Kilomdan memnun değilim ama diyete girince ters teptiği için diyet yapmam mantıksız bahane gibi gelebilir ama değil ne olacak?

En az 10 kilom gitsin istiyorum ancak tecrübelerime dayanarak biliyorum ki kısıtlamalara girdiğim anda daha fazla yiyesim geliyor ve istikrar sağlayamıyorum. Genel olarak yediğimden kısmak benim modumu düşürüyor, zaten pamuk ipliğine bağlı olan psikolojim inanın bunu kaldırmıyor. Psikolojik hasta annem olduğu için ve mutfakta istediğim gibi hareket edemediğim için de sağlıklı tarifler olaylarına da giremiyorum. Aslında aşırı çok yiyen biri değilim sadece tatlı abur cuburlara zaafım var ve bir de annem ne yaparsa (karbonhidrat ağırlıklı) onu yiyip karnımı doyurmak zorunda kalıyorum. Bir de arkadaşlar ben 2 sene öncesne kadar 10 kilo eksiktim sonra bu 1-2 sene süre içerisinde 10 kilo falan aldım fakat ben bu kilo artışını çok yememe bağlayamıyorum. Stresli mutsuz dönemlerden geçtim ve stresin salgıladığı kortizol hormonundan dolayı kilo aldığımı düşünüyorum. Sizce böyle bir şey olmuş olabilir mi?
Kilo almış olmamın çok yememle fazla alakası yok stresten gelen kilolar nasıl gider? Şu an o kilo aldığım dönemdeki stresim yok. Ama kilolar da gitmedi.

Kilomdan memnun değilim ama diyete girince ters teptiği için diyet yapmam mantıksız bahane gibi gelebilir ama değil ne olacak?