120 kiloyum boyumda kısa çok dikkat çekiyorum 1. ci çocuğumda 10 diğerinde 8 kilo aldım hamile olduktan sonra kendimi çok saldım sürekli yemek yiyorum doyma bilmiyorum günde 3 ekmek yiyorum sadece kendim gece yemek krizlerim tutuyor 1 tencere kuru fasulye 3 çikolata 2 tanede magnum yedim yemek yemeyi seviyorum ama eşim çok aşağılıyor beni zayıfla artık bıktım senin şu boğazından kilolu olmandan diyip psikolojik baskı kuruyor o öyle söylediği için daha çok kendim yemek yiyorum kilomdan dolayı çalışamıyorum merdivenlerden inerken çok zorlaniyorum eşimle birlikte bile olmuyoruz benden çok soğudu ne yapmalıyım çaresizim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Diyet & Beslenme konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılKocan dediği için değil kendin için zayıfla, azimli ve kararlı olursan başarırsın. Kendi uyguladığım yöntemi tavsiye edeyim,
bu yöntemle 3 ayda 9 kilo verdim.
En etkili zayıflama yöntemi düzenli ve sağlıklı beslenmek ve abur cubur şeyler tüketmemek, şekerden, tuzdan ve undan uzak durmak. Unlu mamülleri fazla tüketmemek. Pilav çeşitleri, makarna, patates varsa ekmek tüketmemek onun yerine bol salata tüketmek. Öncellikle sabah ilk iş bir su bardağına yarım limon sıkıp içmek kahvaltıyı en iyi şekilde yapmak, dayanabiliyorsanız öğle yemeği yememek tabii ki kendinizi aç bırakmamak kaydıyla ara öğün olarak meyve, sebze ve kuru yemiş tüketmek akşam yemeği en geç saat 8'e kadar yenmeli saat 10'dan sonra hiç bir şey yememek tabii bunlar tek başına olmaz gün içerisinde fırsat buldukça yürüyüş yapmak ve merdiven tırmanmak. Bunları yaparsanız zamanla hem sağlıklı kalır hemde kilo verirsiniz. Bu yötemle 10 yıldır kilomu koruyorum.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle kilon senin değerini belirlemez. Senin değerini yalnızca sen belirlersin. Bence sen mutlu olmayı hak ediyorsun.
Duygusal yeme diye bir şey var. Belki de yalnız kaldıkça yemeğe sarılıyorsun, tatlı krizi falan da bundan ileri gelebiliyor.
Acı bir gerçek var ki senin yüreğine aşık olmayan biriyle birliktesin sanırım. Problem sende değil onun sevgi ilişkisi kuramaması ile alakalı.
Sen utanmamalısın bence. Sen değerlisin, sen de kıymetlisin bu hayatta. Eminim kilolarını vereceksin, sadece kendine değer ver, kendin için de bir şeyler yap hayatında.019 Yorumla- +1 yıl
ulan kilosu yüzünden adamın cinsellik ihtiyacını karşılamıyor hadi 80 kg felan olsa tamamda. adamdan ayrılsın bari
Cevap sahibi+1 yıl@Gizli21325454 cinsellik dediğin şeyin kiloyla çok bı alakası yok. Adam kilosunu bahane ediyor bence
- +1 yıl
120 kilo ne demek. hem girişi zor olur. hemde öyle bir görüntüyle penisi ereksiyon olmayabilir. zamanında bende 40 kilo verdim zor bir şey değil
Cevap sahibi+1 yıl@Gizli21325454 kilo verecek kardeş ama motivasyonu bitmiş baksana. Kendiyle barışık olmalı bu zamanda. Çevresinden destek bekliyor, çevresi de kaypak
- +1 yıl
kendiyle barışık olmadan verebilir bu kiloları. ben neden hergün ağırlıkların altına yatıp 500 gr tavuk yiyorum. ya da burun estetiği oldum çene dolgusu yaptırdım. çünkü ben karşı cinse karşı çekici olmak istedim. bu kadınında yapması gereken bu
Cevap sahibi+1 yıl@Gizli21325454 sırf karşı cins için bir şey yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Çünkü kendini sevmediğin zaman karşı cinse daha çok ilgi gösterirsin. Bağımlı olursun. Bir şekilde kafandan atamazsın. Yine motivasyonun düşebilir.
Ayrıca çene estetiği ve dolguyu kilo vermekle kıyaslamak çok yanlış, ikisi çok farklı şeyler.
Kilo vermen için bir motivasyonun olmak zorunda ki seni ilerletsin. Bir de irade önemli burada. Her yemeğe sarılmak istediği zaman dikkatini bir şeylere vermeye çalışmalı- +1 yıl
Bir canlının iki amacı vardır. Hayatta kalmak: çalışıp para kazanmak ev araba almak. Neslini devam ettirmek: bunun içinde yakışıklı olmak gerek yoksa kızlar seninle paran için evlenir ve aldatırlar. Mesela kilolu çirkin bir erkeğin aldatılma ihtimali, yakışıklı bir erkeğin aldatılma ihtimalinden fazladır. Yakışıklı olmak zorundayız aslında çünkü kadınlar ona göre seçim yapıyor. Ben görüyorum şişman kel zengin adamlar yakışıklı uzun boylu erkeklerle aldatılıyor
Cevap sahibi+1 yıl@Gizli21325454 evet etrafta çok fazla karaktersiz insan var. burada önemli olan sabredip seni gerçekten sevecek kişiyi bulmak. Karşına yüz tane kötü kadın da çıksa bu tüm kadınların veya adamların kötü olduğu anlamına gelmez
Ayrıca bu söylediklerime "hiç de öyle değil" diyebilirsin bu da senin tercihindir. Sonuçta kimsenin kimseye bir şey ispatlama zorunluluğu yok.. sen kadınlardan uzak durur genellersin ama gerçek senin düşündüğün gibi değildir birileri mutlu olur evlenir, bir ömür biriyle yaşar ama "bütün kadınlar aynı" diyen biri o mantalitede kalır.
