Sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinerek kanserden korunabilirsiniz.
— T. C. Sağlık Bakanlığı (@saglikbakanligi) February 4, 2022
KANSERDEN KORUNMA YOLLARI 👇#ErkenTeşhisHayatKurtarır#DünyaKanserGünü pic.twitter.com/mocX6gFj2N

Sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinerek kanserden korunabilirsiniz.
— T. C. Sağlık Bakanlığı (@saglikbakanligi) February 4, 2022
KANSERDEN KORUNMA YOLLARI 👇#ErkenTeşhisHayatKurtarır#DünyaKanserGünü pic.twitter.com/mocX6gFj2N
Öncelikle bütün kanser hastalarımıza acil şifalar dilerim. O tarz kötü aliskanliklarim yok. Ama tek korkum genetigimizde olması. Bunun için de çok dikkat ediyorum. Gerekli kontrolleri yapıyorum.
Çok bilinçlisin 😇
Bu konuda hiçbirimiz başarılı değiliz. Ne kadar dikkat edersek edelim başkasının evinde yediğimiz bir salatada bile hormonu domates salatalık marul hepsi gelebiliyor. Ayrıca dışarıda yediğimiz yiyecekler ne kadar sağlıklı bilmiyoruz. Aynı yağı 10 kere kullanan iş yerleri ve aynı yiyecekleri tekrar katıp kullanan yine iş yerleri oteller. Bunlar hep sağlıksız ortamlar. Ayrıca hasta olduğumuzda içtiğimiz ilaçlar. İçerisinde kim bilir neler var içmesen de olmuyor mecbursun içmeye. Her biri kanserojen hayatımız kanser. Ben de çok korkuyorum bu durumdan ama yapacak bir şey yok. Ne kadar dikkat edersek edelim bu saatten sonra bulacağını biliyorum.
Eig için teşekkür ederim ✌️
Rica ederim 😇
Pek başarılı olduğum söylenemez maalesef Sigara gibi kötü bir alışkanlığım var son 1 yıldır. birde stres ve uyku sorunları. o yüzden sağlıklı olduğumu düşünmüyorum. yaşım genç diye hissetmiyorum ama kalbim gerçekten de kötü durumda olabilir. gençken çoğu şey tolare edilebiliyor vücut kendini yenilediği için ama bir kaç yıl sonra ne olacağını kimse bilemiyor.
kanser de çok kötü bir hastalık bunu söylememize gerek yok yani ne kadar zor olduğunu yaşamayan bilemez. yani umarım bu hastalığın tedavisi bulunur ya da artık kanser hastaları olmaz.
Peki bunların farkında olup neden değiştirmiyoruz?
Bazen her istediğimiz olmuyor
saglikli yasam aliskanliklari bu ulkede imkan dahilindemi :) mumkun degil :)
denetlenmeyen bacali sanayi:)
tarim alanlari talan edilerek acilan madenler :)
daha fazla daha kisa surede uretim adina kullanilan gdo lu tohumlar
kisin kullanilan yakit kalitesi :))
eeee biz ne yapiyoruz simdi saglikli yasam icin :)
et sut balik yiyip spor yapip temiz hava yerlerde yasayip tatilimize ozen gosterip stressiz islerdemi calisiyoruz :)
Görüşü Sağlık Bakanlığına gönderesim geldi 😂
Eline sağlık 😇
kanser olup ölmek daha mantıklı :)
Ooo sert 🙈
kanserden o kadar cok insan vefat ettiki cevremde maalesef bir trafik kazasi deprem vs bir kaza dogal afet yasamazsak sonuc cokda supriz degil.
Özel değilse merak ettim, bölge olarak neresi orası?
ege universitesi onkoloji bolumu neredeyse tamami bergama - karsiyaka arasindaki bolgede yasayan insanlar
İzmir
Karadenizdir herhalde falan derken şaşırdım...
evet karadeniz de oyle ama İzmir / aliaga
petkim - rafineri - tup gaz tesisleri - gemi sokum - demircelikler - birde yetmiyormus gibi termik santral :)
🙁
eywallah mudur
Rica ederim.
