Amerikalı araştırmacılara göre, günlük adım sayısını 6 bin ila 8 bin arasında tutmamız lazım. Her gün en az 6-7 bin adım atan 60 yaş üzeri kişilerde ölüm riski yüzde 54 azalıyor.
Siz günde kaç adım atıyorsunuz?

Amerikalı araştırmacılara göre, günlük adım sayısını 6 bin ila 8 bin arasında tutmamız lazım. Her gün en az 6-7 bin adım atan 60 yaş üzeri kişilerde ölüm riski yüzde 54 azalıyor.
Siz günde kaç adım atıyorsunuz?

şu an için düzenli fitness yapıyorum. ama benim için daha çok aslında fit görünmek ile ilgili yani bu yüzden de çok fazla kardiyo yapmıyorum. ama dışarı çıktığım zaman en az 1 saat yürürüm. bu yüzden de kaç adım atıyorum hesaplamadım ama ortalama 1 saat yürürüm
Alt kata in çık desek yaklaşık 200 adım yapar. Günde 20 kere çay+kahve 3 kere yemeğe 3 kez de wc en az 3 kere kapıyı açmaya insem+ 6 kez de bizimkileri darlamaya gitsem 35x200 = 7000 yeter :D
Pazartesi : 14788
Salı : 3646
Çarşamba : 12710
Perşembe : 7438
Cuma : 2034 ( Şimdilik )
Salı günü yatış yapmışım heralde.
Günde minimum 6 bin adım atıyorum işim gereği. Hafta sonları yürüyüş yapıyorum o zaman da yaklaşık 6-8 bin arası adım atıyorum. Bence her gün minimum 8 bin adım atılmalı.
Cevap
16Cevap
Açıkçası yürüyüş yapmıyorum genelde haftanın 3 günü fizik tedavi rehabilitasyon merkezine gidiyorum
Sabah 6'dan akşam 9'a kadar ful ayakta olduğum için saymıyorum.
Değişiyor.
25000’ şerde kaldığı da oldu.
34000’ şerde kaldığında.
2500 ile kapadığım gün de oldu
Çok fazla adım atmıyorum. Utanmasam markete bile arabayla gidicem.😂
8 saat yürüyüp 40 bin adım attığım oldu. Ortalama 10 bin.
Çalıştığım için pek yürüyemiyorum ama onun yerine sabahları ip atlıyorum
Günde 20 30 binden fazla adım atıyorum bu aralar
Adımı bilmem de günlük 3-4 km yürüyorum
olum riskini azaltıyosa adım atmam artık
60 yasından sonra yasayıp napcam
50den sonrasını yemiyo gozum bilemedim. belki 10 sene sonra boyle dusunmem :)
yaklaşık kaç dakika yürüme ediyor bu
her adımda 2 bacak arasındaki mesafenin 70 cmnin üzerinde olduğunu düşünmüyorum ama yaklaşık 5 kilometre sanırım anladım
Ben mala vuruyorum enerji sarf ediyorum o şekilde
minimum 7000 fazlası oluyor artı spor
Komando adama bu sorulur mu :)
Sporla alakam yk maalesf
10 bin ile 15 bin adım arası
Atmıyorum hep formdayim
En azından iki bini bulmaya çalışıyorum
15000 adım.
1saat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?