Güncellemeler
+1 yıl
Buraya yazıp kilo alma rutinime başlayalı 1 ay oldu yani 4 hafta. Açıklamada yazdığım karışımı her akşam yapıp içtim ve gün içinde yiyebildigim kadar yedim. protein yağ karbonhidrat şeker dengesine dikkat ettim, ve 4 haftada 45 kilodan 49 kilo oldum kısacası yaptığım şeyler ayda 4 kilo aldırıyormuş hedefim 65 e çıkmak inşallah kısa sürede onuda yapacağım
Çok Süper Cevap
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
5Cevap
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba sevgili KS üyemiz ;
Ben uzm. dyt Hanife KARA. Anladıgım kadarıyla ideal kilonuzun epey altındasınız , bu durumda yapılacak öncelikli şey mutlaka bi kan tahlili yaptırık herhangi bi problem var mı yokmu buna bakmak olmalıdır , Orantılı kilo almak için bu saydıgınız ürünler üzgünüm ki yeterli değil , düzenli bi egzersiz ya da fitness yaparak cok daha orantılı ve sağlıklı kilo alabilirsiniz.
Ama sadece diyetle almak için de bazı şeylere dikkat etmemiz gerekecek. Bunlardan bazılarını sizin için kısaca belirtmek istiyorum ;
*Öğünlerinizi sıklaştırın , ne kadar az az sık sık yersenız o kadar daha enerji alımnı arttırmıs olursunuz.
*Sırf kilo almak adına hamur işi , karbonhıdratlı gıdalara yönelmeyin bunlar kilodan ziyade bölgesel yağ birikimi olarak size dönüş yapacaktır.
*Ara öğünlerde içeçekler tüketmeye calısın , özellikle içinde süt + fıstık ezmesi + muz + kuruyemişlerden oluşan zenginleştirilmiş sıvı formda ara öğünler hem daha sağlıklı hem de daha yüksek enerjili ara öğünler olarak bize oldukça destek olacaktır.
*Yemeklerde sıvı tüketmemeye calısın , sıvı alımı sizi bi anda şişirip erken doymanıza neden olacaktır.
*Öğünlerinizde karboonhidrat , yağ ve protein dengesine özen göstermeye calısın , sadece karbonıdrat ağırlıklı ya da yağ agırlı bir öğün değilde hepsini tabagınızda bulundurmaya calısın.
*Dediklerimi uygulayarak aynı zamanda da biraz sporla desteklediğiniz takdirde cok sağlıklı ve orantılı kilo alabilirsiniz , tabi öncesinde kan tahlilini unutmayın :)
Sevgiler...
Aldığım en mantıklı ve bilgilendirici cevaptı gerçekten sağolun sizi dinleyeceğim ve iki sorum olacak ideal kilomun altında olduğum için yüzüm zayıf ve ince uzun duruyor eğer kilo alırsam yüzümde toplarmı yuvarlaklaşırmı. İkinci sorum orantılı bi şekilde kilo almam için kas geliştirme stilindemi, yürüme ve açma germe şeklindemi bi yok izlemeliyim ya da sadece spor salonunda mı kas geliştirmeye yatkın spor yapmam lazım.
cok teşekkür ederim öncelikle , yüz yapınız zayıf oldugunuz için ince oldugunu düşünüyorum. Çünkü coğu danısanımda kilo alanlarda ya da verenlerde yüz yapısında ciddi bir değişim oluyor , o yüzden bunu problem etmeyin aldıgınızda bu değişimi fark edeceksiniz zaten. Kilo almak için spor konusunda da tavsiyem ; aşırıya kaçmadan kas kütlesine yönelik çalışma olcaktır , bench press , bacak , sırt gibi total yönde kuvvet antremanlarını yapmanızı önerırım , herhangi bir spor salonuna gittiğinizde oradaki antrenör arkadaslarımız da size bu konuda destek olacaktır zaten , ama kesinlikle bu süreçte herhangi bir takviye kullanmadan sağlıklı bir şekilde bunu yapmaya calısalım amacımızın sağlıklı kilo almak oldugunu unutmadan :)
Tekrardan sağolun beni bilgilendirdiğiniz için dediklerinize uyacağım hayırlı günler dilerim
Sizi çok rahatsız ettim kusura bakmayın gerçekten çok üzgünüm ama bir sorum daha olacaktı bölgesel yağı sadece spor salonuna gitmekle mi özleyebilirim, spor salonuna gitmesem, normal kilo alsam da hem yüzüme hem kollarıma hem bacaklarıma hem karnıma orantılı yağ dağılabilirmi yoksa spora gitmeden kilo alsam kesin bölgesel yağ oluşurmu dersiniz çünkü bazı kişiler spor salonuna gitsen sadece vücut yaparsın yüzüne etki etmez yüzün aynı kalır demişti dogrudur diyebilirmiyiz. rahatsız ettiğim için tekrardan özür dilerim çok fazla soru işareti var kafamda
Hayır , olur mu öyle şey ne rahatsızlığı benim amacım size yardımcı olabilmek 🙏 , elbette gitmeden de sağlıklı alabilirsiniz hem yüz hem gövde olarak önemli olan doğru beslenme , doğru beslenme planı ile bi sorun yasamıcaksınız emin olun; benim önerim size bu süreçte online ya da yüz yüze destek alabileceğiniz bi diyetisyen ile çalışmak en azından size doğru yol gösterecektir ☺️
Gerçekten çok teşekkür ederim kafamdaki soru işaretleri bir bir kırıldı sayenizde. Size minnettarım hayırlı günler dilerim.
Kilo Almanın en kestirme yolu koyunun kuyruk yagıyla her gün çorba yapacaksın bunu tükedeçeksin ikinci yöntem remoren tablet alınız aceip kilo aldırır hemde kafa dağınıklığı na iyi gelir