Cevap
16Cevap
Allah şifa bekleyen bütün hastalara şafii isminin yüzü suyu hürmetine şifa versin inşallah.🙏 Sağlıklı beslenmeyi pek sevmiyorum abur cuburları daha çok seviyorum ama sağlıklı beslenmek zorunda kaldım karaciğer yağlanmasından dolayı. Ve daha iyi hissediyorum sağlıklı beslenince. Kanser sülalede genetik maalesef ve karaciğer yağlanması geçmediği takdirde kansere dönüşüyormuş bu yüzden korktum ve artık çok dikkat ediyorum 🙏🥀
Alkol kullanmıyorum. Sigarayı ise bırakmaya çalışıyorum. Birden kesip atmalı düşüncesindeyim. Kendimi bu düşünceye, ve her şeyin akıl da bittiğine koşulluyorum. Daha az stresli bir hayat düşüncesindeyim artık. Beslenme konusunda doğal gıdalardan yanayım.
Allah'ıma çok şükür kanser değilim sağlığıma olabildiğince dikkat ediyorum Maşallah kanser olanlara da Rabbim den şifalar diliyorum Türkiye de nedeni söylenmiyor pek ama ben kanserin Çernobil den olduğunu düşünüyorum hatırlarsınız patlama olduktan bir kaç gün sonra 3 ve 4 Mayıs da Karadeniz ve Marmara bölgesine ulaştı radyasyon umarım etkisini kaybetmiştir dir de ama onun şüphesi var içimde
Sağlık mı kaldı allase. İçtiğimiz sudan soluduğumuz havaya, yediğimiz yemekten giydiğimiz kıyafete kadar kullandığımız ne varsa zararlı artık.
Hayattan zevk almaya bakmalı sadece.
Doğru söze ne denir...
İlk önce bu hastalikla mücadele eden tüm hastalara Allah şifa versin. Alkol ve sigara kullanmiyor olmamam, spor yapiyor olmakla biraz da olsa sağlikli yaşiyorum.
Ögretmenim "kullanmıyor olmamam" ne demek? 🤭😂
Yaaa hahhhh 🙈😂Şey evladım 🤦♀️
Sigara içmem.
Alkol çok nadir.
Düzenli hayatım var. Paketli gıda zaman zaman tüketirim.
E güzel 😇
Eh işte idare eder.. 🙃
kanser hastasi olan herkese şifa diliyorum. umuyorum ki en kısa zamanda olumlu gelismeler olur sagliklarinda. her gecenin bir sabahi vardir ☀️
soruyu cevaplayayim. alkol ve sigara kullanmiyorum. kiloma , hareketime dikkat ediyorum. yemek duzenim dengesiz , asit agirlikli besleniyorum. şeker tuketmesem de asitli gıdalar tükettiğim icin risk olusturuyor. umarim basina gelmez saglikli insanlarin da. duzeltirim bir gun gec olmadan umuyorum ki
Umarım 🙏
Bütün kanser hastalarına şifa diliyorum Genetikte olduğu için dikkat ediyorum Çok zor bir hastalık
Bu bilinç çok önemli...
Umarım herhangi bir şekilde aktif olmaz 🙏
Amin kimseye vermesin hem hastayı hem sevenlerini perişan eden bir hastalık
Kesinlikle...
İstiyorum, düşünüyorum, araştırıyorum, çalışıyorum, çabalıyorum, tökezliyorum, sıkılıyorum, üşeniyorum, tekrar başa alıyorum, böyle böyle…
Eh en azından çaba var 🙃
Yaşlanıyoruz da 😄
Yaşlanmak mı, o ne ya? Yeniliyor mu içiliyor mu? 😂
Başa geliyor, yaşanılıyor 😄
😂
Düzenli spor ve yılda bir kez rutin kontroller dışında bir şey yapmıyorum. Özellikle yeme_içme konusunda hiç dikkat ettiğim söylenemez
Yeme içme hariç gayet iyi aslında, o da hallolursa 👍
Cok başarısızim olduğu gibi yaşıyorum, ölmek için de bahane lazım dimi?
Tabi ki, hadi ben ölüyorum diyemezsin 😀
Ölmek istemiyor, tam tersi dolu dolu yaşamak istiyorsak? 🙃
Valla ben işte kötü alışkanlıklardan sıyrılmaya çalışıyorum
Umarım kısa sürede sıyrılırsın 🙏
Çok başarılı değilim bu konuda. Iştahım yok, düzene koymam lazim geç olmadan.
