merhaba ben bakirköyden bipolar bozukluk tanısı aldım ama İstanbul'dan Erzurum'a ailemi ziyarete geldim burdaki doktorlar farkli bir tanım koymuşlar neden bilen var mı
O zaman durumu söyleyin düzeltsinler. Geçenlerde ben heyete girdim. Gittiğim doktor özel. Epikriz raporuna anksiyete ve psikoz yazmış bipolar yazmamıştı. Heyetteki doktor sağolsun düzeltti engelli raporunu çıkarttırabildim.
ama siz diyorsunuz ki epikiriz yazan doktor en son tanıyı koyuyor diye ben askere gidicem yoklama için askeri hastaneye gitim oda benim yatigim yerden epakiriz cikarmami soyledi durum bu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Aynı sorun bende de var. Bipolar ve psikoz teşhisi var bende. Geçen e-Devlet'e baktım anksiyete bozukluğu yazıyor. Doktor ise bilmiyorum dedi.
peki ben heyete girecem bu başıma dert olmiyacakmi
Gittiğiniz psikiyatri özel mi devlet mi? Devletse sorun olabilir.
devlete gidiyorum herzaman ama doktor benimle konuşurken. bipolar olduğumu söyluyor
O zaman durumu söyleyin düzeltsinler. Geçenlerde ben heyete girdim. Gittiğim doktor özel. Epikriz raporuna anksiyete ve psikoz yazmış bipolar yazmamıştı. Heyetteki doktor sağolsun düzeltti engelli raporunu çıkarttırabildim.
zaten epakrizde cikmiyormu bütün hastaliklar
Doktorun kendisi yazıyor epikirizi.
tamamda sistemde yazılan hastalıklar yazması gerekmiyor mu yoksa kafadanmi yazıyor ben anlamadım kafam karisiti
Sistemde yazan hastalığı yazıyor. Bana da sistemde yazan hastalığı yazdı. Sonra heyetteki doktor düzeltti yanlış yazanı.
sistemdeki en son taniyimi yaziyorlar
Muhtemelen.
ozaman ben neyapmaliyim bipolar hastası düğümü nasıl izah edicem ben hem bipolar hemde piskotik belirtili ağır depresyon
Bunu doktorunuza söyleyin düzeltsin.
ama benim epakiriz sonucu çıkmak üzere ben başvurdum bundan önce böyle bi olaydan haberim yoktu tesadüfen farkettim
O zaman heyet için başvuracağın doktora söyle bunu. O düzeltebilir.
ben söyledim bana sordu piskotikmi yoksa bipolarmi ben bipolar dedim ama sadece aramızda geçen bir konusma
İkisi beraber de olabiliyor. Bende hem psikoz hem bipolar var.
ama siz diyorsunuz ki epikiriz yazan doktor en son tanıyı koyuyor diye ben askere gidicem yoklama için askeri hastaneye gitim oda benim yatigim yerden epakiriz cikarmami soyledi durum bu
Valla bilemedim. Ben askerlikten muaf oldum. Epikrizi de verdim sorun olmadı.
sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor
bide askerlikte muaf olurkenmi enegeli maaş bağladılar yoksa sonradan mı başvurdunuz
Durumunuzu epikriz yazanlara belirtin, bana maaş bağlamadılar ev kire değil diye.
valah ben askerlik için epakiriz dedim bide dilekçe yazdirdilar başka bir şey konusmadik
Askerlikten muaf olursun her şekilde dert etme.
son bi soru peki engeli raporu verirlerdi enazindan bi oran her şey için tesekurler
Anlamadım sorunu. Tekrar eder misin.
yani bu epakiriz sonucu beni heyete sokarlarmi bide rapor verirler mi enegeli raporu
Askerlik muafiyetinde engelli raporu vermezler sadece askerlikten muaf ederler. Engelli raporu almak için ayrıyeten sağlık kuruluna girmen gerekli.
nereye başvurucam nasıl bir yol izlemem gerekli bide sizin enegeli oranınız kaç
engeli raporu için
MHRS'nin sitesine gir, sağlık kurulu bölümünde bir hastaneye randevu al ve o hastaneye git. Onlar yardımcı olur. Benim engelli rapor oranım %40.
peki bu belge bı dilekce falan gerekmiyor mu direk başvurumu yapicam
Gerekmiyor.
hastaneden aradılar bugün epekiriz sonucu cikmi eğer farklı tanı koymuslarsa epekiriz çıkaran doktorla konuşmalı miyim sence
Evet, onunla konuşman gerekir sanırım.
E nabızda yazmıyorsa sisteme girmemiş olabilirler
ya da hastalar göremiyordur teşhisi
ben bu teşhise e devletten baktım oradan ulastim
Ben de de mesela e nabızda gözükmüyor, e devlette anksiyete yazıyor bir yerde. Hepsi tamamen gözükmüyor olabilir hastalara
Aynı dersi görmemişlerdir dşdpöfgl
Başka doktora görün
üç farklı doktora gitim bakirkoyden haric
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!