Herkese iyi akşamlar.. Haftasonu çok ciddi, yorucu bir spor yaptım. Evet kabul ediyorum bu kadar zorlamamak gerekirdi. Açıkçası kas yırtılması mı, başka bir neden mi bilmiyorum ama bacak kısmımda feci bir ağrı var. Spordan sonra bu ağrı başladı ve şiddetli. Kas gevşetici krem ve ilaç kullanıyorum ama herhangi bir etki yok. Ağrım bacak kısmımda ama ayağıma kadar ağrı vuruyor. Ne yapmam gerekir bu durumda? Eğer devam ederse, elbette doktora gideceğim. Ama gitmeden önce size danışman istiyorum..
Spor sonrası oluşan şiddetli ağrı ne kadar sürede geçer?
Zorlandığı zaman kas ilk önce mutlaka savunmaya geçer, en geç bir hafta sonra alışarak gelişir. Endişeye mahal yok en fazla ağrı kesici al, beslenmene dikkat edersin bir de. Geçmiş olsun.
İlk kez spor yaptığınızda Spora Yeniden Başladığınızda Programınız Değiştiğinde Yetersiz Beslenme, Dinlenme ve Uyku Eksikliğinde Hamlık ağrısını en aza indirebilmek için ilk kez spor yapmaya başlayanlar;
Yoğunluğu az bir antrenman ile başlayın, Vücudunuza daha zorlu egzersizler veya yüklemelere hazır hale gelmesi için zaman tanıyın, Adım adım düzenli yüklemelerle seviyenizi geliştirin.
Hamlık ağrısı oluşmuşsa kaslarda oluşan laktik asidin dağılması için hafif egzersizler yapılabilir. Bu şekilde kan dolaşımı artar ve kaslar daha hızlı toparlanır. Bol su içerek vücut metabolizmanızın hızlanmasını ve fazla laktik asidin atılmasını sağlayabilirsiniz. Doktorunuza danışarak kas gevşetici ilaçlar almanız veya gün içinde ılık duşlarla kendinizi rahatlatmanız da mümkündür. Bunların dışında hamlığı azaltmak için yapılacaklar şu şekildedir;
Hafif egzersizler yapın. Bölgesel masaj yapın. Soğuk ve sıcak kompres uygulayın. Dinlenmeye zaman ayırın. Yüksek proteinli yiyecek ve içecek tüketin. (Yumurta, süt ve süt ürünleri, et, tavuk, balık ve kuru baklagiller içeren besinler) Yürüyüş veya bisiklet Bol bol su içmek
Açık bir şekilde kas yırtılması var. Kas yırtılmaları kasın kendi kendini onarmasıyla onarılır. Bol proteinli beslen ve dinlen. Düzelecektir. Kişisel antrenörüm bu arada
Ayaklarını uzat dinlenmene bak. Pomat tarzı kremler varsa sür. Baktın geçmezse ortopediye görün. Çok geçmiş olsun 🥺🙏🏻 ahh kızçehanımmcım bu kadar yüklenme kendine
İlk olarak, bunu ben neden bilmiyorum? Bana neden söylenmiyor? 🙄 Bunun tribini sonra atayım, ayy kuşumm, çok fazla zorladığın için birkaç gün sürebilir belki, olmazsa doktora git. 🥺
Tek bacağında olması garip çünkü aynı yükü antrenmanda 2 bacağa da uygulayamamışsın. Eğer düzelme olmazsa bence gösterebilirsin. Ne olur ne olmaz diye. Belki ters bir hareket yapmışsındır? Ne zamandır antrenman yapıyorsun, Salona mı gidiyorsun?
Salonda yapıyordum böyle bir şey hiç yaşamadım. Bazı nedenlerden dolayı, evde kendim kardiyo yapıyorum. Kardiyonun da dozunu ben baya bir kaçırdım o gün. Zaten ertesi gün ağrı başladı. Yaklaşık 2-3 gündür de var.
Eğer en az ortalama birkaç aydır spor yapıyorsanız hamlama olduğunu düşünmüyorum ama buna rağmen böyle bir ağrı varsa ilginç buluyorum bahsettiğiniz dozu ne kadar kaçırmış olabilirsin ki :D Ters bir hareket yapıp yapmadığını iyi düşün.
Hamlama falan olmasına pek ihtimal vermiyorum şu an ama olsa bile 2-3 gündür var diyorsun artık iyileşme göstermesi gerekirdi 2 gün içinde değişme yoksa git bence.
60 dakika hiç durmadan delice kardiyo yaptım. Normalde 30 dakika yapar bırakırdım sanırım ters bir harekette olmuş olabilir pek hatırlamıyorum. Tek bildiğim ağrım çok. Bana doktor yolu net gözüküyor.
2-3 gündür hiç değişiklik yoksa önümüzdeki günler de olmazsa git derim çünkü normalde spor yapan birisi kaslarını zorlasa bile hiç yapmayan birine göre hamlaması daha az olmalı ve bu tatlı bir acı/ağrı olur. Senin bahsettiğin ciddi bir şeye benziyor. Git bir görün en azından için rahatlar
Ham bir vücudum yok aslında. Aktif spor yapan biriyim. Sadece çok yoğun yaptım, kendimi zorladım bunun farkındayım. Teşekkür ederim birkaç gün en iyisi ara vereyim..