Uyandıktan hemen sonra taşikardi ve ritim bozukluğu?

son 10 gündür anksiyete ye bağlı çarpıntılarım var. lakin ben öyle düşünmüyorum, tamam panik, kaygı ve stres daha da artıyor olabilir fakar iki merdiven çıkmada çarpıntım başlıyor.. iki kez holter-ekg takıldı fakat normal denilip yolladılar. son 3 gündür uyandıktan 1-2 dk sonra nabzım 80-90 civarından 170-180 e vuruyor haliyle kalbimin atışları değişiyor. kalbim fena tekliyor. kalbimde sanki elektik varmış gibi oluyor. artık uyanmalara korkar oldum. fakat şu da var. mesela güven veren sevdiğim kişiler yanımda olup bana otur bir sakinleş, bir şeyin yok geçer şimdi deyip teselli ederse yavaş yavaş nabzım 60 lara iniyor teklemede haliyle olmuyor. hatta teklemeler efora bağlı nabız artışında da olmuyor genelde sebeb yokken atan heycana bağlı kalp atışlarında veya dediğim gibi sabahları uyanınca oluyor. 2-3 dk sürdükten sonra üzerimden fil geçmiş gibi rahatlıyorum. bir daha da olmuyor gün içerisinde. hatta uykuya dalarken falan nabzım 50-60 arası. otururken de 60-70, ama ayağa kalkmam nabzımın artmasına yetiyor bir anda 80 olup tekrar 60 a geri düşüyor. tekrar mı kardiyolojiye görünmem gerekiyor. benim gibi hareketsiz yaşam sürüp ( yani o kadar tam da hareketsiz demiyelim ama öyle hareketlide sayılmaz ) benim gibi olan var mı. bir gün yalnız başımda beni bulursa panikten ölürüm diye çok korkuyorum bu arada lustral her sabah yarım doktor önerisi ile. birde bu çarpıntıdan sonra dideral atıyorum. onuda doktor sabah-öğle akşam yarım at demişti lakin kalbin düzenini bozmamak için.. sadece sakinleşmek için alıyorum. napıcam bilmiyorum psikoloğa da gittim doktora da..
Güncellemeler
+1 yıl
orta derece panik atak teşhisi koydu bana. lustral ve gerektiğinde xanas verdi.

dinlenirken, saati elime takıp nabız kontrol ettim 60 çıktı. sizin dediğiniz gibi ayağa kalkınca kaslar çalışıyor ve kan ihtiyacı haliyle çoğalıyor. lakin ben ayağa kalktığım an hemen ölçtüm ve nabız 101 geldi. sonra yürümeye başlayınca normal değerlere iniyor.
Uyandıktan hemen sonra taşikardi ve ritim bozukluğu?