zaten şu sıralar her yerim ağrıyor karnım midem sırtım belim acaba yayıldı mi ki diye düşünüyorum Allah korusun ama çok korkuyorum 😄 bide bende dalak büyümesi karaciğer büyümesi ve karaciğer yağlanması var daha da korkuyorum
emin ol ben en pısırık korkak insanım senden bile ama bu korkuyla yasamaktansa gitmek daha saglıklı ki bisey cıkmıyor
diğer tedavilerini de yaptır mutlaka
bana sadece krem verdi onu sürmeye basladım da krem ne kadar fayda eder bilemedim ya
karaciğer ve dalak büyümesini nasıl anladın
Krem banada saçma geldi sonuçta sivilce değil leke değil bir şey değil ama doktorun vardır bir bildiği herhalde ya da basından savmak için mi yaptı acaba. Aslında benim midemle sırtım çok ağrıyordu onun için gitmistim onlarda ultrason istediler karnımdan ve safra kesesi taşım varmış ameliyat olmam gerekiyor ve oldum ona bakılırken dalak büyümesi fark edildi tesadüfen ama sorun yok dedi çok büyük değil dedi beni de rahatsiz etmiyordu daha sonra bir kaç yıl geçti sol alt karnım ağrımaya başladı tekrar gittim ultrasonla baktılar dalağım 5 mm daha büyümüş fakat hala sorun olamadığını söylediler ama buna ek olarak karaciğer yağlanması ve büyümesi çıktı karaciğer karaciğer yağlanması ve büyümesi de kilodan dolayı büyük ihtimalle
mideden endoskopi olmadan once benimde karnımdan ultrason yapmıslardı gozukse orada belli olurdu o zaman
Evet belli olurdu
yarın dahiliyeye gidip kan tahlili yaptırcam sonra ya komple bırakırım hastane işlerini ya da duruma göre kontrollerime devam edicem
dün doktora belirtmediğim için pişman oldum doktorun beni yönlendirmesini bekledim.
kan tahlili yaptırmak istediğimi belirtince umarım yaparlar
Ama kanda lenfoma belli olmaz ki bildigim kadarıyla lösemi belli olur ama tabi yinede yaptır ama gittiğin zaman şüpheleniyorum korkuyorum gibi şeyler deme rutin kontrol için istiyorum de ben bir keresinde gitmiştim şüpheleniyorum tam olarak bakmıyorlar demiştim bizim işimize karışma diye göndermişlerdi bakmadı 😄 sanada böyle uyuz biri denk gelirse aynı şeyi yapabilir o yüzden rutin kontrol için istiyorum de
gittim kan tahlili verdim. lenf olayını da anlattım. onun için araştırna hastanelerindeki kbb gidip ordan onkolojiye gidip kontrollerini yaptırnak dedi
yaptırman gerek dedi*
wbc de ki veya diğer değerlerde oynama olur
7 yıldan beri olduğunu söyledin mi yani onkolojilik bir şey kesin olabilirmiymis
söyledim 7 yıldır var diye. kbb ilgileniyor onla ben bi sey diyemem lenflerinle alakalı dedi ultrason sonucların iyi gozukuyo filan sadece dedi kbb gidersin o yonlendirme yaparsa yapar dedi
6 ay sonra gidicem kbb daha yeni gittim sonucta sürekli gitmek olmaz
ensemdeki yeni cıktı ya simdi o büyür diye çok korkuyorm
Bende kbb ye gitmiştim antibiyotik vermişti gecmezse gel dedi geçmedi bende araştırma hastanesine gittim ordaki doktor lenfoma böyle olmaz demişti korkma ya sende de bir şey yoktur inşallah benimki de git gide çoğalıyor o yüzden bende çok korkuyorum ama bunların yayılması için bizim Allah korusun lenfoma olmamız lazım ama doktor ultrasonla bakıyor kötü değil diyor demek ki geçmeyen bi enfeksiyon var o yüzden yayılıyor yani umarım öyledir
ensemdeki büyümezse sıkıntı yapmam ya. smear testim cıkmıs yarın sonucumu öğrenmem için hastaneye gitmem lazımmıs ordan da kan tahlilimin sonucunu da öğrenirim yazarım sana
