1. Uykum azlamaya başladı 3 saat uyusam bile kendimi çok enerjik ve dinç hissediyorum ve hiç uyumasam bile enerjim çok yüksek oluyor uykulu hissetmiyorum
2. Çok aşırı ve hızlı konuşmaya başladım bunu ailem fark etti karşımdaki insana sıra vermeyecek kadar konuşuyorum ve konuşmam kesilince öfkeleniyorum
3. Aşırı özgüvenli büyük şeyler düşünüyorum hissediyorum çok abartılı ve görkemli düşüncelere kapılıyorum sanki dünyadaki en güçlü en önemli ve en başarılı kişi benmişim gibi düşünüyorum
4. Aşırı hızlı ve karmaşık düşünceler aklıma geliyor sürekli beynim 1 saniyede sanki sonsuz düşünceler ve birbirinden farklı karmaşık düşünüyormuş gibi hissediyorum
5. Dikkatim hemen en ufak şeyde bile dağılmaya başladı bilmiyorum neden ama ciddi anlamda önemsiz bir anda bile dikkatim hemen dağılmaya başladı
6. İçimden sürekli farklı farklı aktiviteler yapmak geliyor birbirinden bağımsız eylemler hemen bir şey yapmak istediğimde onu yarıda bırakıp direk diğer işe veya birşeye atılmaya başladım uçta yaşamak gibi hiç engel yokmuş gibi hissediyorum
7. Sürekli paraya ihtiyacım varmış gibi hissediyorum son zamanlarda aşırı para harcamaya başladım her şey hemen riskli olsa bile içimden hiç ucunda ölüm ve risk yokmuş gibi yapma isteğine kapılıyorum
2. Çok aşırı ve hızlı konuşmaya başladım bunu ailem fark etti karşımdaki insana sıra vermeyecek kadar konuşuyorum ve konuşmam kesilince öfkeleniyorum
3. Aşırı özgüvenli büyük şeyler düşünüyorum hissediyorum çok abartılı ve görkemli düşüncelere kapılıyorum sanki dünyadaki en güçlü en önemli ve en başarılı kişi benmişim gibi düşünüyorum
4. Aşırı hızlı ve karmaşık düşünceler aklıma geliyor sürekli beynim 1 saniyede sanki sonsuz düşünceler ve birbirinden farklı karmaşık düşünüyormuş gibi hissediyorum
5. Dikkatim hemen en ufak şeyde bile dağılmaya başladı bilmiyorum neden ama ciddi anlamda önemsiz bir anda bile dikkatim hemen dağılmaya başladı
6. İçimden sürekli farklı farklı aktiviteler yapmak geliyor birbirinden bağımsız eylemler hemen bir şey yapmak istediğimde onu yarıda bırakıp direk diğer işe veya birşeye atılmaya başladım uçta yaşamak gibi hiç engel yokmuş gibi hissediyorum
7. Sürekli paraya ihtiyacım varmış gibi hissediyorum son zamanlarda aşırı para harcamaya başladım her şey hemen riskli olsa bile içimden hiç ucunda ölüm ve risk yokmuş gibi yapma isteğine kapılıyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bipolar bozukluk olma ihtimalin çok yüksek
Başka notlar da aldım aldığım notları doktorla paylaşsam bana bipolar teşhisi koyar mı manik dönem ve depresif dönem yaşıyorum
Teşhisi koyar çünkü bi arkadaşımda aynı sen gibiydi bipolar teşhisi kondu
Cidden çok üzücü acaba oda benim gibi miydi tam olarak nasıl davranıyordu ve hissediyordu?
Mesela ben 10 saat uyurdum o 2 saat uyurdu çok enerjikti yerinde duramıyordu illa bişiler yapması gerekiyordu
Bazen çok mutluydu bazende depresyonda gibiydi ruh hali değişikti
Bunları doktora söyleyince doktor direk teşhis mi koydu çünkü ben not aldım kendimle ilgili doktorla paylaşacağım?
Biz şikayetleri anlattık bipolar dedi ve 3 hafta hastanede yattı çok riskli bi hastalık kulak ardı edilmemesi gerekiyor
Bana öncelerde üç farklı çeşit teşhis konuldu şimdi de bu durum çıktı başıma cidden korkuyorum ne yapmam gerekiyor?
Direk bi psikiyatriye git kendine zarar verme düşünceletin var mı
Fazlasıyla var ve zaten bileğimi iki yerden ard arda yaraladım izleri duruyor zaten
O zaman kesinlikle hastaneye yatman lazım
Önce bipolar teşhisi mi koyacaklar sonra mı yatış diyecekler senin arkadaş şu anda nerede nasıl?
Teşhis koyacak bide kendine zarar verdigini mutlaka söyle doktora
Mesela kendine zarar verme konusunda orasını burasını jiletlek mi kendini yaralamak mı?
Senin arkadaşın kendine nasıl zarar veriyordu ne yapıyordu mesela?
Kendini jiletlemek benim arkadasım bileğini kolunu kesiyordu sürekli
Bende öyleyim işte yaktım kolumu jiletle kestim bunlar hâlâ devam ediyor zaten bende senin arkadaşın derdini anlatabildi mi?
Evet doktor dedi yatman gerek oda yattı şimdi daha iyi zarar vermiyor kendine
Yoruyorum ama tam olarak ne yaşıyordu bahseder misin bana çok yardımın dokunur
Tabiki yardımcı olmak isterim mesela bazı zamanlar çok mutluydu bazı zamanlar çok kötüydü kendine zarar veriyordu hiç uyumuyordu sürekli bişiler alıyordu kullanmadıgı halde bi işe karar veriyordu sonra vazgeçiyordu. Başka işe yöneliyordu çok garip ruh halindeydi ama bipolar gerçekten onemsenmesi gereken bi hastalık aylarca bile hastanede yatanlar var bundan dolayı
Size diğer notlarımı nereden atabilirim buradan atmak istedim ama uzun olduğu için hepsi sığmadı size atsam bir bakar mısınız ben daha mı kötüyüm yoksa aynı mıyız aşırı korkuyorum bipolardan
Özelden yazarsanız yardımcı olabilirim
Tamam
Seviyem mesaj göndermek için yeterli değil öyle bir uyarı veriyor
Bende size yazamıyorum
Nasıl atacağım bu notlarımı ya
bipolarsın
Gerçekten mi nasıl hemen karar verdiniz safiye hanım çok önemli çünkü doktora mı gitmeliyim?