İnsan neye inanmak isterse onu seçer. Ben de çok yara aldım kadınlar konusunda ama bütün kadınlar böyle değil. Karaktersiz çok fazla kadın var ama kafamda hep bir şüphe var, acaba gerçekten farklı kadınlar da var mı diye- +1 yıl
@sfdgghjj kilolu insanların çok enerjik olacağını düşünmüyorum çok yemek yemek bütün enerjyi tembelliğe dönüştürebilir
- +1 yıl
@sfdgghjj sen kaç kilosun?
- +1 yıl
@gizli Üye Çok beta ve kadına tapan bir kafa yapısıyla konuşuyorsun. Bir de adamı suçluyorsun. Öncelikle erkek olduğuna hiç mi hiç inanmıyorum. Erkek hesabı açmış bir kadın olduğunu düşünüyorum. Bu kadar erkek düşmanı olman hiç hoş değil. Bence bu da bir hastalık belirtisi. Irkçılık mesela bir hastalıktır. Sen de erkek ırkına karşı bir hastalık olabilir. Eminim ki tam tersi olsaydı bu sefer de derdin ki adam seni cinsel yönden tatmin edemiyor. Aldatman hakkın falan derdin.
- +1 yıl
@sfdgghjj Ezik bence sensin. 130 kilo hangi kadın çevik olabilir. Boyu kısa olanlardan bahsediyorum. Ki zaten kadınların boyu kısa genelde. Kadının şişman olmasını mı savunuyorsun sen anlamadım? Şişmanlık zararlı. Şeker hastalığına bile neden oluyor. Allah korusun. Bence yazdıkların iyi örnek oluşturmuyor kimseye. Evet strese bağlı da yemek yiyor olabilir ama kadın hiçbir şey anlatmamış. Sadece yemek yemesine engel olduğundan bahsetmiş.
- +1 yıl
Buda her yorumu erkek düşmanı olarak algılıyor ya
- +1 yıl
Terbiyesiz
- +1 yıl
@sfdgghjj kapat lan bildirimleri
Gizli Üye(30-35)+1 yılburadan fikir almak iyi ama dahiliye uzmanın sizi bi diyetisyene yönlendirmesini isteyin size kan tahlileri yapılır belki verememizin nedeni başka bişey olabilir size tavsiyem acıktıkça bol bol su için ve kendinize inanın önce kilo verebileceğinize motivasyon önemli kilo veriminde ve gece ne kadar acıkırsanız acıkın buzdolabına yönelmeyin kilo alımın en büyük sebebi gece yemekleri ağır yağlı yemeklerden uzak durun yavaş yavaş spor yapın yürüyüş plates gibi eşiniz için değil kendi sağlığınız için verin aynaya baktınızda daha da güzel olan o kadını görmek için size şimdiden yeni yolculuğunuzda başarılar dilerim ve en yakın sürede dahada güzel olan o kadını bu sayfada görmek isterim
20 Yorumla
+1 yılZamanla yemek yeme alışkanlığını değiştirmelisin. Daha sağlıklı, daha az kalorili şeyler yemeni tavsiye ederim. Ayrıca her gün spor ve yürüyüş yapmayı ihmal etme. Bol bol su iç. Düzenli uyku ve hareketli olmalısın. Hiçbiri olmadı uzman bir yardım al, diyetisyene gitsen iyi olur. Sağlık açısından çok tehlikeli ⚠️ bir kilodasın!
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
111
Cevap
98Cevap
- Diyet & Beslenme konusunda 39,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBence diyet yapabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılSen bu adama iki tane çocuk vermişsin, onun canlarını taşımışsın canında, çocuklarının annesisin, senden soğumak şöyle dursun, seni eskisinden de çok sevmeli, gün be gün sana olan sevgisi artmalı.
Neye kendini şartlandırırsan o konuda başarılı olman güçleşir, "zayıflayacağım, zayıflamalıyım eşim beni sevecek"diye düşünürsen, böyle düşünerek kendini şartlandırmış olursun ve sağlıklı düşünmezsin, düşünce biçiminde sağlıklı olmalı ki sağlıklı bir şekilde zayıflayabilesin. Kendini şartlandırmadan, sadece kendi sağlığın için, ilerde sağlık problemleri yaşamamak için zayıfla, sağlıklı bir şekilde zayıfladığında da karakter olarak güçlenirsin hem ama kendini şartlandırmadan yap bunu."Kendi sağlığım için zayıflamak istiyorum"diye düşün, eşin de olsa bir erkek için zayıflamayı amaçlama.
