Lenf beziyle ilgili bir şey sorcam anlayanlar detaylar kısmını okuyun lütfen?

Benim küçüklükten beri enfeksiyon değerlerim yani crp sedimentasyon ve aso değerlerim hep yüksek aso değerini araştırdım internetten bademcikle ilgili sebepler çıkıyor aynı zaman benim bademciklerim kronik olarak büyük ağzımı açsam direk bademciklerim kocaman 😄 sürekli hasta olan birisi değilim rahatsızlık çekmiyorum fakat doğuştan büyük arada bir sabah boğaz ağrısıyla uyanıyorum bundan 4 sene önce çene hizalarımda ağrı hissettim ağrının olduğu yeri elimle kontrol ederken beze fark ettim ciddiye almadım geçer diye bir kaç hafta bekledim fakat geçmeyince devlet hastanesine gittim ultrason çekti enfeksiyon olabilir dedi antibiyotik verdi bunu kullan geçmezse tekrar gel dedi kullandım geçmedi bu sefer araştırma hastanesine gittim ordaki ultrason sonucunda reaktif yazıyordu doktor bu viral enfeksiyon o yüzden haplarla geçmez kalıcı bile olabilir dedi içim biraz olsun rahatladı ama daha sonra tekrar ağrılı bir beze çıktı yine hastaneye gittim tekrar ultrason çektiler bu sefer önceki sonuçlara göre daha da küçülme vardı o yüzden doktor enfeksiyon kaynaklı dedi ve küçülme var korkma dedi yani yaklaşık olarak 4 yıldan beri lenf bezlerim bir türlü kaybolmadı çene hizamda sağ ve sol taraf olmak üzere iki taraftada bir sürü lenf bezi var aynı zamanda kanda hala enfeksiyon değerlerim yüksek bademciklerim kronik büyük acaba bundan dolayı mıdır lenf bezlerim yani lenf bezleri kalıcı olabilir mi

Lenf beziyle ilgili bir şey sorcam anlayanlar detaylar kısmını okuyun lütfen?