Büyümez inşallah 🙏🏻 Tamam canım hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah 🌸
kan tahlil sonuclarımda referans dısı olanları yazıyorum canım
üre (16.6-48.5) 13
ferritin (13-150) 7.8
rdw (11.00-16.00) 16.5
rbc (3.50-5.00) 5.06
Üre çok düşük değil zaten onun fazlası zarar sende eksik bendede eksik sorun yok gibi 😄 diğerleri zaten çokta refransin dışı sayılmaz. Lösemi değerleri normal demek ki bide ferrtin düşük yani demir eksikliğin vardir
uzun zamandır ferritin düşük bende
belirtinin demir eksikliğiyle alakası yok herhalde. reglim cok gelir genelde benim belki ondandır
ay umarım sorun yaratmaz ya
Yok ya o zaten çoğu kadının düşük oluyor benimde demirim normalde 40 olması lazım benimki 20 falan şu zamana kadar da çok şükür bir sorun olmadı
bugün gittim demir hapı verdi dahiliyeci. diğer sonuçlarımda iyiymiş bir sorun yokmuş. kadın hastalıklarına gittim smear testimde enfeksiyon çıkmıs bunun için ilaç verdi bittikten sonra tekrar smear olcak mışım
İyi hadi çok şükür kötü bir şey yok , geçmiş olsun canım
çok teşekkür ederim. umarım lenf bezini de atlatıcaz 😁😁
İnşallah 😄
gittiğinizde doktora mutlaka haber verin
Tamam veririm sizde yeni bir şey olursa mutlaka haber verin
Bende de var mercimek kadar hareketli boynumda n’aptınız acaba
Ben de aynı durumdayım n’aptınız
Bende durumlar hala aynı uzun yıllardan beri değişen bir şey olmadı hala duruyorlar. Senin ne zamandan beri var ve doktora gittin mi
Gittim hem de 6 farklı doktor. Devlet hastanesi, araştırma hastanesi, özel hastane. Antalya Isparta her hastaneye gittim. En son gittiğim uzman doktor bunların normal olduğunu kadınlarda boyunda deri ince olduğu için bastırınca hissedilebileceğini söyledi. Boyutu büyümediği sürece aynı boy 1cm kalmasında sakınca yokmuş. Ultrason da çektirdim kan tahlili de verdim defalarca. Hepsi de reaktif önemli değil dedi. Ama geçen ay 3 tane mercimek kadardı dün başka var mı diye bastırınca boynumda 3 tane daha yeni lenf fark ettim. 6 tane mercimek boyutu lenf oldu. 20lik dişim çıkıyor belki o yapıyordur. 3 ay oldu illaki bi belirti verirdi diye korkuyorum. Sen gittin mi doktora
3 4 farklı doktora gittim devlet hastanesi , araştırma hastanesi. Ultrasonla baktılar ve hepsi de reaktif olduğunu bir sakıncası olmadığını söylediler. Seninki yine küçükmüş benim 3 cm 4 e yakındı ona rağmen önemsiz olduğunu söyledi ama zaman içerisinde küçülme oldu tabi ki. Eğer günden güne büyüyorsa o zaman sıkıntı. Benimki ağrı ile ortaya çıktı ağrı varsa enfeksiyondur dediler. Benim kanda enfeksiyon değerlerim de yüksek ve bademcigim kronik olarak şiş. Ondan dolayı olabilir diye düşündüm. Benim en başta 2 taneydi daha sonrasında 4 5 e cıktı çoğalma oldu , belki de daha fazladır kaç tane olduğunu bile bilmiyorum o derece çok. Ama çok şükür ki bir sorun olmadı belirti de olmadı kan değerlerim de iyi. 6 seneden beri falan var. Sende zaten bir sürü doktora gitmişsin boyutu büyümedigi sürece sorun etme. Ama tabi arada bir kontrole git. Reaktif iyi olduğu anlamına geliyor ama yinede aksatma. Bazıları Allah korusun kötü huylu bile olsa yıllarca belirti vermiyormuş sinsice ilerliyormus vücuduna yayılıyormuş. Korkutmak için demedim. Bu benim içinde geçerli. Arada bir kontrol ettirip ultrason cektirmemiz lazım bence
Geçmiş olsun