Aslında doymayan miden değil, ruhun. Senin ruhun aç kalmış, eşin senin ruhunu doyurmuyor, ruhun doymayınca da yemeye veriyorsun kendini, sen kendi ruhunu doyur, kendini severek, çocuklarını severek? kitap okuyarak, kendine hobiler edinerek, çiçek besleyerek sen kendini ruhunu doyur, kendini gerçekten sev, hemde çok sev. Kendini sevdiğin zaman kendine iyilikler yapacaksın, kendini şartlandırmayacaksın, sağlıklı besleneceksin.
Düşündüğün gibi zor değil zayıflamak, bilhassa gece yeme, gece yiyip üstüne uyuyunca şişkinlik yapıyor, kilo artışına sebep oluyor bu durum. Akşam 7'den sonra bir şey yeme, başlangıçta zorluk çeksen de sonrası kolay olacak, üç beyazdan uzak dur, fast food, abur cubur, asitli içecekler tüketme, yeşilliği çok ye, suyu çok iç, su mükemmel bir şekilde ödem artırıyor, tatlı olarak meyve tüket, günde bir ay kadar 20 dakika yürü, yavaş yürü olsun ama yürü, yürüdükçe, zayıfladıkça attığın adımlar hızlanacak. Emzirme dönemi, emzirme dönemi bittikten sonraki dönem sağlıksız beslenmekten ötürü kilo artışına sebep oluyor, lütfen bir yerden başla 🌷 Erteleme, eşin için asla değil kendin için zayıfla.
Eşini duyma, havlasın dursun, cevap verme bu sevimsize, vizyonsuza, kendine değer verdiğin zaman olumsuz ve pis niyetle yapılan eleştirileri ciddiye bile almayacaksın. Tuz tüketimini de azalt mutlaka, tuz iştahı açıyor, su ise tokluk hissi veriyor, en önemlisi şişkinliği gideriyor, ödemi attırıyor, günde 3 litre su iç ve ceviz, fındık ye, direncini artırır ceviz ve fındık tüketmen ama dengeli miktarda tüket, sana tavsiyem Devlet Hastanesine git, Dahiliye doktoruna git, zayıflamak istediğini belirt, Dahiliye Doktoruna söyle "Endokrin bölümünü açar mısınız?"de,182'yi arayıp Endokrin Bölümünden randevu al, Endokrin Metobolizma Hastalıklarıdır ve kilo alımına sebep bir unsur var mı, bunu daha net bir şekilde farketmeni sağlar, muhakkak doktora da git. Kendini iyileştirmek, yarınlarını güzelleştirmek senin ellerinde, lütfen başla 🌸
00 YorumlaLeslie diye bir YouTube kanali var evde yürüyüş yaptırıyor araştırmanızı öneririm. 25 dklik 1 saatlik isteğinize göre bir videosunu açıp yapabilirsiniz. Bir ara bende 8 kilo aldım ve akşam yemek yemeyi kesince kilo verebildim. Aynı şekilde Ahmet apa diyeti de var hayvansal hiçbir gıda tüketilmedigi için çok sağlıklı bir diyet mıdır bilemicem ama bildiğiniz kısır yiyorsunuz onuda araştırabilirsiniz. Her şeyden önce de kesinlikle kan değerlerinize baktırın bir vitamin eksikliğiniz var mı diye bende d vitamini eksikliği olduğu için yıllarıdır kilo veremediğimi öğrendiğimde şok olmuştum. Çünkü önemsiz bir konu gibi görünse de vücutta olması gereken bie vitamin olmayınca ne yapsaniz da kilo veremiyorsunuz. Ayrıca değinmek istediğim baska bir konuda herkesin herkese aralıklı oruç diyetini önermesi ben bir kez yaptım ve sabaha bayıldım uyanır uyanmaz. Her insanın vücuduna sağlığına uyan bişey değil saatlerce aç kalmak. Ve sizi tuvalate cikarticak şeyler yemenizi de önerebilirim örneğin kuru kayısı, ceviz, zeytin gibi. Lütfen kendinizi üzmeyin eşinizle de konuşun ben zayıflamak istiyorum sen de bana destek çık beraber yürüyüş yapalım arada sırada da olsa falan diye. Acikcasi böyle zor bir süreçten geçerken kimse haketmiyor yanında sadece konuşan eleştiren birini.
12 Yorumla
+1 yıl1. bir doktora gidin tiroid dahil tüm kan testlerinizi yaptırın durumu anlatıp
2. sonuca göre verilirse ilaçlara başlayın
3. bir diyetisyene gidin sağlıklı bir programa geçin
4. bence bir psikoloğa da gidin.
