3-4 kilo almam gerekiyor bacaklarım kalınlaşsın istiyorum ama uyluk içi denilen en üst yer kilo aldığım zaman daha fazla oluyor şu an çok zayıf oldugum için orantılı duruyor ama çok inceler biraz kalınlaşsın istiyorum sadece en üstleri değil en üstten aşağı doğru orantılı olmalarını istiyorum. bunun içinde spor yapmalıyım ama tam olarak nasıl nereyi çalışmalıyım bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilirler mi?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Sevgili arkadaşım merhaba ✨
Kilo almak istiyorsan günlük enerjine + 300-500 kcal daha ekleyebilirsin. Tabii burada makro besin dağılımı çok önemli. Kilo ağırlığına göre yeterli protein tüket ve gün içerisinde bunun dağılımını doğru yap.
Temiz beslen! Kilo almakatan kastımız KAS KÜTLESİNİ ARTTIRMAKTIR. Dolayısıyla sana kuvvet antrenmanına yoğunlaşmanı tavsiye ediyorum. Seni özellikle rahatsız eden bölgelerin vardır ancak orantı istiyorsan, ki bu hepimizin amacı. Muhakkak genel çalışmalısın, yani tüm vücudunu dikkate alarak.
Ayrıca ağırlıklarla çalışmaktan çekinme, egzersizlerin tekniğini doğru uygulamak şartıyla. Yane artmaları küçük adımlarla yapmalısın. Vücut ağırlığı buna dahil tabii ki. Vücut ağırlığı ile yapılan tüm egzersizlerin de farklı zorluklarda alternatifleri vardır.
Eğer yağ değil kas kütleni arttırarak kilo alırsan; seni rahatsız edici kalınlaşmalar olmaz çünkü kasın da bir ağırlığı vardır ancak vücudumuzu sıkılaştırır ve toparlar.
Başarılar diler, sevgilerimi sunarım...
Fatma Kükmen 💪🏽❤️
Merhabalar, bi konuda bana da yardimci olur musunuz?
Yardımcı olabileceğim bir konu ise tabiki de seve seve …❤️
Buyrun..
Sizin iki gorusunuzu okudumum. Cok guzel ve basit anlatiyorsunuz. Ben yurt disinda yasiyorum o yuzden tukcem kotu kusura bakma.
Simdi ben Ekim aylari spora baslamistim. 2 ay falan gittim ama corona yuzunden kapandi. Evdeyken de hic calismadim ve kilo aldim.
Simdi tekrardan spor salonlari acildi. Ben yeniden basliyacam. Simdi boyum 1.80, 18 yasindayim, 90 kiloyum.
Benim sorum su. Iyi bir vucut icin kac kilo olmaliyim, ve hem spor hem diyet nasil yaparim. Kac ayda vucudum sekil alir?
Simdiden tesekurler
merhabalar Fatma Kukmem hanim. Yardiminizi bekliyorum, yardim edecekmisiniz?
Vereceğim canım, unutmadım seni.
Çok yoğunum, aceleye getirmek istemiyorum seni❤️
Anladim. Rahatsiz ettim kusura bakmayin.
Soruma bi sey daha eklemek istiyorum. Sporu biraktigim donemde vucudumda catlaklar cikmaya basladi. Bunlar sporu biraktigim icin mi olmustur yoksa o donem fazla kilo aldigim icin mi?
Tekrardan rahatsiz ettigim icin uzur dilerim.
Estafurullah Aşk...❤️
Konuya gelirsek:
Öncelikle spor yapmak için spor salonuna ihtiyacımız yok. Burada önemli olan senin ne kadar istekli ve istikrarlı olman.
Eğer bir hedefin, amacın varsa ve bu hedefine ciddi anlamda ulaşmak istiyorsan şartlar ne oursa olsun devam ettirirsin.
Bu nedenle salonların kapanıp, açılmasını takmamanı ve hedefine odaklanmanı öneriyorum.
