Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
1 ay
Deprem sonrası psikolojik hasarla nasıl başa çıkılır?

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Amin.
Bu hasar kendiliğinde zamanla daha iyi olur. Eskisi gibi asla olmayacak ama klişe cevaplar bu boşluğu dolduruyor "zamanla" olacak bir şey. Tabi bu zamanı geçirir iken kaybettiklerimiz gitti diye bizde hemen peşlerinde gitmeye çalışmayalım. Onlarda, geride kalanların güzel bir hayat istemesini isterler.
Onların gittiği yere bizde elbet gideceğiz. Hiç ölmeyeceğiz diye bir şey söz konusu değil. Acıyı yaşamak, yas tutmak en doğrusu. Daha sonra hayatımıza yönlenmeliyiz, taa ki kavuşana kadar.
Geçmiş olsun Türkiyem.
Travma sonrası belirtilerle bağlantılı çeşitli psikoterapiler ve ilaç tedavileri uygulanabilir. Psikoterapi içerisinde korku ve sıkıntı ile bağlantılı hale gelen durumlar, duyumlar ya da yerlerle yüzleşmek veya sıkıntı veren anılar üzerinde çalışmak kişilere yarar sağlayabilir.
Cevap
13Cevap
Böyle zamanlarda soğukkanlı olup nasıl yararlı olabiliriz ne yapabiliriz diye düşünmemiz gerekiyor
Ben o şekilde düşünüyorum
ve uygulamaya çalışıyorum elimden geldikçe 🥀
Yaşamı boyunca unutamayacağımız bir tranva olarak kalacak çünkü ben yaklaşık 4 ay günde sadece 1 saat uyku ile geçirdi.
O dakikaları unutamam.
Berbat saniyeler
Ben 26 yaşındayım
Elazığ büyük deprem
Siirt 5.1 depremi
Ve bugün aynı fay hattında olduğumuz için ağır hissettiğimiz büyük depremler
Elazığ da ve kaç tane deprem gördüm
Yani insanlar zaman içinde atlatır birbirlerini kayıplarını unutmazlar sadece 6 ayda Bir seneye yakın acıları hafiflemeye başlar hayat böyle bir şey hayat
Ben İstanbul'da bunu yaşadım kolay geçmiyor bariz paranoyak oluyorsun ilaç almadım 6 ay sonra filan geçti
He. Olum herkese abla. Cicili bicili giyip gezen erkekler ve kadınlar şimdi göreyim anları gezsinler. Ölen kurtulur
Annem her sabah çay demeyecek sanıyorum ama o artık öldü
Allah rahmet eylesin bro
Bol bol Kur'an oku. Kur'an gerçekten ruha sükunet veriyor.
zamanla geçicek. o değil de, bu gece uyuyacağımı sanmıyorum
Devlet acil olarak psikolojik destek için her türlü imkanı yaratmalı.
Acı kalıcı değildir. Zamanla bunu yaşayan atlatacaktır. Travma olarak iz bırakır orası ayrı konu
Van depremzedesi olarak çok kötü bir durum
En ufak sarsıntıda tedirgin oluyorsun
Kesinlikle. Özellikle yakınlarımızı kaybedince..
@İstanbull_hanım maalesef çok zor ve üzücü bir durum :(
Bir psikoloğa gitmek ve yönlendirmesi halinde pskiyatriye gitmek iyi olur güzel dinlendirici müzikler dinleyin yürüyüşe çıkın yeni insanlarla tanışın ailenizle zaman geçirin eminim mutlaka en sonunda iyileşmiş gibi hissediceksiniz
Ben burada oturduğum yerde video izleyerek psikolojim bozuldu yaşayanlar nasıl hissediyor bilinmez Rabbim hepsinin yar ve yardımcısı olsun gerçekten çok zor başa çıkılmaz bu korkuyla 😞
Psikolog yarımı alabilirsiniz.
Aminnn tek çare zaman
Cnmm kitap oku
sosyal destekle
Tedavi ile
😢😢
En İyi Cevap