5. eşinize bunu anlatın ve destek beklediğinizi söyleyin.70 Yorumla
+1 yılKocan cok ayip etmiş bu arada senin vücudun senin hayatin ve tekrar diyorum bu senin kararin olgun bir yaşdasin demekki cok kirildiğin icin bu soruyu sordun motive olsun diye sinirlerin alt üst olduğu icin böyle bir ömür gecinmez demekki seni öyle Kabul etmemiş bir durumda onunda cok hatalari var cok kirici ve aşağliyici konuştuğu icin bence sen ona cok yüz verme dicem de Evliliğinizin daha kötü gitmesini istemem yazik olur cocuklarinizda var belki oda senin iyiliğini düşünüyordur oda var demem şuki bu senin biliceğin bir şey Kocan istedi diye değil tekrar yüzüne vuruyorsa ozaman söylersin kendimi biliyorum ama bir günde bekleyemessin diye bir günde olacak birsey değil bu ve devam kirmayi devam ediyorsan daha cok yemeye basliyorum stresli oluyorum diye acik acik konuş neden korkuyorsun konuşmaktan? Seninde hakkin konuşmak ama Kavga etmeden
00 Yorumla
+1 yılAcilen diyetisyene git ama kilo fazla diye ben ameliyatlı kg vermeleri pek önermiyorum bir anda aşırı kg gittiği için sarkmalar vs ler çok oluyor ardından mommy make over ameliyatları yaptırılıyor ne kadar sağlıklı hiç spor ve diyet kilon çok olduğu için sende en başta hızlı verişler olacaktır sonra belli bir noktaya gelince yağ yakımı yavaşlar vücut bir dengeye oturur o zaman da kas oranını arttırırsın yaşın genç şimdi verdin verdin sonra metabolizma yavaşlayınca vermek daha zorlaşır hele ki menapozdan sonra çok daha zor Allah yardımcın olsun net kararını ver iradeni devreye sok ve vira bismillah başla✌🏻🙏
00 Yorumla
+1 yılEşiniz söyledikleriyle çok haklı, önce kendinize değer vermelisiniz, kilonun ve çok yemek yemenin çaresi var ama önce sağlığınız için zayıflama kararı almalısınız ve sonra diyetisyene gidip onun istediği tahlilleri yaptırıp sizden istediği diyete harfiyen uymalısınız, gelecekte 2 çocuklu, mutsuz, dul bir kadın olarak ortada kalırsınız bunun sebebi de yine sizsiniz. kilonuzun sebepleri psikolojik olabilir, ensülin direnci olabilir, tiroitiniz az çalışıyor olabilir günde 3 ekmek yiyerek intihar ediyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılTavsiyelerim 1 kocanin sana böyle yapmasi cok yanlis ama seninde hayatini zorlastiriyor kendin icin kilo ver
2-sadece seker yemiyerek kilo verebilirsin ama cok yiyorsan 4 yiyoaan ilk hafta 2 ye indir sonra 1 e sonra hic yeme sekeri kestikten sonra bol bol meyve sebze ye 1 kilo brokoli karni bahar patlıcan ya da yesil fasulye yesen az kalori icerir bunlar ve 1 kilo fasulyeyle kim doymazki bide yulaf al özellikle bol sebzeni yedikten sonra bol protein tukez sekeri diyetine uyarsan odullendirmek icin haftada iki kere 1 er cikolata fazlasi değil yiye bilirsin karbonhidrat i en az al ve bol su tüket kocanda seni destekler ve motive ederse ( genelde turk erkekleri camis ve empati yeteneği dusuk) daha iyi yol alirsin kocan seni asalicana destek olmali cahil biraz turk erkekleri ona takama cok diyetisyenede gidebilirsin esinden almadiğin desteği ordan bulabilirsin zayif olunca esin sana yaniden ne kadar güzel olduğunu soylicek bu seferde sen o kadar kolay yanasmazsin bol şans 😃00 Yorumla
+1 yıl"Bıktım senin şu boğazından kilolu olmandan diyip psikolojik baskı kuruyor o öyle söylediği için daha çok kendim yemek yiyorum" Bak bence burada kendini kandırıyorsun ve suçu kocana atıyorsun. Adam senin sağlığını düşünüyor. Ayrıca şeker hastalığına doğru gidiyorsun. Seni açlık diyetine bile soksa haklı. Bu şekilde olmaz. Spora başla. Yemek yemeyi bırak. Kocanı suçlamayı da kes. Kendi yaptığın hataları, işlediğin suçları kendi sorumluluğuna al. Ben olsam yemek yemene izin vermezdim. Belki sana fazla yumuşak davranıyordur. Az yemek veya çok yemekde sorun yok. Seninkisi aşırı yemek. Bak sadece 3 ekmekte bile 2100 kalori var. 1 tencere kuru fasulye 3000 kalori civarıdır. Sem sanırım günde 10.000 kalori falan alıyorsun minumum. Spor da yapmıyorsun. Hani vücutçu olsan neyse dicem. Ki onlar bile bulk döneminde 5000 kalori alıyorlar maksimum. Her gün yürüyüş yap. Yemek yemeyi bırak. Ne diyelim sana başka.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFeminizmin getirdiği bir aptallık daha!
Bir erkek eşine bir öneride bulunuyorsa %95 ihtimal iyiliğini istiyordur.
Bir kadın eşine öneri veriyorsa %30 şansla iyiliğini istiyordur. kadından kadına göre değişir.
Yaptığın şey resmen intahar. Kocanda verdiği sözü tutuyor ve bunu sana söylüyor belki diyetisyene vs. gibi çabalarda sabah sporu gibi etkinlikler ayarlamaya çabalıyor ama iyiliğiğni istiyor.