Sonucta yürüdüğümüz yolda çalışma olduğu için gideceğimiz hedefden vazgeçiyormuyuz? Hayır.
Ne yapıyoruz? Başka yol arayıp, hedefimize ulaşmaya çalışıyoruz.
Hayatımızda yaşadığımız sorunlarda da bu böyle olmalı. Çözüm yolları sınırsız, sen yeter ki iste.
Öncelikle senin analizini yapmadan ben sana bir rakam veremem.
Zaten kilo sayın değil burda önemli olan. Vücudundaki kas ve yağ oranıdır asıl olan.
Bir çok danışanım bana geldiğinde şundan yakınıyor: 'Kilo verdim ama vücudum hala istediğim gibi değil veya pek bir şey belli olmuyor.' Bunun nedeni ise spor yapmadan, sadece kardio yaparak veya aç kalarak zayıflamak istemeleri.
Bu nedenle hedef olarak tartıdaki sayıyı değil, aynadaki görüntünü al. Kilo sayımız bizim için bir oryantasyondur. Aşırı kilolu bir insanda daha çok anlam ifade eder ama örneğin benim kilomda biri için önemi yoktur. Ki ben en son ne zaman tartıya çıktığımı hatırlamıyorum.
Bir profesyonelle çalışman her zaman iyidir ve seni daha çabuk ve emin adımlarla sonuca götürür.
Sana verebileceğim öneriler bunlar:
1. Temiz beslen! Yane doğal olan, işlenmemiş gıdalardan uzak dur. Tükettiğin gıdalar mümkün olduğunca tek bir makro besinden oluşsun, örneğin: Hindi eti = PROTEIN dir.
2. Rafine şekerden muhakkak uzak dur. Biliyorum bu özellikle biz kandınlar için zor ama başarabilirsin. Ben 6 yıldır şeker kullanmıyorum. Zorlanacağın 2-3 hafta sonra zaten kan şekerin dengelenecektir ve alışacaksın.
3. Günlük hareketini yüksek tut, 10 000- 15 000 adım gibi.
4. Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri GÜÇ ANTRENMANI (STRENGTH TRAINING) yapabilirsin. Bir gün alt bölge, bir gün üst bölge, bir gün tam vücut ve sonuna kısa bir HIIT Workout ekleyebilirsin. Salı ve Cumartesi günleri ise Cardio çalışabilirsin. Hafta ortası, örneğin perşembe ve pazar günleri vücudunu dinlendir. Bu ama tüm gün yatman anlamına gelmiyor. Günlük hareketini yüksek tutman önemli ve esnemeleri es geçme.
Aslında sana kabaca bir program çıkarmış oldum. Sosyal medya bolca antrenman dolu. Kendine iyi bir antrenör/sporcu seç. Unutma herkes seni terletebilir ama herkes seni doğru çalıştıramaz. Hareketleri yavaş ve kontrollü yapmaya çalış.
Günde kendine ve bedenine 1 saatini ayırman kafi. Bu sana asla eziyet olarak gelmesin. Kendine zaman harcıyorsun, bundan daha güzel ne olabilir ki. Kas ağrılarınada aldırış etme. Kasların geliştiğinde ağrı yapabilir.
Kendine güven aşk. Sen istedikten sonra yapamayacağın hiç bir şey yoktur.
Bu arada benim instagramımda da bir sürü video mevcut. Seni takipcilerimin arasında görmek beni mutlu eder.
O güzel kalbinden öpüyor,
Sevgilerimi gönderiyorum...❤️
Başarılar...💪🏽
NOT: Vücudunda ki çatlaklar çok hızlı ve yanlış kilo vermek/ almaktan oluşur.
Coook tesekkur ederim Bu kadar ayrintili yazacagini beklemiyordum. Bunlarin hepsi isime cok yarayacak. Ve seni tabiki de instagramdan takip ederim. Tekrardan tesekkurler
❤️