İştah çok da kötü değil ya 🙃
Benimki kötü:/
Uzun zamandır o kadar kötü yaşadım ki direlten döndüm. Çok içtim çok m.. kullandım.
Bir daha direğe yaklaşmazsın umarım 🙏
Artık aylardır 10bin adım atıyorum, su dışında bir şey içmiyorum. Sağlıklıyım.
Harika 😇
Başarılı değilim. Önüme geleni yiyorum. Kendimi de yiyebilirim hatta
Rumuzdan belli 😂
Dkdjfkf
Pek başarılı olduğum söylenemez ama kötü alışkanlıklarım yok
Bu da önemli 😇
Nerde kanseröjen maddeli abur cubur kimyasal şeyler varsa ben de oradayım xD
Henüz olmadım bakalım ilerde olmam umarım :D
Umarım olmazsın 🙏
Zaten yaptıklarının arkındasın bu güzel 😂
Dünyadan ders isteyen kanser tedavisi gören hastaları ziyaret etsin ne kadar boş şeylere üzülüyoruz ne kadar önemsiz şeyleri dert sanıyoruz o zaman anlarlar
Sigara içiyorum yani hiç başarılı değilim. Bütün hastalara geçmiş olsun. Umarım ki bi ağrı kesici gibi kolay çözümü bulunur
Bu hastalıktan insanlara acil şifa diliyorum... ve elimden geldiğince başarılı olmaya çalışıyorum
Başarılar o zaman 😇
Teşekkür ederim
bu yaşıma kadar ne alkol ne sigara nargile falan kullanmadım sporda yapyorum
Hiç başarılı değişim gerçi benim öğün sıkıntım var bazen günde 1 bazen sadece sigara altı
Hep dikkat etmek istesemde bir türlü basaramadiklarimdan😔
Demir kadin neslican i izleyiniz izlettiriniz <3
Aşı ve tarama yok gerisi bende👍
Bu bilinç bile yeterli 😇
Ben zaten sağlıkçı ve sporcuyum bence başarılırım 😇
Hiç başarılı değilim maalesef
Çok başarısızım
Allah tüm kanser hastalara şifa versin inşallah 🙏
Rabbim tum hastalara şifa versin inşallah 🤗
Toplumca zor günlerden geçtiğimiz için zor
Hiç değilim sıfır 😂
Seni biliyorum 😂
Eyvallah bro
Başarısızım.
Ya bu yeni emojilerde tam yanaıtmaıyorum şimdi bunu beğensem mi beğenmesem mi 🙃
Başarıya doğru yol almak lazım 😇
Beğenme boş ver eksile beni 😂 neden başarısızsın diyerekten
Heh duydu o aalında ama bunu bu şekilde yazabilmeni de beğendim o ne olacak? 😂
Eskisinde buna yardımcı görüş seçiyordum, yaoabileni de beğeniyordum, olmadı bu yeni şey yaa 🤣
Uygulamadan girsen hala var aslında o dediğin 😃
Uygulamada da çok eksik var kullanasım kaçıyor 😀
Beğenileri ordan yaparsın bi orada bi burada falan 😂
Uğraşamam 😂
Kim uğraşır ki 😂
Aen kullanıyorsun demek ki 😂
Uygulamayı mı
Evet, beğenileri bildiğine göre, kullanıyorsundur diye şeettim 🙃
Evet uygulamadan girerim hep. Tarayıcı sevmiyorum hiç 😃
Ya aslında daha iyi, birkaç özellik düzenlemedi olsa ben de kullanırım ama şu anlık tarayıcı devam 😀
Telefondan şipşak görüş atıyorum seviyorum uygulamadan girmeyi ya Benim tarayıcı kasıyor reklam çıkıyor geriliyorum 😂
Bunu dene 😇
Sevmezsen yine uygulamaya devam 🙃
https://brave.com/
Teşekkürler telefonda nasıl kullancam bunu. Reklam önleyici gibi bir şey mi?
Tarayıcı 😀
İndir kullan Chrome veya Firefox va. gibi 😇
Uğraşamam 😃
😂🤣
😌
Kendimce var çok alışkanlığım
Bir çoğumuz değiliz eminim
Başarılı degilim
Değilim
Idare
Sıffır
Pek değil