GENEL TANI: Bir kadının iyiliğini kocası olsanız bile çok düşünmeyin. Kararince düşünün. Çünkü kötülüğünü de düşünseniz iyiliğini de düşünseniz... Hep kötü amaçlı olduğunuz sabit şekilde düşünülücektir. Feminizmin getirisi de bu oldu. Ne yaparsanız yapın hep kötüsünüz 😅
12 Yorumla- +1 yıl
Sonunda objektif yaklaşan biri
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu adam seni niye tutsun? Bir sebebi var mi tutmasının? Çocuk dersne onu zaten haftada 2 kere görür nafakasinida öder. Senin masrafindan kat kat azdır eminim. Benimde kilomla problemim var 6 ayda 18 kg verdim 10 kg daha hedefim var. Seni kilon icin elestirmiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama butun bunları yaşayip bide bize "ne yapayim" diye soruyorsun ya o biraz şey... zayiflamayı deneyenilirsin mesela.. Spor, dans, biraz irade, olmadı diyetisyen destegi alabilirsin. Adama yazık günah çalışmıyorsunda üstelik. Seninle evli kalmasına sebep yok yine Allah razı olsun ondan
12 Yorumla- +1 yıl
gel öpecem seni
Cevap sahibi+1 yılEyvallah 🙃
+1 yılGünde 3 ekmek gerçekten de çok fazla. En azından 1'e düşürmelisin. Bence eşin görüntünden değil, sağlığını kaybetmenden endişe duyuyor. Bu yüzden önce kendini sonra onu ve varsa çocuklarını düşünmelisin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani kardeşim sakın yanlış anlamada sosyal medyada aldatıldıktan sonra zayıflayıp nispet yapar gibi terkedildim ama bak zayıfladım cakası satan kadınlar var. Neden kendinize bunu yapıyorsunuz. İnsanın önce kendisine saygısı olacak. Hastalık olur o ayrı tamam da eşinin senin kilondan rahatsız olması normal. Yani doktor var gidebilirsin. Evlilik bu, insan kendisine her daim dikkat etmeli, Eşin de olsa oda dikkat edecek. Kendini salmak nedir ben buna karşıyım. Ben ne kadınlar tanıyorum yemin ederim bakımını eksik etmiyor, hem ev ile ilgileniyor hem kendisi ile. Ben mesela 76 kilo olmuştum bundan 1 sene önce stresten. Bir baktım ben napıyorum dedim. şu an 55 kiloyum, kendinize bunu yapmayın lütfen. Herkes ister eşinin gözüne hitap etmesini, o adam seninle yatağa giriyor normal yani.
00 YorumlaBence işin psikolojik boyutu da var. Yardım alman gerek kendine kötülük ediyorsun çünkü. Kocan da hiç adap bilmiyor affedersin. İnsan tatlı ve destekleyici bir dil kullanmalı eşine bir zahmet. Eşin haklı falan değil. Belli ki yardıma ihtiyacın var, bu durum tek başına yemek yemekten keyif almak diye geçiştirilemez.
20 YorumlaAnlattığın şeyler çok sağlıksız ve tehlikeli.
Eşinin istediğinden önce kendi sağlığın için ve çocuklarını sağlıklı yetiştirebilmek için kendin sağlıklı olmalısın.
Yapacağın şey çok basit, hemen iyi bir diyetisyene git, o seni yönlendirecektir.
Yanlız eşinle konuş, gerçekten iyi bir diyetisyen bulun, profesyonelce ilgilensin seninle.
Onun dediklerini aynen yaparsan zayıflarsın.
10 YorumlaKovanın dediğinden dolayı değil ( ki adam haklı) kendisine saygısı olan insan bu şekilde kilo almaz (hastalık hariç) 1 tencere nedir ya ben bir tabak yemeği zor bitiyorum. Hamilelikte alınan kiloya bişey diyemem ama doğumdan sonra dikkat edebilirdiniz. Kimse eşinin (erkek veya kadın) aşırı kilolu olmasını istemez. Erkek-kadın aldatınca da aldattı oluyor. İnsan kendisine bakacak. Yemeyeceksin. Ekmeği eve bile sokmayacaksın.
10 YorumlaSoru troll bir soru gibi geldi bir tencere kuru fasulye 3 çikolata 3 ekmek bilmem ne. Bunları gerçekten yapıyorsan senin sağlığını hiç mi düşündüğün yok? Eğer soru kilolu değilken kilolu insanlarla dalga Gecmek için sorulduysa da bu kadar mı insanlara saygın vicdanin yok alaya dalgaya alabiliyorsun?
11 YorumlaÇocuklarınla birlikte aktif zaman geçirmek yerine kilon yüzünden kısıtlanıyorsun. İlk önce psikoloğa sonrasında diyetisyene gitmelisin. Artık devlet tüp mide ameliyatı falan da yapıyor. Çevremde ameliyat olan çok kişi var. O kadar güzel zayıfladılar ki keşke daha önce ameliyat olsaydık diye yakınıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılO nasıl eş be öyle. Aldatir da öylesi. Dengesiz saygısız. Cocugu yaparken iyiydi ama. Birlikte seninle diyetisyene gidip sana guzel tabaklar hazirlayip ortak saglikli beslenmeyi deneyebilirdi boyle adi asagilik davranacagina. Terbiyesiz. Bozma moralini. Ayril su sunepeden. Zayifla hirs yap. Sonra da gec karsisina sen beni haketmiyorsun de. Çünkü bunu yasayan bir kadina bu yakışır. Kimseye muhtaç degiliz. Ve her halimizle güzeliz.
00 YorumlaÇaresiz değilsin. Ekmek yerine boooool salata ye. 3-4 porsiyon salata, et (tavuk, dana, balık, köfte) her gün akşam bu şekilde yiyeceksin.
