Obezim, zayıflamak istiyorum ama diyet yapamıyorum? Nasıl kilo veririm?

Selam 130 küsür kiloyum boyum 1.74 liseliyim. Hayatım boyunca hep kilolu birisi oldum ve maalesef ki hep zorbalık görüp dışlandım. Konuyu çok uzatmak istemiyorum aslında liseye geçtiğimden beri iğrenç zorbalıklara maruz kalıyorum ortaokuldaki gibi. Aslında ben o bunu dedi şu şöyle dedi diye değil kendim için zayıflamak istiyorum. Sağlığım için istiyorum. şu an bir sağlık sorunum yok ama bu ileride olmayacağı anlamına gelmiyor. Ve artı olarak bende çoğu kadın gibi güzel bir fiziğim olmasını istiyorum beğenilmek istiyorum illa ki. Ama en büyük sorunum iradem yok ve hırs yapamıyorum. Sabah başlasam akşam bozuyorum. Ve bu böyle gidiyor kaçıncı diyet denemem bu bilmiyorum inanın ki.. belki 100 olmuştur. Annem saolsun spora yazdırdı ama ben nasıl hırslanabilirim? spor okuldan sonra olduğu için gidesim olmuyo. Yorgun oluyorum. Diyet yapınca da acıktığım için bırakıyorum. Kendimi nasıl motive ederim ve hırs yaparım? Kendime ne söylersem azimlenirim? Biliyorum şu an hazır değilim pek kilo vermeye tam kafamda bitiremedim ama bu gidişle yürüyemeyecek konuma geleceğim.. şu an bile 2 adım atsam nefes nefese kalıyorum. KENDİMİ NASIL HİRSLANDİRİRİM VE DİYETİ BIRAKMADAN NASIL KİLO VEREBİLİRİM?

Obezim, zayıflamak istiyorum ama diyet yapamıyorum? Nasıl kilo veririm?