Sabah kahvaltıda 3-4 adet yumurta ye. Peynir, zeytin, domates, salatalik ya da salata. Salam sosis patates kizartma yok. Haftada 1 kez sevdigin şekilde yiyebilirsin.
Öğlen ise acıktıkça ayran ve küçük porsiyon meyve.
00 Yorumla
+1 yılKendin de diyorsun merdivenden zor indiğini. Sağlıklı değilsin demek ki de zorlanıyorum diyorsan. Yemek yemeyi herkes sever. Kendimi tutamıyorum sözüne de inanmıyorum. Senin iraden yok mu? Bahanelerin bırakarak işe başlayabilirsin. Önce midene dur demeyi öğrenmen lazım. Yoksa diyetisyen de işe yaramaz spor da işe yaramaz.
00 Yorumla
+1 yılKocan ne kadar kırıcı bıktım senin boğazından demek ne demek ya hayvan herif aşağılık kendisi hepimiz insanız bacım kiloda alırız veririz de önce kendine zaman tanı bunu yapabileceğine İnan yemek yemek istediğinde duşa gir aklını başka şeylerle doldur istersen bi diyetisyene git ama yemek yemeği unutman lazım sürekli yersen almaya devam edersin
ya da oruç tutmaya başla Hemde ahirete çalışmış olursun bacım diyeceklerim bu kadar ama dediğim gibi bu bi kilo herkes kilo alıp verebilir önemli olan insanlık bende çok zayıf fit değilim ama biri beni bunun için yargılasa çok kırılırdım 🥺00 YorumlaAşağılaması tabiki yanlış ama seni de vurdumduymazlığın işi iyice çığrından çıkarıyor olabilir. Olmuyorsa profesyonel yardım al, doktora git bişeyler yap, çaba göster. Hem boğazını tutma, hem kocam beni aşağılıyor deyip bütün kabahati karşı tarafa yıkma.
00 YorumlaEkmeği bende çok severim.. Özellikle fırından yeni çıktı ve Odun fırında piştiyse.. Tek başına bile elime alır yerim..
Ama bu arada olmalı..
Günde 3 ekmek çok..
Önünüze fazla ekmek koymayın. Yemekle birlikte bir kaç dilim tüketin..
Ilk başta 3 ekmeği, 2 ye sonra da 1.5 ekmeğe düşürün.
Karbonhidrat zararlı..
00 Yorumla
+1 yılBence bir doktora gidin ardından spora başlayın ayrıca eşiniz buna çok sevinecek abla emin olun bunu dile getirdiğinizde daha çok yardımcı olacaktır kafaya takmayın önce kendinize olan saygınız önemli ve bunun için zayiflamalisiniz ayrıca kimse sizi asagilayamaz ozaman evlenmedeydi...
00 YorumlaDiyetisyen desteği alsanda , iş sende bitiyor , irade sabır gerek akşam sabah mğsait zamanlarda yürüyüş yap, spor yapmaya çalış zamanın olmuyorsa , parklarda spor aletleri kullan, tok tutan salata , süt, yoğurt yarım yağlı olanlardan tüket, uygunsun tüp mide ameliyatı olabilirsin, eşin için değil kendi sağlığın için yapmalısın, yüksek kilon, çorba seni tok tutar, çorbada içebilirsin bol su iç, acıkırsan çay iç , nescafe , veya türk kahvesi , açlık hissini bastırır
00 Yorumla
+1 yılEşini haklı bulacak olanlar olacaktır. Ama ben bulmuyorum. Seni sevseydi seni aşağılamak yerine "neden bu kadar yediğini" araştırmak için psikolojik destek almanı saģlardı. Seni sevseydi seni kıracak şeyler söylemek yerine kilo ver diye seni diyetisyene götürürdü.
Yazık, seni yakın zamanda aldatır bu.00 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılCanım eşin için değil kendin için zayıfla ilk oğlumda nerdeyse 30 kilo aldım kızımda 24 kilo aldım hepsini verdim şu an 52 kiloyum bu tamamen senin elinde ve kendin için zayıfla inan daha mutlu hissedeceksin.
22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Bide bak 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi yarım limon suyu bir bardak sıcak su bı taşım kaynat iç inanılmaz yağ yakıyor ben yapıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin kilo vermen gerek ama sadece kendin için kendi güzelliğin ve sağlığın için. Kocan çok aptl biri aşağılıyor resmen. Bir insan nasıl olur da sevdiğini aşağılar. Onun yerine güzellikle kilo vermeni isteyecek bir dil kullanabilirdi. Lütfen sende artık önlemini al çünkü üstte çıktıkça kilo vermek daha zor gelecek hala yemeye devam edeceksin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle kocan için değil kendi sağlığın için kilo ver. Git bir dahiliye doktoruna seni endokrine yönlendirsin. Orada hormon testleri yapıyorlar bir hastalığın varsa buna göre tedavi öneriyor doktor. İlaç veriyor mesela. Tüp mide ameliyatını düşünürsen de önce bir kaç tahlil isteyip ona göre onaylıyor ameliyatı. Mutlaka git.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen kilolu değil obezsin hiç sağlıklı değil bir de yaşın ilerledikçe daha da zorlanacaksın Ben mesela sağlıksız besleniyorum ve bunun farkındayım ama buna rağmen her tabakta bir lokma azaltarak porsiyonlarımı küçülttüm ve böylece 3 ayda 5 kilo falan verdim. Ama senin tek başına bu kadar kiloyu verebileceğini düşünmüyorum senin spora ve diyetisyene gitmen şart kocana da kilo vermek istediğini ve bunun için çabalayacağını onun da senin yanında durması gerektiğini söyle bir de boş vakti olan insan yemek yer kendine uğraş bul çocuklarin ergen değil de daha küçükse onlarla ilgilenmeye bak çünkü ergenler sıkılır biraz azimli ol en fazla 1 yıl çok zorlanırsın ams devamında emin ol senden mutlusu yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbla sen ailenin rızkını yiyon tekbaşina 3 ekmek ne? Hem ekmeginbir tane bile faydasi yok vucuda. Kendin için zayifla eşin için değil ayrica esin ne kadar kaba biri yazik. İnsanlaşamamiş. Ama zayiflamalisin 120 çok fazla ve bu sana zarar. Bi diyetisyene git mutlaka ertelemeden
00 Yorumla
+1 yılEşin haklı sen yanında tombik kilolu birini ister misin? Ben istemem bu durum beni rahatsız eder yanıma yakışan birini isterim. Kilo vermen gerekiyor çok fazla yiyorsun bunları azaltmalısın bir diyetisyene görün spor yap zayıflarsın bi şekilde
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞeker hastalığınız olabilir, dahiliye bölümünden randevu alın ve kan tahlilinize baktırın. Çünkü şeker hastaları kendilerine malik olamaz ve habire yemek yerler ve çok su içerler. Çok su içtikleri için de bol bol tuvalete çıkarlar. Suratları da kırmızı olur. Dahiliye sizi diyetisyene yönlendirsin, yavaş da olsa kilo vermeye çalışın. Kilo verdikçe insülin direnciniz kırılır ve artık bu kadar yemek yemezsiniz.
00 Yorumla
+1 yılHemen bir diyetisyene başvurun , güzelce azimle kilolarınız vermeye çalışın, eşinizden de tatlı dille bu süreç için yardımcı olmasını isteyip anlayış talep edin, ben inanıyorum başaracaksınızdır.
00 YorumlaÖncelikle sen kendi sağlığını düşünmelisin ama bunu da zaten yapmıyorsun. Kocan da haksız sayılmaz. Kendin için bir şey yapmıyorsun bari kocan için yap. 3 ekmek nedir yahu adamın ocağına incir ağacı dikmiş gibi 😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılHem doktora hem de bir psikiyatriye görünmen gerek boyuna göre kilon çok fazla ve 3 ekmek de aşırı fazla kocanla ara yolu bulup bir an önce de diyete başlamalısın gerçekten sağlığına aşırı zararlı
00 Yorumla
+1 yılBu sağlık açısından çok önemli bir konu. Eşiniz size psikolojik olarak baskı kurmak yerine destek olabilirdi zayıflamanız için. Bence bir adım atmanıza fayda olacaktır bir diyetisyene görünmenizi tavsiye ederim en iyi reçeteyi o yazacaktır
00 Yorumla
+1 yılAdam haklı kocası için değilde boşandıktan sonra kocasına inat zayıflayanlar var çok saçma. Bu iyi bir durum değil. İştah kesiciler ile başla ama biranda yüklenme vücut şok geçirir. Farklı hastalıklar başlar yavaş yavaş.
00 Yorumla
+1 yılİnsülin direncin yüksektir ya da guatir vardır dahiliye git diyesyene git ağır spor yapma kıkırdak dokuna zarar verirsin hafif spor ya da bisirklet sür yürüyüş koşu yapma yükü bisiklete ver iskelet sistemine verme
00 Yorumla
+1 yılAblacım sence de çözüm açık değil mi? Zayıfla kocan için değil kendin için zayıfla öz saygın için zayıfla çocukların için zayıfla sağlığın için zayıfla evet zor yapması ama bu şekilde yaşamak daha zor değil mi sence de
00 YorumlaKendiniz frenleminiz şart yalnız. Sırf baskı için de degil sizin sağlığınız için zayıflamanız lazım. Yanlış anlamayın ama gerçekler bunlar. Doktora gidin diyetisyenle konuşun plan yapın. Bide size soyliyim dukan birası diye bir şey vwr. Kesinlikle bitki bu sadece rengi biraya benziyor. Kalp ve tansiyon hastası değilseniz aktarcidan alin için. Ödem atmada 10 numara. Yemek yemeyi kesmelisiniz yoksa çok sıkıntı yasarsiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ise yariyor mu o cay
Depresyon dasın... sabahtan itibaren bir öğün ye her acıkma isteginde bir sürahi su iç.. hareket et... kocanı değil kendi sağlığını düşün cocıklarını düşün.. kendine zülüm etme.. anlaştıkmı.. dedımi yap 1 hafta sonra bana teşekkür edeceksin
00 Yorumlagüzel arkdaşım zaten problemlerinden sen kendin bashediyorsun buraya yazana kadar bi diyetisyen ya da doktora gidim mide ameliyatı hakkında fikir neden almıyorsun ki kilo sadece eşinin aşağlaması ya da merdiven çıkamaman degil komple sağlıgına zararlı aç arada TLC izle anlarsın ne demek istediğimi yapmayın vücut'unuza bu işkenceyi
10 Yorumla
+1 yılBu durum seni eminim rahatsız eder başkası için değil kendi iyiliğin için zayıfla inan kilo çok zor hasta eder insanı evet yemek güzel bir şey bende çok severim sana tavsiyem ekmeği azalt, yürüyüş yap hergün, bol bol su iç, yemek düzenini değiştir karbonhidrat çok tüketme bunları değiştirsen bile kilo vermeye başlarsın.
10 Yorumlakocan için evliliğin için olmasında çok sağlığın için zayıflamaya çalış
yediklerine dikkat et söylemesi kadar kolay değil biliyorum ama dene olmadı destek al diyetisyene falan başvur
durum daha da kötü olabilir çünkü
hem sağlığından hem evliliğinde özgüveninden olursun ileride belki de10 YorumlaYahu bunun çaresizlikle ne alakası var sen mücadele et zayıflamaya calis spor yap yemeği kes yani bunlar senin iradene bağlı haa tabii bir anda olmaz zorlanırken belki ama yapabilirsin😉👌
00 YorumlaEşin aslında senin daha çok kilo almandan korkuyor şuanki kilonda kısa boyluyum yazmışsın çok fazla gerçekten eşin zayıfla diyorsa stres yapıp yemeğe dadanma tam tersi spor yap dinç kalırsın aşırı kilo iyi değil her hastalığa gebedir herşeyin aşırısı zarar sağlıkla kal zinde kal👍
00 YorumlaAblam eşin istiyor diye değil kendin ve sağlığın için kilo vermelisin. Dertleştiğin benden yaşça büyük evli erkekler var ve eşlerini sırf kilolarından dolayı sevmediklerini arzulayamadıklarını bu sitede aldattıklarını duyduktan sonra hayatım boyunca sağlıklı kilomda kalma kararı verdim. Hem kendi sağlığım hem de gelecekteki eşimle cinsel sağlığım için. İstersen başarırsın yavaş yavaş azaltmayı dene yiyeceklerini. İnanırsan başarırsın ❤️
00 YorumlaGeç bir şey yeme knk benim göbeğim yoktu geceleri işimden dolayi saat gece 10 gibi yiyordum 82 kilodan 89 a çıktım yüzüm şişti göbeğim çıktı önceden m ve l giyerdim şimdi l ve xl giyiyorum
00 Yorumla
+1 yılAdamın psikolojik baskı yapması iyi değil ama adam bitmiş gitmiş seni kıracak bu yazdıklarım ama muhtemelen çocuklar için yürüyor o evlilik haberin olsun bir an önce kendine çeki düzen vermelisin
00 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılBuraya yazana kadar diyetisyene ya da Dr gitseydin işte o zaman gerçekten bunun farkında olurdun bu seni belliki rahatsız etmiyor varil gibi gezmeye devam
00 Yorumla
+1 yılSana şöyle demeliyim ki, kocan veya bir başka insanın senin hakkında ne düşündüğünü önemseme sen yetişkin bir bireysin ve kimsenin seni zorlamaya hakkı yok, kendi kararlarını verebilirsin ister kilo ver ister al. Şunu bilmelisin ki kimsenin sana baskı yapmaya hakkı yok sadece kendin ol ve kendinle barışık ol.
00 Yorumla
+1 yılben kılolu kadınla bırlıkte oldum hatta karım ayarladı ardkası idi gayette guzel rahat oluyor takma bunları sana yasatan muhakkak guclu erkek cıkarr
00 Yorumlabende de oluyo bazen yeme atakları o kadar değil tabi de karşılığında o dönemde kilomu alıyorum tabi ama 120 gerçekten çok fazla diyetisyene falan git kendin için zayıfla
00 Yorumla
+1 yılilerde zayıflasan da derierin sallanacak ve iğrenç bir görüntün olacak, kocan göbeğini görünce sertleşmeyecek bile, senden 10,15 yaş büyük kadınların fit vücudunu gördükçe senden iğrenecek, o yüzden şu andan itibaren pilav, ekmek, tatlı, pasta ve şekeri kesiyorsun.
dediklerimin olmasını istemiyorsan03 Yorumla- +1 yıl
Aldatma ihtimali 100 de 1.000.000
- +1 yıl
kotu bir insansin
- +1 yıl
kötü deilim, gerçekleri söylüyorum, daha başlamadıysan dediklerime, sende tüm suç
+1 yılÖnce kendi sağlığın için zayıfla. Çok afedersin de sığır için şey derler "yalağın dibini görmeden kafasını kaldırmaz" sende öyle olma ama önce kendin ve sağlığın için zayıfla
00 YorumlaDaha cok gencsin. Ya kocanı filan boş ver kendin icin zayifla. Görüntüyü de gectim ama cok sağlıksız günde üc ekmek nedir. Kendine biraz acı süşün bakalım sen böyle bir hayatı bu yaşta hakediyormusun.
00 YorumlaAdam haklı çok kilolusun oda artık patlama yapmış yani. Durumunu bilmen iyi en azından. Ekmeği hamuru pilavı makarnayı kes. Zayıflamak irade işi kendine güvenip yapman lazim
00 Yorumla
+1 yılBence bir önlem almalısın acilen gelir durumun iyi ise güzellik salonunda zayıflama seansına gir derim bir tanıdığım girdi kız bildiğin taş gibi oldu
00 Yorumla- Devamını Gör (149)
Devamını Gör(194)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diyet & Beslenme > Sorular > Günde 3 ekmek yiyorum. Kocam zayıfla diye baskı yapıyor, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler